Uodate ziekenhuisopname

Helaas zijn we niet veel wijzer geworden uit de ziekenhuisopname van onze kleine meid.. Ze is oververmoeid, waardoor ze veel huilt maar ook weer vermoeid raakt, ... vicieuze cirkel helaas.
Ze raden aan het inbakeren even een paae dagen vol te houden, ook al krijst ze het uit. Eens ze ingebakerd slaapt, zal ze betere slaap hebben..

Tja, klinkt goed maar het is vreselijk. Krijsend in dzt inbakerding in haar bedje, ik ben 2 a 3u bezig om haar in slaap te krijgen in haar bedje. Ze slaapt dan max 1u en dan begint het ritueel opnrieuw. 'Volhouden' zeiden ze...

Ik probeer het, maar het is loodzwaar. Ze is zo moe dat ze zelfs moeite heeft om op ons in slaap te vallen..

Bovendien is de sfeer in huis hier vreselijk..
Mijn vriend is chagrijnig, klaagt alleen maar over die kleine, ...
Daarstraks zei hij dat hij het gehuil beu is en hij moe is, en ik brak.. Hij werkt 5 dagen per week, is dan ong 12u van huis. Die 12u zit ik met de huilende baby... Bovendien doe ik de nachten helemaal alleen omdat ik merk dat hij zo chagrijnig wordt van de baby.. Hij slaapt dus 8u per nacht op de logeerkamer.. Hoe denkt hij dat ik me voel?!

Ik merk dat hij geen geduld meer heeft en hij op is, hij lijkt afstand te nemen van zn dochter en ook van mij.. Ik hoop dat hij snel bijdraait, deze mama houdt het niet lang alleen vol...

2033 x gelezen, 6

reacties (25)


 • Mamivan4

  Heb je hulp nodig ? Waar woon je ? Zou ik langs kunnen komen je helpen?

 • ilsje85

  Heeft de ziekenhuisopname niets uitgewezen? Killing. Ik voel met jullie mee😢

  Mag hopen dat ze wel onder controle is (en blijft) van een kinderarts in het ziekenhuis?

  Wat kan helpen:

  *osteopaat (wel één mét ervaring met baby's)

  *babymassage (o.a. via fysiotherapeut)

  *draagzak/draagdoek

  *kipkep warmtekussen (pittenzak)

  *anti reflux baby kussen of matrasverhoger

  *anti reflux kunstvoeding tegen kramp, spugen en koliek

  *maagzuurremmend medicijn bijv. Omeprazol

  En verder, doe wat goed voelt. Als inbakeren meer spanning en stress brengt, dan het íets oplevert dan is het dát niet voor jullie. Rechtsom of linksom, het is belangrijk dat je je gekend voelt en gesteund voelt. En ik hoop dat het resultaat niet lang op zich laat wachten 🍀🍀

 • La_Luz

  Wat vreselijk zwaar voor je! Zo'n eerste periode is zwaar, maar de leuke dingen maken dat goed. Bij jou is die balans volledig weg zo te horen.

  Mijn schoonmoeder heeft veel ouders met huilbaby's geholpen. Ik weet dat zij ook aangeeft dat als je iemand in je omgeving hebt, dat die het een nachtje kan overnemen. Probeer dat te regelen, je hebt het echt even nodig voor jezelf! Verder krijg je genoeg tips, maar zoek even een rustpunt voor jezelf.

 • -BoysMom

  Je heb pacco afbouw inbakerdoeken. Dan zijn ze wel goed ingebakerd maar armen geheel vrij.. heeft hier goed geholpen en we zijn toen naar een manueel therapeut gegaan ipv osteopaat.

  En ik hoop dat je vriend je gewoon helpt want hij is niet de enige die vermoeid is. Ik had hem serieus van zn nest afgetrapt maar nu kan ik daar ook heel slecht tegen..

 • boterbloemen

  Ooh, dat slaaptekort en geen rust in je hoofd kunnen krijgen, dat is killing. Niet gek hoor, dat jullie ruzie krijgen en op elkaar mopperen. Je kunt gewoon niks meer hebben. En daar kun je allebei niks aan doen. Is heel menselijk. Voor nu hartstikke rot, maar daar komen jullie wel uit. Nu is het bikkelen, automatische piloot, volhouden. Zeg het soms ook maar gewoon: sorry, ik kan niet meer normaal reageren, ik ben ook kapot. En je mag ook zeggen dat je hem nodig hebt hoor.

  Ik denk dat het heel goed is om oma even in te schakelen. Misschien de baby bij haar, of zij bij jou thuis maar dan jullie even weg? Boek dan een hotelkamer. Slapen, even stilte om je heen, even je lijf ontspannen in een warm bad, een warme maaltijd eten in rust. Als is het maar een middag en avond. Je moet tussendoor ook jezelf op kunnen laden. En dan daarna oma af en toe, dat je even een rondje kan wandelen of dat zij even gaat wandelen en jij je huis even leeg hebt. Als je te veel van jezelf vraagt, gaat het mis en daar heeft je kindje ook niets aan. En een beetje opladen geeft je weer wat kracht om rustig bij je kindje te blijven en het huilen vol te houden.

  Ik ben meestal wel geneigd advies van artsen op te volgen, maar bij babies is het voor mij ook wel: als het niet goed voelt, dan niet. Het moet passen bij kind én ouder. Ik heb inbakeren ook geprobeerd, en er werd inderdaad gezegd dat ze soms een paar dagen nodig hebben om er aan te wennen en dat ze in het begin protesteren. Nou, die van mij werd paars van woede, tot kokhalzen aan toe. Dat heb ik dus ook geen dagen volgehouden, dat voelde zó verkeerd. Maar ja, die was onrustig. Die huilde niet zo extreem. En fysiek ongemak (moe, pijn in nek van vele dragen) dat kan je wel hebben, maar dat vele huilen en krijsen, daar zou ik ook van doordraaien hoor. Dus snap wel dat je het toch probeert.

  Vrienden van ons hadden een huilbaby. Álles geprobeerd, niets werkte. Wanhoop nabij. En op een dag belde ze me huilend op. Ze was wakker geworden in een stil huis. Dat was sinds de geboorte nog nooit gebeurd. Ze had gewoon geslapen tot ze uit zichzelf wakker werd. Ze was zich doodgeschrokken, dacht dat er iets mis was met de baby. Maar die sliep. Ze sliep! Mijn vriendin werd bijna gek van emoties. En zonder enige reden was het extreme huilen ineens over. Dat was met 9 weken. Dat voelt voor jou als een eeuwigheid natuurlijk nog. Maar weet dat huilbabies echt bestaan en dat er heel vaak helemaal geen reden voor te vinden is en dus ook geen oplossing. Ik kan me voorstellen dat tips heel fijn zijn maar dat je er ook onzeker van wordt. Tuurlijk, probeer alles uit want als het werkt: hallelujah! Maar het kan echt zo zijn dat er niets is dat je kunt doen, behalve er voor haar zijn en het samen uitzitten. En dat het dus niemands 'schuld' is, dat niemand tekort schiet of het verkeerd doet.

 • mama-van-E.J.M

  Ben je al bij een osteopaat geweest? Er kan nl. Wat knel zitten wat blokkeerd, helaas kijken ze in het zhuis naar medische oorzaken en niet naar spiern, organen en beknellingen. Zou het eens proberen vaak ben je mwt een paar behandelingen klaar en heb je een heel ander kind!

 • Soof16

  Baby’s en met name huilbaby’s zijn zwaar. Zeker als je samen in een vicieuze cirkel zit. Hier de eerste maanden ook heel veel gehuil, weinig slaap en twee wanhopige ouders. Om het te doorbreken heb ik alles aan de kant gezet en ingestoken op ritme en slaap: voorspelbaarheid. Dus wakkertijd respecteren (en die is echt heel kort bij jonge baby’s..) en vervolgens haar te helpen. Inbakeren werkte hier niet, werd ze heel boos van. Ik wiegde haar in slaap (en ja, dat kon heel lang duren), deed haar in de draagdoek en ging wandelen of liet haar in slaap vallen aan de borst. Alles wat wel of niet goed zou zijn om te laten slapen legde ik naast me neer. Ze sliep de nachten en overdag op mij. Al die zogenaamde slaapassociaties komen later wel, het belangrijkste nu is dat je baby zich veilig en geborgen genoeg voelt. Wat hier ook werkte was de instelling: ik ga je helpen want je hebt het moeilijk. Babymeisje doet het niet expres, ze heeft gewoon nog niet geleerd hoe het moet. En dan moet jij als ouder vertrouwen uitstralen. Als ik tijdens het wiegen zelf ongeduldig of wanhopig raakte en dacht ‘waarom slaapt ze nou niet’, duurde het langer. Als ik naar haar uitsprak dat ze het moeilijk vindt, maar mama net zo lang doorgaat met wiegen om haar te helpen slapen tot het lukt. Als ik me ertegen verzette omdat het ik het in mijn hoofd anders wilde, had ik echt een nog slechtere dag samen. Wees mild voor jezelf, je meisje en je man (mannen kunnen slechter tegen slaapgebrek, mama’s hebben een soort superkracht 😉), vraag hulp en ‘go with the flow’. En volg je mama gevoel, als jij denkt dat er iets is, volg dat dan ook.

  Sterkte, het wordt echt beter

  En fijne leestip: https://www.liefdevaneenmoeder.nl/mama-word-eens-wakker/

 • ME1214

  Ach wat heb ik met jullie te doen! Ik herken je verhaal en daarom reageer ik er toch op. Onze eerst krijste ook vreselijk, ze was 3 mnd oud, papa op uitzending en mama helemaal murw. Ik ben bij een fantastische osteopaat in Apeldoorn terecht gekomen. Ik belde, hij hoorde mijn paniek en ik kin binnen een uur komen. Daarna sliep ze, kon het niet geloven. Het is al eerder gezegd osteopathie en ook ik raad het aan! Zou wel zorgen voor ervaring met baby’s! Sterkte

 • mama-van-E.J.M

  Ja dit dus!👌

 • ME1214

  Ach wat heb ik met jullie te doen! Ik herken je verhaal en daarom reageer ik er toch op. Onze eerst krijste ook vreselijk, ze was 3 mnd oud, papa op uitzending en mama helemaal murw. Ik ben bij een fantastische osteopaat in Apeldoorn terecht gekomen. Ik belde, hij hoorde mijn paniek en ik kin binnen een uur komen. Daarna sliep ze, kon het niet geloven. Het is al eerder gezegd osteopathie en ook ik raad het aan! Zou wel zorgen voor ervaring met baby’s! Sterkte

 • Linde-1

  Oh wat heftig.. ik weet nog dat mijn man ook steeds chacherijniger werd met onze oudste.. was ook een huilbaby. Heel pittig. Hij bleek reflux te hebben.

  Inbakeren wel geprobeerd maar ik vond bet gewoon zo zielig, het was niets voor hem .. als je er niet goed bij voelt zou ik niet meer inbakeren.

  De osteopaat kan echt wonderen doen

  . Als je er nog niet geweest bent, bel maandag gelijk.

  De jongste vond het ook vreselijk om ingebakerd te worden.. hij was geen huilbaby maar hield zich wel wakker met zwaaiende armpjes en beentjes. Bij hem hielp een zijligkussen. Dan lag hij toch wat geborgen maar kon niet zo makkelijk met zijn armpjes zwaaien.

  Sterkte en ik hoop dat je snel weet wat je kindje heeft 😘

 • Moedervanprinses

  Wat heftig voor jullie! Inbakeren moet wel bij je passen ik heb het idee dat baby's voelen als je er zelf net achter staat. Heb het bij 2 van mijn 3 kinderen geprobeerd maar vond ze zo zielig dat ik dat uit mijn hoofd heb gezet.

  Ben je al eens naar een osteopaat geweest?

 • NewBaby2018

  Sterkte! Ik weet hoe verschrikkelijk het is. Het sloopt je. En ik kan wel zeggen, het komt goed, ja dat komt het ook wel, maar daar heb je nu niks aan.

  Goed op jezelf letten en goed voor jezelf zorgen. Dus probeer af en toe je kleintje uit te besteden, slaap te pakken, wat ontspannends te doen.. als jij omvalt dan heeft niemand daar wat aan. En zoek als deze periode voorbij is ook hulp, praat erover, laat het geen taboe zijn. Het hebben van een huilbaby is loei en loei zwaar, je neemt het de rest van je leven mee.

  En daarbij, roep die vent van je tot de orde. Het is ook zijn kind. Jullie moeten hier samen doorheen.

 • Chudo

  Lieverd laat samen even op. Laat de kleine een avondje en nachtje bij je moeder zodat jullie weer een beetje kunnen opknappen. Het is voor jullie allebei zwaar en doordat ook hij oververmoeid is maakt hij zulke nare opmerkingen. Hij voelt waarschijnlijk ook een hoop druk op zn schouders.

  Samen moeten jullie het doen!! Maar dan moet je eerst weer wat energie hebben om dat te kunnen.

 • Marisje2010

  Ik weet hoe je je voelt.

  Ik zou je zo graag willen helpen

  Ik weet niet welke inbakerdoek je gebruikt, maar ik vind de puckababy mini echt fijn en mijn kleine meisje ook.

  Ik wou dat ik deze 7 jaar geleden had.

 • Umpire

  Wat zou ik je toch graag willen helpen zeg, als ik je verhaal zo lees. Onze dochter huilde stuk minder, maar vond de eerste 6 weken al zwaar. Ik was het huilen op een gegeven moment zo zat, dat ik een super strak ritme heb aangehouden. Uit bed, luier verschonen, flesje en bij het eerste beste gaapje het bed in. Even laten huilen en dan viel ze in slaap. In het begin schoot ze snel weer wakker, maar dan pakte ik haar even op tot ik zag dat ze moe werd en hop weer in bed en even laten huilen. Ze heeft een heel tijdje gehad dat ze even moest piepen voor ze in slaap viel en blijkbaar hebben sommige kindjes dat wel nodig. Op een gegeven moment hoor je het verschil tussen de huiltjes en wanneer het echt raak. Ik zou echt rust en regelmaat proberen en dit doorzetten. Heel veel succes voor jullie. Probeer vol te houden!

 • Dreamsz90van2

  Ik heb in hetzelfde schuitje gezeten. Volhouden echt en probeer het met babysteps. Inbakeren en dan warme voeding geven en slapend in bed leggen. Als dat goed gaat inbakeren voeding in bed en stap voor stap kom je er. Ik heb ook alles alleen moeten doen maar we zijn nog steeds samen. Bij jou komt het hopelijk ook goed. Vraag hulp van bijvoorbeeld oma en pak die tijd dan nuet voor het huishouden, maar om te slapen , zodat je wat energie op doet. Heb je een draagdoek? Daar slapen ze ook heerlijk in♥️ mocht je in de buurt wonen had ik je oprecht graag willen helpen!

 • AT85

  Wat ontzettend zwaar voor jullie alle 3. Ik hoop dat je familie/netwerk per direct inzetbaar is, zo niet afstemmen wanneer ze kunnen helpen zodat jullie er niet aan onderdoor gaan. Dit is gewoon loodzwaar en je hoeft het niet alleen te doen. Ik wens je heel erg veel sterkte en kracht toe. Kom je deze avond en nacht nog wel door of heb je nu hulp nodig? Zijn er mensen die je vanavond/vannacht kan bellen als dat nodig is?

 • Mommyx3

  Jeetje wat heftig voor jullie ! Ik weet niet wat je al allemaal hebt geprobeerd ik denk heel veel maar ik geloof niet in huilbabys. Dat ze zonder reden huilen er moet wat zijn. Er zijn gespecialiseerde klinieken voor huilbabys misschien dat je daar terecht kan met de kleine. Hoe zwaar het ook is ik zou een weekendje weg boeken voor jullie allebei even rust samen en in een andere omgeving. Als jullie beide op zijn straks dan heeft ze niet veel aan jullie heel veel sterkte en makkelijk gezegd maar deze fase GAAT VOORBIJ 🍀

 • Momtini

  Lijkt me heel erg zwaar... Neem het aanbod aan van oma , zodat je zelf even kan opladen .... en dan paar dagen proberen inbakeren zodat je zeker weet dat dat t ook niet is.... mocht je wel weer contact opnemen als dat ook niet werkt?

 • mamavananouk

  Oma wou toch helpen ? Dat zou ik dat doen. Kan je man niet even weg en dan oma bij jullie een paar dagen om je te helpen . Je kan ook wel weer naar oma maar dat is dan weer andere omgeving enzo . Al zou dat ook wel opeens kunnen helpen

 • mamavananouk

  Oma wou toch helpen ? Dat zou ik dat doen. Kan je man niet even weg en dan oma bij jullie een paar dagen om je te helpen . Je kan ook wel weer naar oma maar dat is dan weer andere omgeving enzo . Al zou dat ook wel opeens kunnen helpen

 • Aapjeguppie

  Och meid wat ontzettend vervelend. Het is goed te horen dat er niks met je kleine meid is maar pff wat moet je dan nu. Ik weet niet of je een vangnet in je omgeving hebt maar hoop het van harte voor je en ook dat je daar dan even goed gebruik van kan maken. Dit kost heel wat in een relatie, het krijgen van een baby (eerste helemaal maar daarna ook de eventuele volgende) is sowieso al een impact maar een baby wat zo huilt is helemaal heftig. Blijf praten met je partner, het is belangrijk dat je er voor elkaar bent en elkaar hoort. Je kan niks voor elkaar oplossen maar wel elkaar vasthouden en weten dat je allebei van de kleine houdt maar nu even niet weet hoe het moet. Jullie komen er (hoop ik) samen uit, vraag je omgeving voor hulp.

 • Wonderful-life

  Wat vreselijk zeg... maar zoek hulp uit je omgeving. Die het even een paar uurtjes kunnen overnemen van jullie, zodat jullie ook even opladen...

  Heel veel sterkte...

  Ps. In Duitsland heb je een gespecialiseerde kliniek / professor voor huilbaby’s. Schijnt dat hij goede resultaten behaalt. Wellicht eens kijken of hij contacten in Nederland heeft, waar je wellicht bij terecht kan voor hulp.

 • Vlindermoeder

  Kun je niet inbakeren en dan in je armen in slaap laten vallen? Heb je het aanbod van oma nog aangenomen?

  Succes!