Wie heeft er bewust voor 1 kind gekozen?

Zijn hier alleenstaande vrouwen die bewust voor 1 kind hebben gekozen? En waarom? Ik ben benieuwd

2349 x gelezen, 6

reacties (35)


 • R_98

  Ik heb bewust 1 kind, ze word over een maand 4 Jaar. Ik kan me niet voorstellen een tweede te krijgen. Ik vind het onwijs belangrijk om financieel zelfredzaam te zijn en ben van plan na mijn opleiding verder te studeren tot ik mijn Bachelor heb, dat gaat wel even een tijdje duren. ik heb mijn dochter gekregen toen ik 18 was, ik ben nu 22 jaar, als ik eindelijk mijn Bachelor heb ben ik 32 jaar, dan is mijn dochter al een echte puber en moet ik helemaal overnieuw beginnen. Daar heb ik echt geen zin in. Daarnaast is er geen garantie dat je kinderen beste vrienden zullen zijn, ik heb zelf helemaal geen contact meer met mijn oudere broer en mijn broertje, alleen nog met mijn zusje. Daarnaast vind ik alleen Moeder zijn ook echt geen zak aan, ik heb mezelf de afgelopen jaren echt leren kennen en ik ben gewoon geen mens die graag thuis zit. Ik wil mezelf verder ontwikkelen en daarom past het hebben van 1 kind het beste bij mij. ik moet helaas ook heel vaak aanhoren dat ik nog jong ben en er nog veel kan veranderen, maar als je diep van binnen weet dat het goed is zo moet je niet onzeker laten maken door wat andere denken of zeggen. Alleen jij kan over jou leven beslissen. De meeste mensen hebben wel geaccepteerd dat het bij 1 kind zou blijven, maar toch voel ik wel een soort sociale druk. Feit is dat er nog heel vaak van Vrouwen word verwacht dat ze moeder willen worden, en als het even kan ook gelijk 2+ kinderen, aangezien één kind geen kind is... Alsof het aantal kinderen een soort statussymbool is, hoe meer kinderen je hebt, hoe meer moeder je bent. Ik vind het persoonlijk onzin en heb heel veel bewondering voor vrouwen die trouw blijven aan zichzelf en zich niet over laten halen door anderen. >Stel je nou voor dat je nog een kind zou krijgen en je vind het geen bal aan, dan kan je niet even weer terug naar 1 kind. Je keuze is definitief., daarom snap ik helemaal dat je zoveel twijfelt. Ik wil je wel als tip meegeven dat je druk maken niks veranderd aan je probleem, je maakt het daardoor alleen maar moeilijker voor jezelf. Probeer eens op een rijtje te zetten wat jij belangrijk vind en wat jij nog graag wil bereiken in je leven, als het hebben van nog een kind niet tegelijkertijd makkelijk te combineren is met je andere doelen en wensen, heb je je antwoord gevonden lijkt me.

  één kind te hebben heeft onwijs veel voordelen, ik sta voor 100 procent achter mijn keuze, ik neem nu de pil, maar ik vind alleen de pil niet veilig genoeg. Ik zou daarom wel graag een meer definitieve vorm van anticonceptie gebruiken, maar aangezien ik goed op deze pil reageer en geen migraine en acne meer heb, kan ik het beter even laten zo. Ik heb volgende week wel een afspraak staan om andere mogelijke anticonceptiemiddelen te gebruiken samen met de pil.

  Ik heb trouwens sind 1.5 jaar wel een vriend waar ik niet mee samenwoon, heb daarvoor de meeste tijd alles alleen gedaan.

 • Lentespring

  Bedankt voor je bijdrage! Super om jouw reactie te lezen. Mijn ervaring is ook dat mensen je onderhand niet serieus nemen als je zegt het bij 1 kindje te willrn houden.. Ondanks mijn leeftijd. Pas nog een wild vreemde bij de Bushalte. Omdat ze belangstelling toonde in mijn kindje. Ze vroeg of dit mijn eerste was. Ik zei ja en de laatste. Neeeh zei ze dat is zielig.

 • 3-musketiers

  Ik alleen de natuur had wat anders voor mij in petto, door de nuvaring heen zwanger geworden, abortus kon ik niet over mijn hart krijgen en ik hou zielsveels van me jongste en zou dr niet kunnen missen, en een 3de lijkt me heel leuk( maar die zal er nooit komen) omdat ik diep van binnen weet dat 1 eigenlijk het beste was geweest vooral voor mijn oudste die was 7 toen dr zusje geboren werd, groot leeftijdverschil en het is zwaar als alleenstaande.

 • Lentespring

  O dat was schrikken. Hoop voor je dat het makkelijker gaat worden.

 • tweede83

  ik ken een aantal gezinnen waarin er maar 1 kindje is. Waarvan 1 er bewust voor kiest, bij de ander wil het niet lukken en weer een ander is ernstig ziek geweest en wil het ook niet meer. Soms word er ook voor je beslist als de natuur niet wil meewerken.

 • Lentespring

  Daar heb je gelijk in.

 • Momiji

  Ja wij! Maar toen ie vijf was hebben we hem toch maar een broertje gegeven 😉

 • Lentespring

  Helaas voor mij geen optie.

 • Chudo

  Je was er toch uit?🤣 waarom stop je niet met erover na te denken en kijk je even over een half jaartje weer verder?

 • Nog-even!

  Dit lijkt mij het beste advies!😊

 • Lentespring

  Dat wil ik graag. Voel me alleen te oud straks en wil spoedig de knoop doorhakken. Misschien optie om januari te starten of niet.

 • Chudo

  Hoe oud ben je?

 • Elirach

  Twijfel je toch nog? 🙈

 • Lentespring

  Helaas wel. Laatste tijd erg vermoeid.

 • Elirach

  Kan ik me goed voorstellen, anders de kinderwens lekker even parkeren 😉 uitrusten, weer een beetje op adem komen.

  Het heeft geen haast toch? ♥️

 • Lentespring

  Nog niet echt inderdaad. Ik heb even in je profiel gekeken maar jij gaat het druk krijgen gefeliciteerd.

 • Elirach

  Dankjewel! Wij gaan het heel druk krijgen, vooral de eerste periode denk ik maar we kijken er wel heel erg naar uit.

  Succes met je keuze!

 • Lentespring

  Het is je gegund. Bedankt.

 • Elirach

  Dankjewel 😘

 • Elirach

  Dankjewel 😘

 • Assiral

  Wij hebben 1 van 2,5. Ons gezin voelt compleet zo.

  Ik moet er niet aan denken om weer een zwangerschap te moeten doorstaan en heb ook een beetje een trauma aan de bevalling over gehouden. Nee, voor ons is het goed zo voor nu. Moet wel zeggen ben nog maar 25, dus zeg nooit nooit.

 • Lentespring

  Kan ik mij voorstellen. Ja je bent nog wel jong.

 • Mommy900

  Ik zelf niet, ken er één, voornamelijk omdat de eerste een huilbaby was :p Ik ken ook een stel dat overduidelijk een tweede kreeg als broertje/zusje voor de eerste: ‘omdat het hoort’. Vinden we zo sneu..

 • Lentespring

  Laatste is een beetje mijn dilemma..

 • Mommy900

  Omdat het hoort vind ik de grootste onzin ooit. Er is niemand anders die jouw leven leidt. Dus ze gaan er simpelweg ook niet over. En lang niet alle broertjes en zusjes hebben een goede band. Deze twee uit m’n voorbeeld zijn ook echt tegenovergestelden😅 Andere vrienden van ons hebben ook jonge dochters die niks van elkaar moeten weten. Zelf ook geen contact met broer en zus. Maar bovenal: hoe zielig is het als je als kind ‘een moetje’ bent

 • Pebblish

  Nou dat vind ik wel raar klinken hoor. Niemand kiest er voor om een kind te krijgen omdat het moet. Zwanger zijn, bevallen, de kosten en voor het kind zorgen zijn een hele opgave. Dat onderga je alleen vrijwillig als het kind gewenst is. Dus misschien dat ze het als excuus naar de buitenwereld gebruiken, maar als ze geen kind hadden gewild hadden ze deze ook niet genomen, hoe zielig dat ook zou zijn voor het kind dat dan alleen zou zijn.

 • Mommy900

  Je kent de mensen niet eens... het is juist niet zo dat ze dat aan de buitenwereld vertellen. Sommigen hechten er nu eenmaal veel belang aan om aan ‘de norm’ te voldoen. In hun geval is kosten een veel minder grote overweging

 • Lentespring

  Je slaat de spijker op z’n kop. Weer iets om over na te denken voor mij

 • Lentespring

  Ken inderdaad genoeg mensen die vooral dat doen wat de buitenwereld van hun verwacht.

 • Mommy900

  Zonde toch, iedereen moet vooral doen wat goed voelt en wat werkt voor jezelf!