Update ongeplande zwangerschap

3 weken geleden kreeg ik een nieuwe echo ivm heftige krampen en veel bloedverlies. Er was een zeer trage hartslag te zien en het vruchtje was niks gegroeid in de 1.5 week ervoor. Ik moest 2 dgn later terug komen voor een nieuwe echo omdat ze ook een bloedstolsel zag in mn buik. Misschien daarom die bloeding . Gezien de berekening zal ik al bijna 9 weken moeten zijn en het vruchtje was nog steeds net zo groot als mn echo die ik een aantal weken ervoor had gehad. Bij de laatste echo was er dan ook geen hartslag meer vindbaar. Het vruchtje is overleden. Best een rot gevoel. Eerst wist ik niet zeker of ik het wilde houden, en eenmaal aan het idee gewend en geaccepteerd is het uit zichzelf al overleden. Ik heb pillen in moeten brengen om het los te laten komen. Dit gebeurde vrijwel meteen. Nu 3 weken verder verlies ik nog steeds bloed en moet ik volgende week testen of het hormoon al helemaal weg is , anders word ik alsnog gecurreteerd. Ik ben gisteren terug gekomen vanuit Kroatië. Ik was uitgenodigd om mee te gaan ,dus heb goede afleiding gehad.
Mn ex heb ik het ook verteld . Was best huiverig ervoor maar hij reageerde wonderbaarlijk goed.

1489 x gelezen, 4

reacties (5)


 • Mar-82

  Sterkte met je verlies...

 • Zwangernr1

  Heel veel sterkte met jouw verlies.

  Ook ik ben ongepland zwanger geworden en heel erg getwijfeld over of ik het zou houden of niet. Ik ben al heel lang samen met mijn vriend, maar had eigenlijk geen kinderwens. Van de schrik bekomen hebben we besloten er voor te gaan. Eerste vroege echo was er een hartslag en alles zag er gezond uit. In eerste instantie was ik echt enorm misselijk en dat verdween ineens en voelde me eigenlijk helemaal niet zwanger. Ongeveer 2 weken na de echo kreeg ik een bloeding. Na contact met de verloskundige enkel geruststellende woorden; de echo zag er goed uit en was volgens haar een bloedvaatje gesprongen. Ik ben nooit eerder zwanger geweest, dus dacht het zal wel. Tot ik vorige week weer een bloeding had. Dit was dus ongeveer 11 dagen later na de eerste bloeding. Ik weer bellen met verloskundige, nou het klonk haar niet typisch als een miskraam. Nu aangedrongen op een echo en toen bleek het volgens de verloskundige vlak na de eerste echo al te zijn overleden. Het zou dan ongeveer 5,5 week na de bevruchting zijn doodgegaan. Ik liep dus al iets van 4 weken met een dood vruchtje rond. In de wc vond ik het vruchtje; zag al dat het vingertjes had en was zo’n 4 cm groot. Ik vind het erg verwarrend, want dat klopt dan weer niet met het overlijden in week 5,5.

  Eerder had ik dus eigenlijk geen kinderwens, maar jeetje merk nu toch wel hoe graag ik dit baby’tje had willen hebben. Ik dacht de hele tijd dat ik niet op een roze wolk zat, nou dat blijkt nu achteraf toch wel anders te zijn. Ik was er net als jou gewoon al helemaal ingesteld op de komst van een baby. Het is een hele traumatische gebeurtenis. Ik vraag me ook telkens af wat nu de oorzaak is waardoor het is misgegaan.

 • Geenideewie

  Vreselijk voor je zeg . Ik hoop dat je het toch een plaats zal kunnen geven .

 • nog-even!

  Sterkte meid! Moeilijk voor je

 • Sharon

  Agh meislief :-( niet leuk.