Een nakomertje?

Hallo allemaal,

Ik ben hier al heel lang lid, om precies te zijn sinds 29 maart 2008, dus al 12 jaar, en ben inmiddels ruim 13 jaar samen met A.
De website is heel erg veranderd, dus het is nog een beetje uitvogelen hoe alles nu werkt.
Nu heb ik even dit anonieme profiel, mochten bekenden mijn gebruikersnaam intikken. Al zou ik niet weten waarom ze dat zouden doen na al die jaren. Via Google zouden mensen ook nog op mijn oude profiel uit kunnen komen, en dat zie ik ook niet zo zitten.
Alleen mensen die mij al kennen en dit toevallig lezen zullen weten dat ik het ben. Maar goed, die mensen zitten zelf ook op deze website. 

In mei 2008 overleed mijn eerst zoon met 34 weken zwangerschap in mijn buik. De bevalling is ingeleid en daar was hij.. helemaal 'af', maar zonder kloppend hartje. A.A.
Ik wilde zo snel mogelijk weer zwanger raken, ondanks het verdriet... Mijn cyclus was behoorlijk onvoorspelbaar en vooral erg lang. Door middel van een ovulatietest wist ik dat ik op 22 oktober 2008 vruchtbaar was en toen is mijn tweede zoon verwekt. B.A. Hij wordt nu bijna 11. 

Mijn droom van toen was 2 kinderen kort achter elkaar, en na 10 jaar nog 2 kinderen kort achter elkaar. We gebruikten geen anticonceptie en zijn zusje werd 1,5 jaar later geboren. A.J. Ze is nu 9 jaar. Daarna ging ik de pil weer gebruiken. Ik was er wel klaar mee, 3 zwangerschappen en 2 levende kinderen.

Na nog geen jaar stopte ik met de pil, omdat ik mijn lichaam weer op orde wilde brengen en ik in die tijd ineens belachelijk bang werd voor kanker, aangezien de één na de ander het kreeg en ik het zelf wilde voorkomen door minder dierlijke producten te eten, niet in rokerige ruimtes te zitten en dus ook te stoppen met de pil. Absoluut niet om zwanger te worden.
Echter ging het toen kriebelen. "Wat als??"  Nou ja, om een lang verhaal kort te maken.. We lieten de natuur haar gang gaan en ik raakte zwanger, alles ging goed. De hele zwangerschap door. Het was een meisje! Alleen bleek zij dus de ochtend van de inleiding, met 38 weken, heel toevallig kort ervoor ook te zijn overleden. J.M. Onvoorstelbaar dat dat überhaupt mogelijk is. Vooral omdat er bij beide kinderen geen oorzaak is gevonden.

Alle blogs vanaf 24 augustus 2009 staan nog op mijn oude profiel. Die van daarvoor had ik ooit opgeslagen, maar ik heb geen idee meer waar ze zijn.

Na mijn laatste zwangerschap wilde ik er tóch weer voor gaan, omdat ik niet wilde dat zij voor niks was overleden. We gingen immers voor 3 kinderen, en dan had ik achteraf wel na A.J. kunnen stoppen. Ook wilde ik voor mijn 30e klaar zijn. 
Maar na een maand of 2 besloot ik dat het zo wel goed was, met 2 gezonde leuke kinderen, net een tweeling. Dit gevoel bleef ook jarenlang hetzelfde en ik was ook absoluut niet jaloers op anderen die zwanger waren. Ik moest er niet meer aan denken. Ondanks dat mijn zwangerschappen verder altijd goed en makkelijk waren. Ik was degene die het hardst riep dat ik er ECHT niet meer aan moest denken. Leuk bij een ander, maar nee, ik kreeg geen last van rammelende eierstokken. Weer een autostoeltje, voeren, gejank, meer troep, veel meeslepen voordat je naar buiten kan, minder vrijheid zoals snel de deur uit rennen bijvoorbeeld. B.A. en A.J. kunnen al een hele tijd alleen thuis blijven als ik boodschappen ga doen of zelfs als ik een ochtend moet werken. Ze zijn zelfstandig en doen geen rare dingen als ik er niet ben. Ik kan ze vertrouwen. Dus het leven nu is erg makkelijk geworden.

Sinds een paar maanden gaat het steeds kriebelen en zie ik eigenlijk alleen nog de voordelen. Misschien omdat ik in september 37 word en er in mijn achterhoofd een stemmetje roept: "Nu kan het nog, je laatste kans!" Ik gebruik al 2,5 jaar geen pil meer en heb de app Natural Cycles als anticonceptie. Daarvoor meet ik elke ochtend mijn temperatuur en doe op bepaalde dagen een ovulatietest. Hierdoor weet ik dat ik nog steeds elke cyclus gewoon een eisprong heb. In de app wordt dat dan bevestigd door een constante tijdelijke temperatuurstijging.

Ik wilde wel starten met een gezond gewicht. Ik ben 11 kilo kwijt sinds december, en wilde er nog 12 af eigenlijk. Nu heb ik besloten dat het me niet meer uitmaakt. Ik blijf gewoon doorgaan met gezond eten om zo niet of nauwelijks aan te komen of liever nog gewoon de overtollige kilo's te verliezen. Deze week gaat het me ineens weer heel makkelijk af. Ook ben ik begonnen met VSM Mama vitamines en Selenium & Zink.
Van de week dacht ik terug aan mijn zwangerschappen.  Bij de 1e nam ik alleen Gravitamon in het begin. Bij de 2e en 3e (de levende kinderen dus) nam ik de hele zwangerschap Etos Multi Zwanger Zijn capsules. Bij de 4e gebruikte ik helemaal geen vitamines. Ik vroeg me af of er een verband was. Misschien totaal onterecht, maar het zette me wel aan het denken. Ook ben ik sinds bijna 6 jaar vegetariër, en toen niet. Plus dat ik nu nauwelijks olie gebruik. 

Ik heb ondanks dat ik nu pas weer een tijdje kriebels heb, wél altijd sterk het gevoel gehad dat ALS ik weer zwanger zou worden, het wel goed zou gaan en het een jongen zou zijn. Heel vreemd. Zelfs de naam heb ik al jaren. 
Alleen ben ik bang dat mijn ouders een hartaandoening krijgen als ik ineens zwanger zou zijn, of er überhaupt aan denk. Vooral omdat ik al jaren roep dat dat echt niet meer gebeurt en ze daar opgelucht om zijn. Niet omdat ze geen kleinkinderen meer willen, maar omdat ze natuurlijk bang zijn. Stel dat het toch weer fout gaat, dan ben ik nog banger voor de reacties van anderen (waar heb je jezelf weer ingestort, waar ben je aan begonnen, het was toch al goed met die 2?) en de schaamte daardoor, dan voor het verdriet dat ik zelf zou krijgen.

A vindt het ook wel eng en het helemaal opnieuw beginnen staat hij ook niet om te juichen hoor haha maar ik heb gezegd dat hij niet moet zeuren, omdat hij toch niks hoeft te doen. Normaal ging hij ook nooit zijn bed uit en luiers verschonen deed hij ook niet dagelijks. 
Hij zegt dat hij het aan de ene kant wel wil, maar hij is bang dat het mis kan gaan.
Ik moet zeggen dat ik het ook erg spannend vind op alle vlakken, maar als ik het nu niet doe dan weet ik dat het sowieso nooit meer gebeurt. Voorlopig heeft mijn lichaam ook 2 levende gezonde kinderen gedragen. Het ligt niet aan het geslacht, en het feit dat het om de 1e en 4e zwangerschappen ging maakt het allemaal nog ingewikkelder. Het enige dat ik dus nu kan bedenken is vitamines.
Op 23 en 24 mei had ik een positieve ovulatietest. 25 mei was hij weer negatief, dus ik ga er vanuit dat ik die dag mijn eisprong had, en die avond gaf A mij mijn zin. Ik zou dus 8 juni kunnen testen. De app zegt dat ik mijn menstruatie op 6 juni weer zou moeten krijgen. Mijn luteale fase is korter dan 14 dagen. Ik vraag me af of ik dan op 6 juni ook zou kunnen testen. 
Ik voelde de dag na die ovulatie (of had ik hem 2 dagen na die laatste positieve test?) een soort lichte krampjes, en vandaag ook ineens weer. Menstruatie duurt dus nog ongeveer een week, dus dat kan het niet zijn. 

We wachten het af in spanning. Dat ik hier ooit nog een blog zou schrijven had ik nooit gedacht!


 

2357 x gelezen, 8

reacties (50)

1 2 • C.helletje

  En getest? Of je menstruatie? #ikbennietnieuwsgierig🥳

 • Gourouni83

  Niet zwanger. Nu in de officiële eerste ronde. Ik verwacht dat mijn NOD op 1 juli is.

 • C.helletje

  Spannend! Was je bij alle andere kids snel zwanger?

 • Gourouni83

  Bij de 1e geloof ik gelijk.

  Bij de 2e na een ovulatietest gelijk. Ik had lange cyclussen toen, denk door de hormonen. Op dag 27 of later pas een positieve ovutest.

  Bij de 3e weet ik niet, lieten we de natuur haar gang gaan, en ik gaf nog een tijdje borstvoeding.

  Bij de 4e ergens in januari gestopt met pil en 2,5 maand later was ik zwanger. Maar ook niet met ovulatietesten enzo. Gewoon afgewacht.

 • C.helletje

  Oh dat is wel snel! Oeeeh dan is het gewoon super spannend, vanaf het begin al🥰. Succes met de eerste officiële ronde! 🥳

 • Gourouni83

  Ja eigenlijk wel! Maar ja, ik ben nu ook weer een stuk ouder haha misschien heb ik inmiddels rotte eieren hahaha

 • C.helletje

  Hahaha neeeee! Geloof er niets van🥳

 • Gourouni83

  We gaan het beleven hahaha

 • Trotsemama<3

  Wat een moeilijk periodes heb jij gekend!!

  En wat een onwijs mooie plaatjes 😍😍😍 die kids van jou wauw!!!

 • Papaya

  Ik herken je zeker nog. Ik ben benieuwd of je binnenkort een positieve test hebt. Gun het jullie erg. Wat heb je prachtige kinderen trouwens.

 • Mammievandrie

  Welkom terug! Ik herken je nog en vroeg me een poos geleden nog af of je nog op deze pagina was. Ik was in die periode van 2008 ook voor de 1e keer op babybytes (zoon 2008 en zoon 2010) en ben een paar jaar geleden terug gekomen omdat ik weer zwanger was (een cadeautje) van onze dochter van net 3. Ik wil je heel veel succes wensen met jullie toekomstige baby💋

 • Wonderful-life

  Wat leuk dat je er weer bent en zeker om deze reden.

  Wat een heftigheid en knap dat je het weer aandurft! Mooi dat vertrouwen en hoe sterk die wens dan kan zijn!

  Heel veel succes ik duim voor jullie!

 • *mamaDebby*

  Leuk ! Dat je terug bent . Ik herken je nog ! Ik weet alleen niet meer of wij elkaar spraken( ik ben van 2009 een member) . Wat zijn je kinderen toch een plaatjes !😍😍

  Je moet doen waar jij je goed bij voelt !!

 • Jti-gl

  Wat leuk zeg! Ben hier niet heel erg actief meer, maar toevallig las ik deze blog. Ook ik herken je meteen. Ik ben ook in mei 2008 bevallen van een zoon.

  Wat zijn je kinderen ook groot geworden (uiteraad ; ) hihi.. Ik ben benieuwd hoor! Ook wij dachten na 3 kinderen klaar te zijn en toen alle kinderen op school zaten toch nog een vierde gekregen die nu anderhalf jaar is. Ook hier op 37 jarige leeftijd, onder het mom, nu of nooit en meteen zwanger! Hoop dat je ook snel zwanger mag zijn.

 • Gourouni83

  Wat leuk! Ken ik jou ook? Of volgde je me toen alleen? Er is dus hoop voor mij hahaha

 • Jti-gl

  We hebben wel zo nu en dan eens contact gehad, maar weet niet of je me nog kent. Weet mn naam ook die meer van toen haha..

  Haha zeker hoop!

 • Gourouni83

  Wel grappig dat er toch nog best wat mensen mij herkennen na al die jaren. Had ik niet verwacht!

 • Chimene10

  Wat leuk om nog is jou post op Babybytes te lezen , ben is benieuwd of dat je zwanger ben ... echt spannend, ik duim voor je ...

 • Gourouni83

  Dankjewel ! Ik ben ook erg benieuwd. En of het überhaupt nog lukt!

 • Mamac3

  Bizar dit! Toentertijd was ik ook lid hier, van mijn oudste en middelste zoon, en van de week dacht ik aan je.. ik dacht eens kijken of zij nog actief is. Vond je verhaal destijds zo verdrietig en heb altijd nog weleens aan je gedacht.. en nu dit! Ik herkende aan je verhaal. Je moet doen waar jij je goed bij voelt uiteraard! Ik heb nu nog een dochtertje gekregen (zoon is nu 12, andere zoon 10) en m’n dochter is bijna 2. Ze is echt de prinses van het gezin. Bij ons is het alleen maar verrijking van ons leven (allemaal) geweest! Succes! X

 • Gourouni83

  Wow dat is echt heel bizar! Toeval, of moest het zo zijn?

  Was het bij jullie ook een bewuste keuze?

  Dankjewel voor je berichtje! Leuk 😃

 • Mamac3

  Absoluut bewust! En heel blij mee! X

 • Gourouni83

  Heel leuk!

 • Ize

  Wauw wat een leuke foto van je kinderen nu (oudgediende hier). Maakt je broer die nog steeds? Hoe het ook mag lopen, ik wens je het allerbeste.

 • Gourouni83

  Dankjewel! En leuk dat je reageert.

  Dat was mijn oom, maar tegenwoordig is het ook mijn vaders hobby! Hij wordt steeds beter en heeft zelfs een extra slaapkamer die hij als fotostudio aan het inrichten is haha altijd makkelijk!

 • Ckp

  Wat een verhaal heftig hoor. Een tip; angst is een slechte raadgever. Doe wat je hartje zegt. Je omgeving gaat daar wel in mee! Komt goed

 • Gourouni83

  Dankjewel!

  Ik volg mijn hart, want dat klopt 😁

 • Nog-even!

  Wow, dat is lang geleden!! Maar leuk dat je terug bent!!!🎉

 • Gourouni83

  Kennen wij elkaar ook?

  Dankjewel!

 • Nog-even!

  Ik denk niet dat je mij kent, maar ik herinner me jou nog wel

 • Gourouni83

  Wat leuk haha. Dan zit jij hier ook al heel lang! Of teruggekomen net als ik?

 • Nog-even!

  Nooit echt weggeweest Tussen de zwangerschappen door wat minder en na de laatste, 4 jaar geleden blijven plakken

 • Gourouni83

  Leuk! Ik hield het op een gegeven moment niet meer vol haha. Geen zwangerschap of iets, veel contacten inmiddels naar Facebook overgeheveld, website die zo drastisch veranderde...

 • Nog-even!

  Snap ik helemaal! Ik heb geen facebook, dus stoppen zou wel heel cold turkey zijn😬

  Ik vind het vooral jammer dat de week-tot-week nog zo weinig gebruikt wordt... Dat was "vroegah" juist de leukste plek op de site...

 • Vi3r-kindjes

  Je kent mij niet, maar ik herken je direct. Jouw verhaal heeft mij ruim 10 jaar geleden zo enorm aangegrepen. In de afgelopen jaren ben je met regelmaat door mijn gedachte geschoten. Hoe zou het gaan met die en die.. met sommige leden heb je dat nou eenmaal ofzo.

  Wat super om te horen dat het goed gaat met jullie en met je kindjes. Wat zijn ze al groot geworden zeg! Ik herken ze meteen

  Heel veel succes met je kinderwens en ik wens, als het zover is gekomen, je een fijne zwangerschap toe met een gezond kindje als resultaat

 • Gourouni83

  Wat leuk! Dankjewel voor je reactie! Ik zal jullie hier op de hoogte houden.

 • Sharon

  Die zag ik niet aankomen, maar oh zo leuk!

  Je weet dat je andere profiel er nog is heh lieverd

 • Gourouni83

  Ik had mezelf ook voor gek verklaard als je dit vorig jaar had gezegd!

  Ja klopt, alleen wil ik daar even geen nieuwe blogs schrijven. Meer om mijn moeder. Dit profiel zal ze niet zo gauw vinden. Al is de kans ook klein dat ze op die oude gaat gluren na al die jaren.

 • Sharon

  Got your point haha.

  En datzelfde gold opzich ook eerst voor mij.

  Hopen dat ze nooit op foto zoekt haha

 • Gourouni83

  Daar ben ik niet bang voor haha ze weet toch niet hoe dat moet.

  Hoe ging dat bij jou? Ik ben niet zo regelmatig op Instagram, dus toen ik zag dat jij er ineens een kleine bij had was ik ook erg verbaasd!

 • Sharon

  Hahaha ik stuur je even een pb

 • Apiejoekie

  Ik heb mijn profiel ook nog steeds 🙊

 • Gourouni83

  Jeeeej!

 • Apiejoekie

  Ik heb mijn profiel ook nog steeds 🙊


1 2