Wanhopig

De kleine man is inmiddels ruim 2 maanden en wat gaat het vreselijk snel! Ineens is er ook de bewuste behoefte on te communiceren met steeds meer geluidjes.

Maar inmiddels ben ik met voeden de wanhoop nabij, in de eerste weken was er niks aan de hand ja hij gaf wat voeding terug maar niet bijzonder veel daarnaast drinkt meneer erg gulzig met wat langer rechtop houden na de voeding werkte een beetje.
Na een tijdje Johannesbroodpitmeel gaan toevoegen en alle ellende was voorbij.
Tot de laaste paar weken, hij kan al.een tijd moeilijk poepen extra water toevoegen etc hielp niet en bij iedere fles was t inmiddels uitschreeuwen van de pijn, op advies ben ik andere voeding gaan proberen, de pepti (mijn andere zoontje jeeft als baby koemelkallergie gehad) dat doe ik nu precies een week de eerste 3 dagen leek alles veel beter te gaan, continu dee hik was weg, geen snotneus meer en geen windjes meer maar het poepen lukt tot nauwelijks zonder hulpmiddel dus logisch dat meneer dan buikpijn heeft na een hulpmiddel als het een aantal dagen niet uit zichzelf lukt poept hij als een tierelier.

De overige klachten van de hik, neus en windjes zijn gelukkig nog steeds weg en de voedingen zijn vergeleken met de normale flesvoeding véél rustiger. Zo als hij eerste verborgen reflux had nu wordt het ineens ook zichtbaar regelmatig komt er puur en alleen maagzuur uit. Zojuist ook toen hij wakker werd voor de fles, hij liet een boer met oppakken en vervolgens een flinke plens maagzuur.
Ik ga al naar een ostheopaat vanwege het overstrekken wat hij altijd al gedaan heeft, er staat veel spanning op zijn rug en hoofd wat ook invloed heeft op maag en darmen.
Volgens de huisarts is er weinig aan te doen en moet ik maar uitzitten tot het over een tijdje vanzelf beter gaat worden, de kleine man groeit goed en lacht continu en kletst graag maar rondom de voeding is het 9 van de 10 keer huilen. Zo graag als dat ik de voeding gaf en genoot van het tutten en knuffelen daarna is het volledig omgeslagen, ik zie er als een berg tegen op als hij zich meld denk ik al meteen 'oh nee he niet weer' en wanneer ik de mogelijkheid heb om een ander (zoals papa) de voeding te laten geven doe ik dat.

Ik ben ten einde raad... ik kan mijn baby niet helpen met zijn pijn en ik voel me schuldig dat ik ondertussen een bloedhekel aan voeden heb gekregen.
Zijn voeding is veranderd dus daar zal hij ook nog wat aan wennen, zn bed staat schuin, de fles geef ik zo rustig mogelijk, hij ligt op zn zij ook omdat hij op zn rug niet kan slapen, tijdens en na het voeden houd ik m recht op, om zn buik te verlichten geef ik soms lopend of wiegend de voeding. Hij slaapt goed overdag 3 uur in de avond vanaf een uur of 8 slaalt hij 6 tot 9 uur door vannacht zelfs 10 uur.

Daarnaast kijken bekende maar ook onbekende mensen me er op aan dat mijn baby zo huilt en ik er niks of niet genoeg aan doe.
Ondertussen voelt het dat ik als moeder faal en voel ik me zelfs bij mijn ouders en oma ongemakkelijk omdat ze ook nog eens uitspreken dat ik misschien eens wat moet gaan doen want dit is wel heel zielig.
Ik worstel met mezelf.dat ik voeden inmiddels haat en daar voel ik me schuldig over.

Sorry voor deze klaagblog maar ik ben gewoon zo verdrietig hierover...

Heeft iemand nog tips of is het echt maar gewoon uitzitten tot het over gaat of na de gewenning aan de voeding beter gaat ?

704 x gelezen, 2

In Baby

reacties (12)


 • MamaJL

  Wij hebben nutrilon Omneo gebruikt tegen verstopping en darmproblemen. Klachten namen toen behoorlijk af. Maar dat is geen hypoallergene voeding. Heeft je kindje aangetoonde KMA? Ik heb geen idee of je vanaf Pepti zomaar terug kan naar reguliere voeding. De verstopping kan ook komen van het toevoegen van Johannesbroodpitmeel. Je geeft aan dat je zoontje nu 2 maanden is maar er is al behoorlijk veel geschoven in zijn voedingen. Hebben de artsen dat allemaal aangeraden? Hier zijn ze juist heel terughoudend in aanpassen van voeding. Zoals je al aangeeft moet een kindje wennen aan nieuwe voeding. Misschien moet je het inderdaad eerst even een aantal weken proberen. Het kost darmen zo'n 6 weken om te wennen aan nieuwe voeding. Wat heeft je huisarts daarover gezegd? Misschien kun je hem een verwijzing naar een kinderarts vragen?

 • LadyVee

  Ik heb de pepti op dokters recept gekregen veel klachten zijn nu ook over, jhpm moet er in anders is de fles met 5 min leeg en loopt alles langs zijn mond. Ze raden aan 1 schepje per 100 ml water ik doe 3/4 op 150 ml water.

 • MamaJL

  Ok, dan denk ik dat je ook met die dokter moet overleggen over het vervolg.

 • sannnnie

  Voor ontlasting lopen wij nog bij het ziekenhuis... omdat het zo moeilijk ging wij kregen de tip om de nutrilon omneo te proberen en dat werkte wel goed toen ze begon aan de vaste voeding moesten we dat weer mengen met nutrilon standaard en de omneo langzaam afbouwen nu poept ze nog steeds niet super goed maar als het echt niet komt kan je de termometer wat vettig maken met olijfolie en in gaan tempraturen door de vettigheid komt het er makkelijker uit

 • MamaJL

  Wij hebben Omneo zelfs gebruikt tot ze een jaar was. Zonder die voeding had ze gewoon geen ontlasting.

 • NewBaby2018

  Misschien heeft hij niet voldoende aan de Pepti. Er zijn dan nog opties als nutramigen en Neocate. Wellicht dat daar de klachten meer mee verdwijnen. Maar Pepti heeft minimaal twee weken de tijd nodig om het juiste effect te hebben..

  Ik neem aan dat je ook in een traject zit voor een provocatietest via de kinderarts? Moet die nog plaatsvinden? En kan je i.p.v. contact opnemen met de huisarts niet beter contact opnemen met de kinderarts? Voor reflux/maagzuurklachten bestaat gewoon medicatie.

 • Kimberley123

  Hey! Ik ben natuurlijk geen dokter maar ik lees grotendeels ons eigen verhaal.

  Van alles geprobeerd, tevergeefs..

  Uiteindelijk zijn wij meer rust en regelmaat gaan bieden en bakeren we haar in. Als ze te moe is schreeuwt ze ook bij de fles. Ontlasting komt hier onregelmatig maar ze lijkt er geen last meer van te hebben.

  Ze geeft overigens geen voeding oid terug. Probeer iig 1 ding aan te houden, hoe moeilijk ook...want bij veranderingen begin je telkens weer opnieuw zonder rust te bewaren.

  Succes!!

 • LadyVee

  T is nu voornamelijk maagzuur wat eruit komt voeding komt zelden mee of het zit in wat omhoog komt maar gelijk weer doorslikt. Inbakeren zoals in een puckababy vind hij helaas verschrikkelijk alleen een slaapzak vind hij fijn. rust en regelmaat sowieso omdat hij heel gevoelig is voor prikkels elke dag doen we hetzelfde, lopend boodschappen doen en hond uit laten alsnhet niet regend tenminste. In de kinderwagen is meneer helemaal zen en wordt niet wakker, ook niet voor een fles. Ik hoop dat inderdaad na 2 weken het nog wat beter gaat

 • Kimberley123

  Mijn dochter wil ook niet ingebakerd worden maar valt uiteindelijk wel sneller in slaap...alleen na ong 30 min weer ready to go!

  Het is wat he...baby's ;)

 • Senga

  Mijn vriendin kreeg van haar oma de tip een klein beetje boter wat je op brood doet door de fles en hoppa daar komen de luiers en het was over. Je kan ook sab simplex gebruiken voor krampjes, dat hielp hier perfect. Een middel l uit Duitsland watje vaak ook hier nu kan krijgen bij sommige punten, paar druppels door de fles. En dokter Brown flessen hielpen goed. 😁

 • MamaJL

  Olijfolie wordt zelfs echt geadviseerd een paar druppels te geven. Dr Brown flessen helpen bij ongeveer de helft van de kindjes. Maar dan vooral tegen krampjes, niet voor een betere stoelgang.

 • LadyVee

  Heb olijfolie nog niet geprobeerf wel zonnebloem geprobeerd een verpleegster die op de neo werkt zei zelf dat ze soms wat zonnebloem olie gebruiken voor de boel op gang te brengen, werkte hier helaas.niet