Ovulatietest

Nou ongelofelijk
Elke maand me ovulatie wanneer de app het aan geeft op me telefoon ook elke maand heftige pijn.
Vrijdag ovulatie voelde ik wat steken beetje pijn maar niet zoals vorige maanden.
Denk toch maar na de winkel keer een ovulatie test kopen kijken wat die aangeeft aangezien ik sinds 3 dagen na ovulatie buikpijn heb en sinds vanmiddag hevige pijn steken.
Nou dat ding geeft gewoon aan dat ik ovulatie heb?
2 strepen zo vreemd dit......
Zie foto

446 x gelezen, 0

reacties (14)


 • Chudo

  Die buikbuik wat jij beschrijft kan ook groeipijn zijn van de folikel? Zo aan de test te zien kan je binnen nu en 2 dagen je ovulatie verwachten!

 • Jadis

  Bedankt!

  Voor t eerst late ovulatie maar goed we gaan gewoon nog even door natuurlijk.😁

 • Ylva

  Zo te zien heb je binnen twee dagen je ovulatie. Het kan dat je eerder ook al positief zou testen, dan kan je vandaag of gisteren of eergisteren al je ovulatie hebben (gehad). Ik zou je volgende cyclus vanaf 18 dagen voor je je menstruatie verwacht beginnen met deze testen.

 • Jadis

  Jaa ik snap er ook echt niets van van de testen haha!

  Ik voelde zo’n pijn denk hey ik ga even Etos en koop van die testen even zien.

  Maar snap er niets van haha.

  Zal volgende maand het goed doen! Haha bedankt

 • Soccer-Mom

  Om eerlijk te zijn maak ik uit je verhaal al wel op dat je geen idee hebt hoe ovulatietesten werken. Een ovulatietest meet helemaal geen eisprong maar meet het hormoon LH. Daags voor de eisprong stijgt het niveau LH in je urine. Daarmee wordt een test positief. De eerste zogenaamde LH-piek in je cyclus zet je eisprong in gang. Als je na je eisprong eenmalig tussendoor een test doet - zoals je dus gedaan hebt - zegt een positieve ovulatietest niets meer. Na je eisprong schommelt LH en dat kan zelfs weer een positieve test opleveren. Alleen zegt deze test niets meer. In de bijsluiter staat dit exact omschreven, inclusief schema op welke dagen je dient te testen. Mocht je deze ronde niet zwanger zijn en je wilt ovulatietesten gaan gebruiken, dan komende cyclus de testen echt gebruiken zoals in de bijsluiter staat. Dan heb je de hoogste kans op een betrouwbare en dus bruikbare uitslag.

 • Jadis

  Oh oké zal de bijsluiter nog een keer goed lezen.

  Deze maand testen verder heeft geen zin dus?

 • Soccer-Mom

  Nee, heeft geen zin. Als je verder een regelmatige cyclus hebt en je hebt regelmatig seks, dan ben je net zo vruchtbaar als met gebruik ovulatietesten dus deze ronde is zeker niet verloren.

 • Jadis

  Top bedankt

 • boterbloemen

  Een LH piek kan meedere dagen aanhouden, dus dit zegt niet echt iets. De eerste dag van de LH piek zet de ovulatie in gang. Je hebt de afgelopen dagen niet getest, dus je weet niet wanneer je LH piek begon. Kan met zo goed vandaag zijn als gisteren of langer geleden. Deze ene test zegt dus niets nu

 • Jadis

  Oké ja nooit gebruikt dit dus geen idee!

  Over 2 dagen dan nog even weer testen of niet nodig?

 • boterbloemen

  Nee, dat heeft helemaal geen zin. Lees anders even de bijsluiter van de ovulatietest.

  Een ovulatietest meet LH hormoon. Dat hormoon heb je bijna je hele cyclus in de lichaam, maar er komt op een gegeven moment een piek. Die piek zet de ovulatie in gang. Als je ovulatietesten gebruikt, zoek je naar die piek. Je moet dan vanaf de juiste dag (zie bijsluiter, afhankelijk van je cyclus lengte, meestal dag 11) elke dag op een vast tijdstip een test doen. Zodra je dan een positieve hebt (teststreep minstens zo donker als de controlestreep) dan kun je stoppen met testen. Je hebt je piek gevonden, je ovulatie wordt in gang gezet. Je verwacht je ovulatie ergens in de 12-48 uur na die positieve test. En je stopt dan met testen, omdat het je hierna geen informatie meer oplevert.

  Als je niet vanaf de juiste dag test, niet elke dag test of niet op vaste tijdstippen test, dan heeft een ovulatietest geen nut. Je LH piek kan namelijk meer dagen duren, maar alleen die eerste dag telt, dus die moet je vinden. Ook kun je je piek missen als je onregelmatig test, omdat die niet altijd lang duurt. Het heeft dus alleen zin als je ze op de juiste manier gebruikt.

 • Jadis

  Oh super!

  Bedankt voor je goeie duidelijke uitleg!

  Nu snap ik het eindelijk.🙈

 • soccer-mom

  Foto?

 • Jadis

  Heb ik net bij mijn foto’s gezet.😊