Om gek van te worden..

Om gek van te worden..
Helemaal gek word ik van mezelf.
Komend weekend mijn nod na de 4e IUI poging.
Voel ik nu wat of voel ik nu niets?
Vroege test doen of toch wachten?
Maar ik kan echt niet wachten!
Word ik nu misselijk?
Ach stel je niet aan.

En zo de hele dag.
Na 3 jaar proberen wil je zo graag dat het een keer wél zo is..
Wél een positieve test, wél misselijk, wél zwanger..

Na de vorige IUI poging had ik er zelf ook niet zo'n goed gevoel bij. Dus ik was ook niet verbaasd toen ik vorige maand ongesteld werd. Maar deze keer had ik er echt een goed gevoel bij. Ik voel me anders. Maar om mezelf in bescherming te nemen durf ik niet te hopen. Niet te hopen op onze allergrootste wens. Omdat ik bang ben dat ik teleurgesteld word. En dat het me deze keer extra zwaar zal vallen, juist omdat ik er zo'n goed gevoel bij had.
Om gek van te worden..

Iemand die dit herkent?

706 x gelezen, 4

reacties (10)


 • uiltje33

  Nou en of! Je wilt hopen maar dat mag je niet meer van jezelf, want als het dan weer mis gaat is het verdriet zo groot.

  Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan... En zo slinger je die twee rotweken maar heen en weer tussen hoop en angst, terwijl je maar nuchter probeert te blijven en met verstand beide benen op de grond probeert te houden.

  Ondertussen raast de pregnyl door je lijf -dat was bij mij zo- waardoor alle zwangerschapssymptomen vals zijn, maaar zo voelen ze helemaal niet! Horendol wordt je ervan. Heb zelf ook regelmatig echt geloofd dat ik zwanger was (voor NOD, dus zonder testen), maar toch werd ik dan weer ongesteld.

  Helaas weet ik dondersgoed wat je nu ervaart en ik zou willen dat niemand dit hoeft te ervaren. Sterkte meissie, je hebt er niet veel aan, maar het is toch een hart onder de riem. Hou vol, neem een pauze als het je allemaal teveel wordt en knuffel veel met je partner. Hij voelt bijna hetzelfde als jij, maar op een andere manier omdat zijn lijf geen truckjes uithaalt. Mannen uiten zich anders en worden in deze trajecten vaak vergeten. Misschien lukt het met de IUI, misschien niet. Zo lang je blijft proberen is er een kans. Ik kon het niet achter elkaar door blijven proberen. Op een gegeven moment trek je de NEE niet meer. Toen hebben we een hele grote pauze ingelast. Uiteindelijk ben ik nu -negen jaar na besluit om voor kinderen te gaan- 7 weken en 4 dagen zwanger. Dinsdag heb ik mijn eerste echo en ik geloof dat alles goed zit, maar ik durf het nog steeds niet te hopen...

  Ik duim voor je! Blijven hopen, huil als je moet en blijf vooral veel van elkaar houden. <3

 • LTB

  Lief, dankjewel!

  Ik duim met je mee! Wat spannend, gefeliciteerd!
  Na zo'n lange tijd zeg!

  Vergeet er niet van te genieten, hoe erg je ook in onzekerheid zit. Als je dinsdag weet dat alles goed zit, had je gehoopt dat je er meer van had genoten! Deze vroege weken zwangerschap, als het alleen nog jullie geheimpje is, komt niet meer terug.😘

 • A1980

  Geef de hoop niet op, hoe ontzettend moeilijk dat soms is. Ikzelf heb inmiddels 6 iui behandelingen, 1 ivf behandeling en recent een cryo terugplaatsing achter de rug. Ik herken je teleurstelling meid, elke keer opnieuw die rode duivel en laat je gevoelens toe, ook ik heb de afgelopen tijd vaak lopen te janken, te vloeken, op de grond lopen te stampen en elke keer gedacht:waarom lukt het nou niet? Toch raap ik elke keer weer de kracht, de moed en de hoop bij elkaar omdat ik er gewoon niet aan wil dat het nooit zal lukken, ik moet er wel bij zeggen dat ik steun krijg van mensen om me heen en dat is enorm fijn. Ik denk aan je meid en hoop dat het wonder ook voor jouw is weggelegd!

 • LTB

 • LTB

  Wat een lieve reacties allemaal!

 • Mamac3

  Hoop doet leven❤️

 • Mybabies

  Teleurstelling lijkt me heel normaal in deze situatie. En ik gok dat je de teleurstelling sowieso gaat voelen wanneer je ongesteld wordt. Ik gok ook dat je er stiekem ook op hoopt zwanger te zijn. Laat het dan toch maar gewoon toe. Hoop maar! Je zal zien dat je jezelf dan minder gek maakt. Hoop maar met al je hopen en huil maar wanneer je teleurgesteld mocht worden. Het is heel logisch. Succes. Ik hoop iig wel heel hard voor je!

 • LisanW

  sterkte met afwachten! Zo frustrerend als je wat denkt te voelen, kan mij jouw gevoel niet indenken hoe enorm radeloos je inmiddels moet zijn.

  Sterkte

 • Ram2012

  Ik duim heel hard voor je dat het deze keer raak mag zijn.

 • sli

  :klaver hoop het voor je