Soms het gevoel dat (thuis) Moeder zijn zwaarder is dan werken

Het is weer zo'n dag.
Dochter heeft lekker de hele dag bananen in haar oren.
Terwijl je snel de was doet is het stil in de woonkamer..
Je loopt er heen ja hoor. Stickers op het raam. Oké adem in adem uit.
Halen de stickers er weer af.
Speelgoed opruimen... Vandaag niet. Vandaag gooi ik alles om wat kan.
Als je dan maar weer voor de 100ste keer alles opruimt. Trekt de kleine het er weer uit.
Ja waarom ruim ik ook nog op denk ik bij mijzelf.
Na 100 keer waarschuwen. Ben ik het zat.
Als ik zeg ga maar in de hoek zitten. Lacht ze en zegt ze oke.
Sorry mama. Ik vind jou lief. Geeft een dikke knuf.
En gedraagt zich weer 10minuten...
In die 10minuten probeer je het huis aan kant te krijgen
Want ja dan kan je vent lekker niks doen. Hij werkt namelijk 40uur en heeft het ook druk.
Eindelijk half 5. Mijn vriend is thuis.. Gaat heerlijk rustig douche en vraagt hoe je dag was tijdens het eten.
Blij dat hij thuis is. Maar zijn dag zit er op. Die van mij gaat verder.
Kind in bad, voorlezen, naar bed brengen. 100x terug naar de slaapkamer want slapen... Uuh nee slapen is voor baby's..
Ik ben blij als ze om half 9 a 9uur slaapt.. Heel ongezellig maar dan kan ik ook mijn bed in en niks meer doen.
Bijkomen van de afgelopen nachten die ook erg teleurstellend waren.
Het enige wat ik nu denk is... 5dagen werken en om 5uur de deur dicht trekken klink heerlijk.
Tuurlijk helpt mijn vriend mij wel. Hij ruimt ook haar rommel op.
En helpt met de vaatwasser. Wilt ook koken. Dus eigenlijk mag ik niet klagen.
Maar ik werk op dit moment 2dagen en hij 5.
Dus zijn de zorg en huishoudelijke taken voor mij.
Ohjee hoe ga ik dit redden met dalijk 2 kleine draakje.
Natuurlijk is fulltime werken (en mama zijn na je werk) even zwaar als fulltime mama zijn.
Maar zo voelt dat vandaag even niet.
Op maar morgen. Dan is het vast een betere dag.
Nu eerst zorgen dat het draakje slaapt. Mezelf herpakken en doorgaan

Moeder zijn is het mooiste wat er is, maar makkelijk... Niet altijd.

1677 x gelezen, 8

reacties (56)

1 2 • Lispeltuut

  Ik doe het huishouden dan altijd in de avond, als m'n kind mij overdag nodig had.

  Toen mijn kinderen nog niet naar school gingen, werkte ik vooral avonddiensten. Dus was ik in de avond ook aan het werk, en overdag bij de kinderen. Nu werk ik minder vaak in de avond dus geen probleem om dan in de avond het huishouden te doen.

 • Moedervanmooieknulleneneenmeid

  Mijn reden om weer te gaan werken haha ik vind thuisblijfmoeder zijn echt verschrikkelijk.

 • Pandabeertjes

  Ik ben thuisblijfmoeder( 4j-2j en6 mnd) en de grootste les die ik geleerd heb: go with the flow… je hebt lang niet alles in de hand. Er zijn slechte dagen en weken en goede dagen en weken.

  Op een dag zoals jij beschrijft liet ik de boel de boel, alles inladen en naar buiten toe. Rondje wandelen/Bos/winkel/bibliotheek/koffie bij oma/opa/ kringloop. Echt een andere omgeving, ze lekker moe maken en dan thuis gezellig eten en naar bed. Dan genoot ik er van om in alle rust met een muziekje op mn huishouden te doen. Vaak ging de middag dan ook weer veel beter!

  De avond doen we samen, en soms is dat gezellig en soms niet. Zodra ze slapen zetten we een bak koffie en hebben we even samentijd. Morgen weer een nieuwe poging:)

 • Mama-R

  Bedankt voor de tip!

  Gelukkig zitten er zeker goede dagen tussen ( zoals vandaag!) alleen mijn dochter doet al heel lang geen dutjes meer helaas haha.

 • Charel89

  Oooh absoluut meid! Huismoeder zijn word zo onderschat. Ik had ooit veel heftige cliënten maar niks vergeleken met thuisMoeder zijn 😂

 • Pindakaasappel

  Waarom ruim je niet gewoon 's avonds in een keer alle rommel op. Dat scheelt jou een hoop stress en gedoe met de kleine. Je hebt nu een goed excuus voor een niet opgeruimde woonkamer. Dan kan je partner s avonds ook helpen.

 • Chudo

  Wat doet je man als jij haar naar bed brengt?

  Natuurlijk is zijn dag nog niet klaar als hij thuiskomt.

  Ik zou proberen hij brengt je dochter naar bed en jij ruimt op.

  Misschien dat ze dan eerder slaapt? En de mamafase hoef je niet in mee te gaan he dat jij alles op je nekt neemt. Lekker makkelijk voor je man😂

 • Lindaaaaaaaa

  Herkenbaar. Ik werk liever 40 uur dan 40 uur moeder zijn.. 😉

  En oh wat houd ik van ze !

 • Charel89

  😂😂👊🏻

 • Beukenblaadje

  Klinkt zeer pittig, zeker als je ook zwanger bent. Ik snap alleen nooit zo goed waarom er een vergelijking met wel of niet (fulltime) werken moet worden gemaakt. Het is toch geen wedstrijdje? Jij hebt het nu zwaar, en dat is al vervelend genoeg, dan maakt het toch niet uit of het zwaarder of minder zwaar dan een ander is.

  Denk dat fulltime thuismoeder, parttime werken of fulltime werken alledrie hun voor- en nadelen kunnen hebben en dat hoe zwaar het is en ervaren wordt, erg van de specifieke omstandigheden af hangt (gezondheid van jezelf en je kinderen, levensfase, woonomstandigheden, type werk, je relatie, hoeveelheid kinderen en hun karakter, je eigen karakter en kwaliteiten, financiële situatie, etc.). In jouw geval klinkt het vooral alsof de balans tussen jou en je vriend erg scheef is en eens opnieuw bekeken moet worden. Echt niet dat als ik na een dag werken thuis kom eerst eens lekker ga douchen en dan aan tafel schuif! Dat kan echt heel anders.

  Hoe dan ook sterkte en ik hoop toch ook een niet al te gestresste zwangerschap gewenst!

 • Mama-R

  Gelukkig valt de stress erg mee. Sinds kort wle medische, maar ook hier ervaar ik nog geen stress. Van en tussen deze drukke dagen zitten er ook rustige dagen gelukkig. En nee het is zeker geen wedstrijd. Maar het was meer even van mij afschrijven, want gister had ik het gewoon even gwhad.

 • Lindaaaa1

  Ik denk oprecht dat voor mij 7 dagen thuis zwaarder zou zijn dan nu (3 dagen werken en 4 thuis). Ik zou er niet leuker en gezelliger op worden. Ben nu ivm verlof helemaal thuis en zij wel 2 dagen opvang maar dat is ook echt wel heel fijn!

 • Mama-R

  Ja in januari gaat ze naar de peuterspeelzaal een ochtendje. Maar ik wil mijn kind(eren) eigenlijk niet weg brengen als ik gewoon thuis ben. Dan voel ik mij niet goed. En ben ik blij als ik ze weer op kan halen. En ik werkte 3 dagen, mar nu 1 dag ziektewet ( bekkeninstabiliteit). Maar meer dan 3dagen wil ik ook niet werken. Wnat ik geniet ook enorm van mijn dochter. Maar afentoe is het wel pittig 😅

 • Lindaaaa1

  Prima dan toch!! Ik breng haar ip ook niet weg als ik thuis ben behalve nu in zwangerschapsverlof. Als baby er is dan blijft ze wel wat dagen thuis, maar nu breng ik haar van 09.00-16.30 (kortste optie) en geniet zij ook wel erg daar. En kan ik hier wat dingen doen en haar volledige aandacht geven als ze thuis is 😅

 • Mama-R

  Tuurlijk ik werk op de kinderopvang en de kinderen hebben het zeker naar hun zin. Dus voor hun is het geen straf. Het is meer mijn eigen gevoel. Maar inderdaad kortere dagen brengen is dan ook een optie!

 • Jvb

  Ik ben 2 jaar fulltime thuis geweest en verder altijd parttime gewerkt naast de kinderen. Ik vond fulltime thuis veel relaxter dan parttime thuis. Op die parttime dagen leuk met je kind bezig zijn en ook nog je huishouden er bij proberen te proppen maakt dat het voelt alsof je soms achter de feiten aan loopt. Bij fulltime thuis kon het ook altijd morgen wel. Lukte de was niet, dan morgen. Maar als ik de dag er na moet werken, of de twee dagen er na, dan komt die was pas over 2 dagen aan de beurt. Zoiets. En op werkdagen heb je veel meer te maken met tijd: op tijd naar je werk, je werk op tijd afronden want op tijd naar de opvang en op tijd koken. Ook dat vind ik veel relaxter op thuis dagen, dan hoefde ik hooguit even te haasten naar school als er net voor we de deur uit wilden een poepluier was bij de jongste ofzo.

  Toch heb ik veel liever de combi dan fulltime thuis. Ik was na die 2 jaar ontzettend toe aan weer werken. Mijn wereldje werd snel heel klein met fulltime thuis zijn, ik voelde me soms echt alleen nog maar huisvrouw en moeder. Ik deed heus van alles, maar echt altijd de kinderen bij me hebben maakte dat ik er soms gewoon echt even klaar mee was. Alle dagen werden hetzelfde, alles draaide om de kinderen en het huis. Soms voelde ik me meer leidster of juf.

  Wat hier wel helpt is onze ongeschreven regel. De gene die thuis is, doet wat ie kan. Alles wat er nog ligt als die gene thuis komt, is van ons allebei. Dus als hij na een werkdag thuiskomt, zit zijn dag er niet op. Net zoals die van mij er nog niet op zit. Hij helpt mij ook niet, hij pakt gewoon zijn aandeel. Het is niet mijn taak waar hij een beetje bij helpt, het is onze gezamenlijke taak. Andersom net zo als ik werk en hij thuis is. Ik doe nog altijd meer dan hij, want ik werk minder en heb dus meer tijd, maar het is absoluut niet 'mijn feestje' waar hij een handje bij helpt. Onze dag eindigt na kinderbedtijd, dan is het tijd voor ons.

  Ik deed vooral veel met kind in zicht. Kind aan tafel met klei, ik met een wasmand en vouwen maar. Kind met fruit aan tafel, ik de vaatwasser uitruimen. Kind op eigen kamer spelen als ik de was in de kasten deed. Kind in droge badkuip met speeltjes en ik de badkamer poetsen. Samen stoffen. Kind met op scherm op de bank als ik stofzuigde. Zulke dingen. En douchen als ze slaapt of in de avond na bedtijd.

  Leg jezelf vooral niet veel op. Al dat opruimen achter je kind aan, waarom? Jij bent er alleen maar gefrustreerd door en je kind leert er niet van opruimen. Wij ruimen 2x per dag op: voor de lunch en voor het avondeten. Samen, vroeger met een muziekje, tegenwoordig met een timer, vinden ze een leuke uitdaging. En tussendoor is het ontploft en dat is prima, want dan gaat het er om dat ze spelen.

 • Mijndraakjes

  Ik werk 32 uur en ben voor en na werk mama. Geloof me dat ik bijkom op mijn werk. Ik zou geen thuisblijfmoeder kunnen zijn. Dat is echt zwaar! Dus wat mij betreft is fulltime mama zijn echt wel zwaarder dan fulltime werken en daarna mama zijn. Maar dat is persoonlijk natuurlijk

 • Ilsje85

  Herkenbaar, ik ben ook thuisblijfmoeder.

  Wel ben ik van mening dat de vader van de kinderen een actievere rol zou moeten/mogen spelen in de verzorging en de opvoeding van jullie kind(eren). Nu komt het dag en nacht op jou aan. Het kan ook anders. Wees daar eerlijk en open over en spreek je verwachtingen uit/maak afspraken. Je schrijft dat hij wel wil helpen, maar ik lees nergens dat hij dit ook doet...

 • Hopefull1990

  Ik kan mij ondanks dat ik geen thuismoeder bent, maar wel 32 uur werk vanuit huis en daarna ook alles nog op mijn dak komt, goed voorstellen.

  Op den duur krijgen ze een uittest leeftijd waar jij midden in zit. Ik weet nog precies hoe het gaat. Je doet het goed😘

  Mijne zijn ondertussen bijna 9 bijna 7 en 6,5 maand dus die oudste twee zijn er wel aardig doorheen.

  Wat ik deed op dagen dat ik de puf ervoor had, was ze laten helpen met het huishouden. Dat stout doen is vaak uit verveling of aandacht vragen. Laat je kindje bijvoorbeeld de wasverzachter kiezen en bij de was vouwen de sokken bij elkaar zoeken. Bij stoffen mag ze met de plumeau. Of de vaat plastic bordjes etc er in zetten. Het huishoude duurt wel langer, maar je doet iets samen en ze zal het waarschijnlijk super leuk vinden.

 • Mama-R

  We doen afentoe inderdaad samen de was. Ik hang het op. Zij geeft het aan of trekt het er weer vanaf..

  Bedankt voor de tip!

  Ja ik denk inderdaad dat ze in haar uitprobeer fase zit... Gelukkig is het een fase, maar geen makkelijke

 • NewBaby2018

  Wel raar dat je man zijn dag erop zit bij thuiskomst. Daar zit het probleem. Ik denk niet dat het hem in het thuismoeder zijn zit. Het is maar net wat je van zelf verwacht. Als werkende moeten alle huishoudelijke taken ook en plakken de kinderen ook stickers op de ramen.. hoe zouden zij dat doen?!

  Ik denk dat het tijd is voor een goed gesprek met de vader van je kinderen 😉

 • trotsemoeder123

  Precies de reden dit waarom ik werk. Nog even los van het feit dat ik dat waanzinnig leuk vind en er financieel onafhankelijk door ben. Maar moet er niet aan denken 24/7 in de poepluiers. Ben ook echt geen zorgtype, hoef ook geen verpleegkundige te worden zeg maar.

  Mijn kids, daar ben ik zeker waanzinnig dol op hoor :) ik houd alleen ook van mezelf ;-)

 • Mama-R

  Ohoh mijn werk is ook poepluiers haha.

  Maar daar zijn 8 kinderen toch heel anders dan 1 thuis.

 • Isadora86

  Ik vind het haast gemeen om te zeggen maar wat ben ik blij om je blog te lezen. Zo herkenbaar! Dit had ik echt even nodig. Dat andere thuismoeders hier ook mee worstelen. Dat onze dagen soms als makkelijk worden gezien "want je kiest er toch zelf voor"..

  Ik ben fulltime thuismoeder van een zoon van 8 en een dochter van 1 en 25 weken zwanger..

  Mijn dochtertje is soms echt een heks. Ze moet overal aan zitten, alles pakken of slopen, slaapt en eet slecht. Aan het huishouden kom ik amper toe op bepaalde dagen.

  Ik kijk altijd uit naar het moment dat mijn man thuis komt zodat hij kan helpen. Wat hij gelukkig ook doet, geheel uit zichzelf. Maar och duurt een week soms lang..

 • Mama-R

  Misschien dat het door het zwanger zijn nog zwaarder lijkt. Denk ik dan hoor. Want ik ben dan al moe, hormonen blabla en dan inderdaad het draken gedrag erbij. Dat je het dan door de zwangerschap minder kan hebben ( hoop ik dan maar 🤣)

 • Nicolette87

  O ja dat geloof ik meteen, ik vind een dag werken minder vermoeiend dan een dag thuis met kind. Ik zou het niet kunnen, thuisblijfmoeder… heb ook wat voor mezelf nodig.

 • MNAZ

  Het klopt ook... de vrouwen in mijn omgeving vinden werken minder zwaar dab thuis met de kinderen zitten en alles wat erbij komt kijken.Het is dan ook verkeerd dat sommige denken dat huisvrouwen thuis blijven omdat ze lui zijn en niks hoeven te doen.Ik vind het soms echt zwaar en zit pas rond de 21u op mijn ass(:

 • Mama-R

  Dat dus, terwijl na je werk sluit je de deur en ga je al rustig zitten,

 • Jvb

  Als je na je werkdag de deur achter je dicht trekt, kan je toch helemaal niet rustig gaan zitten? Dan moet je toch ook gewoon nog naar huis, kind ophalen, eten koken, kind naar bed brengen, etc.? Ik vind die dagen juist pittiger, omdat je dan ook nog met tijdsdruk er op alles direct na je werk moet doen. Ik grap altijd als ik mijn kantoor uit loop dat ik naar mijn tweede baan ga. Ik duik dan echt nog even een spitsuur in thuis, na een werkdag. Maar werkdag of thuisdag, na kinderbedtijd doe ik niks meer hoor. Om acht uur ploffen we op de bank en morgen weer een dag.

 • Lia174

  Hier is het ook zo. Heb een 2,5 jarige en een 1,5 jarige en 30 weken zwanger. Man werkt 6 dagen per week is meer dan 14 uurtjes weg per dag. Er zijn echt dagen dat ik mis om naar mijn werk te gaan. Naast de rommel die ze maken vind ik dat aanhankelijke moeilijk er zit altijd wel iemand op mijn schoot soms zitten ze er zelfs met ze tweeën op mij. Ik hou me altijd voor me dat ze niet altijd klein blijven maar makkelijk is het zeker niet

 • Mama-R

  Dat heb ik met het slechte slapen..

  Ze wordt vanzelf groot.. Dan wilt ze juist veel slapen.

  Maar ik wilde graag weinig leeftijdsverschil tussen de kinderen. En dat is dalijk 2.5jaar. Hoe heb jij het ervaren 2 kindjes zo dicht op elkaar?

 • Lia174

  Eerlijk mijn middelste kind is echt een heerlijk meisje ze slaapt goed je hebt weinig last van haar. Ze speelt en kan zich goed vermaken soms vergeet ik gewoon dat zij er is. Maar mijn oudste telt voor 10 die vraagt om veel aandacht is gefrustreerd als het niet gaat hoe zij wilt dat het moet heel de dag mama mama mama maar vind 2 niet zwaarder dan 1. Ik zorg dat ze te gelijk eten, verschonen, en slapen

 • Mama-R

  Dat is toch geruststellend dat 2 niet zwaarder hoeft te zijn.

  Ik hoor toch wel vaak dat twee een stuk lastiger kan zijn. En sommige er nog moeite mee hebben aandacht te verdelen etc.

 • Lia174

  Ja dat begrijp ik hoor. Met 1 ben je zo de deur uit kan je ook makkelijker oppas vinden. Met 2 moet je toch meer regelen en rekening houden met de dutjes van de 2e je moet ook je aandacht verdelen het is en blijft een uitdaging. Moet je wel zeggen dat ze nu elkaar bezig houden en ik niet meer de entertainer moet zijn ze spelen ook met elkaar dan heb ik even mijn handen vrij.

 • Anna-76

  Herkenbaar... kwam op mijn werk tot rust😅...Op werk ook wel druk, maar van een hele andere orde.

 • Moe(der)

  Ik herken wat je zegt: op een dag thuis met Kids veel rommel. Ik blijf aan het opruimen. Dweilen met de kraan open.

  Maar ik vind de combi werken met Kids ook een logistieke uitdaging. T werken zelf niet: heerlijk "rustig" even er tussenuit (ik werk in het onderwijs, maar daar heb je einde vd dag einde verantwoordelijkheid).

  Maar dan.. na een dag kdv/BSO, koken/eten, Kids moeten om 18.00u naar voetbal/judo/zwemmen/scouting/logopedie. Dan nog douchen, naar bed, brood smeren. Krijg je nog 10 mailtjes van school. Of ze morgen een voorwerp met de letter P mee willen nemen, een luciferdoosje, lege keukenrol, ligadoos. Oh ja, ook nog de toetsen nakijken en gespreksverslagen typen...

  De combi werken en een huishouden met kleine kinderen/slapeloze nachten maakt het zwaar...

 • Mamabenm

  Hier sluit ik mij helemaal bij aan!

 • Momoftwokids

  Ik vond de eerste jaren een dag thuis met de kinderen ook zeker zwaarder dan een dag werken. Ik vind het feit dat iemand moet werken ook geen argument om thuis niks te doen en om er bv 's nachts nooit uit te hoeven. zodra mijn partner of ik thuis kom(t) van werk doen we het dan ook volledig samen.

 • Mama-R

  Hij wilt mij ook met alles helpen hoor. Alleen de nacht niet. Hij wordt er gewoon niet wakker van🤣...

  Dalijk met de baby hoeft dat ook niet. Ik ga borstvoeding geven en samen wakker liggen is dan niet nodig.

  Maar het is meer dat ik het op mezelf neem, omdat hij zo veel werkt en ik toch thuis ben. Daarnaast is onze dochter in de mama fase.. Alles is mama.

 • Momoftwokids

  Maar ze blijft ook on de mama fase als jij altijd alles voor haar doet. Juist dan is het belangrijk dat je partner ook dingen doet. Hopelijk ga je ook af en toe even wat voor jezelf doen?

  Hoe dan ook, ik vond het ook zwaar. Sterkte!

 • Mama-R

  Ja ik kan gelukkig afentoe ook wat voor mezelf doen! Je hebt gelijk, maar soms is toegeven makkelijker dan lang zeuren/huilen om mama.

 • Scheirischa

  Doorheen de dag niet opruimen, op einde van dag pas. Het is een bodemloze put anders!

  Maar ja, ik ben 9 maanden thuismoeder geweest, werk nu 3d/week en eerlijk? Sinds ik werk heb ik ook een soort “rust”. Maar het missen overheerst eigenlijk wel. Maar ook gewoon, als je gaat werken wordt het minder snel vuil of rommelig,… op een of ander manier is werken soms gemakkelijker voor je huishouden dan thuisblijfmama zijn.

 • Mama-R

  Tuurlijk ben ik altijd weer blij als ik thuis bij mijn gezin ben! Het liefst ben ik bij mijn gezin, maar inderdaad op werk zijn de hele dag voelt soms gemakkelijker.

 • Scheirischa

  Heel herkenbaar. 🫣

 • Pebblish

  Hier heb ik net zo veel rommel op een vrije dag als op een werkdag Waarschijnlijk omdat ik op een vrije dag vaker tijd heb om het tussendoor op te ruimen.

  Maarja, soms, kan je ook heus wel eens de boel de boel laten. Je moet jezelf niet voorbij gaan lopen. Morgen maken ze het net zo hard weer vies.

 • Mama-R

  Of de wasmand die net leeg is. Drie keer knipperen met je ogen en hij is alweer bijna vol.

  Dat is zeker waar, maar tussen de drukke dagen zitten gelukkig ook dagen dat alles rustig en soepel verloopt (en gelukkig maar anders had ik mezelf inderdaad voorbij gelopen)

 • Assiral

  Laat de rommel lekker gaan joh, anders blijf je de hele dag opruimen. Dat doe ik hier ook, ruim eind van de avond op als ze op bed liggen. Door de dag heen kijk ik er maar niet naar en vind ik het wel best.

  Ik werk ook maar 2 dagen, en ik kom uitgeruster thuis van mijn werk dan wanneer ik thuis ben met de kinderen hoor dus zo gek is dat niet!

 • Mama-R

  Dat kan ik niet 🙈

  Het is ook niet dat alleen de duplo door de woonkamer ligt, maar ook haar keuken spullen, kleurpotloden etc.

  Ik zie haast geen vloer meer 😅.

  Dus dan ruim ik toch graag even iets op.

 • Scheirischa

  Bij ons mag alle rommel op een groot livingtapijt (4 meter op 2). Vind ik iets in de keuken van rommel, dan gooi ik het op het tapijt. ‘s Avonds grote opkuis.

  Rommel begrenzen tot een ruimte werkt echt 🙈

 • Assiral

  Misschien leren dat ze pas iets anders mag pakken als het ene is opgeruimd?

 • Mama-R

  Ja dat kan ze ook.. Alleen heeft ze daar dus nooit zin in. Of het gaat de ochtend goed en de middag ligt alles weer overal. Opruimen is inderdaad nog een aandachtspunt bij mijn dochter.. Alleen als we bij iemand anders zijn kan ze dit wel ineens

 • Assiral

  Herkenbaar hoor. Mijn dochter is 4 en die heeft er soms ook echt geen zin in

 • Assiral

  Herkenbaar hoor. Mijn dochter is 4 en die heeft er soms ook echt geen zin in

 • Assiral

  Herkenbaar hoor. Mijn dochter is 4 en die heeft er soms ook echt geen zin in

 • Dibbus

  Herkenbaar hoor! Ik werk 3 dagen en ik vind vaak die dagen minder zwaar dan de dagen dat ik alleen thuis ben met mijn kleine van net een jaar 😅 En nee dat heeft niet te maken met hoeveel ik van hem hou en hoeveel ik van hem geniet. Je kan alleen bijna geen moment 'uit' en alles is onvoorstelbaar. Denk ik dat ik een uurtje heb omdat hij slaapt, slaapt hij ineens maar 25 min, kan ik net even douchen..... Pffff

 • Mama-R

  Gelukkig ben ik niet de enige met dit gevoel afentoe. Tuurlijk hou je van je kind en doe je er alles voor. Als ik even snel wil douche staat ze naast mij. Mama mee douche. En daar geniet ik enorm van, maar afentoe even voor jezelf is niet verkeerd 🤣


1 2