De wanhoop nabij

Zoals de titel al zegt, ik ben de wanhoop nabij. Ik zit hele dagen te huilen met Gabriël op schoot, niet meer wetende wat ik moet doen.

Even wat achtergrondinformatie:
Gabriël heeft heel veel baat bij de 3 R’en.
Rust wanneer hij slaap heeft
Reinheid spreekt voor zich, elke dag even onder de douche, minimaal 2x per dag schone kleertjes
Regelmaat is voor hem key. Na het slapen een schone luier, dan even spelen en daarna zijn fles of direct de fles en daarna spelen. Na de fles goed boeren, soms nog even naspelen of samen ‘praten’ en terug naar bed.

Dan de schoonfamilie:
Zij vinden dat ze 24/7 recht hebben op Gabriël, want zij zijn zijn oma/opa/oom/vul in wat van toepassing is.
Dat ze daarmee roet in de regelmaat en rust voor Gabriël gunnen maakt niet uit.

Dan mijn ondertussen allesverterende frustratie...

Mijn schoonfamilie komt te pas en te onpas langs, wanneer het hen uitkomt en op de manier ‘we komen eraan’. Aka: zorg dat je thuis bent, want wij willen tijd met hem.
Ik heb er meerdere keren wat over gezegd, dat het voor zijn ritme etc niet goed is om zo langs te komen, maar dan krijg ik de slechte schoondochterkaart opgespeld omdat ik hem zogezegd weg blijf houden bij de schoonfamilie.
Het enige wat ik wil is respect voor mijn baby, en indirect ook voor mij.

Afgelopen donderdag was het weer zover. Opeens ging de bel en daar stonden ze weer, onaangekondigd om 17:30Hr😑 ze weten dat hij om 18:00Hr ongeveer gaat douchen, daarna zijn fles en lekker naar bed tussen 19:00-20:00Hr.
Daar is vakkundig roet in het eten gegooid want de meute ging pas weg om 19:30Hr, ondanks herhaaldelijk aandringen van mijn kant.

Gevolg: kind compleet over de zeik, hij slaapt vreselijk slecht, drinkt heel onrustig en wil overdag alleen maar bij mij of mijn vriend liggen. Als we hem even wegleggen om te eten oid krijst hij net zo lang tot hij helemaal schor is😞 maar de schuld daarvan ligt toch echt bij mij. Want ik verwen mijn baby door hem bij me te houden, en ik moet hem vooral wakker houden overdag zodat hij in de nacht goed slaapt.
We zijn ondertussen precies 3 dagen verder en zijn ritme is nog steeds naar de gallemiezen. Slapen is er amper bij, hij wil veel kroelen en drinken is nog steeds bagger. Tussen de voedingen en het slapen in krijst hij vrij vaak, wat mij ondertussen tot wanhoop drijft. Ik weet niet meer wat ik moet doen om hem rustig te krijgen, afgezien van afwachten en hem geven waar hij om vraagt. Op dit moment stromen de tranen over mijn wangen van vermoeidheid, onmacht en ergens ook boosheid, vanwege het gebrek aan respect wat er getoond wordt.

Het lucht me zo op om hierover te schrijven.
Mijn oprechte excuses als jullie er geen bal van snappen of als het chaotisch geschreven is, maar ik moest mn ei kwijt.

Liefs😘
Een wanhopige Deniesjeee

2633 x gelezen, 5

In Baby

reacties (82)

1 2 3 • Mamavananouk

  3 dagen overstuur komt lijkt me niet door een ontregeld ritme . Ik heb twee autistische kinderen en zelfs die zijn niet 3 dagen van het padje af omdat het ritme is omgegooid. Heeft hij niet ergens anders last van .ik probeerde dan wel eens een zetpil. Als ik dan een normaler kind had dan had hij dus ergens pijn .

 • Deniesjeee

  De oudste had het ook, maar niet zo extreem. Ze zijn allebei prematuur geboren en vrij prikkelbaar en gevoelig, geen idee of het daaraan ligt maar na de blog kreeg ik mijn vrolijke baby terug❤️ Hij lijkt nergens pijn te hebben in ieder geval.. kwijlt alleen als een malle vanwege zijn tandjes😂

 • masr

  Ik heb in het buitenland gewoond en had hier ook enorm veel last van schoonfamilie die geen rekening hield met mijn zoon zijn schema. Er hoefde maar iets kleins te veranderen in zijn routine en hij werd ontroostbaar. Ik heb uiteindelijk mijn eigen plan getrokken en hield vast aan zijn schema. Het interesseerde me niet wie er op dat moment aanwezig was en wat ze van onze zoon wilde. Als het bedtijd was, dan was het bedtijd. Mijn zoon hoeft geen rekening te houden met een stel volwassenen. In het begin waren ze niet zo gecharmeerd van mijn acties, maar na verloop van tijd raakte ze er aan gewend en zagen ze dat het niets persoonlijks was.

 • Deniesjeee

  Goeie houding! Ik heb sinds de blog langzaamaan de vrolijke Gabriël terug, dus vanaf nu trek ik ook mijn eigen plan. Uiteindelijk zit ik met de gebakken peren, niet zij😅

  Het is ook zeker niet persoonlijk, maar uit bescherming voor de baby. Zo zielig als ze zo prikkelbaar en gevoelig zijn voor veranderingen 😞

 • Babyfase2

  Je moet doen wat goed voelt voor jouw en je baby. Toen onze kleine meid werd geboren werd ons al ook gauw duidelijk dat ze slecht kon tegen prikkels dus besloten we de deuren dicht te doen. Niet iedereen van onze familie begreep het, ook familieleden die dicht bij ons stonden. Maar weetje wat, hoe onzeker ik als moeder in het begin ook was over dat onderdeel heb ik nooit getwijfeld en gewoon gedaan wat voor ons goed voelde. We merkten vrijwel meteen verschil en alles ging zoveel beter dus hebben we ons eraan gehouden en telkens rekening gehouden met de prikkels, uitjes en visite. Resultaat: destijds een super vrolijke baby die goed sliep, at en dronk. En nu is ze inmiddels 2 jaar en is alles goed gekomen. En die mensen die het niet begrepen... dan niet toch! :)

 • Deniesjeee

  Ik herken je verhaal van de oudste. Die was ook zo extreem gevoelig (ik wijt het aan de prematuriteit van beide heren). En een onbegrip van jewelste, vreselijk...

  De oudste is bijna 5 en ook bij hem is alles goedgekomen gelukkig. Dat is wel een steuntje in de rug☺️

 • floortjetd

  Ik ben het met de dames eens hieronder. Ik zou gewoon lekker mijn eigen plan trekken, of ben net oostindisch doof en hoor de bel niet (kunt ook stekker eruit trekken ;-) of idd wel binnen laten en aangeven dat ze het zichzelf gemakkelijk mogen maken maar jij je kindje nu in bed gaat leggen.

  3 dagen is wel heel veel om nog overstuur te zijn, geen regeldag? Anders laat ze misschien met de oudere broer spelen terwijl jij met de baby bezig bent?

 • Deniesjeee

  Hahahahahaha, ik moet eerlijk zeggen dat de bel hier vrij zacht staat ondertussen dus die Oost-Indisch doof truc kan ik nu ook toepassen😂

  Ik heb geen idee wat er allemaal omging in dat koppie, na de blog kreeg ik opeens (langzaam) mijn blije baby terug dus ik wrijf even in mn handjes 😂

  De oudste is 50/50 bij mij en zijn vader. Maar als hij er is zal ik hem inderdaad eens inzetten als afleidingsmanoeuvre😂

 • tweede83

  het kan misschien ook zijn dat hij nu een groeispurt doormaakt en dan willen die kleintjes ook helemaal niks en zijn ze soms helemaal van slag en is het gewone ritme ver te zoeken.

  En als jij het ritme voor jou kind zo ontzettend belangrijk vind, zoals jullie dat zo gewend zijn, dan ging ik ook mijn kind om 18uur douchen of er nou wel of geen bezoek zou zijn. En al helemaal als het onaangekondigd was. Dan vinden ze er maar wat van, jij hebt dan in ieder geval de volgende dag een vrolijk kind! Trek je er niks van aan, volg je eigen gevoel!

 • Deniesjeee

  Ik heb even zijn lijntje bekeken en hij groeit sowieso ontzettend snel als je t mij vraagt..

  Geboren met 1300gr, niet gemeten maar kleiner dan maat 40. Hij is nu 4.5 maand (gecorrigeerd 3 maanden) en weegt ondertussen 6065gr en zit in maat 68. Al is dat geleidelijk gegaan dus ik zou het eerder toewijzen aan een regeldagje.. wel een goede invalshoek want die optie had ik zelf nog niet bedacht..

  Ik heb er ondertussen ook schijt aan.. als het iemand niet zint kunnen ze mn nek op en mn rug weer af. Het is toch nooit goed voor een ander🙄

 • TrotseMama<3

  Ontzettend vervelende situatie.

  Ik blijf mijn schema gewoon doen of er visite is pf niet.

  Maaar... 3 dgn daarvan overstuur? Kan het niet zijn dat er een tandje doorkomt? Of zit hij niet in een sprong? Dit zou miss ook nog wel kunnen maar omdat je het zo beu bent, wat logisch is, je daar miss niet aan denkt?

  Geef hem een dikke knuffel

 • Deniesjeee

  Hij heeft al vrij lang ‘last’ van zijn tanden.. 2 enorme bonken in zn onderkaak en 4 bovenin😑 een sprongetje zou kunnen ja. Ik vind het bij hem altijd lastig om te bepalen omdat hij 6+1 te vroeg geboren is. Ze zeggen de uitgerekende datum maar dan valt hij altijd tussen de sprongen in😂 of ik heb gewoon een stronteigenwijs kind.. met een sterk eigen willetje.

  Knuffelen doen we sowieso😍 dat is altijd goed voor hem en voor mij🥰

 • TrotseMama<3

  Ja lastig is dat dan he. Bij mij volgt hij precies. Zosra ik de k jeetje wat ben je "lastig" dan kijk ik en ja hoor. Hij is met 41 weken geboren.

  Gaat het onsertussen al iets beter?

 • Deniesjeee

  Handig! Ik heb ook even gespiekt en wij zaten er net na😂

  Het gaat wat beter ja, hij heeft nog steeds zijn momentjes en kan vreselijk vechten tegen zijn slaap. Maar tegelijkertijd is hij veel rustiger tussendoor en kan ook weer kletsen en lachen😍 dat maakt het makkelijker om de moeilijke momenten door te komen

 • TrotseMama<3

  Oh gelukkig! En twijfel aub niet aan jezelf hoor. Gewoon doen wat goed is voor je baby én voor jou! Andere zullen daarop moeten aanpassen

 • Deniesjeee

  Je hebt helemaal gelijk. Ik merk ook wel dat die heftige dagen uitwerking hebben op mij. Als Gab een heftige dag heeft lig ik zelf ook met pijn in mn benen op de bank. Heel irritant om zo hulpbehoevend te zijn

 • TrotseMama<3

  Heeel herkenbaar. Maar daarom. Denk echt aan je baby en aan jezelf. Jij bent net zo belangrijk!!

 • Mamadebby2009

  Blijven doen wat jij goed vindt voor je baby. Staan ze voor de deur? Of je laat ze niet binnen en zo Wel, gewoon op zn vaste tijd douchen en naar bed. Ik heb zulke lui gehad met mn oudste . Die te pas en te onpas kwamen om hem vast te houden.. hij was nog prematuur ook dus die regelmaat had hij nog harder nodig. Het is JOIW kind. So wat dat ze over jou gaan slecht praten. Ze kunnen beter over je lullen dan van je vreten . Kom op voor jezelf en zeker voor je kind !

 • Deniesjeee

  Gelukkig herken je de behoefte van een prematuur. Met hoeveel weken is jouw oudste geboren?

  Die van mij met 30 precies en 33+6 en ze hebben allebei zoveel behoefte gehad aan regelmaat en vooral stabiliteit. Geen geblèr in hun oren of wat dan ook.

  Het interesseert me ook vrij weinig wat ze van me vinden. Als ze me niet moeten weten ze waar het gat van de deur is..

 • Mamadebby2009

  Mijne was met 35 weken geboren , maar heeft echt even een rotstart gehad. Hij is nu 9 maar heeft nog steeds behoefte aan de rust en regelmaat.

 • Deniesjeee

  Jeetje, heftig! Die van mij hadden allebei gelukkig een goede start. Maar ook genoeg dingen gezien waardoor ik erg blij ben dat het 2x goed is gegaan..

 • Ckp

  Ik zou zeggen volg je eigen schema en doe wat goed voelt voor jou en je kindje... dan maar slechte schoondochter! Mijn schoonouders wilde bij de bevalling zijn heb gezegd dat ik bel als t is geboren! Vonden ze niet leuk, niet mijn probleem. Als ze wilde langskomen dan kon dat maar als t slaap/eet/verschoon tijd is dan gaat dat ook gebeuren of ze er nou zijn of niet! En nu hebben ze alles geaccepteerd en is onze relatie prima. Ik ben getrouwd met hun zoon niet met hun. Ik heb een eigen gezin.... dus wederzijds respect voor hoe iedereen t wil is fijn. Succes

 • Deniesjeee

  Ik trek met liefde het kostuum aan voor de slechte schoondochter. De hele familie vindt me toch niet goed genoeg dus dat kan er ook nog wel bij😂

  Zo dan.. bij de bevalling nog wel😱

  Ik hoop dat die acceptatie hier vroeg of laat ook komt. En zo niet leer ik daar ook wel mee leven. Zoals je zegt, je bent niet getrouwd met hen maar met hun zoon☺️

 • babyeend

  Wat vervelend meid, veel sterkte. Heb je steun aan je partner? Probeer het ritme gewoon vast te houden, dus als het tijd is voor de douch dan zeg je gewoon "ik ga hem even douchen" "hij gaat nu naar bed, zeg maar welterusten" misschien passen ze hun bezoeksmomenten dan aan, het is voor hun ook leuker te komen als hij wakker is, dat kunnen ze dan overleggen. Hebben ze commentaar gaaf je aan dat je kind 3 dagen van slag was..

 • Deniesjeee

  Dankjewel😘 soms is de steun ver te zoeken, en soms krijg ik zoveel steun dat ik niet meer weet wat ik ermee moet😂 daar moeten we samen een gulden middenweg in vinden☺️

  Dat is sowieso een goede. Zij zijn van het type 2 uur afspreken en 6 uur komen opdagen. Maakt voor mij persoonlijk niets uit, maar Gab heeft er schijt aan met zn ritme😅

  Ik heb genoeg commentaar gehad. Eigenlijk vinden zij dat het mijn schuld is want ik verwen hem teveel, hij is te vaak bij me (ik zit in de Ziektewet, dus ik ben elke dag thuis). Ik moet hem toch echt wakker houden overdag want dan slaapt hij veeeeeeel beter in de nacht🙄.

  En degene waarvan mn bloed gaat koken: Gab is een stoute baby want hij huilt🤓

  Ondertussen is het allemaal bekoeld en ze kunnen mn nek op en mn rug weer af. Als ze te laat zijn is het niet meer mijn probleem☺️

 • mijn~meisje

  je moet doen wat jou baby nodig heeft. Ik ga mijn schema niet veranderen om visitie, hoogstens 15 minuten. Ik ga gewoon mijn kids gewoon op bed leggen en de visite beneden houden. Ze zoeken het maar uit. Geen stille hind, gewoon je eigen weg volgens

 • Deniesjeee

  Ga ik ook zeker doen. Ik heb de afgelopen dagen eindelijk mijn blije baby terug. Dat maakt mij ook rustiger wat de wisselwerking op elkaar ook minder maakt☺️

 • Jurkje

  Uit nog meer van jou reacties op reacties blijkt dat het al veel erger is dan dit alleen. Jullie banden zijn ernstig verstoord als er al dreigementen worden geuit! (En van schoonfamilies kant ook on acceptabel is) Dit komt zo niet goed dat houd niemand vol.

 • Jurkje

  Als ik jou reactie hier onder lees:

  Deniesjeee 12.4 uur

  Hahahahaha, leuke😂 ik heb nooit wat begrepen van die mensen. Mn schoonvader staat elke werkdag om 4 uur op om te beginnen met schoonmaken, daarna bidden, brood maken voor iedereen, douchen en om half 7 gaat hij naar zn werk

  Ik zou me nog 6x omdraaien in die tijd😂

  Dan klinkt het als een hele zorgzame hardwerkende liefde volle vader/schoonvader/opa.

  En jij hebt het over geen respect te krijgen van jou schoonfamilie? Enige wat ik lees is dat jij hier de gene bent die geen respect heeft voor hun.

  Maar nu over je "probleem" ten 1e hebben alle kindjes in welke sitatie dan ook zo nu en dan van die dagen dat je hopeloos vermoeid door hun word omdat ze slecht eten, slapen of iets. Hoeft niet altijd direct een gevolg van iets te zijn.

  Daarnaast kun je ongeacht je gasten gewoon jullie eigen ritme volgen. Ik snsp wel als je bij gasten een gastvrouw rol hebt je dat soms lastig kunt vinden maar daar zullen je gasten vast begrip voor hebben dat je even een uurtje bezig bent met je kleine wassen, drinken geven en op bed doen. En geef het gewoon van te voren aan. Sorry het is zijn bad tijd en daarna bedtijd ik kom zo terug.

  Als die kleine maar eten, drinken, schone luier, slaap etz krijgt wanneer hij nodig heeft maakt het volgens mij niet uit dat opa en oma en tante of wie dan ook in de woonkamer zit.

  En als je daar moeite mee hebt zou je het met je man kunnen bespreken mis dat hij zijn familie op de hoogte kan stellen dat de kleine gewoon om bedtijd op bed gaat ook als familie er is.

  Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je gewoon niet een goeie band hebt met je schoonfamilie en je daarom veel problemen ziet en voelt op het moment ze er zijn en je daarom ze gewoon liever minder vaak over de vloer hebt.

  Ten alle tijden eerlijk zijn en bespreken met je man.

  Het kan natuurlijk ook zijn je man zijn familie op hele hoge positie heeft gezet en dat jij je voelt weg gedrukt daar door.

  Dat zou ook kunnen verklaren dat je mindere band hebt met je schoonfamilie. Jou man zou dan zijn best moeten doen een goeie invloed te zijn op jullie banden met elkaar. Dat is geven en nemen en dus dat er ook rekening word gehouden met jou. Jij bent ten slotte wel zijn vrouw, moeder van klein kind. Als die ongelukkig is heeft dat invloed op hele gezin of soms familie.

 • Deniesjeee

  Laten we het even omdraaien. Als jij elke ochtend om 4 uur wakker wordt vanwege andermans smetvrees kun je op den duur best gefrustreerd raken als je zelf al slecht slaapt door legio redenen.

  Dan de andere kant..

  De regels in het ziekenhuis waren:

  - alleen bezoek tijdens bezoektijd en onder begeleiding van een ouder.

  - op de IC-Neonatologie geen sieraden en straatjassen.

  Wat flikt mijn complete schoonfamilie?

  Met straatjassen aan, sieraden om en buiten bezoektijden om zonder 1 van ons die afdeling op te stormen. Nou lag Gabriël gelukkig niet kritiek, maar er liggen daar kindjes te vechten voor hun leven. Dat is niet zozeer respectloos richting mij of Gabriël, maar wel richting andere kindjes die daar liggen. En waarom? ‘Wij hebben ten alle tijde recht op Gabriël’. Dat is mij echt een stap te ver, maar misschien sta jij er anders in.

  Dan nog de dag van de bevalling.

  Ze zaten bij mij op de kraamsuite en weigerden pertinent om weg te gaan tijdens het kolven, de controle van mijn litteken en het wassen. Ik voel me daar niet comfortabel bij maar wat kun je anders? Ik kan moeilijk een uur na de keizersnede iedereen de deur uit schoppen met een katheter in mn doos en een verse wond.

  Naar mijn partner werd op dat moment ook niet geluisterd, want ze wilden alleen maar naar Gabriël.

  Zo zijn er meerdere dingen geweest. Tijdens de overstap van Nenatal op standaard 1 had hij last van buikkrampjes dus was hij een beetje huilerig. Madam vond hem vervolgens een ‘stoute baby’ want lieve baby’s huilen niet. Daar breekt mijn moederhart van, t arme ding had al een valse start gehad met zijn prematuriteit en dysmaturiteit. Maar begrip tonen? Ho maar.

  Dan nog. In hun opvoeding is het normaal om je kind te slaan of schoppen als het niet luistert. Ik vind dat absurd en daar heb ik geen respect voor. Dit is het topje van de ijsberg, als ik alles moet opschrijven ben ik nog een jaar bezig.

  Dankjewel dat je op basis van een verkeerd geïnterpreteerde opmerking oordeelt dat ik geen respect heb, want dat heb ik wel. Je oordeelt nu over 1 klein dingetje waarbij je de intentie zo te lezen ook verkeerd hebt geïnterpreteerd. Ik bedoelde dat namelijk niet respectloos, ik snap alleen niet dat iemand vrijwillig opstaat in het holst van de nacht om te gaan schoonmaken, terwijl datzelfde schoonmaakwerk ook in de middag kan. Als ik dan de keus heb zou ik liever nog een uurtje blijven liggen en daarna gaan bidden, brood maken en douchen. Capische?

  Op de rest van je ‘antwoord’. Normaal gesproken heb ik nergens last van met hem, puur als mijn schoonfamilie is geweest is het weer een week drama. Dat komt deels omdat zij collectief SSSSSST gillen als hij huilt i.p.v. gewoon te troosten, ze praten op een vrij hard volume en vinden dat ze zelf alles beter kunnen. Zo zijn ze van mening dat ze hem wakker moeten houden overdag zodat hij in de nacht goed slaapt. Zijn (in neonaten gespecialiseerde) kinderarts zegt dat hij overdag moet slapen, maar de schoonfamilie weet het toch echt beter. Het zal voor jou misschien ook puur toeval zijn dat hij elke keer na een bezoek van hen onhandelbaar is.

  Als ik dat vergelijk met mijn familie is er een enorm verschil. Die praten op een zacht niveau, respecteren zijn rust en herinneren mij eraan dat hij soms even moet slapen omdat ik inderdaad bezig ben met eten en drinken voor het bezoek.

  En wat betreft de prioriteit, mij interesseert het geen hol waar ik sta, zijn familie wil op 1 blijven. Is een stukje cultuur, dat respecteer ik. Maar andersom zijn er zulke rake opmerkingen gemaakt richting mij persoonlijk dat ik geen behoefte meer heb om die band te versterken. Ik accepteer hen, zal altijd voor ze klaarstaan als er iets is maar meer zal het nooit meer worden, daarvoor zijn de opmerkingen te kwetsend geweest. • Bby4

  Misschien kom je beter met een Nederlander een kind krijgen. Die zijn van structuur, ritme en al die zogenaamde ( pedagogische) verantwoorde acties. Ik herken best wel het e.e.a. in je verhaal van mijn eigen schoonfamilie. Echter zijn hun intenties goed, ze zijn trots en dragen deze trots ( 1e kleinkind) als familie. Is toch geweldig voor je zoon om zo gewild te zijn?

 • MamaJL

  Onze oudste had dat ook. Ik hield haar schema aan ongeacht de visite.

 • Deniesjeee

  Door de reacties van jou en iedereen hieronder zie ik in dat ik in ieder geval niet gek ben door zijn schema aan te willen houden. Dankjewel!😘 ik begon vreselijk te twijfelen aan mezelf.

 • MamaJL

  Vooral niet doen. Je bent nog heel lang moeder en die gehele tijd zullen mensen een mening hebben over wat je doet. Maar weet je, dat is wat opvoeden is. Je maakt keuzes voor je kind omdat hij of zij die zelf nog niet kan maken.

 • FemmalynMaeveFlynn

  Je moet schijt hebben aan hen

  Je moet je eigen ritme aanhouden en doen hoe je doet

  Pech voor de mensen die het er niet mee eens zijn

  Dan gaan ze maar lekker weg

 • Deniesjeee

  Die houding moet ik zeker meer aannemen. Ik ben opgevoed om respect te hebben voor mensen en hun wensen dus soms moet ik meer haar op mn tanden krijgen...

 • Smullie

  Ik zou gewoon me ritme volgen. Prima dat je langs wil komen, je mag helpen douche en een flesje geven en daarna leg je hem zelf op bed. Hun toch even tijd met hem gehad en kind kan zn ritme aanhouden.. maargoed ik praat nog vanaf de zijlijn dus dat is miss makkelijk praten🙈

 • Deniesjeee

  Haha, ook advies vanaf de zijlijn kan soms onverwachte inzichten geven.

  Ik heb voor nu een week rust ingelast, ook vanwege mijn lichamelijke klachten. Dan kunnen we eerst even tot rust komen en wennen, daarna zien we weer verder. Flesjes drinken doet hij niet bij hen, omdat ze nogal raar zijn daarin. Als hij begint te jammeren of huilen gillen zij direct SSSSSST, in plaats van gewoon te troosten.. dus er zijn meerdere dingen om aan te werken☺️

 • Yune

  Bij mij hadden ze er niet in gekomen, het is jullie huis, jullie kind, jullie ritme. Afspraak maken, anders niet. Je poot stijfhouden en niet over je heen laten lopen. Het zal even een tijdje moeilijk zijn, maar als zij (lees schoonfamilie) daar geen respect voor hebben/heeft dan zijn ze gewoon niet welkom.

 • Deniesjeee

  Die houding heb ik inderdaad wel, vriendlief niet. Hij heeft heel erg het gevoel dat hij zijn familie in de steek laat, daar valt nog een hoop te winnen. Als dat terrein gewonnen is kunnen we hopelijk een grote stap vooruit zetten☺️

 • nog-even!

  O, wat lastig. Ik zou kijken of het helpt om gewoon je eigen gang te gaan als ze om zo'n tijdstip langskomen. Geef hem op jouw tijd de fles op zijn slaapkamer. Geen pottenkijkers. En laat ze elkaar maar vermaken... Mochten ze het er niet mee eens zijn, dan leg je gewoon keer op keer uit dat dit kind er niet tegen kan als zijn ritme verstoord wordt. Als zij daar geen rekening mee willen houden, moet dat hun probleem worden. Stuur je vriend gewoon een keer om 6.30 langs omdat ie tijd met zijn moeder wil hebben

 • Deniesjeee

  Hahahahaha, leuke😂 ik heb nooit wat begrepen van die mensen. Mn schoonvader staat elke werkdag om 4 uur op om te beginnen met schoonmaken, daarna bidden, brood maken voor iedereen, douchen en om half 7 gaat hij naar zn werk

  Ik zou me nog 6x omdraaien in die tijd😂

  Ik ga vanaf nu inderdaad mn poot stijf houden. Het scheelt dat we nu op onszelf wonen dus we hebben meer controle over de situatie. Hiervoor woonden we bij hen, dan hou je je meer aan de geldende regels.

 • MNAZ

  Haha klinkt in mijn oren als een geweldige man/schoon(vader).:l

 • Dromenvanger1987

  Heb je ook met Gabriël of tijdens je zwangerschap bij hen gewoond? Los van het feit dat je jouw eigen ritme en regels moet volgen in je eigen huis, want lieverd dat kan rn mag gewoon, zéker als je opkomt voor je kindje, ik kan me in dat geval voorstellen dat ze misschien moeten wennen aan de situatie zonder jullie in hun midden en dat hun gedrag misschien daar uitvoort komt?

 • Deniesjeee

  Ik kan hier niet onder reageren dus ik doe t even zo.

  @MNAZ de eerste keer dat je t hoort kijk je zo raar op😂 om 4 uur de complete keuken soppen, toilet en badkamer om vervolgens met de swiffer door het huis heen te gaan. Ik dacht eerst dat ik me verslapen had, daarna schrok ik me een hoedje toen ik zag dat het 4 uur was😂

  @Dromenvanger1987 ik heb het nooit zo bekeken. Dat ze moeten wennen was me allang duidelijk.. de dag dat we hier gingen slapen en dus wonen was een hel. 2 dagen lang huilen, krijsen, tig keer bellen om zeker te weten dat alles goed ging. Ik heb er nooit aan gedacht dat hun gedrag daaruit voort kan komen..

  Ik heb inderdaad tijdens mijn zwangerschap en de eerste 4 maanden van Gabriëls leven bij hen gewoond. We hebben ons toen aangepast aan hen, en sinds we hier wonen ervaren we zoveel rust in onszelf en in Gabriël, dat maakt het extra frustrerend.. fijn om deze kant in te zien!

 • Noopma

  Wat moeten die eerste 4 maanden zwaar geweest zijn! En die kwaamweek😱.Zo fijn dat jullie nu wel jullie eigen plekje hebben. Maak er dan ook goed gebruik van.

 • Mama-van-meisje

  Heel herkenbaar meis. Was hier precies zo met schoonloeder. Soms moet je je baby echt even beschermen tegen de liefde van opa en oma. Word vanzelf makkelijker. Volg je eigen plan en zorg dat je doet wat werkt voor jullie. Kindje gewoon naar bed doen hoor.

 • Deniesjeee

  Precies. De blog is erg negatief omdat ik mijn verdriet kwijt moest, maar ik waardeer de liefde zeker wel! Af en toe moeten we ze een beetje indammen. Ergens snap ik het ook wel want het is hun eerste kleinkind en dat is altijd leuk en spannend en weet ik veel welke emoties erbij komen kijken, dat weet ik pas als ik zelf oma word😂 en dat mag van mij nog lang duren🙈

 • Peepah

  De "geweldige" adviezen lekker weer terug slaan. Als ze komen onder baddertijd. Lekker in bad doen en de familie of meenemen of laten zitten. De kapotte deurbel truc doet het vaak ook goed. Onverwachts bezoek mag hier meehelpen, wij blijven in het ritme. Als ze komen als we aan tafel gaan, komen ze maar aan tafel zitten. Niet te moeilijk over doen, lekker laten leven. Misschien kan je partner eens met ze praten. Maar het is jullie kind en dat betekent dat jullie voor hem praten totdat hij dat kan.

 • Deniesjeee

  Haha, hij gaat altijd met mij of papa onder de douche dus meenemen is geen optie😂 ik laat ze voortaan lekker in hun eigen sop gaarkoken.

  Wel een goeie inderdaad, lekker mee laten draaien in ons ritme. Krijgen ze snel genoeg hun vet, want ze doen het liefste waar ze zelf zin in hebben.

 • Ting55

  Ik breng mijn kinderen bijna altijd op bed als het bedtijd is en er is nog visite. Een beetje afhankelijk van de situatie maar ik laat mijn ritme niet in de war schoppen. Alle begrip hier trouwens.

  Jammer dat het zo moet gaan bij jullie.

  Helpt het mss om te benadrukken dat jullie het belangrijk vinden dat Gabriël jullie in zijn leven heeft. Dat jullie hun bezoekjes waarderen maar dan wel graag tussen bepaalde tijden.

  Succes ermee. 🍀

 • Deniesjeee

  Goeie! Ik waardeer de betrokkenheid etc zeer zeker, maar niet ten koste van dat humpie. Gelukkig is er bij jullie wel begrip!

  Dankjewel😘

 • Soccer-Mom

  Ik mis in dit verhaal de rol van je partner. Het gaat om zijn familie! Wat vindt hij hiervan? Waarom wijk je af van het schema als zijn familie er is? Ik zou dat echt niet doen.

 • Deniesjeee

  Hij wil zijn familie niet kwetsen.. zij zijn van het type ‘2 dagen huilen, krijsen en hysterisch bellen omdat hun oudste zoon op zichzelf ging wonen’..

  Zodra zij binnen zijn besta ik niet meer, al zou ik dood neervallen op de grond zien ze het niet volgens mij. Gelukkig heeft vriendlief nu zelf meegemaakt hoe ontregeld Gabriël wordt van dat soort dingen dus ik hoop dat we er morgen over kunnen praten. Dan heeft hij een vrije dag☺️ Is wat fijner

 • Noopma

  De boosheid en frustraties komen bij mij al op door het lezen van jouw verhaal. Wat een schijtzooi zeg. Egoïstische schoonfamilie. En die man van jouw moet maar wat ballen kweken want dit is ook slecht voor de ontwikkeling van jouw kind. En slaan?? Lekker idee wetende dat als je schoonfamilie oppast dat je kind een pak slaag kan verwachten. Ik heel persoonlijk heb schijt aan cultuur en geloof als het te koste gaat van de kinderen. Op een gegeven moment ben je het zat. Want je kind word ook ouder en Al dan meer begrijpen.

 • MNAZ

  Waar lees jij dat ze het kind slaan?

 • Deniesjeee

  Schijtzooi is een understatement😂

  Ze slaan hun eigen kinderen allemaal daar, dus ik neem geen risico meer..

  De laatste keer dat ik 1 van de tantes zag had ik ruzie met haar om iets heel kleins betreffende Gabriël, ze mocht hem ook niet aanraken van mij omdat ze net die knetterhete pepers had aangeraakt, dreigt die halve zool om mij verrot te schoppen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het graag had gewild, maar dan was de kamer te klein geweest. Ik laat me niet zomaar slaan of schoppen.. daarnaast, als ik bovenop haar ga zitten is ze toch plat 😅 (zij is aan de magere kant en ik heb een enorme reet) voor mensen dat verkeerd opvatten

 • Noopma

  Ik leef met je mee. Echt zo belangrijk om die sterke mama te zijn voor je kindje. En inderdaad wat mensen hier al Zeggen, gewoon jouw ritme volgen en doen wat jij wilt doen wanneer hun toch onverwachts weer aan de deur staan...werkt ook bij mijn schoonfamilie. Verwachten ze o.a dat ik de baby wakker maak wanneer ze op bezoek zijn....ik dacht het dus niet.

  Die hete pepers zijn zeker madame Jeanette 😛.

  Ik heb trouwens ook bij mij schoonfamilie gewoond. Ik werd op een gegeven moment echt gek van die Hindoestaanse muziek.

 • Jurkje

  Dit is al compleet uit de hand gelopen. Als er al zulke dreigementen worden geuit.

 • Deniesjeee

  Inderdaad, ik voelde me af en toe bijna bezwaard door het schuldgevoel wat werd aangepraat. Gelukkig heb ik veel goede adviezen gekregen❤️

  En die koleredingen zijn inderdaad madame Jeanettes. Sorry voor t niet zo nette woord maar mijn lijf schiet al in de verdediging als ik ze zie😂 laat staan als ik ze aanraak of eet. Als ik er per ongeluk een flinter van binnenkrijg zijn mn darmen een week van slag😂 ik snap niet hoe ze dat gewoon los erbij kunnen eten🙈

  Oh vreselijk, die van mij kijken naar die bollywood zenders. Met die dramazooi. De muziek viel bij ons wel mee😂 alleen vanaf t moment dat er iemand wakker was tot het moment dat de laatste ging slapen stond er een zender uit het Hindi pakket op😑 manmanman.

 • MNAZ

  Doen ze dit elke dag?zo niet dan zou ik het toch loslaten en niet zo stressen erover.

  Baby kunnen ook leren om af en toe uit de ritme te gaan,niet de hele dag hoeft met de minuut uitgestippeld te zijn.Soms loopt je dag anders en dat mag.Op deze manier ga je het jezelf heel moeilijk maken.

 • Deniesjeee

  Het bemoeien is wel elke dag. Het langskomen niet, want soms zorg ik dat ik ergens anders ben om dit te voorkomen.

  Het gaat me ook niet om af en toe uit het ritme zijn, ik weet dat hij dat ook aankan. Het is nu meer dat hij door die actie dusdanig uit zn ritme is gerukt dat ik er 3 dagen later nog last van heb, en zij zien het probleem niet. Ik maak het mezelf niet moeilijk, zodra vriendlief en ik de deur uit gaan met Gabriël gaat alles goed, ook als de dag anders verloopt dan normaal. Omdat wij respect hebben voor zijn ritme en hem niet onnodig wakker houden ‘omdat hij dan beter slaapt in de nacht’.

 • MNAZ

  Mischien moet je dan met hun afspreken op welke moment het voor jullie beide goed uitkomt of dat jij wekelijks effe langs gaat.

  Ik snap dat je het af en toe vervelend vindt maar zij zijn natuurlijk wel familie en ik kan het wel waarderen dat ze graag tijd met hun kleinzoontje willen doorbrengen.

  Je hebt helaas ook familie die niet eens omkijkt naar de kleinkinderen.

 • Deniesjeee

  Wekelijks is al teveel voor me.. op dit moment dan. Niet alleen vanwege die kwestie maar ook vanwege mijn lichamelijke toestand. Zenuwbeschadiging enzo, om de situatie nog makkelijker te maken😅

  Ik ben ook zeker blij dat ze zich om hem bekommeren, maar de manier waarop mag wat minder. Ik ga eens rustig nadenken over wat ‘regels’ en afspraken ☺️

 • Myrtheflower

  Dat zou inderdaad ook mijn voorstel zijn. Plan het in, maak duidelijke afspraken, en het makkelijkste voor jou als tip: betrek ze bij dagelijkse activiteiten (ga je standaard een half uurtje wandelen, nodig ze daar bij uit, of ga je om 15.00 uur koffie drinken, laat ze weten dat ze dan en dan welkom zijn,, ga niet je schema aan hun aanpassen!

 • Sharon

  Ik vind het zo vreselijk voor je. Ik zou bijna zeggen kom een paar daagjes naar hier met Gabriël

 • Deniesjeee

  Dat zou wel heel leuk zijn😍 maar een beetje druk😂 doe me dan maar een bungalow van Landal ofzo

 • B756

  Waar is jouw man in dit verhaal? Hij moet met zijn familie praten, want ze moeten jou als moeder gewoon respecteren.

  Aan de andere kant kun jij het misschien ook iets meer loslaten. Want als hij om 8 naar bed gaat dan kunnen ze toch om half 6 wel even langskomen. Ik snap wel dat ze denken dat je geen 2,5 uur met je avondritueel bezig bent. Dan kun je eigenlijk nooit 's avonds visite ontvangen. Ik denk ook dat hij jouw stress dan heel erg aanvoelt en daar ook op reageert. Probeer relaxt te blijven, hij kan geen klokkijken. Als het een half uurtje later wordt maar jij relaxt gewoon je normale stappen doet, dan weet hij echt niet dat hij wat later naar bed gaat die dag.

  Ik zou met je man bespreken wat voor jullie werkt en hij kan dat vervolgens met zijn ouders/familie bespreken. Hou daarbij rekening mee dat ze familie zijn, en dat het voor je zoon heel mooi is dat ze zo betrokken zijn bij hem. Die betrokkenheid mogen jullie echt inperken, jullie bepalen wanneer wel en niet en wat wel en wat niet.

 • Deniesjeee

  Hij wil zijn familie niet kwetsen.. cultuurverschillen😑

  Op zich maakt het me niet uit als ze langskomen om half 6, het gaat me om de manier waarop en hoe ze met hem doen. Mijn schoonfamilie bestaat uit Hindoestaanse Surinamers die de lage stand van de volumeknop niet hebben uitgevonden zegmaar..

  Ik kijk ook niet op een half uurtje, soms wordt het half 9/9 uur. Is ook prima, maar dan is het op onze voorwaarden. Als zij er zijn is het continu schreeuwen, als Gabriël begint te huilen brullen ze allemaal SSSSSSST als manier van troosten en het liefste voeden ze hem op de Surinaamse manier op. Inclusief slaan en alles.

  Dat gaat me net te ver, op bezoek komen is prima, maar het respect richting zijn ritme is er niet en dat stoort me vreselijk. Die irritatie en stress zal Gabriël ongetwijfeld aanvoelen en daar moet ik ook aan werken. Ik hoop dat we een weekje rust krijgen om eraan te wennen en een beetje ritme terug te krijgen. Dan kunnen we bezoek vanzelf weer opbouwen.

  Ik ben ook zeker blij dat ze betrokken zijn! Je hebt gelijk dat wij bepalen wat wel en niet en vooral het wanneer. We moeten ergens rustig de tijd vinden om te praten (lang leve ploegendienst), want dit draait mn relatie de nek om..

 • B756

  Ik las ergens dat je ook nog last hebt van zenuwbeschadiging? Misschien kun je dat gebruiken om 'op doktersadvies' even minstens een week complete rust in te voeren. 'Heel jammer', maar we mogen nu echt even geen bezoek, zoiets. En dan vanaf daar even bekijken hoe je het wel kunt inrichten.

  En lief van je man dat hij zijn familie niet wil kwetsen, maar in deze situatie moet hij wel iets doen. Want als hij zijn familie hun gang laat gaan, dan barst binnenkort een keer de bom en dan staan de familiebanden pas écht onder druk.

 • Deniesjeee

  We houden het nu op zenuwbeschadiging omdat we niet weten wat het anders is.. de klachten zijn typisch voor een hernia maar de MRI en röntgen wijzen daar niet op. Dat is een goed punt inderdaad, ik ga het eens in de groep gooien. Ik merk namelijk wel dat ik meer last heb als ik een drukke dag achter de rug heb. Dan moet ik aan de pijnstillers om normaal te kunnen slapen😖

 • Deniesjeee

  We houden het nu op zenuwbeschadiging omdat we niet weten wat het anders is.. de klachten zijn typisch voor een hernia maar de MRI en röntgen wijzen daar niet op. Dat is een goed punt inderdaad, ik ga het eens in de groep gooien. Ik merk namelijk wel dat ik meer last heb als ik een drukke dag achter de rug heb. Dan moet ik aan de pijnstillers om normaal te kunnen slapen😖

 • Vlindermoeder

  Wat zegt je partner? Ik zou echt niet blij zijn met zo'n situatie. Laat je partner iets zeggen tegen je schoonfamilie. Luister naar je gevoel en naar de kindje.

 • Deniesjeee

  Hij wil zijn familie niet kwetsen. Toen we officieel gingen samenwonen hebben ze 2 dagen moord en brand gehuild omdat hun kind zijn ouders in de steek liet...

  Nou heb ik stiekem een beetje zitten lachen om zoveel drama, aangezien we maar 30km bij ze vandaan wonen en zij net deden alsof we op een onbewoond eiland gingen zitten.

  Maar als je er doorheen prikt is het vreselijk irritant😑

 • juni.kindjes

  Oh wat vervelend dat er geen rekening gehouden wordt met jou wensen.

  Jij zit met de gebakken peren als het anders gaat als dat je kleine gewend is.

  Snap ook dat de familie hem wilt zien maar dan kun je beter zelf aan geven wanneer het daar tijd voor is.

  Sommige baby's zijn gewoon zo snel overprikkeld.

  Dat samen met de gebruikelijke krampjes, boertjes en andere baby huidmomenten.

  Blijven volhouden. En voor de baby is ter wel belangrijk om ook wel omgeving te laten zien anders is hij niets gewend.

  Ik type misschien ook beetje warrig hihi naar bedoel het allemaal goed

  Heel veel sterkte

 • Deniesjeee

  Hahaha, ik snap je verhaal.

  Het is ook lastig om chronologisch en geordend te schrijven op een lang verhaal.

  Hij is heel snel overprikkeld ja, komt ook deels door zijn vroeggeboorte. Ik ben van plan om zijn bedtijd rustig aan op te schuiven maar dan op zijn tempo, niet hun tempo.

  We gaan ook elke dag wel even naar buiten, maar inderdaad op onze voorwaarden. Lekker door het park lopen achter de flat. Dan kan hij zijn ogen uitkijken😍 lekker genieten❤️

 • juni.kindjes

  Je doet het hartstikke goed Door naar je kindje re luisteren.

 • Myrtheflower

  Woont je schoonfamilie in de buurt? Zijn ze van andere kom af? Is er de ruimte om aan te geven dat jij niet beschikbaar bent op de momenten dat ze langs (willen) komen?

 • Deniesjeee

  Gelukkig niet😂 althans, 30km bij ons vandaan maar ze hebben geen auto. Met het ov is het een uur dus die reis ondernemen ze niet zo snel.

  Ik ben Nederlands Indo, Westers opgevoed. Mijn schoonfamilie is Hindoestaans Surinaams. Dat is ook precies waar de schoen wringt inderdaad. De cultuursverschillen😅

  Amper helaas. Vaak sturen ze dat ze eraan komen terwijl ze al voor de deur staan. Ik zou eigenlijk een soort tokkelbaan aan mn balkon moeten hangen😂 dat is de enige manier waarop ik ongezien weg zou kunnen.


1 2 3