Nog geen band met baby

Ik ben nu 28.3 weken zwanger van onze dochter.
Wij hebben al 2 jongens.
Ik dacht en hoopte stiekem dat deze baby ook weer een jongen zou zijn.
Ik was dan ook erg verrast toen ik roze rook uit de kanon zag komen.
Ik was blij voor me zoons en voor me vriend ze wouden allemaal zo graag een meisje!
Ik ervaar dit zelf niet..
Voel me hier ook heel vaak schuldig en kut over na me baby toe.
Ik voel de band niet echt.. ik denk zelf dat dit komt omdat ik nu een dochter krijg..
Hebben meer dit ervaren of ben ik de enige die zich zo voelt..
Vind het ook vreselijk om te uiten maar moest het gewoon kwijt!
Zal dit als ik bevallen ben en haar zie beter worden dat ik dan wel gelijk de band voel...

2215 x gelezen, 4

reacties (32)


 • BAMMOEDER

  Ik was bij de eerste ook bang toen ik hoorde dat ik een meisje kreeg, niet omdat ik geen meisje wilde, maar omdat ik bang was dat mijn dochter hetzelfde mee zou maken wat ik meegemaakt heb. Mijn dochter word binnenkort 5 en ik ben zwamger van de tweede dochter ❤ Ik vond het zo cool dat we een echt meisjes familie zijn. Heerlijk.

 • Wensje4

  Ik zou denk ik gek van geluk worden hahah. Heb zelf 3 jongens en altijd een wens voor een dochter gehad. Sorry maar deel je gevoelens helaas niet, maar denk dat je straks het alleen maar leuk gaat vinden een dochtertje erbij!

 • Moedervanmooieknullen

  Ik moest ook schakelen dat we deze 4e keer een meisje kregen. Hoopte zelf ook stiekem op juist een 4e zoon. Maar nu wel erg blij dat het toch een meisje wordt

 • mijn~meisje

  Het is heel goed dat je het uit! Juist door het uiten krijg je lucht en kun je vaak meer relativeren. Ik had tijdens mijn laatste zwangerschap ook geen band met mijn baby. En eerlijk ik keek er ook totaal niet naar uit. Heb zo vaak gedacht waarom heb ik geen miskraam gekregen (ik had wel bloedverlies) of waarom ben ik weer perongeluk zwanger geworden. Maar na de bevalling heb ik mijn kindje gewoon geaccepteerd. Hij was er en ik was weer mama en we gaan het weer doen. Ik voel nooit gelijk liefde voor mijn kind gelijk na de geboorte. ik dacht nu ik laat het over mijn heen komen, ik accepteer dat ik niet gelijk verlieft ben maar ik ga wel op zoek en genieten van de kleine mooie momentjes. Even langer knuffelen als ik me oke voelde, even langer kijken of aaien en dat ging zo goed. Ik kwam (1 week na de geboorte) voor de eerste keer ooit op een roze wolk, dat bij mijn 3e kindje die eigenlijk helemaal niet gewenst was. Klinkt heel hard en stom maar nu zeg ik wat een geweldig mannetje is het toch en ik hou zo verschrikkelijk veel van hem. Ook al voel je je nu hellemal nog niet zo. Het kan echt helemaal goed komen.

 • zegenwens

  Wat mooi dat je dit deelt!

 • Tweede83

  Ik moest ook super wennen. Was echt geen meisjes gewend en moest super erg schakelen. Kon me geen voorstelling ervan maken. Ze was geboren en nooit weer over nagedacht.. heel gek. Maar komt vast goed.

 • Anoniem36

  Ik heb hetzelfde ervaren. Niet zo zeer vanwege het geslacht, maar vanwege een vervelende bevalling. En ook nog het feit dat kind 3 op mijn vaders kant van de familie lijkt en ik deze familie echt haat (klinkt erg, maar is enorm veel gebeurd!).

  Ik schrok dus heel erg na de bevalling en wilde haar het eerst uur niet vast houden. Vervolgens hebben ze haar in mijn armen gedrukt en dacht ik oke valt mee. Maar het gevoel wat ik had voor de andere kinderen, is echt pas later gekomen. Heb zeker de eerste 2 weken vervelende smaak gehad vanwege mijn gevoel. Ze is nu 5 mnd en houd net zoveel van haar als van de andere 2. Maar soms nog wel even moeilijk om te zien hoeveel ze op die kant van de familie lijkt.

 • Mommyx3

  Wat grappig ik dat het dat ik 1 van de weinige was die na 2 jongens bij de 3e ik hoopte op een jongetje 🥰.

  Ik denk dat je gewoon moet wennen aan de situatie. Ik weet zeker als ze eenmaal geboren is je helemaal gek op haar bent en je dan niet meer kan voorstellen dat je ooit anders wou

  Komt goed geef je zelf de tijd

 • Jadis

  Je bent dus niet de enige haha!

  Dankjewel voor je lieve bemoedigende woorden.🤗

 • Pindakaasappel

  Ik schrok ook toen ik een meisje zou krijgen. Ik heb altijd gedacht 3 jongens. Ik heb mij er vrij vlot overheen gezet en was dus ontzettend blij met een dochter. Doordat de bevalling zo snel ging had ik überhaupt geen klik. Dus daar zou ik ook niet direct oprekenen. Misschien schep je wel teveel verwachtingen. Een jongen verwachten en nu ook gelijk een band verwachten. De band met mijn dochter kwam pas veel later en ik ben nu onwijs trots en blij op mijn knappe dame🙂

 • Jadis

  Jaa doordat de rest om mij heen zo super blij is met eindelijk een meisje verwacht ik dat misschien ook wel van mezelf en omdat ik dit zo ervaar dat ik me er schuldig over voel. Het heeft tijd nodig bij mij..

 • Jadis

  Jaa doordat de rest om mij heen zo super blij is met eindelijk een meisje verwacht ik dat misschien ook wel van mezelf en omdat ik dit zo ervaar dat ik me er schuldig over voel. Het heeft tijd nodig bij mij..

 • Kaat888

  Ik verlangde ook naar een jongentje, toen gyn zei dat ze dacht een meisje te zien op 13 wkn wilde ik dat liever niet horen. Dus ik maakte kaartje en doopsuiker dat zowel voor jongen als meisje kon, mits kleine aanpassing.

  Het was dus toch een meisje.

  Ik heb die naamkaartjes voor jongen met spijt in t hart opgeborgen en bijgehouden. Maar was op slag verliefd op dat kleine meisje die leek op haar broer. En had echt wel 'een roze wolk' gevoel. En ik was ook blij dat ik dan die 'mooie naam' die we hadden voor haar konden geven.

  Ik heb de baby zowiezo wel erg gekoesterd in mijn buik, maar nu om te zeggen 'band',...

  Dat komt wel.

 • Jadis

  Ik koester het zwanger zijn inderdaad ook wel alleen niet zo als bij me jongens..

  We hebben ook nog geen naam voor haar misschien als we dat hebben dat het meer echt word.

 • Kaat888

  Ja of vanaf geboorte, kan ook. Ik was ook bezorgd 'wat als het geen jongen is....' en toch echt genoten van de kraamtijd. Komt goed.

 • Jadis

  Ik denk zelf inderdaad vanaf de geboorte dat als ik haar zie dat al die gevoelens die ik nu heb weg varen..

 • Nog-even!

  Verzet je je tegen het feit dat ze een meisje is?

  Ik vind trouwens "een band" wel een groot woord voor de relatie die je hebt met een kindje dat je nog echt niet kent. Verwacht je niet teveel?

 • Jadis

  Jaa ik verzet me er wel tegen, zei eergisteren nog tegen me schoonmoeder dat ik nog steeds denk dat de baby echt een jongen is.

  Misschien is band een te groot woord maar het voelt iig anders als toen ik zwanger van me jongens was..

 • Nog-even!

  Misschien kun je proberen aan je kindje te leren denken als als een persoontje, dst je nog niet kent. Wat het geslacht is, doet er zo weinig toe in de realiteit. Dat het een persoontje is dat jou nodig heeft, van jou gaat houden en van jou liefde gaat nodig hebben... Dat je haar nog niet kent, blijft nog even...maar misschien kun je wel je hart alvast openstellen? Misschien een hele rare vraag: accepteer jij jezelf? Houd je van jezelf? Of heb je eigenlijk moeite met te jezelf te zien als een waardevol mens?

 • Ilsje85

  Angst voor het onbekende?

 • Jadis

  Jaa misschien dat dat het wel is inderdaad.

  Ben zo aan jongens gewend zelf nooit meisje meisje geweest en altijd gedacht/gehoopt ik krijg alleen maar jongens

 • Assiral

  Ohhh een dochter is het meest geweldige wat er is geloof me🥰. Ik weet zeker dat die band er komt!

 • Jadis

  Dankjewle voor je bemoedigende woorden!🤗

 • JustAMom

  Ik herken het! Alleen dan omgekeerd. Ik heb eerst dagen gehuild dat we een jongen zouden krijgen en voelde daarna ook minder een band.

  Maar na de geboorte gebeurde het tegenovergestelde. Waar ik bij de oudste, m'n dochter, heel erg moest wennen en echt een band moest opbouwen met 'dat' babietje, was het onverwacht bij m'n zoon echt liefde op het eerste gezicht. Hij werd uit mijn buik getild en ik zag het gezichtje van mijn dochter ineens in jongensversie 🥰 En nu is het een heerlijke dreumes, van wie ik ontzettend veel hou.

  Hopelijk geeft dit je moed!

 • Jadis

  Jaa ik hoop dat dit bij mij ook het geval is maar dat zal vast goed komen!

  Vind alleen zo jammer dat ik soms niet heel erg van zwanger zijn kan genieten omdat ik dan ineens besef oh ja we krijgen een dochter.

  Ik zei laatst nog tegen me schoonmoeder dat ik nog steeds denk dat het een jongen is.😂

 • Vlindermoeder

  Ik denk dat je gewoon even moet schakelen, omdat je nu een dochter krijgt. Is niet erg hoor! Wat lijkt je zo spannend aan een dochter? Toen ik deze keer zwanger bleek had ik ineens angst voor een jongen. Ik ben een meisje gewend en ik wist niet goed wat ik met zo'n piemeltje zou moeten. Ik heb dat met mijn man gedeeld en die zei heel nuchter dat ik alleen maar moet zorgen dat het piemeltje goed in de luier zit. Zo is het natuurlijk ook. Sindsdien is de 'angst' voor een jongen ook weg

  Ik ervaar mijn huidige zwangerschap ook wat anders. Eerder zat ik, bij wijze van spreken, de hele dag met mijn hand op mijn buik. Ik las boeken en had Pinterest zo ongeveer uitgespeeld ;) Nu heb ik een prachtig en eigenwijs meisje van bijna 2 om mijn heen. Ik werk, zorg voor een groot deel voor het huishouden, heb 2 honden en mijn man vindt aandacht af en toe ook wel fijn haha! Ik voel wel een band met de baby in mijn buik, maar de zwangerschap zelf is dus wel anders. Speelt dat misschien bij jou ook nog?

 • Lindaaaaaaaa

  Hier ook. Lag met N elke avond om 19 uur op bed uren met m'n hand op m'n buik. Nu ben ik blij als ik op bed kan liggen en val dan direct in slaap

 • Jadis

  Misschien wel omdat ik alleen jongens gewend ben dat ik het inderdaad heel spannend vind en niet weet of ik t ook zo goed zal doen met een dochter..

  Ik ben inderdaad wel altijd druk bezig dat ik soms “vergeet” dat ik zwanger ben tot ik savonds op de bank zit en ze helemaal los gaat dan geniet ik van het zwanger zijn maar heb dan niet dat gevoel van dit is gewoon me dochter ofzo kan het niet zo goed uitleggen bij de jongens voelde het anders..

 • Vlindermoeder

  Dochters zijn leuk kan ik je uit ervaring vertellen ;) Denk verder dat je gevoel niet heel gek is hoor.