Baby dutjes

Damessss
Hoe doen/deden jullie dit met een baby van 12 weken?
Ik leg haar overdag eigenlijk nooit op bed..
Zit eraan te denken dat het misschien handig is om hiermee te beginnen..
Vooral omdat ze heeeeel veel wakker is overdag.
Ze slaapt vrijwel alleen als ik wandelen ben met haar of als ze bij mij op de borst ligt. Haar flestijden zijn 6 10 2 6 en 10. En om 14.15 de 2 jongens van school halen.
Erg benieuwd na jullie ervaringen! Misschien kan ik hier wat mee.🥰

1295 x gelezen, 0

In Baby

reacties (41)

1 2 • Annabel21

  Onze dochter is ook 12 weken, en heb sinds 3 weken haar ritme een beetje in de gaten, leg haar na de bv in de box en ligt daar poosje (meestal ruim een uur) en dan begint ze te miepen, dan leg ik haar in bed, ze huilt dan hooguit 5 min en slaapt dan ( gerust 1.5 tot 2 uur ) in bed..

  Soms heb ik het te laat in de gaten en slaapt ze in de box, en dan zijn het echt haze slaapjes word snel wakker van geluiden 🤭..

 • Jadis

  Haha hier net zo!

  Als ze in de box ik slaap is gevallen zijn het ook hazeslaapjes.

  Sinds gisteren begonnen met overdag in bed te doen.

  Na de fles 1/1.5uur wakker dan zo goed als 2uurtjes in haar bed slapen.

  Ging gisteren en vandaag goed en slaapt echt elke keer na 1min en slaapt snachts gelukkig ook nog gewoon door.🙈

 • MetaJ

  Ik heb beide kids vanaf de geboorte overdag op bed laten slapen. Mijn jongste is nu 6 weken en slaapt ook overdag in bed.. ze doen tussendoor wel eens een dutje in de box of kinderwagen maar ik ben zelf wel van de ritme en daar doen ook mijn kids het goed op.

 • Jadis

  Ik ben zelf ook heel erg van ritme en structuur met de oudste kids.

  Met de jongste alleen qua flestijden.🤣

  Dacht ineens hey hoe zat dat nog maar met de dutjes op bed?!

  Want ze slaapt hooguit 3/4 uur op een dag voor de rest wakker en oververmoeid uiteraard.

  Ze slaapt alleen soms langer als we bv in de auto weg gaan ofzo maar we maken nooit een wereldreis dus is ook niet lang.

  Ben vanavond gelijk maar begonnen met de structuur van de jongste qua in bed en haar eigen kamer slapen haha.

 • Jvb

  Pas als er echt structuur in de slaapjes kwam en ze wat langer sliepen legde ik ze op hun kamer. Alhoewel, vooral de oudste, de tweede soms en de derde eigenlijk zelden. Die ging veel meer mee in ons ritme en sliep veel onderweg of bij mij. Nooit problemen gehad met in hun bedje slapen.

 • Jadis

  Ik dacht dus ook dat ik dat bij de oudsten altijd heb gedaan als er structuur in kwam inderdaad.

  Maar merk bij me dochter dat ze zo vermoeid is dat ik ineens helder moment had van hey overdag misschien even slapen in der bed?

  Ik ga er niet voor thuis blijven maar de dagen dat we gewoon thuis zijn kan het mooi..

  In de auto slaapt ze eigenlijk altijd wel.

  Kinderwagen ook alleen laatste dagen minder kijkt ze alleen maar om haar heen bang dat ze iets mist haha.

 • Dibbus

  Vanaf week 8 begonnen met standaard elk slaapje in eigen bedje. Nu heel blij mee, want helpt enorm met overdag slapen thuis

 • Jadis

  Jaa geloof ik direct!!

  Ik ben er al een tijdje uit met de oudsten dat ik vandaag ineens dacht van hey hoe deden we dat toen nog maar hoe zit dit wat moet / kan ik t beste doen haha!

  Ik heb vanavond voor t eerst haar in haar eigen kamer/bed gedaan en ze sliep binnen 1min.

  Nu zo wakker maken voor de laatste fles en dan voor t eerst hele nacht ..🤞🏼

  En morgen ook maar proberen overdag dutje in bed te doen want ze is zoooooveel wakker en zoooo vermoeid! Ze slaapt ongeveer 3 hooguit 4u over de hele dag.

  Denk dat de dutjes in bed haar veel meer rust gaan geven.

 • Dibbus

  Overigens is zijn eigen bedje in de nacht nog een co-sleeper. Had nooit gedacht dat ik hem zo lang naast me zou willen houden, maar voelt nog steeds niet goed om hem op z'n eigen kamertje te leggen, terwijl hij daar overdag prima slaapt 😅

 • Jadis

  Haha bij ons net zo!

  Co sleeper staat nog naast bed.

  Maar de laatste nachten is ze ineens onrustig toen dacht ik misschien nu tijd voor haar om naar haar eigen kamer te gaan.🙈

  Ze lijkt zooooo klein in die mega ledikant 🤣😭

  Heb haar zostraks om 10u wakker gemaakt voor de fles en weer in haar eigen kamer gelegd nu afwachten hoe de nacht gaat of ik slaap krijg niet zo zeer door haar want ze slaapt snachts door maar door mezelf dat ze nu 4 meter verderop is in een grote bed.🤣

  Hoe oud is je zoontje?

 • Dibbus

  Nou daar ben je echt mee gezegend hoor! Hier is onze kleine man alweer 7 maanden, maar slaapt nog altijd niet door.... (Op een enkele nacht na)

 • Jadis

  Ja onze dochter slaapt vanaf 7 weken door.🙈

  Besef dat ik zeker gezegend ben met dat ze door slaapt als je sommige verhalen leest of van vriendinnen om me heen denk ik altijd wij mogen echt niet klagen!!

  Laat me erg slopend als je kind 7 maand is en nog niet door slaapt.😔

 • Dibbus

  Ach elk kind heeft weer een ander vlak waarop iets zwaar is denk ik.

  Ja ik ben wel best moe inmiddels, hij komt gelukkig nog maar 1x per nacht en slaapt daarna meestal redelijk goed in tot 7/7:30. Ik geef nog steeds deels borstvoeding en denk dat het ook daarmee te maken heeft. Langzaam misschien toch gaan afbouwen naar nul en kijken of dat helpt, maar tegelijkertijd vind ik het nog lastig om los te laten. Dilemma's!

 • Jadis

  Zeker weten!

  Geen kind is gelijk en maar goed ook.

  Ja ik geef geen borstvoeding, dus ik herken dat gevoel uiteraard niet..

 • Assiral

  Mijn dochter is nu 11 weekjes en ben een paar week geleden begonnen met een dutje overdag in haar bed. De ochtenddut gaat nu super goed 3 uurtjes meestal. Wil morgen het volgende dutje ook in bed proberen.

 • Jadis

  Oh wat super!!!

  Ik heb vanavond voor t eerst haar in haar eigen kamer/bed gedaan en ze sliep binnen 1min.

  Nu zo wakker maken voor de laatste fles en dan voor t eerst hele nacht ..🤞🏼

  Ik ga morgen ook overdag beginnen want ze is zooooveel wakker en zooooo vermoeid dan!

  En aangezien t vanavond super ging en ze nog slaapt haha morgen overdag ook maar proberen.

  Geeft ook meer rust merk ik nu al terwijl ze nu alleen nog maar voor t eerst 2 uurtjes in der bed heeft geslapen.

  Komt vast goed morgen! Want je dochter is al aan overdag dutje gewend in der bed dus hopelijk de volgende dutje ook.

  Maar ja je weet t nooit hè ze hebben zo hun eigen willetje haha.🤞🏼

 • Paprikaplantje

  Ik ben met 3-4 maanden begonnen met de overgang naar het bedje, ook vanwege de dreigende/naderende kinderopvang. Slapen was sowieso wel een ding. Bij de oudste ging het super soepel. Eerst heel moe maar wakker in bed leggen, en zo steeds wakkerder in bed leggen. Tot je op de klok op bed heeft zegmaar.

  Jongste werkt totaal niet zo

  Bijna een jaar aangemodderd, maargoed die sliep verder nergens. Dus dan maar bed. Nu 1,5 jaar later met 1 dutje gaat het eigenlijk goed. Ik zal je het leed besparen.

 • Jadis

  Ik heb haar nu in bed gedaan denk probeer even straks nog laatste fles en dan voor t eerst hele nacht in haar eigen bed/kamer.

  Maar ze sliep na 1min ik ssste even en wreef over haar voorhoofd na haar neus doe ik altijd🙈 en ze sliep tm nu tenminste.. 🤣

  Hier was de oudste echt het ideaalste kind ooit qua slapen die wou liefst hele dag slapen maakte niet uit waar haha!

  Onze middelste pffff dat was een huilbaby en die sliep de 1e 4/5 maanden nooit nergens niet alleen snachts 2uurtjes op m’n vriend z’n borst.😴

  Toen hij 2 jaar was zag hij de middagdutjes ook al niet meer zitten terwijl de oudste moesten we stoppen met middagdutjes omdat hij na de basisschool ging.🙈🤣

  Het is soms echt een gevogel en tis alweer lang geleden dat de oudsten zo jong waren dhs begin dan weer te twijfelen aan mezelf moet ik wel of toch niet zus en zo.😴

 • Beukenblaadje

  Mijn dochter sliep in principe alle dutjes in haar eigen bed, in haar eigen kamer. Meestal had ze 1 slaapje wat toch niet werkte, aan t eind van de dag, en dan ging ze in de draagdoek. Deels een bewuste keuze om haar te leren bed=slaap en een fijne, veilige associatie met haar eigen bed/kamer te geven, deels omdat ze veeel te alert was dus na een week of 6 eigenlijk nooit meer sliep in bijv. de kinderwagen. Dan werd ze gewoon teveel afgeleid door alles om haar heen.

  Ben zelf benieuwd hoe we het straks met de tweede gaan doen, want met zo'n eerste kan je alles op haar ritme aanpassen, en nu hebben we toch kinderopvang enzo waar we op vaste tijden iets "moeten".

 • Jadis

  Onze dame is ook heel alert!

  Wil niets missen haha.

  Sinds 2 dagen slaapt ze ook niet echt meer in de kinderwagen ja als we bijna thuis zijn en dan als de voordeur dichtgaat is ze er weer🤣

  Heb haar nu ook in bed gedaan voor t eerst denk probeer even straks nog laatste fles en dan voor t eerst vannacht in haar eigen bed/kamer.

  Maar ze sliep na 1min ik ssste even en wreef over haar voorhoofd na haar neus doe ik altijd🙈 en ze sliep tm nu tenminste.. 🤣

  Aangezien t nu goed lijkt te gaan ga ik het overdag ook maar doen/proberen.

  Ze heeft het echt nodig is vaak zo oververmoeid.

  Als jullie 2e er is dan word het meer passen en meten indd!

  Maar daar vind je op den duur ook wel een weg in.

  Ik zit hier alleen met de oudsten die vrij zijn van school om 14.15 dus rond die tijd kan ze gewoon niet in haar bed slapen.

  Maar ga dan ervoor en/of erna proberen als ze moe is tenminste.

  Tis soms een gevogel maar uiteindelijk vind iedereen z’n ritme.

 • Beukenblaadje

  Ja dat meteen wakker als je thuis bent herken ik ook - alsof ze het ruiken he, haha :P Maar fijn dat je meisje de slaap pakt in haar bedje, dan heeft ze het echt nodig! Op avontuur is leuk maar rust om alles te verwerken is ook altijd handig.

  We gaan t meemaken hier, wordt natuurlijk ook een ander kindje dus misschien wel heel andere voorkeuren! Komt vast wel goed idd na wat gepuzzel en uitgevogel.

 • Jadis

  Jaa dat ruiken ze ook echt volgens mij!🤣🤣

  Kon vandaag overdag niet proberen jammer genoeg waren er niet maar vanavond voor de laatste fles even weer proberen.

  Vannacht ging t erg goed voor t eerst hele nacht in der bedje.

  Klopt helemaal geen kind is gelijk!!

  Heb er 3 nou allemaal totaaaaal verschillend qua karakter en gedrag tenminste haha.

 • Lyn2021

  Mijn zoontje is 15 weken en 4de kind en slaapt vanaf de 2de week van 1300 tot 1700 in zijn bedje. Bij de eerste deed ik dit nooit en daar heb ik van geleerd die sliep namelijk nooit overdags en had ook moeite met zijn eigen bedje.

 • Jadis

  Lekker!!

  Dit kan ik hier niet doen ivm de oudsten van school halen maar zou dit wel sochtends kunnen doen na de 10u fles en/of als kids vrij zijn van school.

  Heb haar nu ook in bed gedaan denk probeer even straks nog laatste fles en dan voor t eerst hele nacht in haar eigen bed/kamer.

  Maar ze sliep na 1min ik ssste even en wreef over haar voorhoofd na haar neus doe ik altijd🙈 en ze sliep tm nu tenminste.. 🤣

  Ik deed het bij de oudste wel maar dat was ideaal kind sliep t liefst hele dag haha.

  Middelste was drama die sliep de 1e 4 maanden nooit en al helemaal niet in z’n bed snachts sliep die 2uurtjes op m’n vriend z’n borst en dat was het verder alleen maar huilen huilen huilen.

 • Nicolette87

  Ja ik ben toen wel de dutjes in bed gaan aanbieden omdat dat toch is waar je naartoe wilt. Wellicht gaat ze dan ook meer slapen overdag. Het bed is om in te slapen!

 • Jadis

  Mag ik vragen hoevaak je dat deed of welke tijd/tijden? Na de middagfles of ochtend of beide kan natuurlijk ook haha

 • Vlindermoeder

  Zodra je kleintje aangeeft moe te zijn

 • Nicolette87

  Ik heb het even teruggezocht en wij zijn dit schema gaan invoeren, het hielp ons enorm om een ritme en voorspelbaarheid aan te houden:

  06:30 - 07:00 drinken

  - spelen, slapen (ong een uur tot max 10 uur)

  10:30 - 11:00 drinken

  - spelen, slapen (2 - 2,5 u)

  14:00 - 14:30 drinken

  - spelen, slapen ong 1 uur, vaak wel buiten wandelend in de wagen

  17:00 - 18:00 drinken

  18:30 naar bed

  22:00 - 23:00 drinken

  Evt ‘s nachts nog een keer drinken

  (Wakkertijd 1-2 uur)

 • Jadis

  Goeie schema!

  Ik wil dat vanaf morgen ook proberen ongeveer 1 / 1.5 wakker na de fles dan in bed.

  Ga haar straks na de fles van 17.30 weer in bed proberen rond half 7 7u tm 21.30/22.00 voor de fles.

  Gisteren ging dit goed hopelijk vanavond weer.

  Vandaag overdag geen tijd gehad voor in bed proberen te slapen dus morgen 🤞🏼🤞🏼

 • Vlindermoeder

  Onze dochter is bijna 10 weken en ik leg haar altijd in bed als ze moe is. Nu slaapt ze niet altijd, maar in principe doet ze de dutjes die ze doet in haar bed. In de kinderwagen valt ze ook wel in slaap, maar zodra ik thuis ben gaan haar oogjes weer open.

 • Jadis

  Hier net zo qua slapen in de kinderwagen! Ik doe de voordeur dicht en huppa daar is ze weer haha.

  Als ze niet slaapt in haar bed gaat ze dan ook echt huilen of vermaakt ze zich wel even?

 • Vlindermoeder

  Hier betekent huilen vermoeidheid of honger. Óf ik ga voeden óf toch proberen haar te laten slapen. Ze kan wel even in de box of wipstoel hoor, maar dat redt ze natuurlijk nog niet heel lang. Dat is meer omdat ze eigenlijk het wakker zijn nog niet redt, maar ja... je zou maar wat missen 🙈 Ze is de afgelopen dagen zo ontzettend veel wakker geweest, dat ze gelukkig gisteren en vandaag aan het inhalen is

 • Jadis

  Hier net zo!

  Bij haar is het 9 van de 10 keer echt vermoeidheid want als ze dan fles “moet” dan is ze meestal rustig🤣

  Hier ook alleen maar alles observeren gisteren en vandaag na school lopen was ze ook alleen maar wakker en aan t rond kijken bijna thuis slaapt ze voordeur dicht wakker haha!

 • Lindaaaaaaaa

  Mijne was en is ook veel wakker overdag. Wil gewoon niet slapen

 • Jadis

  Hier dus net zo!

  Ja als ze bij me ligt maar kan niet heel de dag maar met haar op me borst gaan of wandelen.. en dat terwijl ze wel moe zijn maar slapen…

 • Lindaaaaaaaa

  Hier dan maar niet slapen. Slaapt vanzelf wel als ze moe is

 • Jadis

  Ja dat doet mijn dochter niet tenzij we dus wandelen of ze bij mij ligt.

  Ze is dan zo over vermoeid maar slapen alleen in de box ofzo nee dat gebeurd niet haha

 • Lindaaaaaaaa

  Hier laatst van 12 tot 20 wakker

 • Jadis

  Jeetje is ze dan ook heel huilerig de hele dag of valt dat mee?

 • Mykha

  Ik legde m’n zoontje toen telkens na 1,5 uur wakker zijn weer in bed… langer hield hij het niet echt vol! Ik zou inderdaad wel beginnen met in bed leggen voordat het niet meer lukt, maar ook lekker in de wandelwagen en draagzak laten slapen hoor, heerlijk als de kids flexibel zijn daarin! Kindje van vriendin van mij slaapt alleen in bed, die zit dus steeds aan huis gebonden. Dus ik zou de kinderwagen en op je borst zeker ook aanhouden (:

 • Jadis

  Jaa ik ga vanavond beginnen ook met voor t eerst in haar eigen bed/kamer.

  En dacht moet toch maar proberen overdag ook wel in haar inbakerdoek want zonder dat slaapt ze sowieso niet! In bed tenminste niet haha.

  Ik ga het t weekend maar even proberen denk ik overdag kijken hoe t gaat..

  Heb haar 1x na de fles van 6u in bed gelegd nou ze keek me echt zo aan van weet niet wat je denkt maar dit klopt niet dus slapen gaan we niet doen.🤣


1 2