Ik wil zo graag...

Ik wil zo graag zwanger worden, dat ik er heel vaak mee bezig ben.
Ergens is die twijfel er, dat het misschien wel nooit gaat lukken of dat er nog jaren overheen gaat.
Ik kan me gewoon niet voorstellen dat ik ooit het geluk mag hebben om een positieve test in handen te hebben.
Nog 7 dagen te gaan tot NOD ronde 8 en man wat maak ik mijzelf gek.
Ik voel nog helemaal niks en dan denk ik nou dan x al het wel weer niet gelukt zijn deze keer.
Hoe lang moet ik nog wachten vraag ik mijzelf steeds af.
Hoe kan ik de moed erin houden en positief blijven denken?
Hoe doen anderen meiden dit?
Zoveel vragen en onzekerheid elke dag maar weer...

2680 x gelezen, 5

reacties (27)


 • Suuzzerd

  Phoe ja heel herkenbaar, ik kan me gedacht er ook niet van af zetten. Inmiddels 6 maanden bezig, en kan ieder moment ongesteld worden (of niet) ik heb deze maand mijn ovulatie niet gevonden dus vraag me af of ik die überhaupt wel gehad heb.

  Iedereen om me heen raakt zwanger, 2 vriendinnen die later begonnen zijn waren binnen 2 maanden zwanger. Echt super frustrerend, op de 1 of andere manier kan ik wel positief blijven en hoop ik iedere maand weer dat het raak is.

  Maar de onzekerheid blijft.. je gaat toch aan jezelf twijfelen dat er misschien wel iets mis is.

 • Jolie13

  Ja ik heb precies hetzelfde! Nu weer een vriendin die met 2 x zwanger is. Voel me egt rot daarover, hoewel ik het hun hartstikke graag gun.

  Ik heb over 6 dagen mijn NOD, maar totaal geen klachten. Ook heb ik deze maand niet mijn eisprong gevonden, dus ik twijfel ook of ik die wel heb gehad!

  Ik hoop voor je dat je menstruatie uit blijft en je een positieve test mag vasthouden🤞🥰

 • Suuzzerd

  Ach precies dezelfde situatie dus.. ik hoop het ook voor jou! Het is zo welkom ❤

 • Suuzzerd

  Ach precies dezelfde situatie dus.. ik hoop het ook voor jou! Het is zo welkom ❤

 • Danielle1987

  Ik snap jouw onzekerheid zeker. Ik ben nu met ronde 6 zwanger geworden, maar had net daarvoor ook even een dip. Toen dacht ik ook van ik heb een hele regelmatige cyclus, waarom lukt het niet... Begon dus aan mijzelf te twijfelen. Ik was ook al een paar keer bij de huisarts geweest vanwege jeuk in de buurt van mijn clitoris. Dus was ook bang dat het daarmee misschien te maken had... Maar dat was toch niet meer als erg droog daar en beetje eczeem achtig.

  Mij hielp het in mijn 6e maand om eens te gaan bedenken wat voor vakantie ik nog zou willen als het niet zou lukken. Zo kon ik mijzelf weer naar het positieve krijgen. En toen was 't raak, had het helemaal niet verwacht want het voelde niks anders die maand.

  Ik hoop heel erg dat het snel raak mag zijn voor jullie en probeer in de tussentijd iets nieuws te gaan doen of jezelf ergens op kunnen verheugen zodat je de aandacht iets afhaalt van het zwanger worden. Helemaal krijg je je aandacht er niet vanaf, maar het is wel fijn als je niet te gefocust bent erop.

  Heel veel sterkte ermee, die onzekerheid is niks.

 • Jolie13

  Ja ik ben nu toevallig een vakantie aan het zoeken waar we in mei lekker naartoe gaan. Dan heb ik iets om me op te verheugen en aan vast te houden als het weer niet is gelukt.

  Is met jou alles goed verder?

 • Danielle1987

  Fijn dat je nu lekker bezig bent met het uitzoeken van een vakantie. Even lekker genieten en gedachtes ergens anders hebben. Heel cliché maar het doet de mens goed.

  Met mij gaat het goed op wat zwangerschapskwaaltjes na. Het vervelendst is dat ik af en toe extreme buikpijn heb door de banden en baarmoeder die aan het oprekken zijn.

  Voor de rest mag ik eigenlijk niet klagen 😊.

  Mocht je het fijn of leuk vinden, of het even nodig hebben, dan mag je natuurlijk altijd een persoonlijk wat sturen 😘

 • MienB

  Heb je je laten prikken op een eventueel vitamine B en D tekort? Bij iemand die ik ken, was een B tekort de grote boosdoener. Niet onderschatten dus! Verder raadt ik je foliumzuur van Etos huismerk aan voor vrouwen die zwanger willen worden.

 • Jolie13

  Nee dat heb ik nog niet laten doen. Ik zal van de week even een afspraak hiervoor maken om het even te checken dan idd.

  Ik slik nu van davitamon omega 3 + foliumzuur.

  Bedankt voor de tip!

 • Isabelle88

  Herkenbaar.. wij zijn bezig aan ons 3e jaar proberen voor een brusje. Heb het er echt mee gehad. Heb PCOS, waaronder 1,5jaar hormoongebruik, 10kg zwaarder, en nu weer op de natuurlijke manier aan het proberen. Laatste cyclus was 67 dagen, leuk is anders. Ik hoop voor jou dat je binnen 7 dagen positief nieuws hebt! Wij duimen!

 • Jolie13

  Oh wat een nare situatie ook waar jullie in zitten zeg 😥. Ik ga duimen voor jullie dat het snel lukt. Soms vraag je je af hoe veel een mens kan dragen als ik sommige verhalen hier lees. 🤞🌹

 • Labello

  Herkenbaar. Maar wees lief voor jezelf! Ooit komt het vast goed 💗

 • Babygirlontheway

  Herkenbaar, zoek voor je zelf iets waar in je uitdaging hebt. Zoek iets wat je kan doen waar je naar uit kan kijken bv een hobby een sport etc.

  Het wordt niet makkelijker het uitzichtloze dat is killing, niet wetende wanneer je tijd daar is. Maar meid 8 maanden is echt heel normaal, gemiddeld staat er 12 maanden voor.

  Iedere maand is er een te veel, en hoe meer je de nadruk daar op legt hoe moeilijker het wordt.

  Hier zelf 3 jaar voor de 1e zwangerschap helaas een miskraam. Het gevoel nooit moeder te worden was nadien nog vele malen groter. 6 maanden na de miskraam opnieuw zwanger nu 30w zwanger. Duurde 3.7 jaar dus weet hoe het voelt.

  Wat mij hielp waren een aantal dingen.

  - trek je op aan verhalen die erger zijn dan die van je zelf

  - haal je zelf niet naar beneden als een ander eerder zwanger is

  - zie het niet zwanger worden als iets wat jou lichaam doet en niet jij als persoon

  - haal jezelf niet naar beneden met negatieve gedachtes, laat ze niet de overhand nemen

  - accepteer de situatie hoe lastig ook, je hebt er geen controle op of over... Zie het zo met druk maken raken je niet zwange, je kan het jezelf hooguit een stuk makkelijker maken.

  - vergelijk je situatie niet met anderen, iedereen is anders

  Indien je het echt niet meer weet zoek hulp, heb ik ook gedaan in 2018.. We zijn zelf in 2016 gestart dus 2 jaar na de start therapie gedaan....

 • Labello

  Mooi jouw tips. Deze ga ik onthouden. 💗

 • Jolie13

  Allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap 🌹❤

  Ja ik probeer me ook vast te houden aan de leuke dingen, maar nog vind ik het moeilijk om me steeds weer over die klap heen te zetten.

  Ik lees en hoor heel veel om mij heen oh ik was met 2 x zwanger oh ja ik ook met de 1x al. Dit geeft mij een slecht gevoel, alsof er iets niet klopt.

  Ik weet dat 8 maanden nog niet lang is, maar vergeleken met mijn vrienden die allemaal binnen 3 x zwanger waren ben ik gewoon bang dat er met ons iets mis is. Mensen zeggen ook ja nou het duurt wel al lang hoor, en daar word ik niet bepaald positiever van.

  Bedankt voor je tips, het is moeilijk maar ik moet het wel gaan leren loslaten.

 • Babygirlontheway

  Klopt, maar zal je iets zeggen er heerst een taboe op, de een is sneller zwanger dan de ander. Je zegt zelf al dat mensen reageren dat het lang duurt, dus velen anderen zullen zeggen zo zwanger te zijn of er over liegen... Waarom, omdat het gewoon kut is op zo iets te horen, er is niets mis met jou... Mensen zijn gewoon dom ik heb zoveel opmerkingen gehad in de jaren wordt je helemaal lijp van. Plus als iedereen zo snel zwanger was zouden er geen wachtlijsten in de klinieken zijn en niet rond de 30% een ovd of traject kindje zijn. Helaas heb je het niet in de hand 😊

 • Saar985

  Ik herken me wel in jouw verhaal en elke ronde dat het niet is gelukt wordt de onrust groter. Ik denk dat het onmogelijk is om er niet mee bezig te zijn, omdat het iets is dat je graag wilt. Ik denk dat het ook niet erg is om er mee bezig te zijn, zolang je wel je dagelijkse dingen kunt blijven doen zonder er last van te hebben. Het enige wat voor mij helpt is erover praten en afleiding zoeken in andere leuke dingen. Heb in mijn omgeving veel vriendinnen die snel en gemakkelijk zwanger zijn geworden, maar ook een aantal bij wie het een moeilijk en zwaar traject is geweest. Het doet me goed om te zien dat ze toch allemaal moeder zijn geworden, dat geeft ook wel een beetje hoop.

  Blijf vertrouwen hebben!

 • Babywish2020

  Ik ben vandaag ongesteld geworden dus we gaan ronde 16 in nu. Ik kan mezelf ook bijna niet (meer) voorstellen dat ik ooit een test met 2 streepjes vast hou.

  Ik heb het tot 12a13 maanden goed kunnen doen met hoop houden, denken dat het nog wel komt etc. Maar de laatste 2 maanden vind ik dat niet zo makkelijk meer. Ik heb nog wel een beetje hoop, want, als het niet natuurlijk wil, gaat het grote kans wel lukken via een medische weg. Maar de hoop die ik in het begin had, heb ik allang niet meer.

  Het is heel lastig, maar zodra ik ongesteld ben geworden denk ik " Ja niks aan te doen. Kan nu wel chagrijnig worden/blijven, maar daar schiet je ook niks mee op", dus wat dat betreft kan ik er wel goed mee omgaan zodra ik wéér niet zwanger ben. En ik ben heust wel even verdrietig hoor en dat mag ook, maar ik blijf er niet in hangen.

  Ik hou me nog steeds vast aan de gedachte dat mooie dingen tijd kosten.

  Hoe je het ook wendt of keert of via welke weg ook, , er komt een dag dat we hoogstwaarschijnlijk een test met 2 streepjes in handen hebben.

 • Jolie13

  Nou ik heb je berichten nu een tijdje gevolgd en ik vind het super knap hoe jij je hoop en je positiviteit kan houden! Uit ervaring weet ik dat dat heel erg moeilijk is.

  Elke keer die teleurstelling als je menstruatie doorbreekt kom ik even moeilijk doorheen. Zodra de menstruatie over is kan ik mijn hoop weer een beetje terug vinden.

  Ik hoop echt met alles wat ik heb dat we beide binnenkort een positieve test vast mogen houden.🤞🍀❤

 • Babywish2020

  Ik vind het ook lastig hoor.. Maarja, ik kan er niks aan veranderen! Na mijn menstruatie inderdaad gewoon door proberen en dan het zelfde riedeltje weer opnieuw 😅😣 totdat het is gelukt hihi.

  Hoop voor jou ook dat je snel zwanger bent! 💖

 • MienB

  Heb je je al laten prikken op een B en D tekort in je bloed? Het lijkt onschuldig, maar dit kan echt het probleem zijn. Iemand die ik ken heeft dat met vitamine B gehad. Ga hier dus even over bellen met je huisarts, dan wordt dat gecheckt.

 • Caslou

  ❤️❤️ zo herkenbaar. Ik wil zo mega dolgraag zwanger blijven! Al vijf keer zwanger geweest, nog nooit een levend kindje mogen baren. Wat een leegte. En wij zijn ook pas een jaartje bezig!

  Ik vind het vooral zo zonde dat de tijd een soort van ‘stil’ lijkt me staan; terwijl dit wel de jaren zijn waarin we jong zijn en het leven zo leuk is! Nou, voor ons echt even niet. Er ligt een grijze waas op de dagen. Tot dat wij een kindje in onze armen hebben 🌟

  🍀🍀 voor jou

 • Jolie13

  Dat lijkt me ook heel erg onzeker. 5x zwanger zonder een plakker. Nooit geweten hoe onzeker deze tijd zou zijn en hoe rot ik mij soms kan voelen.

  Had ik dit maar eerder geweten dan had ik de keuze en stuk eerder gemaakt. Wachten duurt zo verschrikkelijk lang.

  Ik hoop voor jou snel een mooie en blijvende zwangerschap🍀❤

 • MienB

  Het kan zijn dat een vitamine B of D tekort in je bloed, de boosdoener is. Iemand die ik ken had dat dus, laat dus even je bloed prikken