Weer mis

Ik was er al zo bang voor... bang omdat het vorige ronde ook al mis ging, bang omdat de testen licht bleven, bang omdat ik me niet zwanger voelde zoals de vorige ronde.
En inderdaad, vandaag begon het bloedverlies.
Waarom lukt het wel om zwanger te worden maar niet om zwanger te blijven? Waarom gaat het al mis als ik het net weet? Gaat het ooit wel goed???
Een achtbaan, in minder dan 2 maanden tijd een vroege miskraam, controle in het zkh, provera, opnieuw letrozol, opnieuw zwanger en weer mis..
Door de PCOS heb ik een verhoogde kans op miskramen, door mijn familiegeschiedenis waarschijnlijk ook (daarin ook veel miskramen, bij familie zonder PCOS).... gaat het ooit lukken 😭?
Iemand hier ervaring mee?

1620 x gelezen, 5

reacties (37)


 • Nikitaa28

  Is er niet naar wat anders gekeken want pcos veroorzaakt niet zo zeer miskramen ik heb zelf aps en sle en krijg hier meer miskramen door.. heb dan ook medicatie tegen de miskramen desondanks krijg ik nog miskramen helaas

 • JoleinA

  Nee nog niet. Zou na de 2e miskraam een optie zijn. Omdat het zo vroeg al mis ging twijfelen we nog of we het nu willen of nog een keer afwachten..

 • Nikitaa28

  ik zou het zeker wel doen.. tenminste ook is dat voor je eigen gevoel

 • Chudo

  Ik heb ook pcos. Ik wist niet dat je dan een verhoogde kans had op een miskraam

  Mijn gyn heeft hier toen nooit iets over gezegt. Is kans zo aanzienlijk hoger dan?

 • JoleinA

  Ja 3x zo groot zeiden ze … zeker in het begin is dat bestwel veel natuurlijk…

 • Chudo

  Ik lees dat er wel meerdere factoren meespelen en niet alleen pcos.

  Pff je berichtje stelt me niet bepaald gerust😯

  Ik heb behalve een vroege miskraam waarbij het eitje niet goed in was genesteld nooit een miskraam gehad, 2 gezonde kinderen en nu ruim 5 weken zwanger van de 3e.

  Hopelijk komt allesgoed🙏🙏

 • JoleinA

  Was echt niet mn bedoeling je ongerust te maken!! Het verschilt gewoon heel erg per persoon, en pcos verschilt natuurlijk ook heel erg per persoon. In mijn familie komen miskramen gewoon heel veel voor, dus ook daardoor heb ik veel kans. Ik zou echt blij zijn als ik uberhaupt voorbij die 5 weken kom 😳 dan worden de kansen ook wat beter… bij jou is het al 2 keer goed gegaan, dus je lichaam kan dit vast 💪🏼

 • Chudo

  Ik hoop dat het bij jou ook eens mag lukken!

  Kunnen ze je hier niet bij helpen?

  Ik probeer maar vertrouwen te houden maar ik soms moeilijk

 • Anoniem2021_

  Hoe oud ben je?

 • JoleinA

  28, hoezo?

 • MM-mom

  Wat ontzettend rot zeg!

  Heb je al je vitamines laten controleren?

  Mijn zus heeft ook ontzettend veel miskramen gehad en pcos, uiteindelijk bleek ze een vitamine tekort te hebben waardoor het vruchtje dus niet kon innestelen.

  Zwanger raken ging heel makkelijk alleen wat daarna kwam liep dus steeds mis.

  Uiteindelijk twee gezonde kindjes gekregen toen al haar waardes in orde waren.

 • Oummii

  Mijn schoonmoeder heeft ook een hoop miskramen gehad na elkaar en bleek inderdaad een "stom" vitaminentekort te zijn. Aangevuld & ze heeft 5 kinderen op de wereld gebracht.

  Na mijn 2 miskramen ben ik eigenlijk ook extra goed gaan eten & supplementen gaan innemen, kruiden & natuurlijke oliën. Heb nu 3 lieve meiden. 🤍

 • JoleinA

  Nee bijna geen soja… ja het zit wel eens ergens een beetje in natuurlijk, maar geen sojagehakt/sojaburgers/sojayoghurt etc

 • JoleinA

  Ja is een keer gecontroleerd door een orthomoleculair therapeut. Iig vitamine D, B12, foliumzuur, ijzer etc waren allemaal goed. Neem al een tijdje ‘elke dag mama’ en ook nog wat andere supplementen, zoals algenolie, DCI, probiotica. Twijfel of magnesium of antioxidanten nog een goed idee zou zijn, maar wil ook niet onzinnig veel nemen!

 • Mamaaatje

  Na mijn 1e kindje 4 miskramen gehad. Nu een gezonde dochter van 14 weekjes.

  Vervroegde overgang (ik ben 33) bleek bij mij de oorzaak en desondanks is het toch gelukt en goed gegaan.

  Dus geef niet op.

  Ik ben wel om mijn vruchtbaarheid te verhogen naar een acupuncturist en osteopaat geweest, beide gespecialiseerd in vrouwen met een zwangerschapswens.

  Sterkte

 • JoleinA

  Dankjewel ❤️. Haha lees hieronder mn ervaring met een osteopaat. Ook bij een acupuncturist geweest, die bleef maar drammen dat ik echt vlees moest gaan eten (en dan echt bouillon trekken van weet ik t wat allemaal) waar ik al 10 jaar vegetariër ben en heel bewust heel gezond eet 😅. Omdat mn bloed arm zou zijn ofzoiets. Als het zou echt helpen zou ik het eventueel overwegen, maar ik merkte verder echt niks van haar behandeling. Misschien ook de verkeerde getroffen :(? Ik heb echt zoveel geprobeerd, acupunctuur, osteopathie, craniosacraal, bioresonantie, orthomoleculair voedingsadvies (die had geen problemen met mn vegetarische eetpatroon), acupressuur… maar dat was allemaal om mn cyclus terug te krijgen, niet voor de miskramen. Dus wie weet als ik een positief verhaal over iemand hoor?

 • Liesjesch

  Eet je veel soja als vleesvervanger?

 • JoleinA

  Nee bijna geen soja… ja het zit wel eens ergens een beetje in natuurlijk, maar geen sojagehakt/sojaburgers/sojayoghurt etc

 • Grumble2.1

  Ik blijf het herhalen bij velen door eigen goede ervaring uiteraard en zo nog veel andere mensen om mij heen .. bezoek eens een paar keer een osteopaat ..

 • JoleinA

  Ik ben 1 keer bij een osteopaat geweest, omdat ik inderdaad hoopte dat dat goed zou zijn, maar dat was zo’n ongelooflijk slechte ervaring!! Misschien was ik bij een verkeerde, maar hij bleef maar verwonderd uitroepen hoe bagger mijn lichaam in elkaar zit. Voor de duidelijkheid: ja ik heb een scoliose, ja daardoor is mn longinhoud kleiner omdat mn schouders scheef staan, ja vaak last van mn rug omdat daar niks aan te doen is door de scoliose, nee mn bekken staat ook niet helemaal lekker misschien. Maar ik sport gewoon volop, sta in mn omgeving echt bekend als persoon die nooit stilzit en sportief is, ook zelfs op hoog niveau aan sport gedaan jaren geleden, laat me totaal niet beperken in wat dan ook. Ik ben van het windsurfen, snowboarden, hardlopen, wielrennen enzovoorts. Ik voelde me zelden zo de grond in geboord. Na het afkraken zei hij bij de 2e afspraak dat een vervolg niet nodig was. Toen stond ik met mn mond vol tanden, mn lichaam is zo bagger maar vervolg is niet nodig? Misschien heb ik echt de verkeerde getroffen hoor, maar ik durf er niet zomaar meer naar een toe 🥲 hooguit met een aanbeveling voor een goede misschien 😅

 • Grumble2.1

  Het klinkt als een ontzettende *** .. die van mij heb ik echt veel aan .. ook mijn baby is er 2 keer geweest mijn schoonzus en zwager en hun 3 kinderen komen er .. allemaal goede ervaringen en een hoog (100%) slagings percentage tot nu toe met vrouwen met fertilliteits problemen die daarna zwanger worden en blijven etc .. ik prijs die van mij echt de hemel in hahaha sorry .. ik snap dat jou ervaring shit was maar het kan echt anders :-(

 • JoleinA

  Ja dat klinkt heel anders! Ik had er toen ook echt iets anders van verwacht. Waar in Nederland ga jij ergens? Vast heel ergens anders, haha, maar toeval kan altijd. Je hebt bij elk beroep goede en minder goede mensen werken, dus sluit niet uit om t nog eens te proberen hoor!

 • Mamaaatje

  Jij hebt echt de verkeerde getroffen inderdaad.

  Ik kom ook al jaren bij die van mij, beide kinderen zijn er ook geweest.

  Ik mag er donderdag weer naartoe en daar kijk ik dan gewoon naar uit haha.

 • JoleinA

  Naar welke gaan jullie? Wie weet is het in de buurt van mijn woon of werkplaats..

 • Grumble2.1

  Steenwijk

 • Deniise30

  Hi Meid,

  hier ook pcos, 2x miskraam gehad( achter elkaar) en daarna een zwangerschap helemaal uitgedragen en nu een prachtige zoon. ik wil je benadrukken, GEEF NIET OP! blijf geloven in je lichaam in jezelf en je man. hoop dat je snel geluk mag hebben en dat het bij jullie komt🤗

 • JoleinA

  Dankjewel voor je reactie ❤️. Heel fijn om een verhaal te horen waarbij het zo goed afloopt. Het maakt me zo onzeker of mn lijf het uberhaupt wel kan, zeker omdat het zo snel al mis gaat.. ik zie dat je nu weer een kinderwens hebt, gebruik je ook letrozol?

 • Deniise30

  Ik weet hoe onzeker je je voelt😔, maar geloof erin🤗.

  voor mijn zoon en miskramen nooit medische hulp gehad ( wel lange cyclussen) maar toch zonder hormonen.Na mijn zwangerschap is het alleen maar erger geworden met mijn hormonen en nu idd aan de letrozol ronde 4 met 5 mg heb al met deze dozes 2x op rij een cyclus van 30 dagen nooit gehad in mijn leven dus dit is echt een feestje waard. gister eisprong nu 14 dagen wachten😊🍀 vind dat er wel meer over gepraat mag worden, zodat je steun bij elkaar kan hebben. het is niet iets waar men snel open over is wat natuurlijk normaal is het is erg kwetsbaar maar je voeld je soms zo alleen😔

  liefs🍀

 • JoleinA

  Helemaal met je eens… het blijft een taboe ofzoiets. Het is heel fijn om het er met anderen over te hebben die in hetzelfde schuitje zitten! In mn omgeving alleen meiden die de eerste maand na de pil al zwanger raken en waarbij het meteen goed gaat… heel blij voor hen, maar daardoor voelt t echt als een uitzondering om 2 vroege miskramen te krijgen en ook nog letrozol te moeten gebruiken….

 • Mama-LenA

  Wat naar voor je.. het is je zo gegund! Blijf vertrouwen houden dat het ooit gaat lukken. Ik heb er zelf bij de laatste zwangerschap veel aan gehad om bij mezelf fertiliteitsmassage toe te passen. Het is het proberen waard.

 • JoleinA

  Dankjewel ❤️!

 • Loopvisje

  Heel erg balen voor je! Hier hetzelfde… lichte testen die niet oplopen. En nu begint mijn menstruatie. Ik heb naast alle miskramen wel 4 kinderen gekregen. Het kan dus… maar als je na herhaalde miskramen nog geen goede zwangerschap hebt gehad, kan dat best beangstigend zijn! Hopelijk heb je snel een plakkertje!

 • JoleinA

  Bedankt voor je reactie! Jeetje, 7 miskramen tussen je 1e en 2e kindje zie ik, wat ongelooflijk heftig zeg. Wat fijn dat je toch 4 kinderen hebt!! Het is inderdaad vooral de angst of het de volgende keer wel lukt, als ik zou weten dat het een keer lukt zou dat al zoveel schelen denk ik..

 • Loopvisje

  Ja dat snap ik hoor! Als je maar zeker zou weten dat het een keer lukt. Dan zou je het makkelijker kunnen volhouden.

  Tegen mij zeiden artsen altijd dat ik nog steeds een grote kans had op een goede zwangerschap. Ik geloofde daar niks van. Maar toch kwamen er nog drie kinderen achteraan. Het kan echt gewoon goed gaan de volgende keer!

 • Linde-1

  Ah nee toch😘

  Sterkte. Wat naar om het weer mee te maken.

  Ik heb na de 2e miskraam wel veel gehad aan de blogs van Rika, oa deze blog

  https://fitforfertility.nl/baarmoederslijmvlies-te-dun-of-te-dik/

 • JoleinA

  Dankjewel voor je reactie. Bij jou uiteindelijk dus wel meerdere keren gelukt zie ik!

  Helaas doe ik bijna alles wat in de blog staat al… ik heb inderdaad veel te veel oestrogeen omdat mn lichaam het niet goed kan afbreken, ben hiervoor onder behandeling geweest bij een vrijgevestigde gynaecoloog die gespecialiseerd is in voeding en leefstijl enzo, maar ook dit heeft niet geholpen, mijn lichaam werkt gewoon niet zoals zou moeten qua hormonen😢.

 • Linde-1

  Ja klopt, heel blij dat het ook wel goed kan gaan natuurlijk, al kan ik wel lastig een zwangerschap voldragen. Ik gebruik extra progesteron, dus ik denk dat ik daar weer niet altijd de goede waarden van heb.

  Het is wat met die hormonen. Heftig dat je er al zoveel aan hebt gedaan om alles op het goede niveau te krijgen.

  Ik hoop dat je snel een goede zwangerschap gegund is en dat de gynaecoloog nog wat weet om je hormonen goed te houden.

  Dikke knuffel 😘