Ik vind dit soms zo lastig te begrijpen

Mijn oudste heeft een andere vader dan mijn dochter.
Wij zijn al uit elkaar sinds dat ik 7 weken zwanger was, en hoewel ik hem ondanks onze breuk toch overal bij probeerde te betrekken tijdens de zwangerschap liet hij het behoorlijk afweten. Wilde graag mee naar vak-afspraken en echo's, maar kwam nooit opdagen, met een of andere smoes. Om dan uiteindelijk de schuld bij mij neer te gooien dat ik hem buitensloot.
Toen ik een week of 15 was heb ik het contact op een laag pitje gezet en alleen via de mail (destijds had ik nog geen WhatsApp hahaha) om stress te vermijden ivm veel bloedingen. Ik hoorde niks van hem op de mailtjes die ik stuurde over de vk bezoeken en echo's die ik stuurde, of de zoveelste ziekenhuis bezoeken die ik had ivm vroegtijdige weeën etc.
. Toen m'n zoon geboren werd en hij een aantal weken oud was hebben m'n ex en ik een gesprek gehad. Ik heb al m'n frustraties eruit gegooid en dit had geholpen. Hij woonde toen nog in Hengelo, en elke dag als ik moest werken haalde hij m'n zoon op en na het werk bracht hij hem thuis. Bijna een jaar ging dat allemaal goed.
Toen besloot m'n ex te gaan verhuizen naar landgraaf.. Een aantal uur verderop. Om voor hem de afstand makkelijker te overbruggen besloten we over te gaan op co ouderschap. 1 week bij hem, 1 week bij mij. Hoewel m'n ex toch wel regelmatig afbelde om onze zoon op te komen halen, was er ook wel enig structuur in het ophalen,voor zover je het structuur noemen kon.
Toen m'n zoon 3 jaar was, kreeg k een grote heisa met m'n eigen thuisfront, en wilde ik zover mogelijk uit de buurt zijn. Ik heb het contact dan ook verbroken en ben verhuisd naar Brabant. Wat handig was voor m'n ex, want dat was voor hem een flinke stuk in de buurt. En toen haalde hij m'n zoon netjes om de week op.
Helaas, ook al heeft hij hem echt wel in die periode structureel opgehaald, hij heeft het bij veel dingen ook af laten.
Zo kwam hij niet op bezoek, de keren dat het ventje in het ziekenhuis lag, aan het zuurstof. Vond hij niet nodig. Het mannetje lag in een quarantaine kamer, in isolatie, dikke week lang, en meneer durfde een vuilniszak knuffelberen op te sturen. Omdat hij de ernst niet vond om langs te komen. Afzwemmen vond hij ook niet belangrijk genoeg om te komen, maar een week later ging hij wel in hetzelfde zwembad naar z'n nichtje kijken bij het afzwemmen.
Geen enkele ouderavond is hij bij geweest, terwijl ik die altijd plande op de dag dat hij m'n zoon op kwam halen, en dan ook rond dat tijdstip dat hij er zou zijn... Altijd belde hij met een smoes dat hij het niet kon redden.
Vakanties... Hem meenemen naar Turkije met z'n familie. En dat ik er dan achterkomt dat m'n zoon op de bank moet slapen in het appartement omdat hij er gewoon niet bij was geboekt. Hij mocht alleen maar mee omdat ik had doorgepusht dat hij z'n zoon eens moest nemen in de vakantie. Het ventje elke vakantie beloven dat ze naar Disney gaan.. En dan elke vakantie niet gaan, ivm een zogenaamde ziekte die iemand dan weer heeft. Zo kan ik wel door blijven gaan met opnoemen.

De afgelopen jaren heeft hij hem steeds minder vaak opgehaald.. Van om de week ging het naar om de 3 weken. Elke keer weer andere smoezen.. Druk met werken... Druk met verbouwen.. Ziektewet... Nu heeft hij het financieel zo slecht dat hij hem maar 1 keer in de 2.5 maand ophaalt.. En het ergste is.. Vrijdags om 15.30 is hij hier... En zondags om 12.00 is m'n zoon weer thuis...
Wat betekent dat hij dus maar 1 volle dag in de 2.5 maand samen heeft met z'n vader. En in de tijd dat hij z'n vader niet ziet... Belt z'n vader niet.. Apt z'n vader niet niks.. Als m'n zoon hem apt dan krijgt hij dagen later een keer reactie.. Als ie hem belt hangt ie binnen 2 minuten al op.

Ik heb z'n vader al gezegd.. Als je die 60 euro per maand alimentatie nou niet betaalt, dan kan je hem vaker ophalen.. Nee die betaal ik gewoon zegt ie. En zolang m'n financiën niet beter worden dan haal ik hem gewoon niet vaker op...
En zelf brengen is ook geen optie, want dat wijst hij ook af..

Wat moet k er nou mee. M'n zoon is inmiddels op het punt dat hij er niet meer heen wilt...

1694 x gelezen, 3

reacties (18)


 • Scheirischa

  Kies voor wat het beste is voor je zoon. En soms is dat acceptatie van de harde waarheid, en niet blijven proberen. Je zoon zal zijn vader ongetwijfeld onvoorwaardelijk graag zien. Maar naast graag zien hoeft niet noodzakelijk handelen te staan. En ik denk dat je zoon dit punt nu wel doorheeft en begrijpt.

 • Nog-even!

  Met graag zien, bedoel je waarschijnlijk houden van?

 • Baby.wens

  Als je zoon niet meer heen wilt, dan niet.. Toch? De "vader" heeft hier zelf voor gezorgd en het is jouw kind zijn goed recht om niet meer naar zo'n kwakzalver te willen.. Wat een vreselijke idioot zeg, bah! Arm kind.. 😔

 • MNAZ

  Wat een sukkel zeg.....sorry maar als ik dit allemaal lees en dat jouw zoon zelf aangeeft dat hij niet meer wilt,zou ik ervoor kiezen om alle contact te verbreken.Hij brengt alleen stress en teleurstelling in jullie leven en is totaal niet betrokken.

 • Amatullaah

  Vreselijk zeg.. ja mensen kan je helaas niet veranderen. Dat moeten ze zelf willen en doen. Ook lastig voor je, nu wil je zoon zelf niet meer gaan maar wil jij misschien wel dat hij een betrokken vader heeft ook al is het 1x in de 2,5maand..

  Ik persoonlijk zou hem denk ik wel motiveren om te gaan, maar als hij echt niet wil en dit kan beargumenteren dan dit doorgeven aan je ex. Of laat je zoon zelf een brief schrijven en help hem hierbij, misschien laat je ex dat wel doen nadenken.

  Dus benoem de feiten (voor je zoon) "ik zie dat je me steeds minder komt ophalen", dan het gevoel wat je erbij hebt "ik voel me daar erg onbelangrijk door en begin me af te vragen of je nog wel van me houd." En als laatst de vraag of iets wat je wil bereiken "kan je me vaker ophalen" of "kan je me duidelijkheid geven" of natuurlijk iets anders "wil je me nu met rust laten"

  Succes.. vreselijk voor je zoon, maar wees er voor hem. Laatst gehoord dat het boek "emotieklets" heel leuk en leerzaam is. Bouw die band met je kind die hij zo hard nodig heeft iig 1 van de ouders.

 • Sharon

  Geloof in this case, vaders trekt zijn eigen plan al jaren. Ongeacht hoe zoon zich erbij voelt.

  Deze man verdient de naam vader niet.

 • Lang-leve-de-liefde

  Ik heb al heel vaak geprobeerd te motiveren om te gaan. Punt is, dat wanneer m'n zoon daar is, dat m'n zoon daar de hele dag op de kamer zit en z'n vader dan gaat klussen ergens anders, of 'geen zin' heeft om iets te ondernemen met hem. Hier thuis heeft hij vrienden en kan hij z'n eigen plan trekken. Daar kan hij nergens zelf naartoe vanwege de locatie waar z'n vader woont (aan een drukke weg, en ver van andere woningen etc.) hij moet daar echt alleen op z'n kamer zitten en dan hele dag alleen maar gamen. Normaal zal ie dat fijn vinden zal je denken, maar een jongen die z'n vader zo weinig ziet, vindt dat dus alles behalve fijn... En motiveren begin ik niet meer aan. Hij is 13 jaar en als hij niet meer wilt dan wilt hij niet en mag hij van mij thuis blijven

 • Sharon

  Precies zoals het hoort, lieverd hij heeft geen fck aan die kerel echt niet.

 • Nog-even!

  Laat hem niet langer beschadigen door die kerel! Laat hem lekker in zijn eigen omgeving zijn ipv opgesloten worden door die man.... Het brengt hem duidelijk niks positiefs, alleen maar nog meer afwijzing...

 • Pindakaasappel

  Ik weet niet hoe oud je zoon is, maar als hij zich nu al ongewenst voelt. Laat het hem dan afsluiten en geef gehoor aan hem. Steun hem geef aan dat als hij wel contact weer wil dat het voor jou ook goed is. Ik zou ook vragen of hij het zelf wil zeggen tegen zijn vader of dat jij dat gaat doen. Geef hem de ruimte. Het is allemaal al triest genoeg. De titel vader verdient ie niet als ik het zo lees.

 • Lang-leve-de-liefde

  Hij is 13 jaar. Hij heeft al meerdere keren gevraagd aan z'n vader of ie hem vaker op kan halen, en al aantal keren gezegd dat hij een weekend zelf niet wilde komen omdat ie graag met vrienden af wilde spreken (bij z'n vader zit hij in z'n eentje op z'n kamer).. Zijn vader stuurde toen een heel bericht terug dat hij teleurgesteld was in hem etc. Etc. Etc.

  Ik heb m'n ex daarover aangesproken, want als er iemand teleurgesteld mag zijn dan is m'n zoon dat wel in z'n vader.

  Kheb m'n zoon gezegd dat als hij niet wilt gaan dan hoeft hij niet te gaan, en kheb m'n ex jaren geleden al gezegd dat hij ooit op dit punt zou belanden...

 • Jvb

  Je moet er niets mee. Jij kunt hem geen betere vader maken.

  Wat je wel kunt doen is er voor je zoon zijn, aan zijn kant staan en jullie leven leiden zonder uit te gaan van enige inzet van deze man. Als je zoon er niet meer naar toe wil, dan geef je dat aan je ex door. Aan hem om daar iets mee te doen.

  Een vader die geen moeite doet is heel rot voor je zoon, maar een vader die af en toe iets doet omdat z'n moeder keihard aan dat dode paard van een vader trekt, is echt niet beter. Je zoon voelt echt wel aan dat hij dan niet helemaal welkom is bij zijn vader. Laat het los. Het is niet leuk voor je zoon dat dit zijn vader is, maar jij kunt het niet beter maken.

 • Sharon

  Als D niet meer wilt gaan, geef dit aan...en laat D ook lekker thuis. Je ex doet het zichzelf aan door zo onbetrouwbaar te zijn.

 • Chudo

  Wat een teleurstelling voor dat arme jongetje😞 heel erg sneu.

  Wat een smoesjes Allemaal. Hoezo door slechte financien kun jij je zoon niet zien? Desnoods zou hij naar jullie toe lopen als zn hart bij hem zou liggen.

  Geen woorden voor😣

  Ik zou persoonlijk je ex appen dat zijn zoon nu op punt is dat het hem steeds minder doet en dat hij zover is dat hij niet meer zin heeft hem te zien. En aan hem wat hij daarmee doet.

 • Vlindermoeder

  Je moet hier niets mee. Hoe oud is je zoon? Met 12 jaar mogen ze volgens mij zelf beslissen of ze nog naar de andere ouder gaan of niet

 • Mamasgirls

  Als een kind iets niets wenst zeker gehoor aan geven vader of niet.

 • Nog-even!

  Laat je zoon kiezen. Ik zou hem zeker niet dwingen om ergens te gaan logeren waar hij eigenlijk niet gewenst is...

  Jullie hebben je best gedaan. Maar deze vent klinkt niet als een vader...