Jaloers of gewoon verdriet?

Zoals velen misschien al gelezen hebben, verloren we ons dochtertje een half jaar geleden.
We proberen ondertussen terug zwanger te worden, waarbij ik tussen verschillende emoties heen en weer geslingerd word.
Van hoop, naar teleurstelling, verdriet,.. Nu stuurt m'n beste vriendin dat ze per ongeluk zwanger is en ze niet weet hoe het komt.
Ben natuurlijk heel blij voor haar, maar ze weet ook hoe graag wij een kindje willen.
Ik heb nu een gevoel van jaloezie, denk ik, of is het eerder verdriet, omdat ik vandaag wat roze had bij het afvegen, gisteren was mijn NOD.
Zo'n dubbel gevoel weer, op naar ronde 7.. Nu gaat mijn man terug werken na zijn ziekteverlof, en ik blijf in Tunesië voor onze kindjes. Ik reis wel elke maand op en af maar zoals je je al kan voorstellen wordt het wel heel moeilijk om zo zwanger te worden.
Ik voel alsof we onze kans nu gemist hebben en dat het nu nog veel langer kan duren. Zeker omdat ik bij de vorige snel zwanger was, en omdat we nu echt rekening hielden met m'n vruchtbare dagen. Pfff wat een gedoe

2285 x gelezen, 7

reacties (10)


 • Ellyyuki

  Ik wens jullie veel succes met weer zwanger worden. Ik hoop dat het voor ons allebei snel raak is. Veel geluk en goede timing gewenst.

 • Denelientjes

  Reken je het zelf niet aan.. na mijn bbz kwam er een lelijk monster in mij

  Bij ieder met een dikke buik dacht ik je vast cadeau gekregen of andere lelijke dingen wat totaal niet bij mij past.

  Maar het trekt ook wel weer bij hoor ik denk voor jou de extra hard omdat ze zegt dat het per ongeluk is gebeurd. Wist je dat hun ook zoveel moeite ervoor hadden moeten doen dat het makkelijker te accepteren is.

 • Ciaobellar

  Ik herken je gevoel wij zijn vorig jaar november onze zoon verloren .. en proberen tussen tijd weer opnieuw zwanger te worden maar ook helaas geen succes alleen maar teleurstellingen.

  En het gekste is dat mijn schoonzus paar weken ver als mij was en elke keer als zij met haar baby langs komt denk ik van onze kindje zou nu even oud als haar dochter zijn ..

  Daarom durf ik nooit om haar baby vast te houden want dat doet een beetje pijn.. mijn partner tilt haar wel gewoon op enzo want ja het is zijn nichtje kan hem niks kwalijk nemen ..

  Geef de moed niet op en mag god jullie snel een kindje gunnen ♥️

 • Valerie85

  Wat heftig om hiermee om te gaan. Snap dat je er best jaloers om kunt zijn, maar jullie kansen komen ook voor jullie hoor.

 • Vi3r-kindjes

  Ik heb hier geen ervaring mee en ook geen advies maar wil je een hele dikke knuffel geven

 • Ckp

  Herken jou gevoel wel. Ik ben vorig jaar februari mijn dochter verloren, kort erna kreeg ik een Appje van een vriendin met een echo foto en hoe blij ze wel niet was bla bla bla. Wat was ik boos, jaloers, teleurgesteld ik weet t niet eens meer. Ging mij ook op de manier via app niet eens even een telefoontje ofzo ik had een week geleden mijn dochter gecremeerd van 6 dagen oud. Blij kon ik niet zijn. Zij trouwde een maand later ik kon het niet opbrengen om daar een beetje leuk te zitten doen dus heb afgezegd.

  Vriendschap is niet meer wat t was. Ik neem t haar nog steeds kwalijk op de manier hoe ze t gebracht heeft en de tekst die ze erin had gezet. Niet dat ik haar geen kindje gun hoor dat is t niet maar timing en tekst was niet oké.

  Sterkte met jullie verlies. Onze kinderwens werd daarna alleen maar sterker ik hoop voor jullie dat t snel raak is. Onthou... ooit schijnt de zon weer voor jou😘

 • Myrtheflower

  Wat ingewikkeld zeg! Ik begrijp de strijd in jou volkomen.. ik weet ook niet zo goed wat ik zeggen moet, wat een verdriet maken jullie door!

 • Rainbowafterstorm

  Jou gevoel is volkomen normaal. Toen wij onze zoon verloren, kon ik niet blij zijn voor andere zwangere. 'Vriendin' van mij was ongepland ineens 20 weken zwanger, en een andere meid klaagde een en al over haar zwangerschap. Ik was zo verdrietig, jaloers. Afgunst leek het net. Maar ik wilde alleen wat zij hadden, wat ik hoorde te hebben, Een gezonde baby.

  Zelfs nu met mijn huidige regenboog zwangerschap kan ik moeilijk blij zijn voor andere meiden. Heel lastig. Ik heb therapie gevolgd. Emdr gehad. Ik kan nu iets meer relativeren (Het is hier 1,5 jaar geleden). Maar lastig vind ik het nog altijd.

  Dikke knuffel! Je gevoel is echt normaal! Sterkte!

 • MamaJL

  Jouw gevoel is volkomen normaal! En je gaat uiteindelijk keus wel blij zijn voor je vriendin. Maar je krijgt gewoon even weer een teleurstelling te verwerken. Als het een goede vriendin van je is zal ze dat heus wel begrijpen.

 • B756

  Ooh, verdriet en jaloezie, allebei hele normale emoties nu hoor. Jaloezie hoef je niet te onderdrukken, je bent ook maar een mens. En het is geen afgunst. Het gaat er niet om dat je wil dat zij geen kind krijgt, het gaat er om dat het jullie verdriet zo benadrukt en je zelf zo'n enorme wens hebt. Heel logisch dat je het er even moeilijk mee hebt nu. Sterkte!