Dochter doorverwezen naar kinderarts

Mijn dochter van bijna 7 jaar kampt haar hele leven al met darmklachten. Tijdens haar geboorte is de enige keer dat ze fatsoenlijk gepoept heeft, alles erna ging en gaat met grote moeite. Hiervoor heeft ze vele zakjes Forlax gekregen, een aantal keren een klysma, dan weer een poosje zonder zakjes, dan weer nieuwe zakjes om haar ontlasting soepel te houden. Maar toch, het is altijd problematisch gebleven. Zo ook haar buikpijn. Wat ze ook eet, vooral savonds, dan schreeuwt ze het uit van de buikpijn, wat resulteert dat ze niet veel eet. De huisarts had het over een gigantische verstopping, dat wanneer je vol zit, je uiteraard niet kan eten. Dus kwamen er nog meer zakjes aan te pas om die ontlasting goed op gang te brengen. De ontlasting kwam goed los, op een bepaald moment ging ze zelfs 3 keer daags. Maar het eten was nog altijd drama. Brood ging prima, spaghetti ook nog wel, maar de rest. 3 happen en ze gaaf aan dat ze echt niet meer kon. Soms dacht ik dat ze zich aanstelde, na 3 happen kun je toch niet vol zijn? Snoepen deed/doet ze amper. Als ze iets krijgt aan lekkers legt ze ook dat na 1 a 2 hapjes weg.
3 weken geleden is er dan toch maar op aandringen van mij bloedgeprikt. Ook omdat ze nog altijd stil staat in gewicht en in groei. Haar (bonus) broertje die een jaar jonger is heeft haar het afgelopen jaar al ingehaald qua lengte en gewicht. Zij zit nog steeds in kleding maat 116,.. Ze weegt momenteel 17 kilo.
Uit het bloedonderzoek kwam er niks,geen allergieën o.i.d. Gelukkig. Ook haar ontlasting is op kweek gezet. En daar kwam vandaag de uitslag van. De calpoprectine ofzo waren erg hoog. En dus wordt ze doorverwezen naar de kinderarts. Normaal kan het ook bij een buikgriep passen, maar omdat zij nu al zo lang hiermee worstelt willen ze dat de kinderarts haar verder onderzoekt.
Ik ben benieuwd of en wat er uit komt. Als zij eindelijk een keer van die buikpijn afkomt

1175 x gelezen, 2

reacties (21)


 • mamavananouk

  Calprotectine is verhoogd bij ontstekingen in de darm. Hopelijk stuurt kinderarts haar door naar kinder mdl arts.

 • trotsemoeder123

  Hopelijk geen crohn of coeliakie. Maar zo wel dan heb je het wel helder nu en kunnen jullie gerichter iets. Zou me niet verbazen als er toch iets van crohn uitkomt. Dat kan helaas zo jong al. Fijn dat het goed onderzocht wordt!

 • EverlastingLove

  Het zit helaas bij ons wel in de familie. Mijn broer zat vanaf kind af aan ook al in de knoei met z'n darmen, en op z'n 18e kwam daar crohn uit. Bij 2 nichtjes van mij ook. Ik weet niet of het iets erfelijks is, maar het zal me niks verbazen. Mijn broer zag haar een keer creperen van de pijn en zei meteen dat ie zichzelf zag

 • trotsemoeder123

  Hopelijk snel duidelijkheid en oplossingen. Zo sneu voor der

 • MNAZ

  Het kan helaas wel erfelijk zijn...je hoopt het natuurlijk niet,maar aan de andere kant na jarenlang met zoveel ellende te hebben rondgelopen is het wel fijn om duidelijkheid te hebben.Daar kan je tenminste wat mee(dieet of medicatie etc)

 • Linde-1

  Wow, na 7 jaar pas een doorverwijzing. Ik snap niet dat de huisarts dit niet al eerder heeft gedaan. Heel veel sterkte en ik hoop dat jullie nu snel een oorzaak vinden.

 • MNAZ

  Hebben jullie ooit probiotica ingezet?geen suikers of zoetstoffen geven en ook geen vettige dingen kan zeker verlichting geven.

 • Scheirischa

  Mijn zus scoorde heel hoog op deze waarde en had een darmontsteking.. ze had prikkelbare darmsyndroom en later kwam de ziekte van crohn aan het licht.

  Klinkt als een heel pijnlijk en vervelend probleem. Veel beterschap!

 • Mooiebloem

  Ik heb dit probleem zelf ook gehad. Het probleem is nu opgelost. Wat ik heb gedaan: osteopaat die op mijn buik heeft ingewerkt. Paardebloem. Rammenas. Probiotica. Vitamines.

  Wat bij mij het probleem triggerde : plantenolien.

  Zolang ik simpel eet, dus niet te vet eten, geen sauzen, heb ik geen problemen.

 • EverlastingLove

  Idd vettig eten triggert het, maar 'normaal' eten helaas ook. Gisteren een simpel bordje soep, ging helemaal mis. Ze kroop over de grond van pijn. Zo zielig

 • Nog-even!

  Kijk eens of palmolie een rol speelt. Dat zit in margarine, bakolie, koekjes, snoepjes, kroketten, chips, sauzen, chocopasta, pindakaas...je kunt het zo gek niet bedenken.... Het kan vreselijke pijn veroorzaken, vergelijkbaar met weeën.

 • Mint123

  Ik weet niet of het zelfgemaakte soep is maar in kant en klare soep kan heel veel smaak versterkers zitten. Soep aangemaakt met een zakje bijvoorbeeld ook. Ik heb zelf altijd veel last gehad van zoetstoffen en smaakversterkers.

 • EverlastingLove

  Idd vettig eten triggert het, maar 'normaal' eten helaas ook. Gisteren een simpel bordje soep, ging helemaal mis. Ze kroop over de grond van pijn. Zo zielig

 • EverlastingLove

  Wij hebben echt al zoveel geprobeerd en laten ook al heel veel staan. Zij zelf geeft ook al aan dat ze geen friet wilt of frikadellen o.i.d. Omdat ze weet dat ze hiervan vreselijk veel pijn krijgt, ze eet dan ook gewoon echt niks uit de friet pan, pasta, als ze dat op brood krijgt ( bruin brood, want wit brood reageert ze dus wel weer heel heftig op) dan gaat het heel goed, dan hoor je haar weer niet. Spaghetti, wat naar mijn mening ook best vettig is, reageert ze ook goed op, maar aardappelen en vlees dan gaat het zo erg dat ze moet overgeven en dagen niet kan poepen. Dus het is echt zoeken naar een speld in een hooiberg.. Ze is sowieso al niet zo van het snoepen en koekjes. Chips en chocolade houdt ze ook niet van, toetjes kan ik haar ook niet blij mee maken, en ijsjes is alleen waterijs haar favoriet..

 • Nog-even!

  Wat voor vet gaat er dan door de spaghetti? Alleen gehakt, toch? Het kan idd best oets anders zijn, maar omdat palmolie in bijna alles zit, dacht ik op een gegeven moment dat ik nergens tegenkon... Tot ik het frituurvet verving voor frituurolie van puur zonnebloemolie, de bak en braad verving met zonnebloemolie, de jus zonder palmolie ging gebruiken... Ik kan nu dus weer alles eten. Zolang er geen palmolie inzit. Gelukkig... Ik hoop eigenlijk voor haar dat het daarmee te maken heeft. Dat zou fijner zijn dan een ziekte... In het ziekenhuis wordt niet op palmolie getest, voor zover ik weet...

 • Nog-even!

  In veel ijs en bijvoorbeeld brood van de bakker zit trouwens ook palmolie...

 • Mooiebloem

  Arm meisje :( , het is een hele zoektocht dat...het heeft bij mij ook jaren geduurd tot de oorzaak duidelijk was...en dan reageer je op allerlei eten omdat je hele spijsvertering in de war is, maar eigenlijk is er maar 1 iets dat het veroorzaakt en dan kan het lijken dat het door van alles komt en je op alles reageert. Het lastige kan ook zijn dat je het niet zeker weet. Het kunnen ook voedselintoleranties zijn. Ik ben er wel achter gekomen door kruiden te nuttigen dat dit wel een hoop helpt en je dan ineens weer wel meer van alles kan eten zonder problemen... wat mij ook is opgevallen...thee drinken vlak voor of na mijn eten is ook slecht. Vreemd he? En het maakt niet uit wat voor thee.

 • Mooiebloem

  Probeer eens enkel artisjok of (zwarte) rammenas te geven, gekookt. Kijk eens hoe ze er op reageert. Het kan zijn dat het helpt

 • Palmpje12

  M’n hart breekt als ik dit lees.. arme meid. Vind het ook erg pijnlijk dat huisarts oid nooit verder heeft gekeken, dat dat nu pas na 7 jaar eens gedaan wordt. Hopelijk kan de kinderarts haar helpen. Sterkte en succes! 😘

 • Assiral

  Zo sneu.. 😿

 • Nog-even!

  Ik hoop met je mee