Is mijn baby wel normaal?

Oké, voordat ik verder ga, even wat achtergrondinfo. Mijn vorige kindje was een huilbaby. Sliep nauwelijks, ook overdag niet, en huilde alleen maar. Ze mankeerde van alles: KISS syndroom, billirubine te hoog, verborgen reflux, koemelkallergie, ernstige eczeem, hoogsensitief, ontwikkelingsvoorsprong, hypermobiel, hooikoorts als baby al, noem maar op ... Ik wist natuurlijk wel dat dát in ieder geval niet normaal was, maar nu heb ik een baby die zó ontzettend anders is.

Hij slaapt dag en nacht. Hij huilt alleen bij honger of kou. Als hij eens even wakker is, dan ligt hij gewoon rustig om zich heen te kijken. Hij vindt alles best. Hij lijkt niet eens mama-honger of huid-honger te hebben. Hij vindt het prima om gewoon lekker in zijn box te liggen.

En dan denk ik: IS DIT NORMAAL?? Is dit dan zoals baby's 'horen' te zijn? Ergens zit het me gewoon niet helemaal lekker. Ik mis sociale interactie. Maar goed, hij is pas twee weekjes oud.

1720 x gelezen, 3

In Baby

reacties (25)


 • Amatullaah

  Ahh.. haha tis ergens best een beetje grappig maar ja dit is zeker normaal! Je gaat dit nog missen, mijn kinderen zijn in t begin (tot8 weken ong) heel rustig en tevreden en daarna kan je ze amper neerleggen..

 • JustAMom

  Helaas veranderde het al zo'n beetje ná het plaatsen van het topic. Werd meteen teruggeworpen naar de babytijd van mijn dochter. Nu ook bij mijn zoon koemelkallergie vastgesteld, KISS syndroom en we zullen ook maatregelen moeten nemen tegen het spugen, want ook dat wordt steeds meer. Maar goed, ik heb twee weken lang een rustige baby gehad ...

 • Amatullaah

  Ahh nee.. vervelend zeg heel veel sterkte! Denk goed aan jezelf want je kan hier zo depressief van worden.. (mijn oudste had vreselijke eczeem, sliep amper en was net bevallen, mocht alles zelf doen pff) heel veel sterkte!!

 • Impiedimpie

  Onze tweede is ook veel makkelijker dan de eerste.

  De tweede had wel veel huidhonger, dus wilde wel bij mij zitten, maar ze heeft ook periodes het prima in de box gevonden. Met 10 weken werd ze wel al eenkennig. Toen werd ze voor mijn man wat moeilijker.

  Ze is nu 7 maanden en nog steeds heel makkelijk. Alleen als ze moe is, wil ze wel het liefste bij mama.. maar dan hebben mijn man of moeder haar niet op tijd in bed gelegd.

 • Linde-1

  Ja eerste paar weken kan dat normaal zijn. Mijn zoontje sliep ook erg veel en als ik ging voeden sliep hij dons zo weer verder. Soms lag ik we een uur met hem aan de borst omdat hij steeds weer sliep.

  Hij groeide niet goed, weinig energie om te drinken en daardoor veel slapen.

  Uiteindelijk bleek bilirubine iets te hoog en tongriempje te kort..

  Als je kindje goed groeit is er verder niets aan de hand en geniet lekker van de kleine.. als hij niet goed groeit, even kijken waaraan het kan liggen.

 • Sito

  Ja hoor kan normaal zijn, wees maar blij!

  Onze oudste was ook zo en mankeert echt niets.

 • Mar550

  Heerlijk toch. Het kan ook wel weer onrust met zich mee brengen. Onze oudste huilde veel. Onze 2de was een slaapkop. Zelfs voor de fles moest hij wakker gemaakt worden. Ik ging vaak kijken of hij nog ademende. Bij het voeden viel hij ook altijd in slaap. Het was het ene uiterste in het andere. Na een paar weken was ik er wel aangewend, dat dit normaal was. Maar een rustige slapende baby is echt een tevreden baby. Lekker van genieten. Je kunt het beter zo hebben. Dan gewend zijn met rustige baby en dan een huilbaby krijgen. Lijkt me een stukje moeilijker. Nu valt het allemaal erg mee. Geniet van je rustige lieve baby💕

 • JustAMom

  Nou, andersom lijkt me inderdaad héél erg!! Dus dan 1000x liever dit 😊

 • B756

  Als een baby niet tevreden is, dan hoor je hem wel hoor. Ik denk dat het vooral.opvalt omdat het verschil met je oudste zo groot is. Maar ik lees niks geks ☺️

 • JustAMom

  Gelukkig! Dan zal het inderdaad het verschil zijn ja.

 • MNAZ

  Geniet ervan want uit ervaring weet ik dat ze met 3 a 4 weken wat onrustiger beginnen te worden(Krampjes etce.Hoeft natuurlijk niet zo te zijn.

 • pregnantofthe3th

  Oooooh die ongerustheid kan ik mij heel goed voorstellen want wat voor jou "normaal" is door de 1e is nu zo totaal anders!! Maar ja... geniet er maar van want dit is normaal en als de baby wat ouder wordt verandert het nog wel😉

 • JustAMom

  Haha, ja ongetwijfeld!

 • Zeldawarrior

  Ik heb twee van die tevreden baby's gehad, ze begonnen rond de zesde week pas wat huilerig te worden en dat werd weer rustig toen we een goed ritme met ze hadden opgebouwd. Geniet van je kleine mannetje, het klinkt alsof hij een prima start heeft. 😊

 • JustAMom

  Hij lijkt tevreden ja. Het is ook echt heerlijk. Maar vroeg me even af hoe een gemiddelde baby dan is 😁

 • Guppi

  Met 2 weken is dat normaal ja

 • Soccer-Mom

  Meis, geniet ervan dat je zoontje op dit moment weinig huilt. Maak je er geen zorgen om. Nergens voor nodig. Ieder kindje is anders.

 • JustAMom

  Ja, klopt. Ieder kindje is anders, en die van mij moeten het overdrijven haha 🙈

 • Vlindermoeder

  Klinkt normaal hoor!

  Nova is nu 1 week oud. Ze huilt als ze honger heeft of als we haar niet snel genoeg aankleden haha! We hebben maar 1 nacht gehad met minder slaap. Na het voeden is ze knock-out, dus kunnen wij ook nog lekker wat uurtjes maken. Als ze wakker is, dan is ze lekker aan het kijken en is het een heel tevreden en vrolijk meisje. Ze vindt het lekker om te knuffelen, maar het is ook prima voor haar als ze even in de box ligt.

  Zolang je kindje groeit en goed poept en plast is er niets aan de hand 😊

 • Nog-even!

  Hé, je bent bevallen! Gefeliciteerd!!!

 • Nog-even!

  Als hij genoeg contact met jou heeft, hoeft hij er toch niet om te huilen? Mijn jongens waren ook zo. Heerlijk. Geniet ervan!

 • JustAMom

  Dat is waar. Blijkbaar is het gewoon goed voor hem.

 • Kelly94

  Klinkt als onze baby met twee weken oud. Huilde vrijwel niet. Heerlijk!

  Zo lang hij aankomt/goed groeit, lekker van genieten.

  Onze kleine is nog steeds een kalme baby. Hij is nu drie maanden en huilt gemiddeld nog geen kwartier per dag. Hij kijkt veel om zich heen, zoekt contact en interactie, is in voor een grapje, lacht regelmatig en 'kletst'. Hij groeit en ontwikkelt goed. Al met al een tevreden baby. Echt genieten.

  Die sociale interactie komt nog wel. En opeens wilde onze kleine alleen nog maar vastgehouden worden.

  Hij is nog zo jong. Wat hij doet klinkt niet gek.

 • JustAMom

  Oké, dat klinkt goed. Genieten doe ik zeker, en ik realiseer me dat het ook ineens anders kan worden. Maar het verbaast me gewoon. Soms vergeet ik wel eens dat we een baby hebben 🙈

 • Kelly94

  Het lijkt mij ook zo'n verschil met zijn zusje!

  Bij ons zei de kraamverzorgster elke dag, morgen gaat hij huilen hoor, let maar op vanaf morgen gaat hij flink huilen. Daar lachen mijn man en ik nog steeds om. Natuurlijk heeft de kleine af en toe een avond waarin hij niet kan slapen en een uur lang huilt (dit voelt voor ons zo ontzettend lang, mijn vriendin had een huilbaby en lacht ons daarom uit😅) . Maar ook zat dagen dat hij vrijwel niet huilt.

  Zo is elke baby weer anders.

  We hopen dat als we ooit nog een kindje mogen krijgen hij/zij ook zo rustig zal zijn.