Ik zit er een beetje doorheen

Bijna 34 weken zwanger. En ik voel me zo niet fijn. Ik zit er doorheen merk ik.
Door m'n verleden met miskramen ben ik ongerust. Ik voel me constant gejaagd. Ik voel de baby wel..
Maar het is geen dansende baby in m'n buik. Het is heel rustig. En dat geeft me elke keer weer zo'n gevoel van ongerustheid. Juist wil ik genieten van deze
Zwangerschap maar het lijkt me niet te lukken. Ben zo bang telkens om deze baby alsnog te verliezen. Ik merk dat ik gefocust ben op elke beweging.
Hoe ga ik deze weken nog volhouden??

774 x gelezen, 4

reacties (5)


 • DebsterRoos

  Wat vervelend voor je zeg die onrust!

  Het klinkt mij - zoals je t omschrijft - dat je vooral behoefte hebt aan contact/feedback/vertrouwen in je eigen lijf en vertrouwen in je kindje.

  Zou t je helpen om misschien iets van een haptonoom op te zoeken? Ik heb zelf zwangerschapshaptonomie gedaan en vond t heel fijn om zowel contact te maken met het kindje als in contact te staan met mn eigen lijf (ik zit nogal snel in mn hoofd). Dan krijg je ook wat "huiswerk" mee en kun je daar een paar keer per dag rustig even mee bezig zijn.

 • Nog-even!

  Zou het kunnen helpen om te bedenken dat jij er niks aan kunt veranderen hoe het gaat? Zorgen maken voegt niks toe voor je kindje... Probeer vertrouwen aan je kindje te schenken...dat kan de angst verjagen!

 • Lindaaaaaaaa

  Ik heb ook mk en bbz gehad .. nu 38.5 week zwanger en krijg volgende week ks.

  Ik voel het kindje ook niet.. ik moet nog even door bijten,maar begin wel beetje op mn lichaam te vertrouwen.

 • LittlePea

  Goh meis... Ik weet je verleden verder niet... Heb zelf 2 miskramen gehad, 1 met 12 weken en 1 wat eigenlijk nog 'niks' was... Blijft vreselijk. Deze zwangerschap hebben we veel moeten doorstaan, en nu ik 34+4 ben ben ik ook wel bang dat er nog iets mis gaat... Het lijkt allemaal zo 'gewoon', een gezond kindje krijgen, maar ik ben pas gerust als het veilig en wel in m'n armen ligt. Als ik het snachts minder voel ga ik ook porren, zodat ze terug port hoor.... Al begin ik nu wel echt ritme er in te bemerken, de bewegingen. Snachts is ze vooral heel rustig, en zodra wij allemaal uit bed komen word zij ook actief...

  Je hebt nu eenmaal drukke baby's en rustige baby's. Zit er wel een beetje een patroon in de bewegingen?

 • MamaJL

  Als je de kleine voor je gevoel niet voelt bel je de verloskundige of de gynaecoloog. Je wordt dan indien nodig naar het ziekenhuis gevraagd te komen voor een echo en ctg. Nogal een gedoe, maar stelt wel gerust als het echt nodig is.