Slechte uitslag van de fertiliteitsarts

Na meer dan 1,5 jaar toch maar contact opgenomen met de fertiliteitsarts. We hebben een fijne kliniek gevonden en een fijne arts.
Eerste gesprek was fijn en rustig en bij mij zag het er goed uit zei ze. Er lagen een paar eitjes klaar en we moesten goed ons best gaan doen de komende dagen. Er werd bloed geprikt bij mij en mijn man maakte een afspraak om zijn zwemmers af te geven en na te laten kijken.
Gister kregen we de uitslag. Bij mij alles prima. Bij hem zwemt 84% niet.... Wat een klap!

Ik wil geen hormonen in mijn lijf. Ik ben daar zo bang voor. Ik ben sowieso een watje en heb niks met naalden! Maar IUI wordt afgeraden. Volgende week hoor ik of de arts het toch met ons wil proberen. Als het antwoord ‘nee’ is dan moet ik kiezen. Hormonen en ICSI proberen of stoppen.

Ik verloor wat bloed vrijdag, 6 dagen voor mijn menstruatie. Innesteling hoopte ik zo! En net kwam er vers bloed. Ik ben zo verdrietig.

Mijn hoofd zegt dat het tijd is om te stoppen. Om er zelf een punt achter te zetten en voor de volle 100% voor mijn kids te gaan. Geen stukje meer laten hopen of wachten, maar gaan voor wat ik heb.
Ik wacht het antwoord van de arts af. We zullen zien.

1524 x gelezen, 4

reacties (7)


 • renee bielsma

  Ik snap jullie teleurstelling en angst voor naalden heel erg goed. Ben zelf ook een naalden watje. Wij hebben na 5 jaar de pogingen opgegeven en welja.... 4 maanden later spontaan in verwachting! Ik hoop dat dat voor jullie ook zo mag gaan, geen gerommel aan jou lijf is toch wat het meest fijn is .

 • Wendy_81

  Ik ben nu 32 weken zwanger van ons 2e kindje. Ik ben zwanger geraakt na de 5e poging iui. De hormonen zijn geen pretje maar het zelf spuiten valt 100% mee!!! Hier zag ik ook heel erg tegenop.

 • Little-Heaven

  Ik kan je geen ervaring of mening meedelen. Maar wens je wel heel veel succes en sterkte! Hopelijk toch snel een babytje!

 • Tara13

  ik snap dit helemaal en wat moet dit een klap voor jullie zijn .

  ik had niet het zelfde maar ook veel problemen met zwanger raken.

  ik heb in 2015 een buiten baarmoederlijke zwangerschap gehad en daarbij me rechter eileider verloren.

  bijna 1 jaar later een hsg laten doen , en wat blijkt me laatste eileider was dicht helemaal dicht.

  ik kan dus geen kinderen meer krijgen op de normale manier.

  wat was dat 1 klap want hormonen spuiten dat wilde ik echt niet.

  doods bang voor naalden dat ga ik toch niet aankunnen .

  maar geloof me het val echt heel erg mee en je went er echt aan.

  ik ben nu bij me 1ste terug plaatsing zwanger geraakt.

  helaas wel donderdag te horen gekregen dat ik 1 deze dagen 1 miskraam kan verwachten wat het was alleen een leeg vrucht zakje .

  ik wil je heeeeel veel sterkte wensen en heeel veel succes ook jij kan dit .

  wij vrouwen kunnen en durven meer dan we denken

 • Emmaanna

  Wat naar om te lezen! Lijkt me vreselijk om dat mee te maken dan alsnog! Heel veel sterkte!!! En je hebt gelijk, wij kunnen meer dan we denken

 • nog-even!

  In het UMCG kun je Icsi doen zonder hormonen... Dan moet je wel voor elke poging een eitje laten 'oogsten', maar hoef je geen spuiten te zetten om de eisprong op te wekken... Misschien kun je daar iets mee?

 • Emmaanna

  Ow wauw, dat wist ik niet. Dank je voor de tip!!