Zenuwachtig over het leven met een baby/kind

Nog drie en halve maand en dan is het zover, dan wordt mijn zoontje geboren...


Nu ik zwanger ben zegt iedereen dingen tegen me zoals 


- geniet nog maar van een goede nachtrust, die ga je daarna niet meer hebben


- geniet maar van je vrije avonden op de bank, die zijn binnekort gedaan


- geniet nog maar even van jullie tweetjes, over een paar maanden ga je langs elkaar heen leven


- ....


Ook TikTok staat vol met mommy filmpjes, de meeste waarin mensen zeggen dat ze niet meer slapen, gek worden van hun kinderen, niet alleen naar het toilet kunnen, er uit zien als een zombie, ...


Ik weet dat het leven met een kind niet alleen maar rooskleurig is en ben me bewust dat er veel opofferingen komen, maar op dit moment begin ik bang te worden... Ik lijk op dit moment alleen maar negatieve dingen te zien/horen aan het ouder zijn, en ik word er oprecht bang van... Vooral in de avond als ik in bed lig, draait mijn hoofd overuren en kan ik uren wakker liggen ervan..Kan ik dit wel? Is het echt zo erg als mensen zeggen?


Mijn vriend denkt vooral aan de leuke en positieve dingen, wat me ook weer bang maakt dat hij het onderschat en dat het allemaal op mij neer gaat komen.. 


Ik weet het allemaal even niet meer...

2440 x gelezen, 1

reacties (55)

1 2 • Elien_

  Het is zwaar, en met die puntjes die ik lees ga ik ook volledig mee akkoord maar er is één ding waardoor je dit gewoon allemaal doet en volhoudt en dat is je kindje! Mama worden is het mooiste dat me overkomen is in mijn leven en ja mijn wallen gaan denk ik nooit meer weg en ik ben moe maar ik geniet ook elke dag van mijn dochter. Komt helemaal goed!

 • kimsie2017

  Hormonen .. onzekerheid :-) natuurlijk heb je dit gevoel! Ik hoop alleen dat je het snel kunt gaan loslaten. Als dat kindje straks geboren is dan voel je een en al liefde en zou je niet eens meer terug willen naar je 'oude' leventje. Het kost inderdaad heel veel energie en je zult je eens rot voelen en je zal ongetwijfeld denken waar ben ik aan begonnen? Maar geloof me, je krijgt er zóveel voor terug. Je kunt het!

 • Mommyx3

  Het lijkt soms wel of alles zo zwaar is tegenwoordig qua ouderschap maar ik vind het echt wel meevallen hoor. Ik zie het in mijn omgeving stellen om ons heen moeten om de week weekend weg zonder kind want anders trekken ze het niet. Je levert veel in maar je krijgt er veel meer voor terug. Als je zelf relaxt bent zijn de kids het vaak ook. 2 van de 3 kidssliepen met 8 weken door dus slapeloze nachten hoeven niet altijd jaren te duren . Goede planning scheelt al veel helemaal als je een groot gezin hebt

 • Mommyx3

  Het lijkt soms wel of alles zo zwaar is tegenwoordig qua ouderschap maar ik vind het echt wel meevallen hoor. Ik zie het in mijn omgeving stellen om ons heen moeten om de week weekend weg zonder kind want anders trekken ze het niet. Je levert veel in maar je krijgt er veel meer voor terug. Als je zelf relaxt bent zijn de kids het vaak ook. 2 van de 3 kidssliepen met 8 weken door dus slapeloze nachten hoeven niet altijd jaren te duren . Goede planning scheelt al veel helemaal als je een groot gezin hebt

 • BabyKL

  tsja... had je hier ook niet aan moeten denken voordat je zwanger raakte dan? Beetje te laat nu om terug te krabbelen hahahah.

  Maar nee, het is zwaar. Je keven veranderd. Maar op een positieve manier!! Je gaat je echt afvragen over een maand of 3 waarom je deze vraag überhaupt hebt durven te stellen, trust me. En ko mop, als het écht zo klote was geweest... kregen zoveel veouwen ook niet meerdere kinderen :) je kunt dit!

 • Mammabear

  Ja je slaapt wat minder aan het begin, maar ik vond het heerlijk savonds met m'n baby's op de bank en dat heb je zelf in de hand.. hier gingen ze om 7/8 uur na de voeding in hun wiegje tot de volgende voeding, daarna ging ik met ze naar boven voor de nacht.. wat betreft je relatie; dat heb je natuurlijk zelf in de hand.. voor je relatie moet je altijd moeite blijven doen en het is nergens altijd alleen maar zonneschijn.. verder bepaal jij ook hoe het gaat.. mijn oudste 2 zijn 9 en 6 en ik ga gewoon alleen naar de wc al die jaren.. ik heb er meer voor terug gekregen dan dat ik ingeleverd heb!

 • Denelientjes

  Ik vind wel dat je veel moet inleveren. Maar hebben er ook zoveel plezier van. De verliefdheid op mijn kind zal nooit over gaan als ik haar zie. Ik kan uren naar haar kijken hoe ze slaapt.

  Is het pittig jah...maar dat red je wel. Elke fase van het groeien van je kindje heeft zijn charmes en struggels. Vergeet vooral niet te genieten want voor je het weet zijn ze groot!

  . Niet meer slapen, dat zou kunnen. Dan wissel je als ouders elkaar af. Voor hetzelfde geldt heb jij wel een doorslaper?! Hier pas met 3.5 jaar helaas. Maar door samen te werken verdeel je het.

  . Gek worden van hun kinderen... Ja iedere mama heeft wel eens een meltdown... jezelf herpakken en doorgaan.

  . Niet alleen naar het toilet? Er zit een slot op toch?!

  .eruitzien als een zombie? Nou soms wel. Maar ik make up mij elke dag en probeer er wat van te maken hahahaha.

  Denk vooral in de baby tijd ook aan jezelf.

  Ik zette bijv de wipperstoeltje voor de douche, muziekje aan. Af en toe een gekke bek naar je kind... Maar ik had dan wel heerlijk gedoucht ;)

  Er zijn ook mensen die niet veel inleveren, die hebben opa of oma geregeld als oppas. Gaan zelfs alleen zonder kind op vakantie enz enz.

  Wij doen dit niet en wij gaan 1x in het jaar samen naar de bios. Dat is ons uitje.

  Doe waar jij je goed bij voelt. Het is maar net hoe jij/jullie ermee omgaan.

  Veel clichés zijn waar zoals de tijd gaat snel enz.

  Ik heb vooral 1 ding geleerd volg je moeder gevoel en vergelijk niet met anderen.

 • Momoftwokids

  Om het even van de positieve kant te bekijken:

  Ik geniet enorm van mijn kindjes én alles wat vroeger zo vanzelfsprekend was, geniet ik nu ook veel meer van! Dus bv: een kop koffie drinken met een vriendin (zonder kinderen er bij), samen met partner uit eten gaan, even rustig douchen (terwijl partner thuis is en op de kindjes let), een lange nacht doorslapen, etc

  Wat ze zeggen is wel waar, maar mijn ervaring is ook dat ik extra geniet, zowel van de kindjes als van heel veel andere dingen!! Je zal waarschijnlijk even moeten wennen maar het komt echt goed!

 • BabyO2019

  Ik vind het wat overdreven. De eerste maanden zijn iets moeilijker, je baby heeft nog geen vast ritme en jullie ook niet. Van zodra dat ritme er is, kan je ook makkelijker weer tijd vinden voor jezelf en elkaar.

  Eén van de valkuilen is slaap. Zorg ervoor dat je genoeg slaapt (mama en papa), zodra het even kan. Want een slaaptekort maakt iedereen prikkelbaar. Vanaf een maand of drie zal je normaalgezien ook qua slaap wat meer je ritme vinden.

  Natuurlijk is elke baby en elke ouder anders en soms gaat het makkelijker, soms moeilijker, maar ik zou zeggen, geen stress en neem de dingen gewoon zoals ze zijn 😉

 • babyeend

  Ja, helemaal waar, maar je groeit daar zo in en het is het ook helemaal waard want je kindje voegt ook zoveel toe in je leven! En als ze ouder worden wordt het ook weer makkelijker.. En je bent met zijn 2en,als je samenwerkt kun je ook echt wel me-time inplannen.. En als je even bij een van de oma's op visite gaat nemen ze alle zorgen graag even van je over en lukt het zelfs je kop koffie of thee op te drinken terwijl hij nog warm is ;)

  Je hoeft er echt niet wakker van te liggen dat je het niet aan zou kunnen, maar het is wel goed je te bezeffen dat je niet meer spontaan kunt doen en laten wat je wilt, maar meestal heb je als jonge moeder ook even andere prioriteiten en vind je dat ook helemaal niet erg..

 • Summer89

  Mijn zoontje is nu 4 maanden. Ja, ik heb een stuk minder vrije tijd en minder slaap. Maar de liefde die ik voor hem voel, hoe trots ik op hem ben, hoe rijk ik me voel... dat is het voor mij dubbel en dwars waard!

 • R_98

  Het is wel waar ja. Moeder zijn is vooral hard werken, iets dat vaak heel erg onderschat word, maar er zullen ook hele mooie momenten komen.

  Hoe het moederschap jou zal bevallen is heel erg persoonlijk. Als je bijvoorbeeld echt van rust houd, zal je in het begin heel erg aan je nieuwe leven moeten wennen. Maar als je dat allemaal geen probleem vind zal het je iets makkelijker gaan.

 • china-dad

  De glimlach van een kind doet je beseffen dat je leeft!

 • Ashleyjessy

  Maak jezelf niet gek joh. Tuurlijk klagen moeders, juist omdat ALLE moeders zich wel erin kunnen vinden.

  En het ene kind is het andere niet , ja m’n nachten zijn korter maar m’n dochter, En m’n zoon ook toen hij baby was, slaapt super goed. Van 1900/615. Soms een speentje om 500 maar verder heb ik al maanden geen slapeloze nachten !

  In het begin hebben ze vaak krampjes, HEEL zielig. Vaak snachts. M’n dochter had dit wel een paar weken, m’n zoon dus weer helemaal niet.

  Spontaan een avondje uit is lastig , maar het plannen heeft ook wel wat leuks. Zo gaan wij zondag samen uiteten. Dit vorige week gereserveerd en oppas geregeld. We kijken ZO uit naar die dag. Beide kapper geweest, mooie kleding gekocht etc. Het word weer speciaal zeg maar. Niet meer zo vanzelfsprekend.

  Wij leven zeker niet langs elkaar heen , hebben Samen heeel veel avondjes op de bank haha!

  Dat je onzeker word soms is normaal hoor, probeer het te relativeren. Elke dag worden Miljoenen mannen en vrouwen nieuwe ouders over de hele wereld, nemen meerdere kinderen, ook jij kan dit ! Komt helemaal goed.

 • Fonsje

  Helaas zijn alle clichés waar. Maar dus ook dus positieve! Echt, het weegt tegen elkaar op. Het is onvoorstelbaar de liefde die je voor je kleintje gaat voelen. En van een lief lachje wordt je een soort van high...

  En ouderschap wordt op verschillende manieren ingevuld. Jullie moeten daar straks je weg in vinden. Ik heb een vriendin die veel werkt (kids dan opvang/BSO) en in haar vrije tijd ook nog gerust geregeld oppas regelt. Haar kinderen zien er gezond en gelukkig uit. Het is mijn manier niet, maar het is wel een voorbeeld waarin duidelijk te zien is dat je jezelf niet compleet hoeft weg te cijferen

 • hienbabytie

  Je leven verandert. Het onbezorgde is er van af. Je moet meer plannen. De nachten worden gebroken en/of korter. De wasmachine is onmisbaar. Er zitten te weinig uren in een dag.

  Maar de eerste lachjes, de babyspekjes, de grapjes van een peuter, de ondeugende streken, de hele ontdekkingsreis... Onbetaalbaar!!

  En als het dan een keer een 'pittige' dag is geweest, dan ga ik in de avond even bij hun bedje zitten. Even kijken naar de volmaakte slapende lijfjes. Zo mooi en zo dankbaar!

  Het komt echt goed, jullie kunnen dit!

 • Wendelmoet

  mooi gezegd dit

 • Marj0lein

  Ik dacht, toen ik je stukje las, zo is t ongeveer wel ja🤪 alleen ik geniet er wel volop van ofzo.. ik vind het allemaal niet erg dat t zo veranderd is en geniet enorm van de kindjes.. maar zoals voorheen? Nee dat is t echt niet meer.. het is beter/rijker 🥰

 • Marj0lein

  Ik dacht, toen ik je stukje las, zo is t ongeveer wel ja🤪 alleen ik geniet er wel volop van ofzo.. ik vind het allemaal niet erg dat t zo veranderd is en geniet enorm van de kindjes.. maar zoals voorheen? Nee dat is t echt niet meer.. het is beter/rijker 🥰

 • *mamaDebby*

  Een leven met een kind ( of meer kinderen ) is nou eenmaal aanpoten. Als je een leven zal hebben als een kuuroord dan had ik een dozijn kinderen gehad 😜 . Maar het ouderschap is zoveel meer dan :

  Snachts wakker zijn

  Niet meer alleen naar de wc

  Huilende baby's

  Voedingen

  Luiers

  Etc.

  Ouderschap is onvoorwaardelijke liefde krijgen van je kind . Die kleine korte armpjes die naar je toe rijken wanneer je thuiskomt. Diezelfde korte armpjes die om je nek hangen met knuffelen. Jij die de eervolle naam mama mag dragen . Het eeuwige knuffelen, het idee dat zo'n kindje jouw eigen nageslacht is. En nog zo ontzettend veel meer. Ouderschap heeft zn zware momenten . Maar al het weegt niet op tegen al het moois wat het te bieden heeft . Er zal een compleet nieuwe wereld voor je open gaan . Omarm het en geniet ervan

 • *mamaDebby*

  Een leven met een kind ( of meer kinderen ) is nou eenmaal aanpoten. Als je een leven zal hebben als een kuuroord dan had ik een dozijn kinderen gehad 😜 . Maar het ouderschap is zoveel meer dan :

  Snachts wakker zijn

  Niet meer alleen naar de wc

  Huilende baby's

  Voedingen

  Luiers

  Etc.

  Ouderschap is onvoorwaardelijke liefde krijgen van je kind . Die kleine korte armpjes die naar je toe rijken wanneer je thuiskomt. Diezelfde korte armpjes die om je nek hangen met knuffelen. Jij die de eervolle naam mama mag dragen . Het eeuwige knuffelen, het idee dat zo'n kindje jouw eigen nageslacht is. En nog zo ontzettend veel meer. Ouderschap heeft zn zware momenten . Maar al het weegt niet op tegen al het moois wat het te bieden heeft . Er zal een compleet nieuwe wereld voor je open gaan . Omarm het en geniet ervan

 • Sandujour

  Natuurlijk kunnen jullie dit! Kom op! Ik begrijp wel dat je het spannend vind hoor 😉

  Soms gaat het heel zwaar zijn, maar ook echt heel zwaar ( sorry ik ga het niet verheerlijken) maar anderzijds net zo vaak ook geweldig en het pure gevoel van liefde voor je kind!

  Moest even heel erg lachen over ‘niet alleen naar het toilet kunnen’ gelukkig hebben wij een box en een deur in het toilet die gewoon dicht kan. Voila opgelost 😄 Je hoeft echt niet bang te worden 😘 geniet ervan!

 • Kez

  Ook dit is zo persoonlijk! Ik vond het eerste jaar van elk kind appeltje-eitje. De heerlijkste tijd, hoe kleiner hoe makkelijker. Buidelen, borstvoeden. Mee in het ritme van de baby. Nu zijn ze 6, 9 en 11 en heb ik het zwaar. 2 met ass, dat zie je niet op een 20 weken echo.... Had ik vooraf echt nooit bedacht. Gelukkig groei je erin, en is de onvoorwaardelijke liefde zo groot, dat het toch alles waard is. Je weet niet Hoe je baby zal zijn, of wat er verder op je pad komt. Heb vertrouwen in jezelf, je kunt het!

 • yune

  Voordeel van nachtvoeding (bij borstvoeding) is dat je oxytocine aanmaakt, het knuffelhormoon, dat helpt je na de voeding weer heel snel in slaap te laten vallen.

  Ja, de eerste periode is zwaar, je moet je kind leren kennen. Ik zou het boek aanbevelen van Melanie Visscher

  Wat baby’s nodig hebben - De blauwdruk van een baby.

 • .FamilyFirst

  Komt allemaal echt wel goed, tuurlijk zal het soms zwaar zijn, je zal soms ook lange nachten maken, je soms ook wel eens gek ervan worden. Maar dat is het allemaal dubbel en dwars waard, elk kindje is anders, wie qeet slaapt jullie kleintje wel meteen door. Ik heb 4 kinderen en mijn jongste is 2,5 en die is zo makkelijk. Laat je niet gek maken door wat andere schrijven of zeggen. Komt allemaal wel goed.

  Maar geniet nu nog wel zoveel als je kan van de tijd met zijn 2. Want het gaat natuurlijk wel veranderen, straks staat de baby in het midden,

 • Vi3r-kindjes

  Ik vind het met regelmaat erg zwaar. Heb ook zeker momenten gehad dat ik zo extreem moe was of dat ik helemaal gestoord wordt. MAAR, ik zou ze voor geen goud willen missen die bengels van mij

  Het is mijn chaos.

 • Soccer-Mom

  Advies: verwijder direct TikTok van je telefoon!

  Verder valt het echt wel mee hoor. Sommigen dramatiseren graag. Natuurlijk zal je nachtrust verstoord worden de eerste maanden. Je baby heeft nou eenmaal voeding nodig. Je past je daarop aan. In de eerste weken na de geboorte sliep ik overdag ook een paar uur. Naar mate je kindje ouder wordt en door gaat slapen, komt jouw nachtrust ook wel weer terug. Dan slapen kindjes zelfs het klokje rond dus genoeg avonden op de bank in het vooruitzicht! Laat je toch niet zo bang maken. Gooi TikTok weg. Praat desnoods met vrienden/familie hierover en vraag naar hun ervaringen. Dan zal je merken dat het echt allemaal wel meevalt.

 • XooXooX

  Is het een aanpassing? Ja

  Is het soms zwaar? Ja

  Komt het goed? Ja, echt waar!

  Het gaat echt een uitdaging zijn en jullie gaan echt wel moeilijke momenten hebben. Op de een of andere manier gaat het echt wel lukken en vinden jullie een ritme, een manier die werkt voor jullie.

  Ik geniet echt van het moederschap. De liefde voor je kindje is zo mooi. Hegaat groter zijn dan eventuele obstakels.

 • Linde-1

  Het komt allemaal goed. Het zal je verbazen hoe snel je in het nieuwe ritme zit met een baby en dan niet anders kent. We passen ons makkelijker aan dan je denkt 😉

  Het minder slaap hebben is iets waar je echt even aan moet wennen, maar daar rol je ook zo in. De een vindt het zwaarder dan de andere, maar het ligt ook heel erg aan je kindje. Je hebt kindjes met bijvoorbeeld allergie of reflux en dan is het wel even extra zwaar. Maar ook dat komt goed.

  Geniet nog van je zwangerschap, want alle clichés zijn waar.. de tijd gaat zo snel vanaf het moment dat je zwanger bent en helemaal als de kleine er daarna is. ❤️

 • Amatullaah

  Ik heb er 3 in 3,5 jaar gekregen. Ja het was heeeel zwaar. Niemand sliep door en 2 peuters als je bevallen bent is geen pretje. Maar ik genoot ervan, vooral die kleine dingen. Komt helemaal goed. Laat het op je afkomen. Die eersye weken zijn idd zwaar omdat je je erop aanpast en daarna vind je je eigen weg wel ♡

 • Nola82

  Negeer die social media gewoon want elk kind en elke moeder is anders. Mijn zoon is nu 2 en het is geen enkele keer zwaar geweest. Ook niet als ie ziek was of de nacht bang was.

  Je weet het pas als je moeder bent want wat de één zwaar vindt is voor de ander een eitje.

 • Mykha

  Weet je... wij hebben hier ook over nagedacht maar wisten heel zeker: wij willen niet kinderloos blijven, een gezin in zo’n rijkdom! Liever dan deze intensievere fase als we zelf nog jong zijn dan het maar blijven uitstellen! En ja het is intensief, maar daar mag je zelf achter komen toch? Het is het allemaal waard!

  Mijn zoontje sliep met 8 weken door 10uur aan een stuk, dat scheelde enorm. Maar nogsteeds ben ik moe en vind ik het intensief. Die van mn zus sliep met 2 jaar nog niet door en zij had veel meer energie dan ik! Dus doorslapen zegt ook niet alles, laat je niet gek maken! Het komt goed! Ik dacht altijd: als al die andere ouders het kunnen, dan kunnen wij dit ook. (: en dat klopt! Succes!!♥️

 • Bijna2meisjes

  Hoort erbij! En het komt weer terug als ze iets ouder zijn.

  Wij zitten nu in de moeilijkste fase met een baby en een peuterpuber die zindelijk moet worden. Maar de liefde die je voelt, hoe trots je kunt zijn en de dankbaarheid dat je ouders bent weeg echt helemaal nergens tegen op!

 • Vlindermoeder

  Wij hebben er 1 uit het boekje, dus zo kan het ook. Ze is nu bijna 5 maanden en de gebroken nachten kunnen we op 1, of misschien net 2, hand(en) tellen. Mijn man en ik gaan binnenkort lekker uit eten. Even man en vrouw zijn en niet alleen maar papa en mama. Vanwege Corona konden we niet eerder iets plannen, maar zulke avondjes zijn wel belangrijk. Sinds een maand/anderhalve maand kunnen we gewoon weer samen op de bank koffie en thee drinken. Mijn man maakt 1x per week muziek en ik ga af en toe naar naailes. Plan ook dingen in voor jezelf. Het komt goed! Echt!

 • Peepah

  Ik kreeg het advies eerst leuke dingen te doen en te gaan reizen voor ik aan kinderen begon. Ik ben koppig en ik wilde de leuke dingen doen met kinderen. Gek genoeg, ben ik heel gelukkig geworden en neem ik het minder slapen voor lief. Er zitten minder leuke momenten tussen en zware momenten. Met een hond kun je niet naar elk restaurant of hotel, maar kids mogen overal mee naar toe. Als je gaat doorzakken wel oppas regelen. Kortom ik heb geen beperkingen door kids alleen maar verrekking! Hoewel ik het soms wel mis om rustig op de wc te zitten! Van 0 naar 1 was wel wennen. Maar er zijn nog genoeg mensen die kiezen voor meer kinderen, dus zo slecht is het niet blijf praten over alles. Ik heb het begin best zwaar gevonden en had niet gelijk een golf van liefde. Maar ik ben heel gelukkig met mijn kindjes. Er zijn er niet voor niets 2!

 • noemmijmaarmama

  Hier een moeder van een slechte slaper (9mnd). Inderdaad mis ik soms de avondjes op de bank wel, ons zoontje slaapt eigenlijk alleen als hij bij mij is, dus vanaf 18-19u ben ik met hem bezig. En ja ik ben soms helemaal kapot van vermoeidheid. Maar mannnn boven alles geniet ik er zo ontzettend van! Ik heb echt nog geen seconde spijt gehad, dat slapen zal heus ooit wel beter gaan en ik krijg tzt wel weer meer tijd voor mezelf. Ik vind het alles meer dan waard. Voor mij steken de leuke/fijne/verliefde/gelukkige momenten er dus met kop en schouders bovenuit! Heb vertrouwen en wellicht krijg jij wel een goede slaper en valt t met die vermoeidheid allemaal best mee!

 • Linda-veronique

  De liefde die je voor je kind voelt is onbeschrijfelijk. Van alle dingen die veranderen vond ik dit het heftigste. Het maakt alles wat je op je pad krijgt dubbel en dwars waard. De eerste lachjes, de eerste stapjes, allemaal momenten die je nooit vergeet. Ouderschap is fantastisch. En ja, soms valt het niet mee.

 • O.

  Het is zeker pittig en hard werken, mijn jongen is nu 5 weken oud.

  Precies dat soort opmerkingen kreeg ik tijdens mijn zwangerschap ook te pas en te onpas te horen van heel veel mensen en ik werd er gek van. Ik zou zelf zoiets nooit tegen iemand zeggen, zelfs nu niet nu ik weet wat ze bedoelen. Ik vind het nogal simpel en kinderachtig eerlijk gezegd 🤭. Het komt op mij meer over als een soort van HAH! Lekker voor je! Gedeelde smart is halve smart? Je hoort het bij sommigen ook echt aan de toon dat ze het mooi vinden dat ze niet de enige zijn ofzo.

  Nouja in ieder geval, het komt allemaal echt wel goed! Het is overweldigend maar je vindt je weg wel samen met je baby :-). Het is wat het is ☘️

 • Lindaaaa1

  Herkenbaar! Ik hoorde dat ook zoveel!

  Onze dochter is nu bijna 10 maanden.

  En ja ik ben vaker moe en ja ik heb minder vrije tijd. En ik denk echt wel eens hoe doen anderen dit.

  Maar als ik zie wat ik er voor terug krijg is dat het zo dubbel en dwars waard.

  Daarbij is het ook hoe je er mee omgaat. Ik heb, zeker de eerste maanden, avonden met haar op mijn borst op de bank liggen genieten.

  En als ik slecht slaap, is het omdat er een klein meisje strak tegen me aan ligt waar ik dan ook weer van geniet 🥰

 • Jojo91

  Het is ook zo afhankelijk van het kind. Zelf vind ik het eerste jaar heerlijk en intensief tegelijk. Heerlijk om het geknuffel, zo'n lieve kleine baby, alle bijzondere mijlpalen. En intensief omdat je minder nachtrust hebt en zo'n kleintje je nog veel nodig heeft. Er gaan dingen veranderen maar jullie zullen je weg er in vinden! En ondanks dat ik zo'n eerste jaar met een baby intensief vind, zie ik er enorm naar uit om het straks weer mee te maken

 • -BoysMom

  Ik denk dat het op en neer gaat. Over het algemeen gaat het hier goed, maar er zijn momenten dat ik denk: Oke waarom.wou ik kinderen ? In het begin zit je misschien vaker op, maar na 2 maanden kan dat al een heel verschil zijn. Hier gaan beide kinderen tussen half 7 en 7 uur naar bed en hebben wij de avond voor onszelf. En we gaan regelmatig samen uit eten. Oppas is er voor de avond vaak wel.

  Maar met die filmpjes overdrijven ze wel heel erg hoor, je moet dat echt met een korreltje zout nemen.


1 2