Zinderlijkheids misbruik.

Enorm trots ben ik op mijn kleine meisje. Al een tijdje zinderlijk en amper ongelukjes. Mijn man is echter wat minder blij met deze ontwikkeling. Plassen en poepen kan namerlijk verheven worden tot een ware rek kunst. Elke avond hoor ik door de babyfoon ' het is echt de laatste keer, morgen doe je alles maar in 1 keer. Ik ben er echt helemaal klaar mee' als mn dochter voor de 6e keer aangeeft dat ze op het potje wil. Het is ook altijd wat met die dreumessen he?

1762 x gelezen, 2

reacties (16)


 • Hooi

  ZINDELIJK

 • Mama-van-meisje

  Bedankt spellingspolitie

 • Hooi

  Graag gedaan, ik help graag mensen.

 • Dromenvanger1987

  Heel treurig dit.

 • JTI-GL

  Volgens mij noemen heel veel mensen dit zinderlijk, misschien een bepaald stuk van NL? Ik zie het vaker voorbij komen in ieder geval! Maar de boodschap is duidelijk ; )

 • AshleyJessy

  Ja op deze leeftijd word het vaak een spelletje en kunnen ze die afspraken van 1x nog niet hanteren. Inderdaad heel knap maar ook ik zal er niet een eeuwigheid mee door gaan. Mn zoon was ook jong zindelijk , liet hem plassen voor hij ging slapen, luierbroekje aan, nog een keer plassen toen ik zelf ging plassen , tilde hem dus slapend op het toilet.

  Luierbroekje bleef 9 vd 10x droog. Misschien ook een idee ?

  Liefs!

 • Mama-van-meisje

  Dat klinkt inderdaad als een goed idee. Wellicht werkt dat.

 • Reismama

  Het is knap dat ze het zelf kan. Mijn jongste dochter is nu net 3 jaar en heeft deze week besloten dat ze zonder luier wil. Maar savonds gaat ze 1 keer naar het toilet. Deze week nog een luier snachts maar daarna willen we ook zonder.

  Met alle kinderen afgesproken dat ze maar 1x mogen roepen voor plassen. Want anders blijven ze roepen. 6x roepen op 1 avond is wel vaak, moet ze dan ook elke keer?

 • Mama-van-meisje

  Ze moet niet elke keer. Maar keer 1 en keer 6 dan wel. Dat 1x roepen is wel een goede regel. Ik vraag me alleen af of ze dat al snapt.

 • 4mommy

  Waarom zou hij zo boos moeten reageren? Snap het eerlijk gezegd niet. Is juist knap dat ze dit al kan. Juist belonen. Ik zag dat ze 17 maanden is... Vrij vroeg... Juist meer stimuleren

 • TrotseMama<3

  Dit dacht ik ook....

 • 4mommy

  Mijn zoon is bijna 3 en vertikt het ook nog steeds op het potje. Dat zal echt niet helpen als ik boos over word.

  En dan nog eens poepen en plassen in een keer?????? Kom op, dat gebeurt bij mij eens een keer in de 2 weken.... Dat ik het allebei moet.

 • Marie86

  Ik lees niet dat hij boos is? Elk kind is anders... als jij die van jou wil belonen door elke keer ze op het potje te zetten is prima, maar ik denk dat deze ouders echt niet over een nacht ijs gegaan zijn en merken dat hun kind het gebruikt als rekken... wat ik zelf vroeger ook deed bij mijn ouders...en was ook zindelijk bij 1,5jaar... ze schrijft een blog en jij maakt zo’n opmerking. Zo creeer je dat mensen geen blog meer willen schrijven omdat er meteen zo’n opmerking bestempeld word als “boos”. Ik bedoel dit ook niet boos, maar ben meer verwonderd dat op zo’n manier een blog gelezen word van een lieve moeder die peutermanipulatie aankaart.

 • Deniesjeee

  Dat is de interpretatie van het internet.

  Je mist intonatie, lichaamstaal etc, dan wisselt het per persoon hoe iets gelezen wordt.

  Ik lees geen boosheid bij vader, wel frustratie. Dat is ieders interpretatie voor zich, hetzelfde fenomeen heb je bij whatsapp.

 • Mama-van-meisje

  Mn man was ook zeker niet boos hoor. Hij heeft echt engelen geduld. Ik kan dat niet zo. Maar ik hoor natuurlijk wel de frustratie in zn toon. Mes snijd echt aan 2 kanten. Dat ze al zinderlijk is is natuurlijk super knap en fantastisch. Maar dat ze het gebruikt als rek middel is echt mega irritant. Als je haar dr gang laat gaan wil ze zo 20 keer op t potje voordat ze gaat slapen. Erg vermoeiend. Blijft toch schipperen. Dank je voor je reactie. Ik voel me zeker niet aangevallen door de reacties. Helaas is het geschreven woord nog altijd gevoelig voor intrepetatie. Maar jij leest het zoals ik het bedoel inderdaad. . Ik hoop dat we de juiste manier vinden om er mee om te gaan.

 • Mamaearth

  Ik interpreteer dat ook zo 🤷🏻‍♀️