Wat voor kleding baby zomer

Wat haal je allemaal als de baby rond de zomer geboren word.
Weet eerste week wel warm en kruikje maar haal je ook wat korte kleding.

1001 x gelezen, 2

reacties (18)


 • Jij-laat-het-hartjes-regenen

  Mijn zoontje werd eind mei geboren, in de kraamweek heeft hij gewone kleren aan gehad. Daarna werd het heel warm en heeft hij weken lang alleen in een romper gelegen.

  Ik zou niet te veel zomer kleren kopen, een romper met een korte broek is voldoende. Hier in Nederland is het snel te warm.

 • laravt

  Mijn jongste is van mei ik had niks qua korte zomerkleding, wel rompers korte mouw natuurlijk maar was eind mei zo warm dat we last minute bij de Hema nog wat zomerkleding hebben gehaald korte boxpakjes, korte broek en tshirt etc, hij lag ook weleens alleen in Luier thuis omdat het zo warm was ook binnen, dat was allemaal maat 50 mocht ik ooit weer rond de lente zomer periode bevallen zou ik alsnog niet in huis halen want je weet nooit met het weer en ik deed het echt pas bij 25+ graden, het is zo gehaald of besteld

 • laravt

  Oh en ik deed trouwens liever dunne ro per lange mouw aan en dan kort broekje dan korte mouwen lange broek want als ik dan een dekentje zou doen dan vond ik lange benen korte mouw weer te warm en die armen komen toch wel boven de deken. Heb me gek gezocht op boxpakjes met korte pijpen lange mouwen maar nooit gevonden hha

 • laravt

  Mijn jongste is van mei ik had niks qua korte zomerkleding, wel rompers korte mouw natuurlijk maar was eind mei zo warm dat we last minute bij de Hema nog wat zomerkleding hebben gehaald korte boxpakjes, korte broek en tshirt etc, hij lag ook weleens alleen in Luier thuis omdat het zo warm was ook binnen, dat was allemaal maat 50 mocht ik ooit weer rond de lente zomer periode bevallen zou ik alsnog niet in huis halen want je weet nooit met het weer en ik deed het echt pas bij 25+ graden, het is zo gehaald of besteld

 • Mama~2020

  Hier geen kruiken nodig gehad.

  In het begin had ze een korte mouwen romper of romper met spaghetti bandjes en een babypakje of lange broek met lange mouwen shirt. Later ook weleens alleen een romper met broekje. Maar als het 30graden was had ze alleen haar romper aan.

 • Maartje07

  Ik heb 3 dochters van juni (en 1 van december).

  Onze jongste is afgelopen zomer geboren.

  Ze had dit aan:

  - korte mouw rompers

  - soms spaghettiompers

  - meest dun truitje en dun broekje lange mouw

  - paar keer een t-shirt of jurkje korte mouw

  - ze heeft denk ik 2x alleen in een romper gelegen, maar het was natuurlijk geen warme zomer

  Korte broekjes zou ik sws niet kopen. Vind ik van die ondingen. Ik heb ze wel eens als kraamvadeau gehad, maar ik gebruikte ze eigenlijk niet; als het er warm genoeg voor was, dan vond ik alleen romper veel fijner.

 • Jvb

  Ik vind zelf korte broekjes altijd wat gek met die mini beentjes, rokjes voor een baby ook want dat kruipt alleen maar op, gewoon een romper met een leuk printje is dan prima. Maar dat ook pas echt in de flinke warmte. Met een beetje normale zomertemperaturen kan een romper met een lang broekje prima en vaak ook nog wel met een shirtje of een romper en een boxpakje. Geen dikke winterstofjes, maar wel gewoon aangekleed dus

 • MamavanKenzi.Maeve

  Mijn oudste is van 1 augustus 2013 en toen was er precies een hittegolf. Zij heeft toen alleen maar in korte rompers gelegen het was niet uit te houden toen 😅 nu weer begin augustus uitgerekend

 • Mama-van-6-wondertjes

  Zou de eerste weken boxpakjes shirtje met legging broekje doen.Word het een paar dagen erg warm kan je altijd romper korte mouw met evt legging broekje doen.

 • Charliecharlie

  M’n dochter is geboren in de hittegolf van augustus 2020. Ze heeft bijna alleen maar korte romperjurkjes aan gehad en nog klam. Was 30 graden binnen. ‘S Nachts dun pyjamaatje en dun dekentje. Ook geen kruiken dus :)

 • Assiral

  Hier in hittegolf 2018 een meisje geboren. De eerste 2 weken heeft ze korte rompers met longsleeves en lange leggings gedragen en naar buiten een vestje er nog overheen.

  Na die 2 weken bleef het boven de 30 graden dus toen alleen in rompertjes gelegen, en soms een tshirtje er over heen. Ik zou iniedergeval niet teveel kleding kopen. Ik had de kast vol en ze heeft dus niks aan gehad.

 • Nog-even!

  In de eerste maat gebruikte ik geen korte kleding. Als het zo warm is, is een leuke romper voldoende. Onze knul droeg met 3 maanden wel korte kleding. Dat was aan het eind vd zomer. Als je een licht kindje hebt, is het ook weer anders dan met een zwaar kindje... Ik denk dat je, als je kindje er een tijdje is, vanzelf merkt waar je behoefte aan hebt...

 • Jadis

  Wij hadden geen korte broekjes.

  We hadden geen dikke lange broekjes uiteraard wat jogging spul en broekjes lekker luchtig.

  Wel hadden we T-shirts en als echt warm was had onze zoon gewoon romper aan.

 • Njenz

  Onze dochter is van begin juli (2020) toen was het de 1e 3 weken niet warm. Later wel hittegolven maar in de ochtend wel 2 laagjes aan en later op de dag enkel een romper. Waren toen ook veel buiten en bij het water. Ik zou rekening houden met wat lange kleding; broekjes en shirts en als het (te) warm wordt kan er altijd wat uit. Rompers hoeven niet lang. De oudste is een Mei-baby en ook altijd korte mouw rompers of singletrompers gehad. Daarnaast kun je in het lente/zomerseizoen wel wat korte/zomer setjes erbij aanschaffen, maar ervaring is dat je die ook veel krijgt.

 • Lady-Whistledown

  Shirtjes met korte en lange mouwen, broekjes van katoen, rompers met korte mouwen, dat soort items. Ik ging niet in januari al shoppen voor mijn junibaby.

 • Lena87

  Nee dat doe ik natuurlijk ook nog niet maar wil dat over aantal weken wel gaan doen.

 • Lady-Whistledown

  Ik kocht wat newbornsetjes in april/mei maar pas na de bevalling echt zomerspul.

 • Mijndraakjes

  Ik liet onze zoon gewoon in zn romper als het te warm was voor z'n kleren. Maat 50/56 is voornamelijk gewoon lang. Vanaf maat 56/62 (ligt eraan hoe snel ie groeit) kun je kijken naar shirtjes met korte mouw. Korte broeken zijn niet zo nodig, vind ik. Hij kan gewoon in een romper of lange broek. Ze liggen toch in de schaduw.