Ik voel me schuldig..

Vandaag naar speeltuin met zoontje..
Hij had zo een fun.. is een echt held.. gaat op alles , speelt met andere kindjes..
En dan viel hij ineens van een speeltuig.. ongeveer kleine 2 meter hoog..
In het zand weliswaar.. ik ernaartoe gelopen.. heeft effe gehuild mazr had gelukkig niets.
5 min later klom hij er al weer op...
Maar ik krijg al de hele avond dat schuldgevoel niet weg..
5 seconden verlies ik hem uit het oog en dan gebeurd dit..
Wat als hij wat gebroken had? Of op zen hoofd?
Ik voel me echt niet zo een goede moeder nu :(

2146 x gelezen, 4

reacties (11)


 • Marj0lein

  Heel herkenbaar! Ik maak toevallig vanmiddag zoiets mee.. zwembadje in de tui, 2 kids erin, mn mam komt eraan dus ik kijk naar haar en zeg ‘oh ik heb wat besteld, kijk!’ Pak mn telefoon van tafel en ineens huilt een van de kids.. ja hoor kwam van onderwater! We zaten ernaast!!! Manmanman ik snap dat echt niet.. seconde werk.. super schuldig! Maar het gebeurd wel😩 en ben ook nog kleuterjuf..... nou..... erger kan niet!!

 • Wonderful-life

  Dit overkomt de beste hoor... maar hele herkenbare gevoelens. Je wilt je kleintje zo graag beschermen...

 • mijn~meisje

  dat gebeurt en daar kan je niets aan doen. Zelfs al sta je er naast ook dan gebeuren dat soort dingen nog. Of je moet alles al gaan verbieden... maar ja dat wil en kan je eigenlijk ook niet.

 • lentespring

  A meid. Je moet eens weten hoe schuldig ik mij voelde toen er een buurmeisje van de schommel viel en best wel van hoog toen ik haar aan het duwen was. Dit kan gebeuren maar ik snap je schuld gevoel, alleen is het niet terecht.

 • MamaJL

  Wat fijn dat hij gelijk zijn mama bij zich had na die val. Als hij zijn mama niet had gewild, dan mag je jezelf pas echt zorgen maken volgens mij.

 • Vlindermoeder

  Dan had hij gips gekregen 😉

  Jij kunt er niets aan doen. Kinderen leren met vallen en opstaan. Hoort er allemaal bij. Er zal ook een tijd komen dat hij lekker alleen gaat spelen en dan kan hij net zo goed vallen. Probeer het los te laten...

 • Debbyyy

  Kan gebeuren. Niet schuldig voelen, helaas zullen kindjes zich nog vaker pijn doen en vallen. Hoort erbij en leren ze alleen maar Van, denk ik altijd..

 • Myrtheflower

  Kindjes horen te kunnen ontdekken, te spelen, ravotten, vies te worden, en daarbij hoort helaas ook dat ze kunnen vallen, verdriet kunnen hebben etc... Super naar voor je moederhart, dat breekt dan even in 1000 stukjes, maar het maakt je geen slechte moeder als jij je kind de vrijheid geeft om de wereld te ontdekken, te exploreren, juist niet!!! Hij komt er wel overheen, jij ook?

 • Feria

  Oh nee! Voel je niet schuldig! Die dingen gebeuren en het maakt je absoluut geen slechte moeder. Vallen is juist goed voor je kindje. Kijk wat hij allemaal heeft geleerd vandaag: vallen, opnieuw iets durven, dat mama hem komt troosten, dat het altijd weer goedkomt. You did great! En de botjes van die ukkies zijn zo buigbaar, die breken zo goed als nooit wat

 • Chudo

  Aah wat zielig! Snap dat jeje schudig voelt! Maar zo maken we allemaal wel eens iets mee als moeder waar we ons voor ons kop kunnen slaan. Zo klom mijn zoon op een hek met puntjes eraan. Ik zag het gebeuren en zat nog te denken dit is gevaarlijk!! Maar ik deed niks en hij gleed eraf zo met de punt in zn kinnetje. Het viel mee gelukkig maar ik voelde me zo schuldig dat ik die enkele seconde verstijfde. Een goede moeder kan dat tich voorkomen en reageert direct??

  Maar het gaat allemaal in een flits!