Extreme luieruitslag tot bloedens toe - wat smeren/doen jullie?

Zoals de titel al aangeeft: wat doen jullie bij extreme luieruitslag? Bloedende billen waar het vel vanaf is. Verschonen ( met een natte (wegwerp) washand) en liggen zijn een regelrecht drama, want het doet hartstikke zeer!

Iemand DE gouden tip?
Ik zie door de bomen (commercieel aanbod) het bos niet meer - help!
Alvast bedankt!

1176 x gelezen, 4

In Baby

reacties (36)


 • Ilsje85

  Lieve allemaal,

  We zijn nu een kleine 2 weken verder en het is stukken beter. Geen bebloede open plekken meer en het vuurrode (als een tomaat) is weggetrokken. Enkel nog wat lichte verkleuringen daar waar het zo toegetakeld was en zeer deed.

  Om en om miconazol en zinkzalf gesmeerd, bij elke verschoonbeurt. Ongeacht of er (veel) ontlasting was of niet, elke 3 uur de luier verschoond. Tijdelijk water wipes gebruikt. Nu de plekken dicht zijn, weer de vertrouwde oude billendoekjes.

  Dank jullie wel voor al het meedenken en jullie adviezen!

 • Charliecharlie

  Het is hier bij de kinderen thuis bijna altijd goed. Wij gebruiken lotiondoekjes. Op de opvang gebruiken ze wegwerpwashandjes met water, en het is als ze daar zijn geweest altijd een drama! Schrijf de lotiondoekjes dus niet af (als je dat deed).

  Verder: zink en evt miconazol.

 • MaaikeT2

  Bij mijn kinderen: Weg met sudocrem en zinkzalf, want daar konden ze niet tegen en kregen er bloederige uitslag en blaren van op hun billen. Ik smeerde Bepanthen crème. En stapte over op andere luiers. Dit verschilt echter per kind. Die van mij deden het goed met Kruidvat luiers en kregen uitslag van Pampers. Bij mijn neefje was het precies andersom.

  Je weet waarschijnlijk al dat je geen billendoeken moeten gebruiken? De vloeistof die daar in zit bijt heel gemeen als de huid van je baby stuk is.

 • Marlies

  Ik gebruikte talkpoeder. En probeer een ander luier merk, mijn dochter kon alleen tegen pampers. En doekjes die niet zo nat zijn of de billen nadrogen (deppen) met een hydrofiel washandje

 • Mama-van-e

  Maizena!

 • Mama-LenA

  Zinkzalf. En verder goed kijken welke billendoekjes je gebruikt. Ik gebruik altijd huggies pure. Parfum etc is echt niet goed.

 • Love2019

  Op open plekken juist geen sudocreme oid smeren. Dit kan alleen als er nog huid zit.

  Het beste werkt om veel te proberen te luchten zonder luier en het droog te houden.

  Doe je toch een luier om, strooi dan wat maizena.

  Dat werkt beter dan talkpoeder oid.

  Als je dat gedaan heb moet je vandaag/ morgen wel een kleine verbetering zien. Anders morgen echt de huisarts bellen!

 • Denelientjes

  Precies dit!! Het zou ook een schimmel kunnen zijn dus naar de huisarts zou ik dan idd wel doen.

 • Sandujour

  Oei tot bloedens toe? Ik zou dan de huisarts bellen.

 • Sleeperson

  Op de huid die kapot is cyteliumspray doen. Op de huid die enkel rood is bepanthen smeren. De volgende ververs beurt dan eens inotyol smeren. En steeds zo afwisselen. Stoppen met wegwerp billendoekjes. Een washandje of wasbare billendoekjes gebruiken.

 • Kittykat

  Heilwolle schapenwol. Bij elke verschoon buurt onder de billen in de luier leggen. Omdat de luier niet direct op de huid zit irriteert dit minder en de wol geeft vet af wat genezend werkt. In combinatie met bepanthen of purelon moet je snel verbetering zien.

  En waterdoekjes of washandjes gebruiken even geen geparfumeerde billendoekjes.

 • NB-12

  Afspoelen onder de douche zodat je kindje niet met de pijnlijke wrijving zit. Daarnaast met blote billen rond laten lopen/kruipen. Wij gebruikten ook Zinkzalf van zwitsal, deze werkt bij ons nog steeds erg goed.

 • Eline579

  Bij extreme uitslag zou ik ook even checken of het geen schimmel is, dat hebben die van mij gehad. Bij schimmel Micronazolnitraat of dactarin smeren. En als het echt uitslag is zinkolie van dr Swaab, verkopen ze bij de Etos. Ik kreeg die tip van een moeder bij school toen mijn zoon het ook tot bloedens toe had. Geeft een heel goed beschermlaagje. Ik ben het sinds die keer blijvend gebruiken, fantastisch smeersel.

 • Lindaaaaaaaa

  Wij poederen alleen maar, is het zo weg

 • Ilsje85

  Met wat?

 • Lindaaaaaaaa

  Talk poeder. Na elke luier dat alles helemaal wit is

 • Paprikaplantje

  Daar heb je het al, commercieel aanbod... Eerst praten ze je aan dat je wegwerpluiers nodig hebt die super broeierig zijn, en dan praten ze je aan dat je er middeltjes voor nodig hebt om het op te lossen 😛. Ik ga even een andere oplossing benoemen dan eerder gegeven.

  Het beste zo min mogelijk een luier aan, zo weinig mogelijk poep in de luier hebben, en luiers van katien ipv plastic gebruiken.

  Bijv. lekker een middagje aan de lucht drogen. Hoe oud is je kindje? Ik heb de mijne vanaf 10 maanden geregeld op het potje (daarvoor zwevend boven een teiltje), en vang zelf op een dag alle ontlasting, plasjes niet altijd. Gewoon na het slaapje of na de maaltijd even samen lezen op het potje.

  Want geen poep in de luier is namelijk geen luieruitslag! Als je je wilt inlezen kan je googlen op babyzindelijkheiscommunicatie.

  Ik zou zelf ook eens wasbaar proberen, gewoon een hydrofiel als luier gebruiken. Je kan vrij goedkoop strikbroekjes kopen, of bijvoorbeeld 1 overbroekje uit de wasbare luier wereld. En op YouTube kan je vinden hoe je ze moet vouwen. Soms heb je wel boosters nodig, maar daar kan je ook een hydrofiel voor nemen.

 • Mevrouw-mama

  Tips uit het kdv

  Barrier creme (voor doorligplekken tevens)

 • Memmy

  Eerst uitsluiten dat het geen schimmelinfectie is. Sowieso heel goed droog maken voordat je überhaupt gaat smeren met iets. Omdat droogdeppen vaak zeer doet als het al zo erg is kun je de föhn gebruiken op de koude stand. Even een tijdje vaker verschonen en goed dik insmeren met creme. Hier werkte Zwitsal zinkzalf (ronde pot) het beste.

 • Nicolette87

  Wij gebruikten altijd de billenzalf van Dr Leenarts, die raadde de kraamzorg ook aan, maar op vakantie in Frankrijk was het bij mijn zoontje ook drama en toen raadden ze in de apotheek Bepanthen babyzalf aan, daarmee was er met een dag al verbetering. Wij gebruiken die dus nu.

  Misschien helpt deze link je nog, is ook van een dermatoloog: https://www.dr-jetskeultee.nl/productadvies-babyhuidverzorging/ staat Bepanthen dus toch niet in, maar in de praktijk werkt die hier het beste.

  EN billendoekjes zonder parfum gebruiken (zie ook link) en daarna altijd droog maken hè!

 • Havefunlifeis2short

  Mijn dochter heeft het ook zo erg gehad, het enige wat hielp was tijdelijk overstappen op wasbare luiers en af en toe in de blote billen op een celstof matje laten luchten. Maizena hielp er ook goed bij .

 • Havefunlifeis2short

  Mijn dochter heeft het ook zo erg gehad, het enige wat hielp was tijdelijk overstappen op wasbare luiers en af en toe in de blote billen op een celstof matje laten luchten. Maizena hielp er ook goed bij .

 • 3kids1dog

  Drogen en maizena beste middel en zonder chemische toevoegingen

 • 2girlsmom

  Mocht je nog een tube purelan hebben liggen, kan je dat voorzichtig op de billen smeren. Het is wel erg plakkerig, maar hielp bij ons goed. Het geeft een soort laag zodat urine en ontlasting niet gaat bijten

 • Moedervanprinses

  Zinkolie van dr swaab. Maar als het vel eraf is is het misschien een schimmel en dat werkt alleen met speciale crème.

  Wat nog-even hieronder zegt. Miconazol. Als er witte randen omheen zitten is het vaak een schimmel

 • Ilsje85

  Nee geen witte randen. Geen idee of het dan een schimmelinfectie zou kunnen zijn?

  Wij denken aan doorkomende kiezen...

 • Mamavanbijnazes

  Hier schimmel gehad zonder witte randen, hoeft dus niet altijd. Proberen kan geen kwaad

 • Nien33

  Wij gebruiken altijd Bepanthen. Meestal voorkomen we daarmee al dat het helemaal openligt. Maar als het een keer bloedt, helpt dit goed.

 • Noor_mommy

  Wij gebruiken Aldanex zalf. Het is een heel plakkerige zalf, maar het werkt heel goed. Onze dochter heeft af en toe rode billetjes, maar met deze zalf gaat het heel snel weer weg.

  Werd ons ooit aangeraden door de huidarts en het is het enige wat we nog gebruiken.

 • mamavananouk

  Geen sudocreme erop want dat brandt. Bepanthem is fijn

 • mamavananouk

  Ander luier merk proberen

 • Nog-even!

  Ik heb van iedereen altijd gehoord dat maïzena zo goed werkt...

 • Mamavanbijnazes

  Ik zet ze altijd gewoon onder de douche met zulke uitslag. Vaak is het een schimmelinfectie dus smeer is anti schimmelzalf van de kruidvat. Weet even geen naam. Voordat het zo erg os heb ik al bepanthen geprobeerd. Soms word ook maizena aangeraden maar das meer om het vocht op te nemen ipv dat het de huid helpt...

 • Nog-even!

  Miconazol

 • Mamavanbijnazes

  Dat klinkt erg bekend inderdaad!