Toch even een update over mn kinderen.

Hoewel ik niet al teveel in detail wil treden over mn kinderen, wil ik toch zo af en toe een update geven over hoe het met ze gaat. Veel mensen hebben mn oudste als het ware op zien groeien hier, mede dankzij mn blogs, en ook over mn jongste weten de vaste lezers het een en ander.
Ik ga niet meer zodanig in detail over ze als voorheen, maar gewoon eventjes hoe en wat.

De oudste gaat over 2 maandjes alweer naar groep 8! Hij heeft op zn nieuwe school een of andere toets gehad, die men gebruikt om kinderen op te sporen die toch wat ondermaats presteren terwijl ze beter kunnen. Hij had een voorlopig advies gekregen voor KT ( kader theoretisch). De test laat zien dat hij hoger KAN, Zijn score van die test was vrij hoog. Maar toch, zijn hij en ik het ermee eens dat hij KT gaat doen. Een leerperiode van 4 jaar, en daarna kan ie altijd nog langer door als ie zou willen. De hersenen voor havo heeft ie, dat wist ik al, hij heeft alleen het geduld niet hahaha.
Op zn nieuwe school gaat het goed, hij heeft ineens vakken wat ie op zn andere school nog niet had... Engels, verkeer... Geschiedenis... Allemaal vakken die hij geweldig vindt, dus hij is meteen goed erin gerold.
Voor engels heb ik wel extra huiswerk gevraagd zodat hij het gemiste in kan halen.
Hij weet ook al welke middelbare school hij wilt. We zijn er al eens met een opendag geweest, en ikzelf heb er ook gezeten. Het is echt de juiste school voor hem. Zowel theorie als praktijkvakken.
Hij tikt alweer de 11.5 jaar aan, en jeetje wat een veranderingen zie ik nu al aan hem. Het kind gaat er langzamerhand af. Prachtig om te zien.
Hoewel hij nog altijd even lief, behulpzaam en vrolijk is.

Mn dochter heeft het ook erg naar haar zin op school. Ook in deze klas leert ze dingen die ze op de andere school niet geleerd heeft. Ze herkent zelfs al letters uit het alfabet! Haar spraak is echt maximaal vooruit gegaan. Het enige wat ze nog verkeerd uit spreekt is de J. Daar maakt ze soms een L van. Maar verder spreekt ze zelf heel goed moeilijke woorden uit, en verbetert ze zichzelf.
Betreft het ene waar jullie het e.e.a. Over weten... Die kogel is er nu helemaal door. Stuur maar pb als je meer wilt weten ( alleen degene die hiervoor al wisten hoe en wat ik bedoel).
Ik ga er verder niet meer openlijk over in
Zij weet het nu zelf ook, ik heb haar zo goed mogelijk uit gelegd hoe en waarom alles nu gaat zoals het gaat, en dat pakte ze toch beter op dan ik had verwachr.

Verder wacht ik nog steeds op mn operatie😣 ik word het wachten wel zat omdat de pijn en bloedingen echt ondraaglijk zijn. Maar we houden vol.

Zo.. Dit was het een beetje, zo min mogelijk in detail gegaan, wat knap en lastig tegelijk is voor mij hahaha.

1497 x gelezen, 6

reacties (7)


 • Linde-1

  Wat balen dat er nog geen datum staat voor je operatie😔

  En ik vind het heel sterk hoe je de keuze met je zoontje hebt gemaakt om hem KT te laten doen, terwijl hij evt hoger zou kunnen op papier. Goed dat je ook kijkt naar het sociale aspect en de druk want dat is ook heel belangrijk 💪😘

 • Mamavandriedametjes

  Jouw zoon is hoogbegaafd toch? Maar score werd vermoedelijk gedrukt door zijn ADHD?

  Als dat zo is, doe je m met KT misschien te kort.. niet dat KT niet goed genoeg is, maar omdat het hem misschien te weinig uitdaging geeft. Er zijn veel HB kinderen die niet de kans (of het vertrouwen) krijgen om hun talenten te ontwikkelen en in hun latere leven vastlopen op een gebrek aan begrip, uitdaging en motivatie.

  Niet dat jullie geen goede keuze hebben gemaakt nu en dat het hem prima kan passen, dat weet ik allemaal niet natuurlijk. Maar als hij wel HB is, zou je de voorgenomen route mss nog eens met een HB specialist kunnen bekijken en kunnen onderzoeken of dit echt is wat het best biedt wat hij nodig heeft.

 • Forevermom

  Hij zal idd hoger kunnen, maar juist door die adhd heeft hij niet de concentratie als geduld om 6 jaar lang alleen maar theorie te doen. Dat gaat hem op den duur echt tegenstaan omdat hij dat gewoonweg niet trekt ( alleen theorie). Hij is namelijk ook gewoon druk in zn lijf wat wel echt geuit moet kunnen worden in beweging. En daardoor is juist kt goed voor hem. Dat is 4 jaar theorie incl. Praktijk. En mocht hij na die 4 jaar door willen stromen, dan kan dat ook. Ik vind het zonde dat we hem op havo zetten, een periode van 6 jaar en dat hij er na 4 jaar dan klaar mee is.

 • eleonoortje

  Havo is 5 jaar, maar een jaartje langer dan KT! Juist als hij daarna nog op wil stromen kost het twee jaar langer, dan ga je van de vierde klas KT naar de vierde klas Havo. Ook zeker geen onmogelijke route, maar dan zit je juist wel aan die zes jaar :)

  Verder: leuk om weer van je te lezen!

 • Nog-even!

  Het kan juist ook heel goed zijn dat hij op de Havo beter presteert dan op KT, omdat hij zich dan minder verveelt, dús beter kan focussen... Wie zal het zeggen? Ik zou hier echt nog eens goed over nadenken... De klassen op Havo-niveau zijn vaak wat gezelliger: minder gepest...

 • SammyElmo

  Om ook in gedachten te houden: als hij toch zou besluiten Havo te gaan doen: als je over bent van 3 naar 4 havo, kan je met dat overgangsbewijs ook naar het MBO.

  Ik ken verschillende kinderen die dat gedaan hebben. Slim genoeg voor de havo, maar na een paar jaar al heel zeker wetend welke kant ze op willen, en toen maar van de havo af, naar het mbo.

  Maar op KT heeft hij waarschijnlijk wel meer 'beweging' , met de praktijkvakken, en dat is misschien ook wel fijn.

  Leuk ook om weer over jullie te lezen.

  Mijn zoon heeft wel wat weg van de jouwe, en mijn jongste dochter ook van die van jou, zij was ook heel lang zo'n klein poppetje, maar begint nu behoorlijk te groeien.

 • Liesjesch

  Je hebt groot gelijk om voor dit onderwijs te kiezen.. hier ook deze keuze gemaakt, onze zoon zou havo kunnen maar mede omdat hij ASS heeft hebben we er bewust voor gekozen om hem naar het VMBO KT te doen. Hij wordt van HAVO niet blij, haalt voldoening uit presteren met zijn handen. Het gaat er om waar je kind het meest gelukkig van wordt en niet op welk niveau hij moet presteren...