Wel of geen kraamzorg?

Oke het duurt nog heel lang en ik twijfel nog of alles dit keer wel goed gaat, maar wij hebben al 3 kids, alle drie de keren vonden wij de kraamzorg nirt fantastisch. Mijn man vindt het vreselijk zo iemand in huis en de laatste ervaring met 2 kraamverzorgsters tijdens de kraamweek bij mijn jongste dochter zorgt ervoor dat mijn man nu al roept dat we dat toch alsjeblieft niet weer hoeven doen?! Is er iemand van jullie die het zonder kraamhulp heeft gedaan? Hoor graag of jullie er spijt van hebben gehad ..

1761 x gelezen, 3

reacties (48)

1 2 • Suusje~Casey

  Wij hadden 2x dezelfde kraamverzorgster. Echt een lieve oudere dame. Maar ze kwam alleen voor de zorg van moeder en kind. Dus de controle en daarna was ze weer weg. Misschien ook iets voor jullie?

 • Peepah

  Als je het zelf niet prettig vind zal ik het niet doen, zelf heb ik een enorm positieve ervaring met kraamzorg. Ze kon de lekkerste cappuccinos maken. Heeft tussen het fruit hele teksten geschreven met chocolade. Maakte de mooiste fruit coupés ( wel is waar in de dure wijnglazen) elke dag schoon beddengoed schone wc's. Het enige verzoek wat ze deed is of ze op tv Koningsdag mocht volgen. Dat hebben we gezellig samen gedaan. Ze heeft alles vast gelegd met onze camera. Dus we hebben nog zoveel mooie herinneringen aan de eerste week.

 • Dromenvanger1987

  Mijn eerste gedachte is dat wanneer je drie keer teleurgesteld geweest bent, dit waarschijnlijk aan je eigen verwachtingen ligt. Beseffen jullie je wel dat dit een van de weinige landen is waar dit bestaat? En dat het een hele luxe vorm van thuiszorg is? Zelfs mensen op hun sterfbed zien meer gezichten zegmaar. Misschien heb je ook wel echt pech gehad natuurlijk. Mijn eerste gedachte was niet zo heel aardig natuurlijk. Als ik jou was zou ik het zonder doen, laat die man van je lekker zijn vakantie opnemen en je helpen. Kan prima niks mis mee.

 • Linda3meisjes

  Jouw eerste gedachte klopt idd niet 😉

 • Dromenvanger1987

  Ja daarom benoemde ik die mogelijkheid nog ff haha. Maar wel lullig joh als je t zo getroffen hebt. Ik snap best dat je er dan niet perse meer op zit te wachten. Je kunt ook de hoogst noodzakelijke uren nemen he, dus zo min mogelijk. Puur voor de mama baby was enzo. Maar ik las dat je voldoende hulp hebt. Dus dan lekker relaxed op jullie eigen manier toch?

  Dat we bevoorrecht zijn moet het geen verplichting maken natuurlijk. Succes in ieder geval!

 • mijn~meisje

  ik denk dat je 3 keer pech hebt gehad. Ik vond mijn eerste geweldig en toen kreeg ik mijn tweede en die was nog veel geweldiger! hoe ben je verzekerd? het minimum wat je vergoed af moet nemen is 24 uur. Maar als je aanvullende verzekerd bent dan betaal je ook geen eigen bijdrage. Je kan er dan ook voor kiezen om gewoon die 24 uur minimun te nemen maar haar elke keer na 2 uur het hoog nodige naar huis te sturen bijv. Maar haar gewoon volllegide uren laten schrijven

 • LadyVee

  Goh wat vervelend dat je een slechte ervaring hebt gehad! Ik heb gelukkig Het wel positief ervaren omdat je toch net die extra helpende hand hebt en toch jouw én je baby in de gaten houd of alles goed gaat. Als een kraamverzorg(st)er niet bevalt kun je altijd om een andere vragen hé!

 • Mommyx3

  Bij de 1e kraamzorg gehad. Vonden het allebij niks! Ze praatte alleen maar over haar problemen thuis en deed verder helemaal niks in huis. Bij de 2e hebben we geen kraamzorg genomen. Mijn moeder hielp de 1e week. Dit ging prima. Nu zwanger van de 3e en nu ook geen kraamzorg. Na 2 kids weet je alles wel en wij vinden het maar niks een vreemde in huis die aan je spullen zit en schoonmaakt🙈 mijn man heeft 3 weken vrij wanneer de baby geboren is dus dat is wel fijn

 • Inlovewithmybb

  Ik vond de vrouwen alledrie niet super.. had ze niet zoveel te vertellen , maar ik vond het heerlijk dat ik en mijn man geen badkamer / wc hoefde schoon te maken . Onze bedden werden 2x per week verschoond en mijn was gedaan en gestreken. Mijn eten werd gekookt. Dat vond ik echt super..... de rest weet ik allemaal wel. Alleen hierom zou ik het nu zeker weer doen. Half dagje ,prima! Ook nog met mijn andere 2 kids spelletjes doen deed ze.... ze ging ook 2x met ze naar de speeltuin !!Super toch

 • Kez

  Ik kreeg mijn derde in Amerika, waar kraamzorg niet bestaat. Ging prima. Kraamzorg is echt een luxe, als jullie er alleen stress van krijgen zou ik het dus vooral niet doen!

 • Mar550

  Hierin canada kennen we hier niet eens. De eerste keer heb ik het erg gemist. Want je leert amper wat in het zh. 2 dagen na mn ks naar huis gestuurd. En dan mag je het lekker zelf uitzoeken. Bij de 2de is mn moeder komen helpen en bij de 3de mn vader. Mn man deed ook veel. Dus toen het eigenlijk niet gemist. Ik zou er ook niet zo voor zijn een vreemde in huis hoor. Ben erg op mn zelf, en kraambezoek van goede vrienden en familie vind ik erg leuk. Maar verder hoef ik echt geen pottenkijkers. Ik denk dat je het makkelijk alleen aan kan. Goede duidelijke afspraken maken met je man en misschien wat hulp met de familie of goede vrienden afspreken. Kinderen misschien een middag naar een oppas doen. Redt je makkelijk joh.

 • Nx4

  mijn vriendin is Portugees en in Portugal kennen ze dat niet eens, ze had het toen minimaal genomen de kraamzorg alleen om haar met de bv op gang te helpen etc. ik zelf heb het wel gedaan vind het wel makkelijk zeker ook met de andere kids , en ik had een super leuke kraamhulp, we hebben echt gelachen met haar.

  als jullie het niet willen dan gewoon niet doen. of he kijkt het 2 dgn aan en beslist dan

 • Mama-van-meisje

  Mijn kraamzorg noteerde alleen mijn temp omdat ze de keizersnede controles ( drukken op de buik) niet mocht doen. Daarnaast heeft ze veel in t huishouden gedaan en mijn man ondersteund waar hij dat wilde. We waren beide nogal krampachtig de baby bij ons aan het houden( denk omdat ze in t ziekenhuis zo over de grens zijn gegaan maar dat is een ander verhaal)de kraamzorg heeft het lekker zo gelaten en heeft voornamelijk huishoudelijke klussen opgeknapt en mijn vanaf de zijlijn gecoacht in de taken rondom de baby. Heel fijn hoe ze het deed. ( moest wel oer saai voor haar zijn, ze heeft mn dochter mischien een keer of 2 a 3 vastgehouden.

 • Grumble2.1

  is je man ook degene die alle taken op zich kan nemen? dan zou ik het zonder doen :-)

 • Linda3meisjes

  Ja die doet altijd al veel in huis de was etc ook en koken doet mijn moeder de eerste dagen.

 • florien84

  Bij beide kinderen heb ik kraamzorg gehad. Bij de tweede was de eerste anderhalve dag ellende. Ik heb toen ook de kraamzorg opgebeld en toen kreeg ik een andere, en die was geweldig. Als jij je wensen goed uitspreekt dan kunnen zijn daar op anticiperen. Maar ik zou sowieso 3 uur per dag doen.

 • Liley

  kun je niet het bepaald aantal uren etc bespreken? Ik ga voor het eerst kraamzorg aanvragen (derde kindje wordt december verwacht) en hier heb je gewoon een max aantal uren. Je kan halve dagen (4uurtjes) vragen of hele dagen(8uurtjes). Ik zelf ga voor de 4 uren per dag en dat in de namiddag, voor het ophalen van de oudste kids, beetje opruimen en de kookspullen gereed zetten (dat zijn in elke geval een deel van de klussen die ze hier mogen doen)

  De vroedvrouw komt op nacontrole voor de baby en voor mij, kan meehelpen aan de verzorging van mij en de baby, maar doet geen licht huishoudelijke taken zoals de kraamverzorgster en die blijft meestal max een uurtje. Hiervan worden, dacht ik, 6 'controles/afspraken' van vergoed bij mijn verzekering, na de bevalling en 4 bezoeken voor de bevalling

 • Linda3meisjes

  Ja hier krijg je ook bepaald aantal uren plus extra ivm dat ik een keizersnee heb.

 • Chudo

  Maar dan komt de kraamverzorgster dus alleen als hulpje? Daar is een kraamverzorgster niet voor toch?

 • verassing3

  ik heb ook inderdaad bij beide kids alleen 3 uurtjes genomen benodigde controles en in badje doen enzo klaar voor de rest niet mijn man was vrij en mijn moeder zusje waren er ook dus had genoeg hulp en eerlijk gezegd vond het wel fijn zo hoefde niet te lang zo n vreemde in huis te hebben

 • Linda3meisjes

  Ja idd dat vind ik dus ook nu.

 • Moedervanmooieknullen

  Zou je wensen bespreekbaar maken, bedoel qua controles etc wel fijn dat ze komen. Zo had ik toen mijn 3e was geboren, ineens een flauwte, en op dat moment was mijn man boodschappen aan het doen, gelukkig was de kraamhulp er, en heeft mij als een gek het bed ingestuurd, vanaf toen moest ik ook even gas terug nemen, en heb mij gewoon laten verwennen, daar zijn ze voor natuurlijk, jou en de baby.

 • Linda3meisjes

  Ja dat is zo. Als er niemand komt ga je gauw te hard van stapel denk ik das idd een goeie

 • fleur0912

  Bij de eerste had ik geen recht meer op kraamzorg omdat mijn zoontje in de couveuse had gelegen. Bij de tweede heb ik haar alleen laten komen voor de controles etc , wij hadden er ook geen behoefte aan. Waarschijnlijk dat ik bij de derde het weer zo ga doen , maar kijken hoe deze zwangerschap verloopt :-)

 • Kimtwee

  Tijdens de intake voor de kraamzorg van ons tweede kindje hebben wij aangegeven dat wij heel graag wilden dat de oudste betrokken werd bij de baby, dat ook hij in de kraamweek wel aandacht zou krijgen. Dat we als gezin een fijne start konden maken. Verder heel goed onze wensen besproken, ik vond het nogal irritant dat de kraamverzorgster bij onze eerste mijn man nogal rondcommandeerde, dat heb ik ook uitgesproken tijdens de intake van de tweede, veeeel recensies gelezen over de verschillende kraamzprgbureaus en zo een keus gemaakt. Hoewel de kraamverzorgster niet alles even goed schoonhield was ze wel een schat en betrok ze mijn oudste overal bij. Ze hielp zelfs met een vaderdagcadeau maken. Als je echt liever geen kraamhulp wilt, dan is de minimale zorg misschien iets voor je. Ze is er dan maar even.

 • Linda3meisjes

  Ja dat vind ik belangrijk, schoonmaken en de was etc doet mijn man wel. Ga er over denken bedankt!

 • DeVriesjes

  Mijn kraamzorg stond alleen maar buiten te roken en iedere keer als ik op het punt stond om wat van te zeggen deed ze weer iets super fijns en attents. Ik heb er nu melding van gemaakt dat ik geen roker wil maar dat schijnt niet eens meer te mogen. Dat ze bij de cliënt roken bedoel ik dan he.

  Overigens denk ik dat ze je zeer dankbaar zijn als je halve dagen wil gezien de crisis en drukte overal. Dan heb je ze ook minder over de vloer

 • Moedervanmooieknullen

  Klopt mag niet meer, of de klant moet anders willen. Dan mogen ze wel meeroken. :-)

 • Linda3meisjes

  Ja er zitten er bij he die voelen zich iets teveel thuis

 • An3

  Juist bij mijn tweede en derde vond ik het fijn. Dit lag ook wel aan dat het dezelfde was en wij er een super klik mee hadden maar ook omdat je dan even alle concentratie op je baby hebt omdat er voor je andere kind(eren) gezorgd word.

  Althans zo zou het moeten zijn 😉

 • Linda3meisjes

  Ja dat dus. Dat werd dus absoluut niet gedaan. Mijn man wilde boodschappen gaan doen. De 2 kids moesten mee want de kraamzorg was er niet voor hun.. ze heeft ze niet aangekeken nergens bij betrokken. Als ik dan zie dat er soms diplomas aan zusjes worden gegeven enzo dsn denk ik hoe dan. Hier echt niks van dit alles en toen kreeg ik een ander nadat ik klachten had ingediend nou die was net zo erg.. het is hier alleen maar een last

 • An3

  Ohw dat is wel jammer zeg want dat werd hier wel gedaan inderdaad ook een diploma. Ken je niet vrienden/kennissen die hetzelfde bureau hadden en goede ervaring met een kraamverzorgster hadden. Dan zou je die als voorkeur kunnen opgeven.

  Balen zeg dat het zo gelopen is

 • Meleinn

  Ik hoor steeds vaker dat mensen zelf uit kiezen wie de kraamverzorgster wordt. Die zijn dan zzp'ers en zijn die periode voor je beschikbaar.

  Ik woon in een klein dorp dus weinig tot geen zzp'ers in de buurt misschien bij jou wel.

  Ik heb de 2e keer aangegeven wat ik verwachtte en zo was alles lekker duidelijk en waren we weinig irritaties.

 • Linda3meisjes

  Hmm in ons dorp is dat ook niet denk ik idd

 • Bby4

  Ik heb altijd het minimaal aantal uren afgenomen. Ik vond het wel fijn hoor, elke dag stofzuigen, wc, badkamer, was ophangen. De laatste was ook nog eens een leuk mens, dus was heel gezellig eigenlijk.

 • Lovemyk

  Ik zelf vindt kraamzorg ook niet fijn. Vandaar dat ik voor een kraamhotel heb gekozen wat was dit een goede ervaring zeg. Dus als de optie er is dan zou ik zeker gaan voor een kraamhotel.

 • Linda3meisjes

  Deze optie vind ik niets ik heb al 3 kids en ben al 2 dagen in t ziekenhuis ik wil niet dat ze me nog langer moeten missen..

 • Lovemyk

  Als alles goed gaat dan neem ik mijn kindje gezellig met mij mee. Maar begrijp het natuurlijk ik vond het

  persoonlijk een zeer fijne ervaring.

 • Ting55

  In principe is kraamzorg verplicht. Wat je zou kunnen doen is de minimale zorg afnemen van 3 uur per dag. Ze doen dan de controles bij moeder en kind en zouden de badkamer en wc moeten doen. Dat laatste kan je mss wel overleggen dat ze dat niet doet en dan naar huis mag.

  Dan doe je de rest gewoon zelf.

  Is dat mee iets.

  Ik heb het als kraamverzorgster ook wel veel meegemaakt. Vooral bij gezinnen die veel familie om zich heen hebben. Als kraamverzorgster moet je je dan wel melden bij de vk omdat die eindverantwoordelijk is maar als alles goed is dan mag een kraamverzorgster wel eerder naar huis.

  Een vk is niet blij als je geen kraamverzorgster wil omdat ze dan dagelijks bij je langs moet en voor de controles en dat kost veel tijd. Ze komen nu om de dag langs. Dat is te weinig als je net bevallen bent.

 • Linda3meisjes

  De eerste 2 dagen ben ik in het ziekenhuis ivm keizersnee. Minimale zorg lijkt me ook nog een optie idd..

 • Ting55

  Ooh ja, je zou dan nog verlenging mogen hebben van 2 dagen maar dat wil je dan niet... Prima.

  Je kan idd ook nog op zoek gaan naar een zpp 'er die je aanspreekt.

  Anders zou ik echt voor minimale zorg. Anders overleg je met de verloskundige. Zij zijn verantwoordelijk voor het kraambed en mogen zeggen of het verantwoord is.

 • Linda3meisjes

  Ja klopt vorige 2 keer ook 2 dagen extra gehad. Duurt nog een tijd dus heb nog even de tijd om te bedenken hoe of wat

 • Ting55

  Helemaal goed. Komt vast goed en al je ontevreden bent meteen klagen! Ik heb het als kraamverzorgster zelf 1 x gehad. Helemaal niet leuk maar heel veel van geleerd.

 • liesje80

  Kraamzorg is niet verplicht hoor. Heb 2x geen kraamzorg genomen. Na mijn eerste bevalling alleen het minimale aantal uren (om mn man te leren de baby te verzorgen) en na 3 ochtenden niet meer laten komen.

 • strelitzia

  Wat ik mis in jouw verhaal is dat je bij het kraamzorgbureau aan de bel hebt getrokken of niet. Als de kraamzorg jullie niet is bevallen, is het wel zaak dit te melden zodat het bureau voor een oplossing kan zorgen. Persoonlijk heb ik geen slechte ervaring met de kraamzorg. Ik heb wel aangegeven bij de intake voor mijn tweede kindje dat ik de kraamverzorgster die ik bij mijn oudste had 'nogal aanwezig' vond. Direct werd aangegeven dat zij dus niet ingezet zou worden. Als je toch echt geen kraamzorg wilt, is dat jullie goed recht. Bespreek dit wel met de verloskundige/arts. Vraag wel een deskundige die bij jou en de baby alleen de controles komt uitvoeren. Praktijk leert dat als je dit ook weigert, het CB moeilijk gaat doen en eigenlijk wil je dit geneuzel voorkomen, toch?

 • Linda3meisjes

  Hebben wij gedaan. De eerste zei steeds hij tegen mn dochter. Als ze binnne kwam ging ze zelf koffie drinken om half 9 terwijl ik nog niet eens had gegeten. Ze klaagde de héle dag dat ze zo toe was aan een vrije dag etc etc. Toen kregen we een ander nou die was net zo erg. Keek niet naar mijn andere kids om. Mijn meiden waren smorgens gewoon bang want die mevrouw kwam weer...

 • strelitzia

  Zou je nog kunnen kiezen voor een ander kraamzorgbureau? Zo te lezen zijn jouw klachten destijds niet serieus genomen.

 • Linda3meisjes

  Ja een ander bureau zowiezo want deze bestaat niet meer. Maar ook bij de eerste en de tweede vond ik het niet fijn ook al waren die meiden best lief (zelfde bureau). Ik heb er gewoon echt niet iets mee.


1 2