Zwanger worden lukt niet

Hoi allemaal
Ik begin een beetje radeloos te worden.. Mn vriend en ik proberen nu anderhalf jaar zwanger te worden. Ook zijn we zo ver dat we volgende maand een intake hebben voor ivf.
Al heb ik daar eerlijk gezegd nog mijn twijfels over, het prikken wat ik verschrikkelijk vind en de hormonen. Maar uiteindelijk is mijn wens groter als Mn angst dus als het zo moet dan moet het maar..
Maar hoe houden jullie de hoop erin? Ik heb al een aantal berichten/forums gelezen, maar ik merk ook echt dat het mijn dagelijkse leven aan het beïnvloeden is.

Nu dacht ik dat het deze maand “raak” zou zijn, ik heb eergisteren hevige buik steken gehad rechts onder mijn navel. Ook dacht ik te moeten overgeven, maar dit was alleen kokhalzen. Ik kon het niet laten en heb gisteren een vroege zwangerschapstest gedaan; negatief. Toen zat ik 7 dagen voor mijn nod. Dus misschien wel te vroeg?
Hoop ik dan maar.. maar het blijft natuurlijk allemaal giswerk. Herkent iemand dit? De plek in Mn buik is nog steeds gevoelig, maar alleen wanneer ik erop druk. Ook heb ik last van lage rugpijn sinds een dag of 3. Net ging ik naar het toilet en had ik ineens “veel” afscheiding terwijl ik op 6 dagen voor nod zit.
Nouja ik weet het niet meer.. ik hoop denk ik op wat aanmoedigende woorden.. En ben benieuwd naar jullie verhaal!

Groetjes gigi

1218 x gelezen, 3

reacties (26)


 • Griekenland

  Wij zijn al 7 jaar bezig om een kindje te mogen krijgen!Hier na een jaar zelf proberen toen 16x clomid toen 12x hormonen spuiten toen 6x iui en daarna 1x ivf allemaal niks opgeleverd en nu in augustus de 2de vergoede poging icsi gekregen en 9 bevruchtingen opgeleverd liggen nu allemaal lekker in de vriezer. in 7 jaar tijd dit allemaal moeten ondergaan. Hopelijk nu straks na 7 jaar eindelijk met de terugplaastig een zwangerschap ik was ook doodsbang voor hormonen spuiten zetten en al die bijwerkingen reageer ik altijd superheftig op maar ik ben zo blij dat ik het allemaal wel gedaan heb. anders hadden we nooit bevruchtingen gehad want blijkbaar komen de zaadcellen niet door mijn eicellen zelf heen.

 • Ilonasteins

  Je hebt van clearblue ook zwangerschaptesten die 4 dagen voor je nod kunt gebruiken??die geeft dan al aan of je zwanger bent of niet.😇

 • Gigi1

  Ja klopt maar heeft dat echt zin nav bovengenoemde “symptomen” ik de k zelf van niet...

 • B756

  Ik heb hele positieve ervaring met IVF, hier onverklaarbare onvruchtbaarheid. Ik heb geen last van de hormonen of bijwerkingen gehad, had maar 2 echo's nodig en van 1 IVF heb ik nu 3 kinderen rondlopen. Mentaal vond ik het ook goed te doen, ik had echt nieuwe hoop met die IVF. Dít was de hulp die we nodig hadden, zo voelde het en daar haalde ik energie uit. Het verschilt heel erg per persoon en situatie, maar weet dat het dus ook kan 'meevallen'. Succes! 💪

 • Gigi1

  Wat rot dat het onverklaarbaar is, dat lijkt me ook frustrerend! Wel postief dat de behandelingen bij jou meevielen. Ik zie ook erg op tegen de pijn van de puncties etc maar ook die vielen dus mee?!

 • B756

  Onverklaarbaar was aan de ene kant een opluchting, want niet iets écht ergs aan de hand. Maar aan de andere kant ook teleurstelling, want waarom lukte het dan niet en wat is dan de beste aanpak?

  Maar ja, liever onverklaarbaar dan iets échts. Punctie was zeker niet prettig, soort zware en hele lange druk van binnen, maar deed niet echt pijn. Ik ben wel misselijk van de verdoving geweest.

 • Marie86

  He niet zo denken!!

  Ik dacht ook dat mijn lichaam mij in de steek liet, dat ik niet gemaakt was om moeder te worden, etc etc etc..

  Maar eindelijk zijn wij zwanger... het heeft 6 jaar geduurd... en het meest bizarre van alles is ondanks alle ziekenhuis bezoeken, hormoonbehandelingen en miskraam, zijn we spontaan zwanger geworden?? Het lichaam heeft schijnbaar zijn eigen weg 🤔

  Mbt je ziekenhuis bezoeken: ze zullen eerst onderzoek doen, kunnen ze iets afwijkends vaststellen dan zullen ze dat behandelen cq met hormonen reguleren. Vinden ze niks dan zullen ze eerst met IUI starten voor je de zwaardere trajecten ingaat, dan is er nog een heel verschil tussen IVF en ICSI.

  Maar probeer vooral zo veel mogelijk ook een beetje te leven, het beheerst algauw je leven en geloof me het is en word niet makkelijker.

  Hoop voor je dat je snel met een grote big smile op je gezicht rond loopt met een kogelronde buik 😃 heel veel sterkte meid! Btw vind je het traject in NL te lang, probeer dan België, daar hebben ze sneller resultaat gerichtere methodes. Succes!!

 • Gigi1

  Pffff.. het is nogal wat 6 jaar.. maar wat mooi dat het uiteindelijk gelukt is op de natuurlijke manier!! Wat gek toch eigenlijk dat hoor je weleens meer. Zo van je moet er niet teveel mee bezig zijn en dan lukt het ineens (makkelijk praten allemaal) het is dus echt een heel traject dat ons nog te wachten staat.. ik hoopte op een intake en gelijk starten.. maar dat is waarschijnlijk iets te positief. Ik geloof ook dat het eerst een stuk zwaarder zal worden voordat het beter wordt, maar als het zo moet, dan is het niet anders. Ik hoop het ook haha dank je wel voor de tip. Geniet van je zwangerschap!

 • Marie86

  Dat klopt, het is makkelijker gezegd dan gedaan.

  En inderdaad niet onderschatten, je hebt van die weken dat je het zkh 5/6 keer van binnen ziet en dan weer niet, omdat je in je Wachtweek zit. Die hormonen kan je ook een compleet ander mens maken, maar het hoeft ook niet. Ze zullen voornamelijk de natuurlijke weg bewandelen voor ze de rest gaan doen. En groot gelijk, je moet het doen voor jezelf, anders blijft er altijd iets knagen in de zin van, we hebben niet alles geprobeerd. ❤️

 • Ieriemierie

  Heej, Wij hebben ons vorig jaar september voor het eerst gemeld in het plaatselijke ziekenhuis voor onderzoeken, nadat we al een aantal jaren bezig waren met proberen, maar het niet lukte.

  Bij het ziekenhuis kwam ook IVF of zelfs ICSI er uit als behandelingen, maar eenmaal bij de IVF kliniek aangemeld, moesten alle onderzoeken weer opnieuw gedaan worden. Opnieuw een echo, lichamelijk onderzoek, semenonderzoek, noem het maar op.

  Uit eindelijk hebben we vorige maand pas groen licht gekregen om te beginnen met IUI, omdat ze denken dat we daarmee toch een hele goede kans maken.

  Deze week krijgen we de eerste behandeling, maandag echo gehad en morgenochtend weer een echo en dan waarschijnlijk vrijdag de IUI behandeling. Wij krijgen nu eerst 3 behandelingen zonder hormonen, omdat is vastgesteld dat het probleem bij mijn man ligt.

  Dit is natuurlijk voor iedereen anders en wordt door iedereen anders ervaren. Ik ben zelf een heel emotioneel type en trek me alles erg aan. Kan daarom het hele proces nog niet echt loslaten, maar hopelijk lukt dat wel als de eerste behandeling geweest is.

  Veel succes en als er vragen zijn, dan kan je me altijd berichten.

  X

 • Gigi1

  Jeetje dus als je eenmaal een intake voor ivf heb dan is het niet zo dat je de cyclus erna gelijk kan/mag beginnen? Pittig de afspraken zo kort op elkaar. Hoe doe je dat met werk? Bij ons ligt het ook aan mijn vriend, geen idee waarom de gyn ivf voor ogen heeft.. Ik hoop voor je dat je ook meer rust hebt na de eerste behandeling! Ben erg benieuwd hoe die afloopt ook. Ik hoop op het beste voor je. Dank je wel voor je reactie en fijn om zo contact te hebben!

 • Ieriemierie

  Bij ons was dat inderdaad niet het geval. Lopen sinds januari bij de VU en gaan nu pas beginnen met de behandelingen. Wat ik heb gehoord heb ik ook niet echt mazzel gehad met mijn afspraken en moesten we vaak lang wachten op de uitslag. Hopelijk is dit bij jullie anders.

  Op mijn werk wisten ze al van mijn wens voor een kindje en dat we daar al lang op aan het wachten waren, dus het kwam niet als een verrassing toen ik vertelde dat we via het ziekenhuis lopen. Ik moest dit wel vertellen, want ik werk nu fulltime, dus kon moeilijk spoesjes verzinnen voor alle afspraken.

  Vandaag te horen gekregen dat we vrijdag de eerste IUI hebben, wordt vandaag nog gebeld voor een tijd e.d. Super spannend, maar ben wel blij dat het eindelijk zover is.

  Je moet soms wat geduld hebben, maar je weet waar je het uiteindelijk voor doet.

  Ik heb je toegevoegd als vriend, hoop niet dat je dat erg vind?

  X

 • Lindaaaaaaaa

  Waarom beginnen ze bij jullie niet met iui? Wij al bijna 3 jaar bezig en helaas 1 mk en 1 bbz achter de rug. Deze cyclus is laatste x met hormonen en zelf proberen en volgende keer beginnen we met iui..

  Ben ook hopeloos en voel me waardeloos. Waar het aan ligt ,geen idee !!

 • Gigi1

  Volgens de gynaecoloog hebben we dan het meeste kans om zwanger te raken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet echt heb doorgevraagd, de vragen kwamen thuis pas. Ik ga dit volgende maand ook aangeven. Jeetje wat lang ook.. en verschrikkelijk van de mk en dan ook nog een bbz. Wat voor hormonen slik je nu dan? Want je bent nog niet begonnen aan iui? Ik snap je helemaal, vooral de wachtweken zijn waardeloos en daarbij vind ik het vooral moeilijk om de schijn op te houden zowel op werk als thuis

 • Lindaaaaaaaa

  En daarbij dat iedereen over kinderen praat...

  Eerst clomid en nu sinds half jaar spuit ik gonal f.

 • Ginette87

  Wij zijn na 1,5 jaar klussen verwezen naar de vruchtbaarheidspoli en allemaal onderzoeken gehad. Niemand begreep waarom het zo lang moest duren omdat alles goed en bij mij partner zelf super goed was. We moesten het toch dit jaar zelf nog maar proberen want het % lag 2% hoger om dit jaar zelf nog zwanger te worden dan met ivf.

  Afgelopen zomer heb ik gevraagd om een HSG onderzoek (dit onderzoek wilde ze pas doen wanneer we met ivf zouden beginnen). Zodat ik dat weer kon afstrepen van mijn lijstje.

  Onderzoek gehad en in diezelfde cyclus zwanger geworden. Bij elkaar heeft het 2 jaar geduurd en wat was mijn partner blij. Hij zag IVF nml niet echt zitten (de hectiek, spuiten etc)

  Ook ik wil je adviseren om niet eerder te testen. Je maakt jezelf zo onzeker en je lichaam kan je zo voor de gek houden.

 • Gigi1

  Dat is idd een apart verhaal! Wat kwam er uit dat onderzoek? Lag het dan daaraan? Wat fijn dat het elk geval nu gelukt is! Ja, je lichaam kan je zeker voor de gek houden, ik ga er ook maar vanuit dat dit nu niets is

 • nog-even!

  7 dagen voor nod testen zal in 99% van de gevallen negatief zijn... Maar dat wist je eigenlijk wel, na 1,5 jaar, toch?!

 • Gigi1

  Ja daar heb je zeker een punt. Maar in 1% van die gevallen lees je weleens zoiets en dan denk je toch misschien is het wel zo dan weet ik het maar alvast. Hoe stom dat ook is, want het kan dan alsnog mis gaan natuurlijk

 • strelitzia

  Je zal toch door moeten en moeten proberen om het niet een obsessie te laten worden. Is makkelijk gezegd achteraf met nu twee kinderen maar ook ik heb samen met mijn man de gang van de gynaecoloog moeten maken om onze kinderwens in vervulling te laten gaan. Wij hadden gelukkig genoeg aan ovulatie-inductie.

  Toch adviseer ik je voor nu om de komende zes dagen geen test meer aan te raken. Voor NOD testen heeft geen zin. Als de test negatief is, kan je nog steeds heel pril zwanger zijn en bij een hele lichte vage positieve uitslag kan het voor NOD alsnog fout gaan (hetgeen in de helft van alle zwangerschappen gebeurt). Houd voor nu dus moet. Voor hetzelfde heb je een prachtige uitslag volgende week!

 • Gigi1

  Ja dat is ook zo.. dat is het op dit moment een beetje aan het worden bij mij.. wat houdt ovulatie-inductie in? Althans ik denk dat ik weet wat het inhoud, maar ik bedoel eigenlijk meer wanneer wordt daarvoor gekozen? Wat betreft het testen ga ik nu ook zeker niet meer doen, je hebt helemaal gelijk. En daarbij kost het nog een hoop geld ook! Dank je voor je berichtje

 • strelitzia

  Ovulatie-inductie betekent dat je eisprong met hormonen wordt geoptimaliseerd. Ik maakte kennelijk te weinig LH aan om tot een goede eisprong te komen. Daarvoor heb ik hormoontabletten (Clomid) geslikt. Heb nooit hoeven spuiten.

 • ladypink

  Hier een ervaringsdeskundige... Heb je een intake voor IVF of ga je de stap naar het ziekenhuis maken? Wij zijn zelf gestart met een hele reeks IUI behandelingen waarbij je ook al hormonen spuit. Dit is mij heel erg meegevallen.

  Wel moet je er rekening mee houden dat het je leven beïnvloed. Niet zo'n beetje ook. Je zult veel bezig moeten zijn met afspraken in het ziekenhuis, medicatie op tijd in nemen, leefstijl etc.

  Maar in mijn geval is het het allemaal waard geweest. Na 8 IUI behandelingen, een IVF behandeling en een ICSI had ik een positieve test in handen. En geloof me, dat gevoel was het allemaal waard.

  De laatste jaren zijn wij zoveel in het ziekenhuis geweest dat ik ze bijna ga missen...

  De enige tip die ik je wil meegeven is dat je niet te veel bezig moet zijn met mogelijke symptomen, maar vooral met lekker veel andere dingen. De ene cyclus had ik dit, de andere dat.

  Soms dacht ik; deze ronde zal het gelukt zijn en soms had ik totaal geen vertrouwen. En wat ik nu kan zeggen?

  Je kunt er niks van zeggen. Ik had deze keer een goed gevoel, zelfs een babyshower goed doorstaan, maar geen enkel kwaaltje. Geen gevoelige borsten, geen buikpijn, niet misselijk, helemaal niks.

  Wens je heel veel succes!

 • Gigi1

  Hi ladypink!

  Een intake voor ivf.. we komen nu sinds mei in het ziekenhuis en onze gynaecoloog vond ivf onze beste optie, waarom weet ik eigenlijk niet. Op het moment dat ik daar zit denk ik daar niet bij na en daarna heb ik zoveel vragen! Voor de volgende keer schrijf ik ze op denk ik.. waarom kregen jullie juist iui? Ja dat geloof ik meteen van de zkh bezoeken! Erover nadenken alleen al bezorgd me een hoop stress.. hoe heb je dit gedaan met je werk? Heb je het hen verteld? Fijn dat het voor jou nu raak is!! En dank voor je reactie!

 • Ladypink

  Ons ziekenhuis heeft een telefoonuurtje waar je elke dag naartoe mag bellen met alle vragen. Heel laagdrempelig. Wij kregen een kansberekening op basis van een aantal onderzoeken. Omdat er geen reden voor de verminderde vruchtbaarheid werd gevonden eerst iui geprobeerd. Uiteindelijk bij Icsi beland omdat er bij de ivf genoeg eicellen waren, en maar 1 bevroren. Omdat ik in het zkh werk waar ik behandeld werd was het goed te combineren. Bij de ivf toch mijn werkgever ingelicht omdat de punctie kort van tevoren wordt gepland en je er echt wel ziek van bent. De medewerkers van de afdeling helpen je er goed doorheen.

 • Ladypink

  Ons ziekenhuis heeft een telefoonuurtje waar je elke dag naartoe mag bellen met alle vragen. Heel laagdrempelig. Wij kregen een kansberekening op basis van een aantal onderzoeken. Omdat er geen reden voor de verminderde vruchtbaarheid werd gevonden eerst iui geprobeerd. Uiteindelijk bij Icsi beland omdat er bij de ivf genoeg eicellen waren, en maar 1 bevroren. Omdat ik in het zkh werk waar ik behandeld werd was het goed te combineren. Bij de ivf toch mijn werkgever ingelicht omdat de punctie kort van tevoren wordt gepland en je er echt wel ziek van bent. De medewerkers van de afdeling helpen je er goed doorheen.