Borstkolf

Hallo,
Even een vraagje aan de ervaren mama's onder ons.. ;-)
Op dit moment 35 weken zwanger en van plan om borstvoeding te gaan geven.
Alleen nu hoor ik om me heen dat sommige in de kraamweek een kolf moesten aanschaffen.
Dit zou ik liever eerder doen dan dat dat in toch al een hectische week moet.
Wat adviseren jullie? Afwachten of gewoon aanschaffen?
En welk type vinden jullie het fijnst?

Direct nog een vraagje ;-). Zijn er moeders die een tweedehandse hebben aangeschaft? Mijn voornemen is dan wel om de motor te gebruiken en de slangen enz. Te vervangen.

Alvast bedankt voor jullie reactie!

313 x gelezen, 1

reacties (8)


 • Berbeltje

  Ja klopt, ik was bij de eerste niet mobiel en heb m'n man toen in de kraamweek een enkelzijdige medela swing laten kopen. Bij onze tweede wist ik wat ik wilde en heb ik van tevoren een Ameda dubbelzijdige kolf gekocht met traploos instelbare snelheid en kracht apart. Wilde dat ik dat eerder had geweten zeg kolven ging veel makkelijker. Ik geef nog wel BV maar kolf niet meer en wil hem wel verkopen hoor. Het is zo'n professioneel systeem waarbij de melk alleen in aanraking komt met het slangetje en niet in het apparaat. Als je wilt kan ik morgen bij daglicht een foto voor je maken?

 • GuppySam

  Hier ook de Avent handkolf. Bij m'n zoon gebruikt en nu dezelfde aangeschaft bij m'n dochtertje. Werd vergoed.

 • Kdroppie

  Ik heb juist niet gekolfd om meer stuwing te voorkomen. Ik heb met Mn handen Mn borsten s nachts leeg zitten drukken. Alleen de druk eraf. Vroeger hadden ze ook geen kolven. Heb later 1 gekocht op Ali Express. Let op niet alles past goed ivm de eventuele maat van je tepels. Ik zou er niet 1 kopen.

 • PuppyWaf

  https://www.mamaloesbabysjop.nl/cangaroo-elegance-dubbele-elektrische-borstkolf-xn-d211?utm_source=GoogleShopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=Baby Toebehoren%2FVerzorging%2FEten %26 Drinken%2FBorstkolf%2FElektrische Borstkolf%2FCangaroo&utm_content=Cangaroo&gclid=CjwKCAjwxOvsBRAjEiwAuY7L8pPmh89N4-X1anbd7iNZKbLqS6GMXxYDHN_RqqminQ9O59BeeN1x5BoC4EUQAvD_BwE

  Deze heb ik. Is heel fijn

 • PuppyWaf

  Gewoon nieuwe kopen.

  Je krijgt hem (deels) vergoed.

  Hier werd hij 100% vergoed

 • Lindaaaaaaaa

  Ik zou wachten en eventueel eerst huren. Straks lukt het niet en zit je met een kolf

 • Momiji

  Ik had zowel een electrische als ook een handkolf en kan je zeggen; de electrische (medela) werkte totaal niet, dat ding zuigt niet hard genoeg om t zo maar te zeggen, schoonzusje had precies dezelfde ervaring.

  Wij gebruikten allebei t liefste een handkolf (we hadden allebei een Avent van ongeveer 40,00) en dat werkte super!

 • Soccer-Mom

  Je hoeft geen kolf aan te schaffen. Je kan via de Thuiszorg een kolf huren. Vooral ideaal als je nog niet weet of je de kolf echt vaak gaat gebruiken.

  Zelf heb ik bij mijn oudste eerst eentje gehuurd (waarbij je alle accessoires zoals slangetjes, borstschelpen etc. wel koopt). Daarna heb ik de Ameda Lactaline Personal nieuw gekocht. Prima kolf (en de Medela flesjes passen hierop). Die heb ik nadien ook weer verkocht.