Ik wil en kan niet meer

Ik ben momenteel 38 weken en ik kan en wil niet meer verder.. 


Sinds de zwangerschap ga ik steeds langer en harder snurken, waardoor er frustraties ontstaan tussen mij en mijn man.. Hij slaapt niet als ik snurk en maakt mij wakker, ik ben chagrijnig omdat ik sowieso al slechter slaap door de buik... Ondertussen slaap ik al enkele weken op de bank.. Hij wil geen logeerbed kopen, hij vind het idee van standaard apart slapen maar niks... Ik ben doodop, ondanks dat ik overdag dutjes doe en slaap inhaal...


Mijn vriend is verslaafd aan zijn werk, hij werkt 10 uur per dag, twee uur pendelen erbij, hij is dus amper thuis.. Toen we aan kinderen begonnen zei hij dat hij minder zou gaan werken, maar tot op heden werkt hij nog steeds evenveel.. Als hij thuis komt is hij uitgeput en niks waard... Ik maak me oprecht zorgen over hoe het zal zijn als die kleine er is, hij zegt dat het dan wel anders gaat en dat hij dan wel wat gaat doen... Ik moet hem maar vertrouwen, meer wil hij er ook niet over zeggen...


Hij luistert wel als ik over de zwangerschap praat of over de kleine, maar uit zichzelf praat hij er nauwelijks over.. Hij heeft geholpen met de meubels in elkaar zetten en schilderen van de kinderkamer, al de rest heb ik zelf moeten doen want hij bleef het maar uitstellen.. Ik heb alle spullen gehaald etc... Over mijn buik aaien of tegen de kleine praten, daar denkt hij nog niet eens aan..


Ik heb geen familie meer en maar één enkele vriendin, verder heb ik geen sociale contacten aangezien ik al jaren van huis uit werk aan mijn eigen bedrijf... Ik heb niemand die mij vraagt hoe het met me gaat, hoe ik me voel, met wie ik mijn enthousiasme kan delen, ... Ik voel me zo belachelijk eenzaam..


Maar deze week kwam de druppel... Wij wonen sinds twee maanden in onze nieuwe woning.. Ik heb dus een éénmanszaak (webwinkel) waarbij één pallet goederen geleverd wordt per week, en ook één keer per week wordt een pallet weer opgehaald..  Ik krijg geen klanten aan huis of wat dan ook. Verder ben ik wel iemand die regelmatig producten bestel online en laat levern aan huis.. Mijn buren vinden het niet leuk dat er zoveel 'vrachtverkeer' komt door mijn webwinkel, waardoor ze een procedure zijn gestart dat ik deze moet verplaatsen naar een winkelpand... Dit kreeg ik deze week te horen, op 38 weken.. Ik heb de energie niet om hier wat mee te doen, zeker niet met een kleine (heel snel) op  komst... Dit is mijn inkomen, mijn job, waarom moeten ze daar nou over zeiken? Ik kan geen winkelpand huren, dan hou ik geen inkomen meer over.. Ik wil deze droom niet opgeven omdat mijn buren zuur zijn... En tegelijk voel ik me zo schuldig en kut dat zij last hebben van mijn zaak.. Ik voel me nu  niet meer op mijn gemak in mijn eigen huis, maak me echt zorgen dat ik nu jaren burenruzie tegemoet ga.. 


Ik ben mentaal helemaal op en kijk nu op tegen de kraamtijd.. Ik weet niet of ik een baby nu wel aankan, maar niet dat ik veel keuze heb... En daar is het schuldgevoel weer omdat ik dit zeg, want die kleine meid is echt wel gewenst hoor.. Ik ben zo gestresseerd, ik kan niet meer ontspannen, ik heb het zo benauwd, ... 


Help :(

3262 x gelezen, 10

reacties (36)


 • mijn~meisje

  voor je eigen nachtrust. Koop dat logeer bed! Een bed slaapt zo veel beter dan een bank! Dat je een extra bed in huis hebt betekend niet dat je relatie minder word of dat jullie standaard apart gaan slapen. Het betekend dat jij snachts lekkerder kan liggen en beter kan slapen. Wat ik altijd deed met mijn ex was even samen knuffelen in het zelfde bed voor we gaan slapen. Dan echt slapen in een ander bed. Goede nachtrust is heel veel waard.

 • Manon3

  Dat zijn veel dingen tegelijk.

  Een logeerbed kopen is anders dan elke dag apart slapen.

  Je kan immers elke dag apart de keuze maken of je in jullie bed gaat slapen of in het andere bed.

  Ik vind het echt heel bijzonder dat jij zwanger bent en genoodzaakt op de bank moet slapen omdat man last heeft van jouw snurken. Als hij er last van heeft, is dat natuurlijk vervelend, maar om jou nou wakker te maken? Daarnaast kan hij beter op de bank slapen, dan jij nu je zwanger bent..

  Is er ruimte voor het logeerbed in de kinderkamer? Het kan sowieso fijn zijn om de eerste tijd samen te slapen om je kindje goed in de gaten te kunnen houden. Dus misschien kun je het op die manier zien en niet als een bed om apart te slapen.

  Ik vind het logeerbed echt ideaal. Als ik me niet zo lekker voel of er is een mug op de slaapkamer ga ik gewoon (al dan niet midden in de nacht) naar de andere kamer en slaap weer door. En samen slapen blijft echt wel gezelliger, dus in praktijk lig ik echt wel 9 van de 10 keer bij mijn man op bed.

  Ik zou toch proberen hier meer over te praten, dat jij je onvoldoende gesteund voelt in jouw zwangerschap.

  Als hij minder wil gaan werken zodra de kleine er is, moet daar ook een concreet plan voor gemaakt worden. Het is immers al over twee weken en zomaar stoppen met werken kan niet. Heeft hij vakantie aangevraagd? Ouderschapsverlof?

  Vervelend ook dat je niet zo veel mensen hebt om mee te praten. Dat kan ook enorm helpend zijn om je emoties te verwerken, gewoon even over alles praten. Misschien kun je contacten leggen via een zwangerschapscursus (mogelijk wat laat) of initiatieven voor kleine kindjes/moeders?

  Dat zijn dan ook meteen mensen die momenteel met dezelfde dingen bezig zijn als jij. Dus met wie je straks kan overleggen hoe zij dingen aanpakken.

  Dat van de buren lijkt me ook erg stressvol. Misschien kun je met ze in gesprek gaan, dat je het vervelend vind dat zijn last ervaren, maar dat jij nu hoogzwanger bent en er niet zo veel aan kan veranderen. En ze dan wel tegemoet komen door bijvoorbeeld een deel van de pakketjes naar een pakketpunt te laten brengen. Dan kan jij of je partner af en toe met de auto naar het pakketpunt en in een keer een groot deel van de pakketjes ophalen, ipv steeds opnieuw een auto/bezorger voor de deur te hebben. Als jij hun tegemoet komt, zullen zij vast ook wat meelevender worden met jouw situatie. Want hoewel ik het erg ver vind gaan van jouw buren om een procedure te starten hebben ze wel rechten. Sommige bedrijfjes mag je namelijk inderdaad wegens overlast niet aan huis hebben. Dus ik zou ook wel even ergens goed informeren wat jouw rechten zijn en of je dit kan winnen. Hoewel een procedure de sfeer tussen jullie als buren sowieso niet beter zal maken, ook als je wel wint.. Dus als je er onderling uit kan komen zou dat echt veel beter zijn. Maar nu zou ik wel even proberen het te laten rusten, als je 38 weken zwanger bent zijn er belangrijkere dingen dat je buren op goede voet houden.

  Het komt vast helemaal goed. Als jullie meisje er straks is zul je vanzelf voor haar zorgen, ondanks van alle stress. Dus ga er gewoon van uit dat je super sterk bent en je dit helemaal aan gaat kunnen. De eerste week krijg je in ieder geval wat hulp van de kraamverzorgster.

 • Lien-

  Lieve Fenne,

  Relax (ik weet klinkt makkelijker gezegd dan gedaan) en geniet nog even van deze tijd als zwangere vrouw. Je zit BOMVOL met hormonen en zult momenteel extra heftig op alles reageren.

  Om te beginnen... misschien iets minder leuk om te horen. Maar ik vind het echt belachelijk dat jij als zwangere vrouw op de bank slaapt. Ik had persoonlijk al heeeeel lang een logeerbed gekocht. Jij mag toch zeker ook keuzes maken in huis? En wat betreft de emoties van je vriend naar de baby toe in je buik... Praat er met hem over, hoe jij je voelt. En wellicht is het ook een stukje accepteren dat sommige mensen nog niet echt iets hebben met een baby in de buik. Vaak komt dit pas na de geboorte. Mannen voelen nu eenmaal niet 9 maanden hetzelfde als wat wij voelen.

  Wat betreft familie en vriendin is niet leuk. Het is soms fijn om even lekker je ei kwijt te kunnen en een luisterend oor te hebben. Wellicht dat een vriendinnenwebsite en optie is voor je? Ik heb mij ook aangemeld toen ik verhuisde naar een hele andere omgeving waar ik niemand kende. Echt ideaal!

  En je buren... laat maar lekker praten zou ik zeggen. Jij bent in je recht en je buren hebben gewoon dikke vette pech. En geef anders door aan je vriend dat je er stress van krijgt en of hij dat "gedoe" even wilt overnemen. Nu kan je dit soort stress er echt niet bij hebben.

 • Evelienetje

  Hoi,

  Wat een stress! Ik hoop dat je toch wat rust vind en er samen iets voor vinden. Nog een klein stukje.

  Wat betreft de buren. Heb je al contact gehad met buurtbemiddeling bij jou in de buurt. Zij zijn gespecialiseerd in het oplossen van buren ruzies. Misschien kunnen zij eens met de buren gaan praten?

 • Casey34

  Herkenbaar hoor, hier ook een bankslaper mijn man moet er heel vroeg uit en ik wil dat hij goed slaapt. Nu de jongste wat beter gaat slapen liggen we minder op de bank. Wat ook fijn is. En jou buren jee wat erg maar parkeer 😅 dat even. De rechtszaak komt en dan kun je daar weer mee verder nu kun je er niks mee. En ga lekker slapen wanneer jij dat wil.

 • Fenne93

  Ik ben toch een beetje geschrokken van de reacties.. Mijn man gaat om 20u30 slapen, omdat hij 5u weer op moet voor zijn werk.. Ik ben iemand die meestal tot 23u-24u op de bank TV ligt te kijken.. Ik zou niet vrolijk worden als hij mij om 20u30 naar bed stuurt zodat hij op de bank kan slapen.. Vandaar dat ik zelf, uit eigen keuze op de bank ga slapen, vanaf 5u ga ik ook wel in bed liggen maar dat is dan maar voor 2 uurtjes en dan sta ik ook weer op.. Mijn man vind het ook niet leuk dat ik op de bank moet slapen, maar praktisch gezien is dit gewoon de oplossing.. Een logeerbed wil hij niet omdat hij niet wil dat we standaard apart gaan slapen eens die kleine er is, hij wil graag bij me slapen als een getrouwd koppel en dat de kleine dus bij ons beiden kan slapen, niet enkel bij één van de twee ouders... Iemand stelde nog oordoppen voor, hij heeft speciaal op maat gemaakte oordoppen die mijn gesnurk moeten dempen, maar die lijken ook niet (genoeg) te werken.. Dit alles wil niet weg nemen dat het enorm vermoeiend is om zo extreem last te hebben van het gesnurk, zowel voor mezelf als voor mijn man en we worden er allebei niet al te vrolijk van...

  Verder wil ik jullie wel bedanken voor de lieve woorden en steun, toch leuk om te lezen!

  De procedure van de buren moet ik eigenlijk los kunnen laten, maar ik ben er de hele dag mee bezig.. Zeker aangezien mijn werk gewoon door gaat, en er dus nog steeds vrachtwagens gepland staan deze week.. Ik loop nou al te stressen omdat er donderdag weer een lading aankomt.. Het duurt max 10 minuten dat die er staat, maar die 10 minuten bepalen nu alweer 3 dagen mijn stressniveau... Waarom kan ik dit soort dingen niet naast me weg leggen?!

 • San744

  Wat een vervelende situatie. Voor wat betreft je buren, kun je niet met ze het gesprek aangaan? Wellicht is de oplossing dan niet heel complex en helpt het al wanneer ze van te voren weten wanneer er lading komt en erop voorbereid zijn?

 • Fenne93

  Bedankt om mee te denken! Ik heb geprobeerd met ze te praten, maar helaas helpt dat niet, ze willen gewoon niets weten van bestelbusjes/vrachtwagens in 'HUN' straat.

  Ik kom net van een afspraak bij de gemeente hieromtrent en ik ben volledig in orde met alle vergunningen, ik doe niets dat niet mag en dat gaan ze ook de buren laten weten.

  Alle dingen die ik doe om het ongemak van de buren te verminderen, hoef ik niet eens te doen, ik ben in mijn recht.. Maar ik doe het toch omdat ik geen gezeik wil met buren, maar het is niet goed genoeg en ze willen mijn bedrijf hier weg hebben.. Grr

 • mamavananouk

  Je man wordt wakker van je gesnurk dan kan hij dan toch even naar beneden verkassen . Heb ik ook altijd gedaan . Ik ging echt niet mijn man wakker schudden omdat hij snurkte . Ik verkaste naar beneden en sliep op de bank verder .

 • Ja19

  Hey. Het was mij vooraf niet helemaal duidelijk wat de slaap tijden van jouw en je man zijn. Toch, voor je eigen rug is slapen in een bed wel beter. Nou als je het echt geen probleem vind, prima. Ik wens je succes met de laatste loodjes en vast een voorspoedige bevalling!

 • MemmievanT

  Je moet onthouden dat mannen minder snel gewend zijn aan het idee dat er een nieuwe baby het gezin in komt. Sommige mannen hebben zelfs als de baby er is tijd nodig er aan te wennen. Dus kijk niet raar op als dat niet gelijk verbeterd. Wel kun je je zorgen uitspreken als je je alleen voelt. Ik was positief verbaasd over mijn mannetje, die ging op de dag dat ik een ballon kreeg nog aan het werk. Maar nadat de baby er was was hij helemaal over the moon. 2 dagen daarna moest hij toch echt weer aan het werk als afleiding en tijd voor hemzelf. Je hebt de eerste week kraamzorg wat je echt gaat helpen. En geef je mannetje ook de tijd er aan te wennen. Maar laat je zeker niet passeren, jullie zitten hier samen in dus moeten jullie het ook samen doen. Het is niet een poes wat haar zelf wel red. En dat komt snel genoeg naar voren. Je komt er wel, dit gaat vaak allemaal vanzelf lopen. Maar dat je er helemaal mee klaar bent snappen wij allemaal. De laatste loodjes zijn het zwaarste. Spreek je uit, en bedenk je dat je man ook moe is straks. Komt goed meid. Het wordt beter nadat het slechter ging.

 • 3moppies

  Oké man en bankverhaal is duidelijk.

  Wat betreft je buren, die hebben hun recht. Iets met woon en bedrijf bestemming. Helaas.. maar misschien als je man zoveel werkt jij wat minder/ anders kan doen?

 • Fenne93

  Ik kreeg een vergunning van de gemeente om een éénmanszaak te starten in mijn eigen woning, dus met een woonbestemming.. Dus of ze in hun recht staan, denk ik niet, zal de rechtbank uiteindelijk wel over beslissen.. Ik zit er eerder mee dat ik gezeik heb met ze, ondanks dat ik alles doe wat ik kan doen om hun last te verminderen.. Ik kan dat niet los laten..

  Ik werk al maar parttime van huis uit, omdat mijn man zoveel werkt is het niet nodig dat ik meer ga doen.. Het is mijn droom job en mijn inkomen, schande als ik dat moet opgeven omdat buren max 30 min per week een vrachtwagen aan hun deur hebben staan (terwijl ze vaak niet eens thuis zijn op die uren)

 • Ashleyjessy

  Ach Meis , de enige die belangrijk is je kleine kindje. Die goed moet groeien. Daar heeft hij/zij jou voor nodig dus je moet goed voor jezelf zorgen. Wees wat strenger, het kan toch niet dat jij je frustratie en verdriet alleen bij wildvreemden Kwijt kan? Hij hoort er voor jullie te zijn. EIS dat hij minder gaat werken zodra de baby er is. EIS dat hij jou helpt met een oplossing met de buren.

  Als de rechter ziet wat jouw inkomsten zijn en hoeveel een pand zou kosten, win je die zaak met gemak hoor . Niet te druk om maken .

  En jeetje wat een zeikerds, 2x pw vrachtwagen voor je neus . Kijken ze maar even naar de geraniums aan de andere kant van het huis.

  Kom voor jezelf op lieverd, voor je baby. Ik ben ook altijd heel meegaand met m’n vriend, maar er zijn grenzen hoor. Respect Liefde en waardering moet er wel zijn.

  Je mag me altijd een privé berichtje sturen als je behoefte hebt aan een gesprek!

  Veel liefs

 • Oummii

  Wow de reacties hier! Zij heeft toch helemaal niet gezegd dat hij dit niet erg vindt? Zij gaf enkel aan zelf te slapen op de bank. Hoe kan die man op de bank slapen als zij laat gaat slapen en hij vroeg wakker moet worden?

  Jullie maken hem wel echt de slechterik in dit verhaal zeg, tjonge. We weten nieteens hoe hij zich hierbij voelt. Als mijn man snurkt, dan wek ik hem ook, ookal werkt hij ook in de ochtend. Koop gewoon zelf het logeerbed. Straks als je een kleine hebt ga je er ook nog gebruik van kunnen maken, en anders verkopen maar. Enkele weken zoete slaap is voor mij onbetaalbaar. Hebben wij ook gewoon!

  Dames vergeet niet dat ze dit bericht neerpende in een bui, we kennen het hele verhaal niet. De dingen die ze over hem zegt vind ik niet zo vreemd. Dat werkprobleem zou ik aankijken als de baby er is, geef hem een kans zichzelf te bewijzen. Veel mannen zijn niet zo geïnteresseerd in babydingen kopen. Nog meer mannen hebben gewoon geen behoefte om over buikjes te wrijven & te praten tegen hun ongeboren kind. Als hij zich daar niet lekker bij voelt, wat doe je eraan. Is zijn gedrag ideaal? Neen als ik het zo hoor. Maar ook zeker niet dramatisch hoor. En al zijn goede eigenschappen zijn op dit moment ook lekker weggelaten want, again, ze moest even ventileren.

  Ivm jouw buren, volg gewoon procedure mee, of niet, whatever. Je maakt je vast veel te druk hierover op dit moment.

 • Barbamammie79

 • mamavananouk

  Ik ben nu zo benieuwd of je nu op de bank ligt of na alle opmerkingen je man naar de bank hebt gebonjourd.

 • Jackie098

  Kun je misschien een paar nachtjes bij die vriendin slapen? Even weg van partner, buren en gedoe en door haar vertroeteld worden zodat je je minder eenzaam voelt? Na de bevalling zou ik de draad pas weer oppakken en waarschijnlijk staat je man dan ook meer voor je klaar zodat je samen de problemen kunt oplossen.

 • mamavananouk

  Of hij op de bank of investeren in een lekker logeerbed. Als hij me zou wakker maken dan zou ik echt heel boos worden

 • Nog-even!

  Wat voor man is dit? En waarom vind jij dit normaal???

 • Momoftwokids

  Laat hem per direct op de bank slapen ipv jij en koop een logeerbed! Dat komt ook echt af en toe van pas als de kleine er is!

  En probeer wat meer netwerk te krijgen of hier mensen te vinden bij wie je je hart kunt luchten. Heel belangrijk voor jou én voor die kleine!

  Kom voor jezelf en de kleine meid op💪Succes!!

 • Soraya12

  Ik zou het logeerbed kopen en van de nachten die je nu nog kan doorslapen genieten nog even je rust pakken

  Ik zou mijn man er op attenderen het met de buren op te lossen jij mag nu geen stres hebben en het zou zonde zijn als je inkomen hierdoor zou ophouden ( de buren hadden overigens ook even kunne wachten nu je zwanger bent en beetje respect tonen )

  Als de baby er straks is ben je in de wolken dat komt zeker goed

 • NYVM

  Dat zijn de zwangerschapskwaaltjes waar hij maar mee moet dealen. Zorg nu maar voor je eigen nachtrust en dan gaat hij maar op de bank slapen.

  Het is heel begrijpelijk dat je je zo voelt als je buren een procedure zijn gestart. Daar hoef je je niet schuldig om te voelen, wees lief voor jezelf en geef begrip aan je gevoelens.

  Ik vind het echt niet netjes van ze, maar je kunt er niet veel aan veranderen. Misschien komt er een prima oplossing. Of ze het nou winnen of niet, je kunt er niet veel aan doen nu dus het is zoals het is.

  De baby komt er bijna aan en dat is ook zoals het is. Denk allereerst aan jezelf en de baby. Zorg voor jullie geluk en de rest loopt zoals het loopt. Als je moe bent als de kleine er is dan ook aan jezelf denken en rustig aan doen.

  Denk allereerst aan jullie geluk en wees lief voor jezelf!

 • Afwachten0

  Als ik jou was, had ik die logeer bed echt gekocht.

  Maak je niet druk om die buren. Laat dat maar los. Stres is nu niet goed voor je.

  Wel heftig wat je nu allemaal mee maakt. Ik leef met je mee. Sterkte hè.

 • Mama-Manda

  Ga jij weer gauw in je bed slapen! Ben je helemaal gek geworden!!! Hoogzwanger op de bank. Nee dat kan echt niet vriendin!!! Dat is een aanslag op je lijf. Dan doet meneer maar oordoppen in!!!

 • 3Blessings

  Hij laat zijn zwangere vrouw op de bank slapen????? Wat is dat nou weer voor onzin!?! Jij hebt een baby die goed moet groeien in je buik en jij moet zoveel mogelijk rust krijgen nu. Ik zou mij niet zo druk maken om zijn nachtrust, die kan hij ook op de bank krijgen. Hij vind het niet nodig om een logeerbed aan te schaffen, dan mag hij ook op de bank slapen vind ik.

  Een goede nachtrust gaat sowieso even on hold zodra de baby er is. Het is lastig, maar je leert uiteindelijk wel omgaan met weinig/slecht slapen door kinderen en werken. Dat zal hij ook moeten doen.

  Mijn man was ook niet van het praten tegen de buik en ik maakte mij veel drukker om de babyuitzet dan hij (bij alledrie de kinderen). Voor hem werd het pas echt zodra de baby er was. Jij voelt de baby al constant en voor jou is de baby duidelijk aanwezig. Voor een man is dat toch wel anders. Mijn man is rechtgetrokken en een goede papa voor zijn kinderen. Ik zou mij daar nu al niet teveel zorgen over maken.

  Kan je geen juridische bijstand zoeken zodat je hierin goed vertegenwoordigd wordt en je dus de last van de procedure wat meer los kan laten Of zoals hieronder wordt voorgesteld, het pallet ergens anders laten bezorgen.

  Probeer niet teveel te stressen, uiteindelijk komt alles vast wel goed. Wildflower heeft gelijk, de stress is niet goed voor de bevalling en je wilt geen postpartum depressie hierdoor. Ik had vooral veel stress op mijn werk tijdens mijn laatste zwangerschap en dat heeft inderdaad bij mij bijna daartoe geleid.

  Probeer alle problemen een beetje los te laten en focus vooral op jezelf en je baby. En ga vooral weer in je eigen bed slapen!

 • Sharon

  Waarom laat je je behandelen als een voetveeg? Dat hij vijftig uur per week werkt geeft hem niet het recht op het bed..je bent verdorrie hoogzwanger van ook zijn kind.

  Meid echt ik heb met je te doen.

  Koop desnoods zelf dat logeerbed en ga lekker op de babykamer liggen en straks ook als de kleine meid er is.

 • Sssss

  Oordoppen.

 • N22

  Sorry hoor,maar ik krijg het hele verhaal niet uitgelezen. Raak gefrustreerd bij de eerste stukje al!! Snurken is een probleem?? Dus moet je maar lekker op de bank gaan slapen? Sorry hoor maar ook al werkt hij 80 uur per week. Hij heeft een probleem met jou buik en snurken dan gaat hij maar lekker op de bank of waar dan ook slapen. Meneer wil ook geen logeerbed kopen, want Hij vindt het idee niet leuk. Sorry maar ik hoor alleen maar hij wil, hij kan niet hij dit en hij dat. Ik neem aan dat hij ook voor een baby heeft gekozen? Dan heeft hij maar overal rekening mee te houden, hoe vervelend ook. Dan werkt hij maar minder, zoals hjj eerder beloofd heeft. Een relatie is geven en nemen. Denk ook gewoon aan jezelf en pak alle rust die je kan pakken,ga lekker in je eigen bed slaapt,hij heeft eenmaal geen buik om mee te slepen en alle kwaaltje erbij.

 • wildflower

  😞 Ten eerste, waarom laat je partner een zwangere vrouw op de bank slapen? Ten tweede, je moet alles los gaan laten. Ik heb rond 40 weken ook enorm veel stress gehad maar dan door een ervaring in het ziekenhuis, en ik moest echt actief aan de slag om alles los te laten. Zie het als oefening voor de bevalling en dalijk leven met een kindje. Baby kan nu niet jou stress erbij hebben, je kan de bevalling emotioneel tegenhouden en je wilt ook niet dalijk een postpartum depressie. Alles waar je geen keus in hebt (winkel procedure) loopt door, de rest moet je oplossen en afspraken maken, of los laten. Hopelijk komt alles op zijn pootjes terecht, laatste loodjes 🤗.

 • Fenne93

  Hij werkt bijna 50 uur per week, ik werk maar parttime en van huis uit.. Hij heeft de slaap meer nodig dan ik .. Bovendien ga ik pas laat slapen..

  Hoe laat je dingen los dan? Ik kan dat echt niet ..

 • Pindakaasappel

  Je vind zijn werk belangrijker dan de rust die je nodig hebt om je kind goed te houden?

 • M-R

  Meer nodig? Je bent hoogzwanger en hebt een baby in je buik dat groeit en heel veel energie van je vraagt.. Jij hoort echt niet op de bank. Je cijfert jezelf en je kind weg!!

 • wildflower

  ... Jij groeit een mens. Einde discussie toch? 😅

  Mijn partner werkt ook 60 uur per week (maar dan vanuit huis). En ik ben ook thuis. Iedereen slaapt slecht met een zwangere vrouw naast zich, als je je hoogzwanger omdraait moet de halve kamer verbouwt worden, laat staan plassen, maagzuur, ribben trappen etc. De (in mijn ogen) normale reactie zou zijn "wat kan ik doen?" ipv een zwangere vrouw op de bank laten liggen. Maar jij hebt echt je rust nodig! Aan gebroken nachten en een bevalling beginnen met slaap achterstand is ook niks!

  Leren loslaten zijn veel verschillende manieren voor.. Sommige mensen zijn heel praktisch en schrijven alles op om te kijken hoe je het kan oplossen (soms is de oplossing dat je er dus niks aan kan doen). Wandelen of in bad om alles over na te denken, en dan na elk punt dat je niet kan oplossen de zorgen "uitblazen". Je mag erover kletsen met buikbaby als je dat wat vind. Of mijn favoriet: op zijn peuters. Alles voelen, 10 minuutjes huilen en boos zijn en weer door 😂. Even zoeken wat voor jou werkt. Het boek "the fourth trimester" op Audible heeft ook wel fijne tips over loslaten pre- en postpartum als dat iets voor je is.

 • Tissie

  Mijn man werkt in een drukke periode, afgelopen weken dus, elke dag. Dag in dag uit om 6 uur zijn bed uit. En hij heeft een fysiek zware baan. Ik werk niet (en ben niet eens zwanger nu). Maar de enige die hier het bed uit gaat en ergens anders slaapt is mijn man. Want ik zorg 24/7 voor de kinderen.

  En ja, ik ga later slapen. Maar ik vermaak me ook prima op bed met een tv, laptop, tablet of een boek.

  Regelmatig leggen we de kids bij ons in bed en dan slaapt mijn man in het bed van de oudste. Want als moeder sta je gewoon altijd aan. Je bent altijd moeder en altijd paraat. Dus ik heb zoveel mogelijk slaap nodig.

  Je bent zwanger meis, laat jezelf niet het bed uit jagen. Je moet straks bevallen, dat is topsport dus je moet uitgerust zijn❤️

  Dus hij kan oordoppen in doen of gaat lekker op de bank liggen. Hij moet zich niet zo aanstellen hoor.

  Sterkte❤️🍀

 • Pindakaasappel

  Ten eerste gooi die vent van je op de bank. Hij gaat toch niet zijn hoog zwangere vrouw laten slapen op de bank. Sorry hoor maar wat een gekkie. Kan je de vracht niet elders laten bezorgen waar je het zelf afhaalt?