Het niet willen weten van het geslacht baby

Zijn er meiden die hebben gewacht tot met de bevalling
Wat het geslacht van de baby was? Wat was jullie ervaring
Wij zitten er ook aan te denken om het gewoon een
Verrassing te laten het is als verrassing gekomen
En voor ons is het gewoon het belangrijkste dat het
Gezond is we zijn met beide geslachten onwijs
Happy!

2179 x gelezen, 4

reacties (47)

1 2 • Ize

  Hey wat leuk je bent weer in verwachting, van harte!

  Bij de derde wisten we het geslacht niet. Ik vond de spanning van het niet weten erg leuk. Onze oudste zoon en dochter waren nog klein, dus ik had ook al alles voor zowel een jongen als meisje in huis. Nou ja, dit is al een oude blog, misschien weet je het intussen allang .

 • Fam.Jorissen

  Nee hoor wij weten het nog steeds niet

 • kiwibaby4

  Na 2 jongens en een meisje (wisten alle3 vantevoren ivm practische zaken en familie in het buitenland) was het laatste kindje een verrassing. Zelf had ik voor mijn gevoel een grotere band tijdens de eerste 3 zwangerschappen, omdat ik gerichter tegen de kleine kon zeggen: "nou nou C, mag het wat minder met het getrap daarbinnen, mama is geen voetbal" bijvoorbeeld. Bij de laatste zwangerschap heb ik dat echt wel gemist, al was het krijgen van een verrassing ook ontzettend leuk. Omdat we beide kleuren al in huis hadden, hoefde ik ook niet teveel op voor te kopen in 2 kleuren zeg maar (die practische kant weer)

 • anoniempje2018

  Bij mijn eerste twee zwangerschappen wilde we het geslacht heel graag weten.

  Dit keer willen we het geslacht niet weten, lijkt me zo mooi om te bevallen en dan pas te horen wat het geslacht is.

 • Paperdoll

  Ik wou het bij beidde weten. We hebben een jongen en een meisje. Ik heb wel gezegd nu als er ooit een derde zou komen, dan wil ik het niet weten. Gewoon omdat ook eens meegemaakt te hebben hoe dat voelt.

 • johannesen

  Bij zwangerschappen van de oudste 2 was het nog niet zo gebruikelijk om vooraf het gelacht te weten,bij de andere 2 wel maar ook toen wilde ik het bewust niet weten,geeft zo,n boost tijdens de bevalling vind ik.Overigens dacht ik alle 4 de keren dat het een zoon zou zijn en dat was ook 4 x zo haha

 • Fam.Jorissen

  Iedereen bedankt voor de reacties wij hebben besloten het als verrassing te houden

  Ieder zen voorkeur!

 • mamaandtwins

  Ik zelf wou het wel altijd weten. Maar een vriendin van mij heeft tot de bevalling gewacht en ze had er achteraf wel spijt van. Ze had toch het idee dat ze zich minder goed aan de baby had gehecht en dat ze te weinig voor haar baby had gedaan. Als we denken aan shoppen voor kleding , babykamer etc.

 • LittlePea

  Als je het weet kun je lekker gericht shoppen vind ik. De naam bedenken en die samen noemen...

  We wilden t eerst ook niet weten, maar toen alles zo moeilijk ging toch samen besloten dat we het wel wilden weten vooraf. Nu hebben we een mooie naam en dingen roze. Ook veel neutraal hoor, vind ik bij een baby passen... Maar kon leuk zachtroze dekentjes haken enzo... Heerlijk.

 • Barbamammie79

  Bij de oudste 2 wist ik het niet... toen kreeg ik maar 1 echo met 12 weken (2000 en 2002)

  Bij de 3de wist ik het wel... toen werd de 20 wkn echo ingevoerd.

  Bij de 4de wisten we het heel bewust niet ..... achteraf beetje spijt van.

  Bij de 5de wisten we het met 20 wkn vol overtuiging.

  Er komen hier geen kinderen meer maar stel dat....

  Ik zou het absoluut willen weten.

  Ik kan mij veel beter aan het kind hechten... ik vind het echt veel persoonlijker.

 • Marj0lein

  Wij hebben beide meegemaakt, 1x wel en 1x niet.. de niet had in de zwangerschap wat mysterieus en bij de bevalling een extra boost! En dat was zeer bijzonder om er zo achter te komen.. de wel weten gaf een rust bij de zwangerschap voor mij en bij de bevalling was het wachten op w. Omdat je het geslacht weet, weet je de naam ook al die erbij hoort.. dat weet je bij niet weten ook nog niet.. wie zal het zijn gedachtes krijg je dan..

  Nu voor de derde aan de slag en we willen het weer niet weten🥰

 • Mimi1228

  Bij 1ste wisten we het niet, ik vond het een leuke verrassing mn man kwam net baby in armen kijk we hebben een zoon. Vond super mooi. Nu zwanger van 2e en weten het weer niet vind veel leuker

 • mam2017

  Wij wisten het geslacht niet en man en ik hadden allebei andere vermoedens. (mijn man had gelijk).

  Het moment dat de kleine er uit moest, gaf me echt wel dat extra dutje om door te persen. Waren erg nieuwsgierig natuurlijk.

  Nog leuker was het moment, dat mijn man het geslacht mocht zeggen. Het is een JONGETJE riep hij helemaal trots. Echt super schattig.

  Als we weer zwanger mogen worden, wil ik het wel weten hahaha.

 • Sito

  Bij beide zwangerschappen wisten wij het geslacht niet.

  Zo leuk en spannend.

 • ~joyce

  Wij wisten het ook niet. Vond het heel leuk om daar naartoe te leven, soort extra sprankje energie wat ik ervan kreeg tijdens het laatste stukje van de bevalling.

  Mijn man mocht vertellen wat haar geslacht was. Zo had hij ook een ‘primeur’ tijdens deze hele zwangerschap.

  Qua kleertjes, wij hadden wat gehaald in mint groen/wit/geel en onze ervaring is dat we daarna een hele hoop kleren in het roze kregen😍

 • Dani9218

  Wij wisten het met beiden niet. Bij nummer 1 was de bevalling een beetje anders, waardoor het geslacht compleet bijzaak was. We hebben toen ook zelf effe snel tussen de beentjes gekeken en spraken hem toen gelijk aan met de naam. Bij nummer 2 moeten we het nog gaan zien, vind het wel weer heel leuk om het niet te weten. Maakt het naar de bevalling toeleven toch weer extra speciaal!

 • Pebblish

  Het lijkt me wel super speciaal om het na de bevalling pas te weten. Wist het bij beide van te voren maar vraag me soms toch af of het een andere ervaring had geweest.

 • Linde-1

  Ik zou het niet als verrassing willen. Veel te veel rompslomp met dubbele kaartjes, namen en andere zaken.

 • Fam.Jorissen

  Of gewoon een kaartje wat voor alle 2 kan je kunt er zelf zon rompslomp van maken als je wilt

 • MamaJL

  Wij weten het niet. Nu 35 weken. De enige reden waarom ik het zou willen weten is omdat we wel een meisjesnaam hebben maar nog geen jongensnaam.

  Verder maakt het me alleen maar heel erg nieuwsgierig naar de baby steeds. Wat weer helpt tijdens de bevalling.

 • Salamandertje

  Bij beiden wisten we het niet 😊

 • Reismama

  Bij drie van de vier kinderen wisten we niet wat het zou worden. Vooral bij de laatste keer waren we zo verrast door het feit dat het een jochie was. Helemaal onderste boven was ik ervan..

  Bij onze derde dochter heb ik me wel laten vertellen wat het werd en daar had ik zo'n spijt van. Voor mij voelde het alsof ik een kado zou krijgen maar dat ik al wist wat ik zou krijgen. Het was dus echt niets voor mij om het al te weten voor de geboorte.

 • Linnde

  Wij wisten t bij de eerste wel, bij de 2e en 3e niet. Ik vond het wel fijn om pas bij de geboorte te weten wie de baby was, jongen/meisje, welke naam, wel/geen haartjes, welke kleur haar, hoe t er uit ziet in t gezichtje enzo. Vond het echt de onthulling/bekendmaking van de baby. Vond het bij de 1e toch een soort van half dat je verder nog niets weet, alleen t geslacht. Stel nou dat ze t toch mis hebben...? En die 20 weken langer wachten is ook weer niet zo lang toch?

 • Vlindermoeder

  Wij wisten het de eerste keer niet. De verrassing was erg leuk! Ik had 2 meiden verwacht en we kregen 2 jongens. Ik snapte er niets van. Deze keer weten we het wel, maar houden we het geheim voor familie en vrienden. Mocht er nog een 4e kindje komen, dan gaan we weer voor de verrassing denk ik.

 • Blije_gup

  Bij m'n eerste zwangerschap wilden we het geslacht niet weten. We wilde graag verrast worden. Bij de bevalling was t al snel duidelijk... Kontje kwam eerst... 😂

  Op dit moment zwanger van tweede. We weten nog niet of we het willen weten. Het is praktischer om het wel te weten, maar laten verrassen is ook leuk.

 • Joyce1982

  Bij de oudste 2 wisten we het geslacht pas bij de bevalling. Nu zwanger van de 3e en vooral mijn man wilde weten wat het werd en hebben we dus deze keer gekozen om het wel te weten.

  Als ik nu nog een keer zwanger mocht worden zou ik het weer niet willen weten want dat vind ik zelf veel leuker.

  Ik moet wel toegeven dat het uit praktisch oogpunt heel leuk is om te weten omdat je dan wel leukere kleertjes kunt kopen.

 • Happyfamily!

  Hier 5x niet geweten. Wel in zwangerschap over gedroomd en alle 5 de keren klopte het

 • kiwibanaan

  Ik heb het bij de laatste niet geweten. Maar mijn voorgevoel klopte wel. Het was eens iets anders. Kon me dan ook niet verklappen qua naam😅

 • Mam4life

  Hier 4x niet geweten voor bevalling, vind het idd wel leuk om dat als verrassing te houden.

  Wel een voorgevoel gehad, maar die klopte bij de laatste niet.

 • Nog-even!

  Wij vonden het prima om het niet te weten. Bij de laatste wist ik het vanaf 35 weken en ik vond dat echt niet beter of leuker. Ik bleef net zo nieuwsgierig naar wat voor kindje dit nu weer zou zijn... Geslacht zegt zo weinig... Ook als je het geslacht weet, ken je je kindje nog niet...

 • mybabies

  Ik zou willen dat ik het gekund had, maar ik ben gewoon een heel ongeduldig type. Het lijkt me heel mooi om te wachten. Fijn om eens te lezen dat jullie met allebei heel blij zijn!

 • DebsterRoos

  Ik was zelf te nieuwsgierig, maar hoor van anderen dat het moment van het kindje krijgen hierdoor extra bijzonder voelde...

 • Rainbowafterstorm

  Yep.

  Bij ons tweede pas met de geboorte erachter gekomen dat het een tweede meisje is 💖

 • Anna-76

  Hoor het regelmatig, ikzelf was té nieuwschierig🤗

 • Soccer-Mom

  Wij wisten bij beide kinderen het geslacht niet. De verrassing is de welbekende kers op de taart. Het gaf de bevalling ook echt een extra boost. Voor praktische zaken vind ik het niet nodig om het geslacht van te voren al te weten. Wij kochten de grote spullen al in met het oog op meerdere kinderen dus die waren sowieso al neutraal. Het is trouwens traditie bij ons in de familie om niet van te voren het geslacht te weten. Zowel ik alsm mijn zusjes wisten het geslacht niet tot de geboorte.

 • Feria

  Bij nummer 1 en nummer 3 wisten we het geslacht wel, bij nummer 2 niet nu bij nummer 4 weer niet. Het is allebei leuk en het heeft allebei voor- en nadelen. Praktische voordelen van het wel weten zijn leukere dingen kunnen inkopen. Ik zie dat je al vier jongens hebt, dus jullie hebben misschien nog wel heel veel jongensspullen waarvan je nu ineens niet zeker weet of je ze nog een keer kan bewaren.

  Wij hebben er nu voor gekozen om het een verrassing te laten zijn, omdat we bij onze derde dochter allebei een lichte teleurstelling voelden bij de geslachtsecho (wéér een meisje). Omdat het nu een verrassing is tot aan de geboorte, denk ik dat we dat nu niet zullen hebben als dit weer een dochter is, omdat je na de bevalling al lang blij bent dat je een mooi, gezond kindje eruit geperst hebt.

  Ik zou het een verrassing laten als ik jullie was! Is ontzettend leuk

 • Shrimp

  Bij de eerste twee wist ik het niet en toen was de binding zo direct na de geboorte en eerste week echt anders. Echt alsof je ze nog helemaal niet kent. Met de derde en vierde wist ik het wel en ik wil het nu weer weten . Gewoon weten wie je bij je draagt vind ik de Zwangerschap nog specialer maken. En dan daarna bij de bevalling dat moment dat ze eruit glibberen weet je direct oh daar ben je eindelijk. Vond ik echt anders toen ik het niet wist... zou nooit meer kiezen voor niet weten. Waarom ik bij de derde gewisseld ben van niet naar wel weten is door een verhaal wat ik las over een vrouw die achteraf alleen de zwangerschap als tijd met haar kindje heeft gehad( niet wetende dat 3 jaar later vrienden van ons hetzelfde zouden meemaken). Daarom wil ik het weten, niks praktisch dus. Al heeft dat ook wel zn voordelen maar dat is niet de hoofdreden.

 • Barbamammie79

  Wauw! Jij beschrijft precies mijn gevoel!

  Zo met je eens

  Ik vind het ook zo heerlijk persoonlijk als je weet of er een zoon of dochter in mijn buik zit.

  Bij de 4de wisten we het niet... als ik over mocht doen had ik het absoluut willen weten.

  Dat idee van kers op de taart... of het juiste zetje tijdens de laatste fase van de bevalling.... Nou... ben 3 x bevallen zonder dat ik het wist... 2 x wel... Nou.. ik begrijp die redenen gewoon echt niet.

 • Nx4

  Ik vind het altijd erg bijzonder als mensen dat kunnen , had het graag een keer mee gemaakt maat helaas won de nieuwsgierigheid 4 x🤦‍♀️🤣

 • Annieniempje

  Ja ik tot nu toe lukt het me!! En sta ik nog 1000% achter mn keuze om het deze zwangerschap een verassing te laten zijn... krijg wel heeeeel vaak de vraag of ik het al weeten mensen die denken dat ik het al weet maar weet het echt niet.

  Vind het ook niet lastig kamertje heb ik met leemgroen gedaan stoer voor beide en er liggen 3 unisex 2 jongens en 2 meisjes setjes klaar de rest heb je de dag erna zo besteld en in huis,

 • Fam.Jorissen

  Kamertje vinden wij ook niet lastig we hebben al een kamertje met thema in gedachten dat kan voor alle 2 !

 • Annieniempje

  Ik zou zeggen doen dan!! Ik vind het nogsteeds leuk! Heb wel bij vk laten zetten in systeem dat ik het niet wil weten en zeg het voor elke echo volgende week 20 weken echo en meld ik het weer sta er nogsteeds achter

 • Aprilbeeb

  Ik kan mezelf niet bedwingen wil het zo graag weten ongeacht de uitkomst, gezondheid op nummer 1. We doen een gender reveal en dan maken we het meteen bekend. De naam houden we wel voor ons al weten de meeste wat wij mooi vinden dus ook niet echt een geheim, maar dat zouden we niet openbaar maken.

  Doe wat je zelf prettig vind, ieder zo zijn voorkeur

 • Fam.Jorissen

  Ja dat is absoluut waar! Natuurlijk moet iedereen het voor zich zelf weten

  Ik ben alleen benieuwd hoe mensen het ervaren hebben

 • Myrtheflower

  Haha nee, wij hebben al met 16 weken zwangerschap aan iedereen wat het geslacht was, en direct haar naam bekend gemaakt. Dus geslacht en naam in een keer. Bij beide zwangerschappen trouwens.

 • Fam.Jorissen

  Wij wisten het ook bij alle 4 met 13 weken vaak al maar ik wil het graag eens op een andere manier en geslacht is voor ons niet het belangrijkste

 • Myrtheflower

  Leuk, ik zie dat je vier jongens hebt, dan zal de verrassing misschien deste groter zijn?


1 2