Ervaringen stoppen met de pil

Hoi meiden,

Ik ben hier nog niet zo lang, al wel op anderen gereageerd. Ik vond het wel eens tijd worden voor een blog van mij. Sinds twee weken ben ik gestopt met de pil. We hebben een zoontje van 6 en ik heb al een hele tijd een wens voor een tweede kindje. Na vele gesprekken en tranen is het dan nu eindelijk zover. Mijn partner is ook overstag! Nu was mijn pil tot 2020 niet leverbaar dus we zagen het beide als een teken... Mijn droom werd ineens werkelijkheid! Veel geduld gehad en focus op andere dingen gelegd. Op mezelf en op hetgeen wat ik al heb!

Maar nu is alles omgeslagen. Ik heb het heel erg onderschat. Ik heb sinds van het weekend ontzettend last van stemmingswisselingen. Gevolgd door angstgevoelens... Ik stuiter echt alle kanten op. Het zal door de hormonen komen, althans het afkicken ervan. Hebben jullie dit ook zo ervaren? Ik twijfel ineens aan alles en vind het zooo spannend... Ik heb wel tabletjes van A-vogel gekocht: rust en balans. Wellicht word ik daar wat rustiger van...

434 x gelezen, 1

reacties (10)


 • MamaJL

  Oh, die eerste 4 maanden na de pil... Ik was net een zwangere met mijn emotionele schommelingen.

 • Iriisje90

  Toen ik stopte met de pil was ik veel emotioneler, en erg last van vet haar ineens en een vette huid in mn gezicht. Gelukkig na anderhalve maand voorbij.

 • freyfrey

  Verder geen rare dingen gehad toen ik stopte met de pil, Mijn sexdrive is wel een stuk groter dan ervoor. Want met pil gebruik had ik eigenlijk nooit zin in sex.

 • mariekes1987

  Ik vond het ontpillen ook verschrikkelijk ontzwangeren trouwens ook, als alles uiteindelijk in balans is valt dat wel weer mee en voel ik me beter dan ooit dan met het slikken van de pil.

 • Babyboyxxxx

  Ik lees even mee hier☺️Hoe lang duurde het bij jou voordat het weer een beetje in balans was? En ben je uiteindelijk weer aan de pil gegaan?

 • Joep95

  Ik had een vergelijkbare situatie. Zat toen ik stopte niet helemaal lekker in m'n vel, uitbarstingen etc. Ik weet nog dat ik mijn hart vast hield voor de hormonen van de zwangerschap. En nu ik zwanger ben, totaal geen last van hormonen. Echt bizar! En super fijn natuurlijk..

 • Lot87

  Pfieuw... Dat geeft nog wat hoop!

 • Joep95

  Ja echt hoor, het kan zomaar anders worden dan je denkt. Mijn man zei van te voren dat hij hoopte dat ik snel zwanger was (ivm de hormonen). Ik dacht, je moet eens weten wat er dan gebeurd. Was er best bang voor. En tsja, het is niet uitgekomen. Ben nu bijna 20 weken dus verwacht niet dat het ineens op komt zetten. Dus het kan zeker!

 • GodinvanVrede

  Ik ben nu net een weekje gestopt. Zit nog midden in wat normaal de stopweek is, dus ik heb nog geen idee hoe mijn lichaam zal reageren. Ik werd juist ziek van de pil, dus hopelijk vallen de bijwerkingen van het stoppen in mijn geval juist mee.

 • Lot87

  Bij iedereen is het weer anders. Ik slikte de zoely pil (met lichaamseigen hormonen) en had hierbij geen ontrekkingsbloeding. Dus ook nu... Twee weken verder nog niks te bekennen. Hopelijk valt het mee bij jou!