Zo fijn om te horen!

Mijn oudste is een heel lieve jongen. Maar naast het lieve is hij ook altijd erg onzeker en wat angstig geweest. Vooral betreft leeftijdsgenoten. Op zn vorige scholen had hij altijd wel vriendjes, maar kon hij wat later toch altijd maar lastig aansluiting vinden en vond hij voor zichzelf opkomen erg lastig, waardoor hij menig keren het pispaaltje van de klas/school werd.
Sinds maart zit hij wederom op een andere school, en weer een klas vol jongens met een soort van machogedrag. Ik praat er altijd over met mijn zoon, hoe hij het ervaart in de klas, vindt ie het fijn, etc. En ja hij vindt zn klas ECHT leuk zegt ie. Ik ben vaak eerder dan ophaaltijd op school, en ipv binnen gym heeft zijn klas dan een uur buiten tijd. En dan zie ik idd dat hij erg veel aansluiting vindt bij andere kinderen. Ze dragen hem letterlijk op handen, en zijn lach gaat van oor tot oor. Zelfs de pestkoppen van de klas laten hem gewoon met rust.
Hij heeft al een aantal weken zijn medicatie niet meer. Dit in overleg met zijn arts, maar hijzelf had erg veel last van de bijwerkingen, ( stemmen in zn hoofd, down voelen etc.) en nu sinds hij zonder medicatie is gaat het zoveel beter met hem.
Zelfs tijdens de lessen gaat het super goed, hij kan zichzelf goed onder controle houden.

Vrijdag had hij les van Britt haar juf, want zijn eigen leraar had een crematie. Gisteren bracht ik Britt in de klas, en toen zei de juf tegen mij..
' wat heb jij toch geweldige kinderen! Dat je dochter dat is wist ik al, maar je zoon is ook al zo'n topper!'
Ik vroeg haar hoe het ging in de klas ook zonder zn medicatie, en of hij het een beetje trok met die macho jongens..
' och die jongen van jou kan ze makkelijk aan met zn woorden, hij heeft zo'n ontzettend grote woordenschat, ik stond er versteld van! Als iemand hem probeert te raken, dan kaatst Hij hem direct terug hoor!'
En ook zonder zn medicatie gaat het dus prima! Heb zn eigen leraar ook aan de telefoon gesproken en ook hij zegt dat het prima gaat... Deze week nog ff een statrtgesprek met hem, maar ik was erg blij te horen dat Dani toch voor zichzelf op komt!!

690 x gelezen, 7

reacties (5)