Mijn trots stijgt de pan uit

Ten eerste wil ik even duidelijk maken dat ik ontzettend trots ben op alle 4 mijn kinderen. ( ja mijn bonuskinderen noem ik ook altijd mijn kinderen gezien het feit dat ik 24/7 voor ze zorg, en ze horen er gewoon bij).

Maar och mijn trots voor de oudste stijgt momenteel even de pan uit. Toen hij bijna 7 jaar was, is hij getest op adhd en heeft hij een intelligentie test gehad, wat uit kwam op meerbegaafdheid. Maar in de jaren erna kwam dat allemaal niet zo goed tot uiting. Hij had wel ondertussen medicatie gekregen zodat hij zich goed kon concentreren op school, en mijn zoon zelf zegt elke keer :'mam ik ben blij met mijn medicatie want zonder word ik echt gek in mijn hoofd'.. Zo druk ervaart ie het dan.
Maar elk schooljaar kelderde zijn schoolprestaties wat. Zijn school adviezen in groep 7 begonnen zelfs met basisberoeps, met een twijfelachtige kader. In groep 8 werd het dan kader met een twijfelachtige tl. Uiteindelijk werd hij dan toch op TL (mavo) gezet.
Eenmaal op de middelbare school ging hij zoo goed! Zoveel beter. Hij was net zo'n bloemknopje die langzaam aan tot bloei kwam. ' mam de basisschool was gewoon niks voor mij, ik heb gewoon zo lang op de middelbare gewacht' zei hij. En inderdaad dat heeft hij, en dat laat hij zien. In februari kreeg hij Havo advies voor leerjaar 2, en gisteren kreeg ik de uitslag van zijn cito toetsen. Op de meeste onderdelen scoort hij zelfs ver in het VWO.. Engels is zijn zwakkere punt, maar ook daar zit hij nog steeds goed in, gewoon netjes op zijn eigen niveau. Maar de rest alles Havo en VWO. De mentrix wilt graag een gesprek aangaan met mij en hem samen betreft het volgende schooljaar.
Hij is zo'n pienter joch en eindelijk kan hij zichzelf goed laten zien. Ben zo blij dat ie z'n plekje heeft gevonden daar!!

1362 x gelezen, 3

reacties (7)


 • Sharon

  Soms ontknoppen ze later en geloof mij dat pientere mannetje hebben we al jaren gezien heh

  Trouwens mijn oudste is ook elk jaar een niveau hoger gegaan! Voor sommigen is de middelbare de ontplooifase

 • Lang-leve-de-liefde

  Jaa inderdaad! Hij komt echt tot bloei op de middelbare, op de basisschool leek hij zich wat in te houden qua kunnen. Terwijl hij thuis juist meer liet zien wat hij kon.

  Zo apart eigenlijk he maar ook mooi tegelijk om dat te zien

 • Sharon

  Ik hou ervan :D ze gaan meer opzichzelf denken, dus het is een "logisch" gevolg

 • Dame68

  Aaah wat ontzettend fijn dat hij nu lekker op z’n plek zit en zo goed in zijn vel zit 👍

 • MamaRosali

  Ah zo super fijn! Wat een fijne school ook dat ze het overstappen mogelijk maken! Bij ons op school was dat echt vaak onmogelijk, omdat de leerling dan "teveel gemist had in leerjaar 1 en 2".

 • Lang-leve-de-liefde

  Ja dat is heel fijn dat dat kan. Halverwege dit leerjaar is er een klasgenoot van hem al doorgestroomd naar Havo 1, dus kun je nagaan. Wij zijn alleen wel in conclaaf of mijn zoon gelukkig wordt als hij naar Havo gaat, omdat hij wel een jongen is wat naar buiten moet kunnen gaan. En eenmaal op Havo zal dat niet meer zovaak kunnen ivm langere lesdagen en meer met z'n neus tussen de boek ivm meer huiswerk en meer toetsen... Dus dat wordt nog even overleggen en nadenken voor zowel mij en mentrix als voor m'n zoon

 • MamaRosali

  Als hij op veel onderdelen VWO scoort, dan moet het te doen zijn toch? En havo met 6jes afsluiten is ook havo. Ik wilde altijd 8en en 9ens halen en daarvoor zat ik vaak met m'n neus in de boeken ja. Maar dat is geen vereiste. Succes met de keuze!