De enige juiste stap genomen

Vandaag de assistent gesproken en omdat ik voor 3 dingen kom.heeft ze donderdag 1 juli voor mij een dubbele afspraak staan om 8.30 bij mijn huisarts.zoals vele weten ben ik niet meer de jongste en begint de tijd echt wel de dwingen.wij zijn nu met de 10de ronde bezig en mijn nod dag is tussen 27 en 29 juni dus hoop eigenlijk dat ik dan kan zeggen ik ben zwanger tegen huisarts maar denk het niet.ik ga donderdag 1 juli een verwijzing vragen aan mijn huisarts voor de gynacoloog eindelijk de volgende stap en niet steeds elke maand weer hoop .En toch steeds weer ongestelt dus nu lekker alles los laten

1780 x gelezen, 0

reacties (6)


 • boterbloemen

  Dat wordt spannend! Inderdaad een goede tip om je alvast te informeren welke leeftijdsgrenzen er gehanteerd worden bij ziekenhuizen en klinieken. Houd er rekening mee dat je toch wel (misschien wel té) laat bent. De basisverzekering vergoedt vruchtbaarheidsbehandelingen (IVF, ICSI) tot 43 jaar, dat is vaak ook de grens van een ziekenhuis. Sommige klinieken hebben een iets hogere leeftijdsgrens, maar ook niet allemaal. Je bent meestal niet direct aan de slag met zo'n traject, en je bent nu 42. Wanneer wordt je 43? Bespreek dat vooral zsm met een gyn of kliniek. Zo'n kliniek zou je nu al kunnen bellen voor info. Kijk ook eens op freya, daar vind je ook veel info

  https://www.freya.nl/kinderwens/zwangerworden/zwanger-worden-op-latere-leeftijd

 • Nog-even!

  Vaak moet voor de 41e verjaardag al begonnen zijn met de eerste behandeling

 • boterbloemen

  Oh, ik dacht 42, en dan met een punctie op je 42e met die eicellen eventueel nog na je 42 door. Maar goed, geen expert hier, zeker even goed uitzoeken dus Elske.

 • Aapjeguppie

  Pff spannend. Ik hoop voor jullie dat het niet nodig is maar de stappen zijn nu in ieder geval gezet. En wat betreft de leeftijds grens, lees je alvast even in op internet wie wat waar doet een tot welke leeftijd, het scheelt nog wel eens per ziekenhuis. En je kunt de verzekering misschien vragen om wachtlijstbemiddeling, geen idee of ze dat voor gynaecologie ook doen maar je kunt het wellicht proberen.

  O, ik zou wel alvast via het patiënten portaal (als jullie dat hebben) vragen om laboratorium formulieren ivm vervolg stappen door jullie willen gaan nemen. Kunnen ze alvast klaarmaken en misschien kan er dan ook al bloed geprikt worden zodat je snel verder kunt.

 • Nog-even!

  Je weet wel dat er een leeftijdsgrens is voor bijv ivf en icsi?

 • Baby.wens

  Ik kan uit ervaring zeggen, dat je waarschijnlijk nu alsnog niet alles hélemaal los kan laten. Wel een stuk minder, maar nog steeds niet helemaal. Helaas 🤣😌.

  Maar succes bij de huisarts. Ik hoop dat alles in een sneltreinvaart gedaan word en dat je snel zwanger bent!