Waar jullie verzekerd?

Hallo, waar zijn jullie verzekerd ?
Net ZK gebeld over kraam zorg na ks en heb nu opeens nog maar recht op 27uur. Dat is toch niet rendabel met een herstel tijd van aantal weken ? Jullie tips?
2.5 jaar geleden met m'n zoontje had ik nog recht op 80 uur zonder eigen bijdrage van 4.70 per uur !!!!!!!

1320 x gelezen, 0

reacties (57)

1 2 • Gaabs

  Ik zit bij DSW (is wel een goeie wat betreft voortplantings vergoedingen zei mn VK laatst) maar ben wel bijverzekerd met AV top. Dus ik krijg alles volledig vergoed! En heb volgens mij zelfs recht op 53 uur omdat we dan 3 kindjes onder de 5 hebben.

 • BAMMOEDER

  Ik woon in Duitsland en hier hebben we helemaal geen Kraamzorg Ik heb in 2016 (toen woonde ik nog in Nederland) ook 150 euro extra betaald, weet niet meer hoeveel uur ik had. Had helemaal geen zin in de Kraamzorg die elke keer langs kwam, geloof dat ze er maar 2 uur per dag was voor een week lang.

  Ik was bij Anderzorg verzekerd.

 • Tweede83

  Maakt niet heel erg veel uit waar je verzekerd bent. Veel komt namelijk uit het basis pakket. Extra bijverzekeren levert op jaarbasis vaak op dat je dan meer betaalt .

  Het is namelijk zo dat de dagen die je in het ziekenhuis bent na de ks er 6 uur kraamzorg word gerekend. Dan kom je idd ongeveer uit op 27 uur als je thuis komt. En bedrag is volgend jaar 4.70 per uur.

  80 uur krijg je nu pas in uitzonderlijke situaties. En dat is een geplande ks namelijk niet.

  Je krijgt alleen extra uren thuis wanneer er complicaties waren.. nou die wil je ook niet.

  Ik krijg in April een geplande ks. Mijn derde.

  Die 27 uur maakt mij niet uit. Ik zie het als op gang helpen met de baby en verder zie ik wel.

  Mijn man mag de eerste week wettelijk gezien thuisblijven en kan daarna nog 5 weken ouderschapsverlof opnemen. Dat zou jij ook kunnen doen. Daarnaast heb ik nog een netwerk die voor mij kinderen kan brengen en halen van school.

  De belangrijkste tip die ik voor je heb: ga alvast dingen plannen en hulp vragen van te voren wie je zou kunnen helpen. Met name de eerste 3 weken. Vanaf dan word het wel makkelijker en kun je ook weer meer. Wat je niet moet doen is tillen. Ga alvast oefenen met je kleine dat hijzelf kleren aan kan trekken. Dat soort dingen. Dat kun je beter gaan doen dan gefrustreerd raken hierover want het word er echt niet anders van.

 • Liesjesch

  Zo betalen we steeds meer premie maar worden de verzekeringen steeds verder uitgekleed. Het lijkt of de premies maar weinig worden verhoogd, maar je krijgt steeds minder vergoed.

  Afhankelijk van je herstel kan het aantal uren tijdens de zorg nog bijgesteld worden, 27 is een gemiddelde indicatie.. .ik ben al jaren bij cz, met aanvullend gezinspolis..

 • Mammievandrie

  Wat erg om te lezen dat je je tijdens je zwangerschap hier druk om moet maken. Vind dit oprecht heel erg om te lezen hoeveel je er moet voor betalen en hoeveel je ervoor krijgt! Ik woon in het buitenland en ik zeg niet dat alles beter is hier maar tsjonge wat ben ik blij dat ik die kosten per maand kan besparen. Weet niet of het mogelijk is maar misschien kun je kijken of je het gewoon zelf kunt betalen zonder je extra te laten verzekeren, want die verzekering betaal je wel 12x extra. Wie weet is dit een optie.

 • Lindaaaaaaaa

  Maal me er idd wel druk om

  Zou dan 200 euro zelf moeten betalen

 • Vespertine

  Veel zal afhangen van je herstel en kan daarom niet op voorhand toegekend worden. Hier staat veel nuttige info voor je: https://www.consumentenbond.nl/zwanger/kraamzorg-na-ziekenhuisverblijf

 • My-two-Pride-and-Joys

  Wat twee jaar geleden kon en vergoed werd, is niet relevant voor nu. De zorg wordt nu eenmaal steeds verder uitgekleed en ieder jaar verandert dat. Als je de kraamzorg zelf zou moeten betallen, kom je nog niet eens op 250 euro.. ik vind dat niet zo heel veel en zou dat prima uit eigen zak kunnen betalen. Daar zou ik me niet extra voor laten verzekeren, want stel je betaalt dadelijk 15 euro of nog meer er bij, dan betaal je al 180 euro extra, je krijgt sowieso 27 uur en laten we zeggen dat je die uren er nog eens bij neemt en die dan zelf betaald, Dan kom je op een bedrag van 126,90 wat je dan zelf zou moeten betalen, dus je bent al dan per saldo al 50 euro duurder uit als je je laat verzekeren dan wanneer je het gewoon uit eigen zak betaald. Je hebt toch een ziekenhuisindicatie dus dat kun je al laten gaan, als het dan alleen puur die kraamzorg is, zou ik het gewoon lekker zo houden en de boel uit eigen zak betalen.

 • Vespertine

  Je kunt trouwens ook een zorgvergelijkingssite gebruiken hè. Zo koos ik mijn zorgverzekeraar tijdens mijn zwangerschap.

 • Lindaaaaaaaa

  Welke site ?

 • Vespertine

  Bijv Independer. Als je op de site zoekt naar een verzekering, dan kan je aangeven welke vergoedingen je graag in je pakket wilt. Ze hebben ook een artikel geschreven over zwangerschap in 2022, zodat je kunt lezen wat de opties zijn voor aanvullend verzekeren en wat sws al in je basispakket zit. Ik heb nu alleen even vlug voor je gekeken, ik ga er zelf in de kerstvakantie pas even goed voor zitten. Dit is de link naar het artikel: https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/zwangerschap-en-bevalling.aspx

 • Troetelbeertje9

  Onvz optimaal. Ik heb alles vergoed gekregen, maar je moet kijken of het wel waard is om meer te betalen. Dat is nogal een berekening opzich, want je moet ook kijken naar andere zorg die je gebruikt uit je pakket en of dat het allemaal waard is. Zorgverzekeraars zijn echt mega irritant, per jaar gaat er alleen maar zorg af...

 • Lindaaaaaaaa

  Eens :-( betaal nu 144 euro

 • My-two-Pride-and-Joys

  Inderdaad mee eens. Ik heb twee jaar geleden ook alles tegen elkaar afgewogen en per saldo was ik goedkoper uit als ik de kraamuren zelf betaalde dan dat ik me daar voor zou laten verzekeren.

 • MarieAnn

  Ik ben verzekerd bij De Friesland. Is kraamzorg na ziekenhuis een uitgestelde kraamzorg of niet?

  Bij 'gewone' kraamzorg is het max 10 dagen en vanuit de basisverzekering minimaal 24 uur, maximaal 80 uur. Daar betaal je dan 4.70 per uur voor. https://www.defriesland.nl/vergoedingen Even naar beneden scrollen voor het tabje zwanger, baby en kind.

 • Flamingootje

  Zilveren kruis

 • Lindaaaaaaaa

  Zat jij met kraamzorg?

 • Flamingootje

  Jep

 • Flamingootje

  Ik was drie sterren verzekerd dit jaar ivm bevalling en kraamzorg

 • noemmijmaarmama

  Elk jaar passen de zorgverzekeraars de voorwaarden aan. Het kan hierdoor zeker zijn dat je met hetzelfde pakket als 2 jaar geleden ineens minder vergoed krijgt. Een voorbeeld wat nu best veel naar buiten komt is dat Menzis volgend jaar 30% minder fysiotherapie behandelingen gaat vergoeden voor hetzelfde maandbedrag. Eigenlijk heb je dan dus een premie verhoging van 30% waar veel mensen dat niet merken of pas merken als het jaar al begonnen is en ze niet meer kunnen overstappen. Ik zou als ik jou was verzekeringen gaan vergelijken en uitrekenen welke het beste bij jou past. Succes!

 • Mykha

  Ik had het ook 2 jaar geleden, toen geen eigen bijdrage en nu net precies dezelfde verzekering en extra polis betaal ik wel ineens eigen bijdrage. Heel jammer, maar dat wordt onderling afgesproken, ik denk dat het dan bij alle verzekeringen zo is, tenzij je nóg een extra polis neemt. Wij zijn verzekerd bij Prolife (onderdeel van zilveren kruis)

 • Lindaaaaaaaa

  Dus je herkent mn probleem?

 • Ilsje85

  Bij Ditzo. De naam vind ik niet fantastisch :) maar verder al jaren tevreden.

 • Mela2020

  Ik heb menzis.

  Maar als ik zou overstappen ben ik 200 euro ergens kwijt aan zorgvz ga ik niet doen

 • Lindaaaaaaaa

  200 duurder ??

 • Mela2020

  Ja als ik nu zou overstappen zou ik 200 + kwijt zijn iplv 162

 • Mamavanbijnazes

  Bij bewuzt. Bevalt me prima :)

 • boterbloemen

  Je hebt gewoon recht op evenveel uur als vorige keer, dat is wettelijk bepaald en al jaren hetzelfde. Het enige verschil is dat je nu vanaf 47 uur zelf een eigen bijdrage per uur moet leveren. Vanuit de basisverzekering geldt die eigen bijdrage gewoon voor alle uren, dus die 47 én eventuele extra uren. Jij was/bent waarschijnlijk aanvullend verzekerd voor die eigen bijdrage, en vorige keer dekte die aanvullinde verzekering de eigen bijdrage volledig en nu blijkbaar maar tot 47 uur. Dat zegt verder niets over je recht op een bepaald aantal uur. Het aantal uur dat je krijgt, wordt gewoon berekend volgens landelijk protocol, daar gaat je verzekering niet over. Die 47 (ik dacht 45 of 49) is gewoon standaard. Ook dat de uren in het ziekenhuis daar vanaf gaan, is standaard. Omdat je daar ook begeleid en verzorgd wordt. De kraamzorg kan indicatie geven voor extra uren als dat nodig is, dan vallen ze onder je verzekering. Kennelijk vergoed jouw verzekering dan de eigen bijdrage niet (meer) en betaal je zelf wat bij.

  De kraamzorg is er niet om te blijven tot jij je bed weer uit mag. Maar als je erg immobiel bent als je uren op zijn, of er zijn andere redenen dan kunnen ze dus wat extra uren regelen. Dat kunnen hele dagen zijn, dagdelen of bijvoorbeeld 2 uurtjes per dag. Bespreek dit eens met je kraamzorg.

 • Lindaaaaaaaa

  Is toch raar dat ik 2 jaar geleden wel alles vergoed kreeg en nu niet

 • boterbloemen

  Polisvoorwaarden kunnen nu eenmaal veranderen

 • Soccer-Mom

  De ziekenhuisdagen worden afgetrokken van het totaal. Dat geldt bij iedere zorgverzekeraar. Maar om antwoord te geven op je vraag: VGZ.

 • Lindaaaaaaaa

  Dat snap ik , maar dat ik dan nog maar 3 dagen over houdt vind ik vreemd

 • Lindaaaaaaaa

  Uuhh vreemd haha

  Zij is die vrouw van de verzekering:

  die vrouw zei dat als ik meer uren zou krijgen, dus tot bijvoorbeeld 80 uur ik dan vanaf 47 uur zelf een bijdrage moet betalen van 4.70 per uur

  Bij m'n zoontje was dit niet het geval en kreeg ik 80 uur

 • Soccer-Mom

  Dat klopt. Voor vergoeding eigen.bijdrage en de meeruren kan jij je aanvullend verzekeren. Of je 80 uur krijgt, bepaalt de verloskundige. Ik kreeg destijds al extra uren puur omdat ik borstvoeding gaf. Lees de voorwaarden van je verzekering goed door.

 • Lindaaaaaaaa

  Maar ben aanvullend verzekerd, 2 sterren, omdat dit toen genoeg was voor max aantal uren zonder eigen bijdragen

 • Soccer-Mom

  Dat begrijp ik maar toen is niet nu en ook niet straks. Zorg wordt nou eenmaal steeds verder uitgekleed. Voor dezelfde dekking zal je een duurdere aanvullende verzekering moeten afsluiten

 • Ik-ben-weer-anoniem

  De ziekenhuis dagen gaan van de 49 uur af die iedereen heeft.

 • Lindaaaaaaaa

  Dat snap ik , maar dat ik dan nog maar 3 dagen over houdt vind ik vreemd want heb minimaal een week nodig om te herstellen

 • Vespertine

  Veel zal afhangen van je herstel en kan daarom niet op voorhand toegekend worden. Hier staat veel nuttige info voor je: https://www.consumentenbond.nl/zwanger/kraamzorg-na-ziekenhuisverblijf

 • Vlindermoeder

  Is dat niet zo omdat je dan een deel van de zorg in het zkh krijgt, omdat je na een keizersnede moet blijven? Volgens mij is elke dag in het zkh -6 uur (?) kraamzorg

 • Lindaaaaaaaa

  Zij zegt max 47 uur en de rest eigen kosten ...

 • Vlindermoeder

  - dus de dagen dat je in het zkh bent volgens mij. Als je dan na die tijd niet voor jezelf of je kind kunt zorgen, dan kun je via de vk een indicatie krijgen voor meer uren

 • boterbloemen

  Dat is ook standaard hoor. Zo heb ik het ook 4x gekregen, 49 uur met bv en 45 uur met fv. Als je extra nodig hebt, vragen ze dat voor je aan, heb je dan gewoon recht op, heb ik ook wel eens gehad

 • Vlindermoeder

  Heb het even bij mijn eigen kraamzorg aangegeven. Jij gaat fv geven toch? Dan is het 45 uur en dan elke dag dat je langer in het zkh blijft -6 uur. Je kunt meer uren krijgen op indicatie en dat is dan max 80 uur

 • Soccer-Mom

  Wie is 'zij'?

 • Lindaaaaaaaa

  Wie doet die indicatie? En dan krijg je wel volledig vergoed.

  Zk zei dus dat meer uur eigen geld gaat kosten , dus 4.70 per uur .

 • boterbloemen

  Voor mij heeft de kraamzorg extra uren zorg toen geregeld, zij gaven die indicatie aan op de factuur voor de verzekering. Wij hadden een ziekenhuisopname voor de baby in de kraamweek en ik werd in het zh niet begeleid met de bv. Dat liep nog voor geen meter toen we weer thuis kwamen, dat was voor haar voldoende om nog 2 korte dagen extra te regelen.

  Als je alleen voor de extra uren een eigen bijdrage moet betalen, ben je nog goed gedekt. Normaal betaal je aan alle uren een eigen bijdrage.

 • zegenwens

  De verloskundige indiceert evt extra uren kraamzorg

 • Assiral

  Je hebt toch altijd gewoon recht op 49 uur? Of gaan jouw ziekenhuis dagen daar misschien nog van af?

 • Lindaaaaaaaa

  Ik begreep 47 uur totaal en dat dan ziekenhuis opname nog van afgaat. Dus 2x 8uur = 16 uur. Hou je 3 volle dagen over. Ideaal met minimaal 2 week bed rust

 • Vlindermoeder

  Dat heeft verder niets met je verzekering te maken. Je kunt op indicatie meer uren krijgen

 • Assiral

  47 inderdaad sorry. Toen ik op indicatie 2 dagen moest blijven in het ziekenhuis, gingen die dagen kraamhulp er ook af. Maar omdat ik me na de laatste dagen kraamhulp nog niet goed voelde, heb ik 2 extra dagen gekregen. Maar zoals vlindermoeder zegt heeft dat niks met je verzekering te maken, dat geld voor iedereen hoe je ook verzekerd bent.

 • Lindaaaaaaaa

  Alleen die vrouw zei dat als ik meer uren zou krijgen, dus tot bijvoorbeeld 80 uur ik dan vanaf 47 uur zelf een bijdrage moet betalen van 4.70 per uur

  En dat vind ik zo vreemd

 • Assiral

  Dat is altijd zo geweest.

 • Lindaaaaaaaa

  Maar waarom dan bij m'n zoontje niet ? 2 dagen ziekenhuis en kreeg nog 8 volle dagen kraamzorg en hoefde niks te betalen

 • Wensje4

  Is dat veranderd? Jeetje wist ik ook niet.

 • Lindaaaaaaaa

  Blijkbaar idd


1 2