Ik ben woedend !! (zie foto)

Heb ik nou een partner in huis of gewoon een puber?

Mijn partner is heel lief, zorgt goed voor de zoontjes,
Werkt heel hard..
maar wat een zwijn in het!

Zijn nu 3 jaar samen en we hebben dagelijks ruzie over hoe rommelig hij is..

(zie foto) dit is zijn 'wandelpad' naast het bed..

Dit is toch niet meer normaal?

HOPEN kleding, lege flessen, oorstokjes, SCHERPE messen!

Ik vertik het nog om het op te ruimen ik doe het namelijk al 3 jaar achter zijn kont...

Dit is toch geen opvoeding voor onze zoontjes?

Jongste wordt er bijna 2 en ging een paar dagen geleden bijna op een scherp mes staan omdat hij het deer niet had opgeruimd nadat hij snachts weer een 'hongertje' kreeg in pizza...

Ik erger me mateloos en heb al vanalles geprobeerd...

Ik dacht nu weetje ik laat het een weekje liggen en dan ruimt ie het wel vanzelf op maar nee hoor!
ligt er ondertussen al 3 weken

🤢🤢🤢

ik word GEK van zijn slordigheid !!!

4813 x gelezen, 1

reacties (56)

1 2 • Flamingootje

  Ik dacht toen ik het open klikte: zal wel weer overdreven zijn

  Maar ieeeeuw die oorstokjes ook echt. En lege colaflessen, whyy..

  Ik zou alles op z'n bed gooien. Of in een vuilniszak maar dan ben jij weer degene die het opruimt.

  Kun je goed praten met hem? Ik zou toch echt een serieus gesprek met hem voeren. Je kindjes gaan dit als normaal zien en straks ben je niet alleen de troep van je vriend maar ook van je kindjes aan 't opruimen (Naja hoort natuurlijk 'n beetje maar je snapt vast wat ik bedoel)

 • NVH

  Het feit dat jij dit al drie jaar voor hem doet laat zien dat je hem ook veel te veel ruimte gegeven hebt.. Ik zou hem heel duidelijk maken dat je dit niet langer accepteert en hem anders vriendelijk de deur wijzen.

 • Mamavanbijnazes

  Ik vraag mij eerder af waarom je NU woedend bent.. wat is er vooraf aangegaan dat het nu teveel is? Elke dag ruzie om rotzooi en dat 3 jaar lang? Die had bij mij 1 maand gehad en daarna is daar het gat van de deur..

 • Mamavan.liv

  Doe er dan iets aan neem zelf verantwoording voor de veiligheid van je kind

 • mamavananouk

  Je zegt dat jij het normaal altijd opruimt. Heb je wel heel duidelijk gezegd dat jij het nooit meer gaat opruimen en dat hij dat vanaf nu moet doen ?

 • Scheirischa

  Op zijn kant van de matras leggen. Hij moet het dan opruimen vooraleer hij kan slapen.

 • Kloddervos

  Gooi het op zijn kant van het bed, elke keer weer. Misschien gaat het hem dan ook eens irriteren.

 • amy36

  Ik zie geen foto ?

 • NSBM

  Je bent een heilige dat je het hiermee zo lang hebt kunnen volhouden. Geen tips voor je, maar wel enorm veel respect!!

 • Anonymous93

  Ik zou eens een heel goed gesprek met hem aangaan; wat schuilt er achter dat hij niks opruimt?

  En verder zijn spullen in zakken doen en wegzetten; doe ik bij mijn vriend ook, hij denkt dat onze salontafel een schoenenkast is; ik ruim zijn schoenen op waar hij ze (eerst) niet kan vinden.. Als hij dan vraagt waar zn schoenen zijn is het 'Daar waar ze horen'.. Dan gaat het even goed..

  Maar praat hier over. Er moet een reden zijn waarom hij zo is.

 • ~ThAnTheSaar~

  Ik zou het niet eens zover laten komen: ik ruim elke dag alle kamers glad en ruim dan op wat niet in de slaapkamers hoort. Wij hebben een achterhuis voor onszelf, de kinderen slapen boven, wij zitten 's avonds ook vaak te drinken en eten op ons bed maar daar is de volgende dag niks meer van te zien hoor😉.. En kleding wat slingert gaat gelijk in de was!

  Succes met alles!

 • kiwibaby4

  misschien zou het helpen om alles te sorteren (handschoenen aan) en berg bij berg neer te leggen en er dan een foto van nemen. Van hoeveel dagen is dit wel niet? Dan schrikt hij er misschien zelf van, een berg shirts, broeken, ondergoed, flessen, bestek, naast elkaar heeft het misschien wat impact? En een grote wasmand naast zijn bed lijkt me ook geen slecht idee. Kinderen nemen alles over, eten en drinken in bed deden we vroeger zelf ook wel, maar sinds kids niet meer, dan denken zij ook dat het normaal is en voor je het weet kom je overal halve (groene) boterhammen tegen en zure melk of erger... Succes meid!

 • Pandabeertjes

  Nee joh wat een bende. Ik zou daar niet in kunnen leven…

  Mijn man is ook wel makkelijk, maar dat heeft vooral te maken met dat hij het niet ziet 🤷‍♀️

  T.o.v. Begin van ons huwelijk gaat het inmiddels stukken beter, ik heb vaak (op een rustig moment) aangegeven wat het met mij doet als hij spullen laat slingeren. (Als in, mij een sloofje voelen, me irriteren, boos voelen, het gevoel hebben er alleen voor te staan. Met als gevolg dat ik de neiging had makkelijker te worden in dingen voor hem te doen. Dan dacht ik, lekker puh, heb je verdiend. Haha heel kinderachtig dus. Door er over te praten hebben we dit om kunnen draaien, als hij zijn troep opruimt word ik blij, en dan vind ik het ook niet erg om hem blij te maken door spullen voor hem op te ruimen etc). Dus negatieve spiraal doorbreken, en positieve proberen te creëren!

  En wat betreft de slaapkamers, daar wordt niet gegeten of gedronken (alleen water 😂). Ik haal smorgens ALLES wat niet boven hoort mee naar beneden en zorg dat de slaapkamer opgeruimd en gelucht wordt. Heerlijk:) en ja dat betekend ook dat ik wel eens vieze kleding oid van mijn man opruim…. Geen probleem. Gaat toch zo met de rest mee.

  En als mijn man s avonds een zak chips op de bank eet weet ik ook dat ik de volgende morgen de kruimels aantref (zelf zou ik dus ff een doekje erover halen). Maar dat ziet hij ECHT niet. Dus dan maak ik dat smorgens zelf schoon hoor.

  Ik ben blij dat de chipszak dan tegenwoordig keurig dichtgebonden in de la ligt.

  Ik denk dat je sommige dingen moet accepteren van je man, en dat het misschien goed is dat jullie samen meer gaan praten over alles. Dat je weet wat er in elkaar leeft en waarom je dingen doet zoals je ze doet!

  Sterkte meid!

 • Mamavanmeisjee

  Ik denk vooral nu... ik val wel mee 😆. Mijn vriend is juist van het opruimen en ik laat alles slingeren, maar het komt niet in de buurt van dit. Hooguit een paar enveloppen op de eettafel en kleding die nog niet in de was hoeft... maar die ik toch even niet aan wil oh en mijn man ruimt eigenlijk standaard mijn bord op, maar ik wil hem soms juist nog een 2e keer gebruiken. Want waarom kan ik niet 2x een boterham eten van het zelfde bord, die paar kruimels overleef ik wel

 • Jobbie

  Het is je partner, niet je kind. De veiligheid is per direct iets waar hij iets aan moet doen. Een mes laten liggen is levensgevaarlijk met kids in huis. Je kan er zelf ook op gaan staan of er in grijpen. Misschien een schoonmaker inhuren? Dit blijft ben ik bang anders tussen jullie in staan. Veiligheid moet hij zelf doen. Schoonmaken kun je ook uitbesteden. Dat je het al 3 jaar hebt geaccepteerd helpt niet mee, dan is hij daar aan gewend. Sterkte.

 • Joelle05

  Als hij een eigen auto heeft, zou ik het daarin gooien

 • boterbloemen

  😂 dit zie ik helemaal voor me

 • Maria7

  Allereerst, wat lastig dat jullie zo ver uit elkaar liggen qua wensen en gewoonten in huis, dat zijn moeilijke dingen!!

  Ik lees veel reacties over: dit hoort zo, dat hoort niet zo, dit zou zo moeten, dat zou zus moeten..

  Ik denk dat het goed is om te beseffen dat iedereen anders is in een relatie en dat geen van de twee iets verplicht is of in dienst staat van een ander simpelweg omdat het voor de ander ‘zo is’.

  Ik lees dat hij zich volgens jou gedraagt als een puber, ik denk dat hem behandelen als een puber het gedrag ook in de hand werkt. Dus spullen weggooien, ultimatums stellen, het allemaal achter zijn kont opruimen met een boos gezicht, er niet voor gaat zorgen dat hij zich gaat gedragen als een volwaardig onderdeel van jullie relatie.

  Je zegt dat je alles al geprobeerd hebt. Valt daar ook onder; een avond plannen en samen even tijd nemen, kinderen de deur uit, samen koken of whatever en bespreken wat jou zo ongelofelijk dwars zit? En dan niet in termen als jij doet dit en ik wil dat, maar echt je zorgen bespreken over hygiëne, over messen naast het bed etc. Zonder verwijten, zonder dingen moeten nu eenmaal omdat het zo hoort, maar echt van mens tot mens en van man tot vrouw, gelijkwaardig en in verbinding. Vragen hoe hij tegen dit soort dingen aan kijkt, of hij er een visie of mening over heeft, en daar ook oprecht benieuwd naar zijn zonder oordeel of enkel om jouw zin te krijgen.

  Ik weet zeker dat jullie dan tot compromissen en oplossingen kunnen komen. Echt :)

 • My-two-Pride-and-Joys

  En wat is zijn reactie dan als je zegt dat het je ontzettend stoort?

  Als je echt al vaak gezegd hebt dat hij zijn zooi moet opruimen, dan zou ik op een gegeven moment ook heel boos worden en zou ik niet meer voor hem doen. Wil je mee eten? Als je je kamer netjes hebt opgeruimd kun je aanschuiven. Messen laten slingeren? (iets waar ik overigens helemaal van uit mijn stekker zou gaan.. want wat als kinderen die vinden en elkaar of zichzelf er ernstig mee verwonden??) Messen opbergen achter slot en grendel. Je komt maar netjes aan mij vragen of je even een mes mag gebruiken.

  Nachtelijke honger? Je smeert je zelf maar een boterham (met een bot mes) En eten doen we niet op de slaapkamer maar benden aan tafel op de bank.

  Kleding niet in de wasmand? Dan was ik het ook niet. Heeft ie vanzelf een keer geen kleren mee. Leg het allemaal in een hoek zodat jij er in ieder geval geen last van hebt. En is het echt heel extreem zou ik de bende gewoon weggooien. Desnoods houd je het achter in de schuur of garage, maar laat hem denken dat je het hebt weggeflikkerd en dan kan heeft ie mooi een keer geen schone kleren mee. Kinderachtig? Jazeker, heel kinderachtig eigenlijk als je dit moet doen, maar als er zelfs zó met de veiligheid voor kinderen wordt omgegaan dat er messen blijven slingeren, dan zijn er wat mij betreft geen grenzen meer om iemand dan keihard aan te pakken.

 • Chudo

  Superkinderachtig dat het zo moet maar geen andere oplossing. Het ís ook gewoon een jong broekie die nooit zneigen zooi heeft hoeven opruimen thuis.

 • Lindaaaaaaaa

  Zooo

  Alles weggooien in de container. Raakt vanzelf zn spullen op :-)

 • Tweede83

  Oh vreselijk! Ik denk dat er veel zijn die wel rommel laten slingeren. Echt niet leuk. Ik heb wel eens wat weg gegooid. Kleding ook wel eens niet gewassen, gaat dan een tijd goed.

 • Chudo

  Sowiso niet eten in bed!! Daar miet hij gewoon mee ophouden. Eten en drinken doe je gewoon aan tafel, keuken of op de bank.

  Denj als hij dat niet meer doet het al een stuk minder goor word.

  Verder zou ik gewoon zelf wel elke dag alle kleding in de wasmand doen. Dat doe ik ook. Als ik de kamers langs ga sochtends dan beddeb rechttrekken, spullen op zn plek en kleding in de manden

 • 7schatjes

  Dit dus....

 • -mamavanM-

  Wasmand en prullenbak naast zijn bed?

  Misschien niet heel fraai maar beter als op de grond.

 • Jeppie

  Wow, dit lijkt inderdaad op de gore rommel die een puber kan maken. De boel laten liggen werkt niet want hij vind dit geen probleem.

  Dit kan niet hoor, ik zou me al rot ergeren aan zijn kleding. Die hoort namelijk gewoon in de wasmand. Maar er liggen dus ook gevaarlijke en onhygiënische spullen tussen.

  Onacceptabel.

  Wat doe je er aan: accepteren dat het zo is en zijn rommel opruimen. En dan moet hij natuurlijk wel een ander klusje van jou overnemen.

  Of het er niet bij laten zitten. Simpelweg iedere ochtend na het opstaan hem herinneren aan het opruimen.

  Ik denk dat ik een drastischere aanpak zou kiezen. Het is al heel lang een discussiepunt en het verandert niet. Hij ziet schijnbaar niet hoe belangrijk dit voor jou is. Ik zou hem een ultimatum zou stellen en ook uitleggen dat voor mij echt wel de drempel is bereikt. En als hij niet op tijd opruimt, zou ik mijn spullen pakken en met de kinderen gaan logeren bij mijn ouders. En hem dan zeggen dat je het niet meer trekt, dat je nu even moet kiezen voor jezelf en de veiligheid van de kinderen en dat je graag terugkomt als de boel is opgeruimd.

 • Yune

  Scherpe messen en slaapkamers gaan niet samen

  Gooi alles lekker weg, als hij kleding te kort komt is t zijn probleem

 • 7schatjes

  Ten eerste word hier boven niet gegeten. Door ons niet en door de kinderen ook niet.

  Oren schoonmaken doen we in de douche.

  In de nacht eet je niet maar slaap je.

  Vieze kleding hoort ik de was. Dat was hier in het begin van ons huwelijk ook een dingetje. Nadat hij een keer mis pakte en zijn goede kleren weer aan moest was dat over.

  Iedere morgen voor ik onze slaapkamer verlaat maak ik het bed op,zet ik het raam open en als er kleren liggen ruim ik dit op. Dit is mijn routine en leer ik onze kinderen ook. Zo voorkom je deze rommel lijkt mij. Denk dat het voor je vriend tijd word voor de ouderwetse drie rust reinheid en regelmaat. En cola drinken in bed met pizza🤷‍♀️. Sorry hoor maar mijn bed uit en ga lekker beneden op de bank eten en vergeet vooral je rommel niet op te ruimen. Tijd voor actie aan beide kanten lijkt me. Je bent zijn vriendin en moeder van zijn kinderen. Geen sloof.

 • Mamsievan3

  Nou dit dus! Dat doe ik ook elke ochtend. En de kids inmiddels ook. Wel zo fris lijkt me 😊 Niemand wil slapen in een ranzig hondennest of vieze vloer waar je een baan moet maken om in je bed te komen,

 • Mammievan2meiden

  OH MY GOD!

  In z’n bed leggen…. Jij vannacht op een ander bed.

  Mijn moeder deed dat ook altijd met onze vieze onderbroeken die we niet opruimenden, dan ging het weer een poos goed🙈

 • 7schatjes

  Mijn moeder deed raampje open raampje dicht🤣. Nou of je je rommel opruimde.

 • Anoniem36

  Hahah lijkt mijn kant van de kamer wel (maar dan zonder de scherpe messen) maar wel de kleding en flessen drinken

 • Mamsievan3

  Vreselijk. Dit zou hier onacceptabel zijn! Wat een t**@&! bende

 • Sharon

  Eten boven en zeker in de slaapkamers is al een NO GO.

  Bestek hoort dus ook totaal niet in de slaapkamers. Kleding zou ik in vuilniszakken op zolder of in een schuur/berging pleuren.

  En de messen (overeind in zijn ladekastje zetten if possible??)

 • Lovelyness76

  Ik vind dit echt geen normaal gedrag. En dat zou hij ook niet moeten vinden.

  Hij heeft totaal geen schaamtegevoel.

  En een goed voorbeeld voor de kinderen is helemaal nergens te vinden.

  Ik zou eisen gaan stellen. Want echt dit loopt straks uit de hand. Straks gebeurd er iets ernstigs met jullie kinderen.

  Maar ik zou mezelf ook afvragen. Wil ik zo'n partner?

  In feite heb je drie kinderen.

  Pik dit niet langer!!

 • Pindakaasappel

  Weggooien. Doe ik bij mijn man ook. Leren ze het snel genoeg af

 • Mijndraakjes

  Wauw.. Das wel ernstig ja.

  Ik denk alleen dat je niet zoveel bereikt met alles in een vuilniszak gooien. Het is tenslotte allemaal troep, dus dat hóórt ook in een vuilniszak ;) Hij zal er niet minder om slapen dat z'n oorstokjes weg zijn, gok ik zo.

  En z'n kleding.. Persoonlijk zou ik dat niet weggooien, daar heb je jezelf namelijk ook weer mee, aangezien hij dan nieuwe kleding moet gaan kopen waardoor er minder geld overblijft voor andere dingen. Zelfde geldt voor het bestek. Die zou ik overigens gewoon op z'n kussen leggen denk ik ;)

  Hier ben ik gewoon heel erg boos geworden elke keer. Steeds weer ruzie, aangeven, aangeven en aangeven. Maar, het was bij mijn man laaaang niet zo erg als bij jouw vriend. Dus ja, hoe je dit moet oplossen? Geen idee. Ik denk alleen wel dat ik héél duidelijk zou maken dat het op deze manier niet uit te houden is voor jou en dat je niet weet hoe lang je dit nog trekt.

 • boterbloemen

  Oh wow.. mijn man heeft er een handje van om vuile vaat op het aanrecht boven de vaatwasser te zetten of vuile was op de grond naast de wasmand te gooien, en dat vind ik al irritant 🙈 Maar dit is gewoon vies! Ik had ook na dat incident met het mes, alles weg gegooid.

  Mijn man laat áltijd de broodzak open staan als hij een boterham pakt. Ik ben begonnen met aanspreken, daarna brood uit laten drogen, maar dat hielp niks. Wat wel hielp was gewoon élke keer die open broodzak.aan hem geven. En als hij de deur al uit was, een foto er van appen. Gewoon luchtig hoor, met een geintje, maar wel élke keer zeggen. Dan wordt het ook voor hem irritant 😅

  Maar goed, dit is wel een flink paar tandjes erger, zeg... Ik vind het inderdaad niet normaal, zeker niet met kinderen in huis. Ik krijg er van die vieze studentenhuis beelden bij, met schimmel en stof overal.

 • Nicolette87

  Haha hier precies hetzelfde met de broodzak, word ik ook tureluurs van, ga je tips opvolgen 😉

 • ❤~je0919

  Alles in vuilniszak en weg ermee

  Of toch op je tanden bijten en laten liggen tot hij echt niet anders meer kan dan opruimen.

  Succes ♥️

 • nxs

  Wauw...

  Ik snap ook dat het lastig is om dit niet op te ruimen, ik zou hier ook dood moe van worden!

  Ik zou alles gewoon weg gooien, zal hij vast en zeker boos worden maar misschien opent hij dan ze ogen en ruimt hij het de volgende keer wel op...... 😩

 • Charliecharlie

  Ik zou alleen het feit dat hij midden in de nacht pizza gaat eten al echt enorm irritant vinden 🤦🏼‍♀️

 • Annanm

  Pff idd, afschuwelijk😭

 • Momoftwokids

  En waarom zou je dat in bed doen vraag ik mij ook vooral af..

 • boterbloemen

  Nou echt he. Eten in bed vind ik sowieso al helemaal niks, maar als er naast je iemand probeert te slapen vind ik het gewoon asociaal.

 • Mamsievan3

  Vreselijk. Dit zou hier onacceptabel zijn! Wat een t**@&! bende

 • Casey34

  Gewoon weg gooien, dan maar ruzie over iets wat weg is dan dat m’n kind zich bezeerd

 • Valley

  Omg en ik dacht dat mijn vriend een rommelkont was.. nou ik neem mijn woorden terug. Jezus ik snap dat dit je neus uit komt en ik ben het met de andere dames eens. Doe alles in een vuilniszak en gooi het weg of zet het in de berging en maak hem bang dat je het hebt weggeflikkerd omdat het je gewoon te veel word. Dit slaat nergens op. Een goed gesprek zou ik zeker nog een keer aanraden.. succes ermee!

 • Lena87

  Wauwww had alles in de vuilbak gegooit

  Dan is die alles maar kwijt moet hij het maar opruimen.haha helaas doe je dat vast en zeker niet dus wen er dan maar aan.


1 2