Hoe kan dat? Controle echo verloskundige

Vandaag een controle echo gehad bij de verloskundige vruchtzakje was nog steeds leeg, wat ik eigenlijk al wist alleen is het wel weer gegroeid hoe kan dat? Dat groeit toch alleen als er hcg aanwezig is?

Hcg was vorige week kleiner dan 2 maar het vruchtzakje was vandaag 2 cm. Verloskundige wilt het tot vrijdag afwachten om te kijken of mijn lichaam de miskraam zelf opwekt en anders krijg ik tabletten om het op te wekken

Vind het maar vreemd allemaal

2056 x gelezen, 1

reacties (14)


 • 2020baby

  Wat mij verteld is dat het weefsel (vruchtzakje placenta ed) hcg produceert. Hier groeide het vruchtzakje ook lustig verder, leeg. Stom iets is het!

 • Zeldawarrior

  Het zakje kan doorgroeien als je lijf niet het signaal krijgt dat het niet goed zit. Als je met medicatie de zwangerschap gaat beëindigen, vraag dan ook om een progesteronblokker. Dat werkt veel beter dan alleen Misoprostol. Heel veel sterkte met het verwerken, geef jezelf de tijd. Je lichaam heeft heel hard gewerkt om goed voor je vruchtje te zorgen. Zelfs al was het niet in orde.

 • Lady24

  Maar ook zonder hcg?

 • Zeldawarrior

  Naast Hcg houden ook de andere hormonen de zwangerschap in stand. Uiteindelijk dalen de niveaus en worden het vruchtzakje en vruchtje afgestoten.

 • D37

  Ik had bij de termijn echo slecht nieuws hartje was op 8.4 weken gestopt met kloppen.

  Vruchtje wilde niet afkomen dus cytotec pillen gehad niets...dubbele dosis niets...week afgewacht weer een echo en konden niet veel van het vruchtje meer zien maar mijn vruchtzak bleef groeien schijnt dat het vruchtje soort van "oplost"/week word en je dat fummeltje niet meer ziet dan maar doordat je lichaam denkt dat je alles nog goed is groeit je vruchtzak.

  Zo.is het mij uitgelegt.

  Ik heb een curretage gehad omdat het uiteindelijk 4 weken zonder het hartje te kloppen nog steeds niet afkwam.

 • Lissa

  Ik denk dan aan een lege vruchtzak. Dus dan is het in het begin al niet goed gegaan. Net 9 weken zou je zeker een kleine frummel te zien moeten krijgen met hartslag. Sterkte. Hopelijk komt het vanzelf los

 • Lady24

  Het gekke is alleen dat het zakje door blijft groeien. Alleen is daar toch hcg voor nodig? Anders zou het toch niet meer door groeien?

 • Soccer-Mom

  hCG van <2 betekent in feite niet zwanger (<5 = niet zwanger). Een cyste is doorgaans met vocht gevuld en dat verschil kennen de echoscopist/vk en gyn echt wel, vooral als het 2cm is. Inderdaad vreemd.

 • Slna

  Waarom niet direct weer een bloedtest? Hoe ver zou je nu zijn? Technische gezien onmogelijk dat een vruchtzak er is als er geen hcg is. Plus een bloed test is vrij zeker dus raar dat er volgens haar een fout gemaakt zou zijn, had ze direct weer bloed af moeten laten nemen. Wat zijn sommige zkh toch omslachtig anyway succes

 • Lady24

  Ik zou nu 9w zijn dus ik geloof nooit dat die vruchtzakje die er nog zit goed is. De gyn was ook vrij zeker van zijn zaak dus ik geloof daarop wat een gyn ook zegt maarja als ik dan de echo zie denk ik hoe kan dat dan?? Morgen weet ik meer dus ben benieuwd

 • Slna

  Vreemd idd miss een cyste wat ze aan zien voor vruchtzak. Iig sterkte

 • Roadtoafamily.92

  Hcg van 2 is negatieve test... gek dat je lichaam dan gwn laat zitten

 • Tutterbel

  HCG lager dan twee is wel echt enorm laag hoor? Bijna onmogelijk als er wel een vruchtzakje is.

  Anyway, ik heb dit ook gehad. Het zakje groeide wel door maar er zat geen vruchtje in. Dat kan allemaal blijkbaar.

 • Lady24

  Ja dat dacht ik ook, verloskundige zegt dus ja met een lage waarde kan het nooit zo goed groeien dus zij denkt dat de gyn een fout heeft gemaakt. Al was hij vrij zeker van zijn zaak dat het geen zwangerschap meer was..