Huilen als een ander lacht

Hoi allemaal,

Ik ben normaal gesproken een stille lezer, maar toch zit iets mij niet helemaal lekker.
Mijn zoontje van ruim 1.5jaar huilt als iemand hard lacht. Heeft iemand ervaring hiermee. Het is nu al een paar dagen.
Het kan natuurlijk zijn dat hij niet snapt wat er gebeurt en dat hij daarom moet huilen. Hij is ook een kind die huilt als een ander kindje huilt.
Wie weet is het gewoon een emotioneel kind. Als er dames zijn die hier ervaring mee hebben, hoor ik het graag. Hij wordt sowieso in de gaten gehouden door die kinderarts. Daar zal ik de vraag ook wel bij neerleggen.
Maar nu toch even op zoek naar soort gelijke verhalen.

831 x gelezen, 2

In Baby

reacties (14)


 • Dazielle13

  Het kan komen door het zuurstof te kort, maar kan ook zijn dat hij hooggevoelig is en prikkels extra hard binnen komen. Zelf ook hooggevoelig en schrok als baby/kind ook heel snel en dan was het, zeker op die leeftijd, huilen geblazen als iemand hard lachte, er wat viel of er harde geluiden waren. Alles wat ik niet aan zag komen, wat onverwachts kwam, wat harde geluiden waren, was huilen geblazen. Daar schrok ik hele erg van en was niet fijn.

  Misschien heeft jouw zoon dat ook wel. Denk dat het ook kan omdat je kleine te vroeg is geboren. Je ventje zijn hersenen waren nog niet goed ontwikkeld en de eerste tijd willen ze de premature baby's ook zo prikkelarm mogelijk houden. Misschien heeft hij daar ook nog wel wat van meegekregen. Zou het inderdaad met de kinderarts overleggen en kijken wat hij zegt

 • Islandgirl

  Dankjewel voor je bericht. Mijn zoontje is niet te vroeg geboren. 40+ weken. Wel erge zuurstoftekort dat we hem bijna kwijt waren. Het is inderdaad zo dat hij snel schrikt ook als er onverwachte dingen gebeuren. Bijv. Als hij naar de deur kijkt en ineens komt er iemand binnen. Dan schrikt hij ook.

 • Myrtheflower

  Je zegt dat hij bij de kinderarts loopt, mag ik vragen waarvoor en zou dit misschien gerelateerd kunnen zijn?

 • Islandgirl

  Hij heeft zuurstoftekort gehad. Vandaar dat hij in de gaten gehouden wordt.

 • 2de-

  Mijn dochter deed het ook ook als iemand lachten zonder het met haar te maken en als zei iets grappigs deed en iemand lachten begon ze ook te huilen. Als ze verjaarde de klas of familie zong voor haar begon ze ook te huilen en dan dat heeft wel tot 6 jaar geduurd.. is eigenlijk al begonnen als baby er moest maar iemand in de koets kijken als we weg waren en ze krijste alles bij heen .. nu is ze 9 neemt ze nog vrij veel verkeerd en te letterlijk op.. ze is dus nog vrij gevoelig.. ze denken bij haar dat ze een lichte vorm van autisme heeft omdat ze ook niet goed tegen verandering kan en als iets niet door gaat echt hele dag van slag is.. moet haar wel nog laten testen erop.mischien vind je zoontje het eng gewoon ?

 • Islandgirl

  Als er meerdere dingen zijn waaruit blijkt dat hij misschien autisme heeft denk ik wel dat ze hem daarop gaan testen. Dankjewel voor je reactie. Het is sinds een paar dagen vaker geworden vandaar ook de topic.

 • 2de-

  Ja bij mijn dochter is het pas nu dat ik haar moet laten testen als ze het heeft zal het wel een heel lichte vorm zijn anders had ik het eerder moeten. Succes kan ook een fase zijn

 • MarieAnn

  Het kan zijn dat hij niet tegen harde geluiden kan. Als hij ook niet tegen een drukke omgeving kan, snel schrikt en gevoelig voor pijn is kan hij hooggevoelig zijn. Zelf ben ik een volwassen persoon die niet tegen harde geluiden kan, als de radio in de auto te hard staat voor mijn gehoor en er wordt ook gepraat, dan is het voor mij al teveel.

 • Myrtheflower

  Dacht ik ook aam, dat het geluid doordringengder binnenkomt. Maar dan zou hij ook vaker moeten schrikken en andere geluiden als misschien stofzuign of de deurbel of een knappende ballon, ik noem maar wat, als intenser moeten ervaren en sneller schrikken van geluid

 • Islandgirl

  Ik denk zelf inderdaad vanwege het zuurstoftekort. De reden dat ik het hier zet is omdat ik niet alles daar aan wil koppelen en dat ik hoop dat het iets kleins is. En dat het met emotieverwerking of harde geluiden te maken heeft.

 • Islandgirl

  Ik denk zelf inderdaad vanwege het zuurstoftekort. De reden dat ik het hier zet is omdat ik niet alles daar aan wil koppelen en dat ik hoop dat het iets kleins is. En dat het met emotieverwerking of harde geluiden te maken heeft.

 • Islandgirl

  Ja hij schrikt snel en kan inderdaad niet tegen harde geluiden.

 • Myrtheflower

  Dan heeft het zeker iets met de prikkelverwerking te maken denk ik. Is hij te vroeg geboren en kan hij daardoor weinig prikkels hebben, of denk je eerder dat misschien zijn zuurstof gebrek iets getriggerd heeft? (Bron: Andere factoren die waarschijnlijk een rol spelen bij het ontstaan van autisme zijn: omstandigheden tijdens de zwangerschap (zoals gebruik van medicatie) of bevalling (zuurstofgebrek) en/of een hoge leeftijd van de ouders.)

 • Duivelse-badeend

  Misschien schrikt hij door het (voor hem) plotselinge harde geluid??