Hoe snel waren jullie zwanger na bevalling

Goedenavond,

Eind januari ben ik bevallen van onze sterrenkindje Jayden .
Enorm verdrietig.. ik was namelijk al 38 weken zwanger en de zwangerschap verliep juist zo goed dus dit hadden wij totaal niet zien aankomen.

Maar nu hebben wij nog steeds een kinderwens en ik ben gewoon benieuwd hoelang jullie er over hebben gedaan om opnieuw zwanger te worden.
Vooral omdat het bij ons de eerste keer bijna 2 jaar heeft geduurd..

962 x gelezen, 3

reacties (24)


 • sterrenmama1107

  Allereerst; wat een immens groot verdriet voor jullie.. ik kan hier helaas ook over meepraten. Ons zoontje is vorig jaar na 8 dagen overleden na een zwangerschap van 32 weken.. Ik moest van de gynaecoloog sowieso 3 maanden wachten met zwanger worden. Na 3 maanden mochten we het weer proberen en na 1,5 maand was ik al weer zwanger.

  Ik wil jou/jullie onwijs veel sterkte en kracht toe wensen om dit grote verdriet met jullie mee te dragen.. Jayden zal in jullie leven verweven met alles wat jullie doen en gaan doen!

 • Chellebell

  Wat lief. Dank je wel!

  En na 1,5 maand weer zwanger. Wat fijn dat het zo snel weer gelukt is! Was je zwangerschap wel gewoon goed verlopen? En hoe reageerde je omgeving erop dat jullie weer zwanger waren?

  Ik hoor mensen in me omgeving vaak zeggen dat we eerst moeten rouwen en nog moeten wachten met een volgend zwangerschap terwijl Ik juist denk als we er allebei weer klaar voor zijn, waarom niet? Jayden zullen we nooit vergeten en een volgend kindje zal hem nooit kunnen vervangen maar hopelijk het verdriet wel wat dragelijker maken.

 • Vlindermoeder

  Ik ben op 18 en 19 november 2018 bevallen van onze zoons met 20+5 en 20+6 weken. In januari 2019 kregen we groen licht van de gyn. In februari begonnen en in mei was ik zwanger. Nu hebben we een prachtig meisje van bijna 7 weken ❤🌈

 • Chellebell

  Ah, wat fijn om te horen. En ook best snel weer zwanger. Waren jullie er echt mee bezig om opnieuw zwanger te worden of gewoon zien wanneer het raak was? En was dit keer alles goed gegaan tijdens je zwangerschap? Mochten wij weer opnieuw zwanger raken ben ik wel erg bang dat het 9 moeilijke maanden zal worden.. bang dat het weer niet goed afloopt..

 • Vlindermoeder

  We hebben het echt weer bewust geprobeerd. Toeval of niet, het lukte zodra ik de box uit de huiskamer had gehaald. Alsof ik klaar was voor een nieuwe periode (ben je nooit hoor).

  De eerste 20 weken vond ik enorm spannend. Alle controles waren meer dan perfect en ik had een heel actief meisje in mijn buik. Dat scheelde enorm. Ik heb zelfs op en gegeven moment kunnen genieten van mijn zwangerschap. Onze dochter is spontaan geboren met 39+3. Een super snelle bevalling (3,5 uur vanaf de eerste wee). Ik zou het zelfs nog een keer durven.

 • Sterremama

  Voor ons zoontje hadden we 1 j nodig - gestorven op 34wk- zwanger na 3 maand - mk op 8wk- toen zwanger in de 5e ronde en nu bij 37wk zwanger.

 • Chellebell

  Jeetje ook heftig zeg dat je dan ook nog eens een mk krijg nadat je al bevallen bent van een sterrenkindje.. het leven is hard, dat heb ik nu wel geleerd. Maar wat fijn dat het toch nog gelukt is!

 • Pcuk

  Jeetje wat heftig. En veel reacties van stilgeboren baby’s. Ik vraag me altijd af hoe dat kan, het waarom. Maar goed dat zullen jullie zelf nog veel erger hebben.

  Ik was na 6 mnd weer zwanger na de bevalling.

 • Chellebell

  In mijn directe omgeving ken ik niemand die dit hebben mee gemaakt (gelukkig), maar toch hoor ik wel vaak van vrienden/kennissen dat zij toch wel weer iemand kennen die ook bevallen is van een stilgeboren kindje. Nooit geweten dat het nog zo vaak voorkomt eigenlijk.

  En ja, die vragen blijven in je hoofd rondspoken. Vooral als artsen het ook niet weten blijft het erg moeilijk te accepteren.

 • Pcuk

  Precies dat. Heftig. Hier mijn broer maar hun kindje bleek niet levensvatbaar dat wisten ze pas rond 30 wkn.

 • Ckp

  Ik ben mijn dochter ook verloren een “hartekindje” 10 weken na haar bevalling bleek ik weer zwanger te zijn. Zwanger worden van mij dochter duurde 6 maanden.

  De kinderwens werd voor ons groter nadat we haar moesten laten gaan (1 week kinderIC). We hebben er toen voorgekozen om het wel te zien... geen anticonceptie maar ook geen ovulatie testen ofzo... en 14 weken later een positieve test.. voor ons heeft t het rouwen makkelijker gemaakt. Onze dochter had een ernstige hartafwijking en haar hartje bleek te zwak.. we hebben haar alle kansen gegeven.

  Sterkte voor jullie

 • Chellebell

  Dank je wel voor je berichtje.

  En wat enorm moeilijk zou dat zijn geweest voor jullie om jullie kindje op de kinder IC te zien liggen. Het ergste wat je mee kan maken in je leven, je kindje verliezen... Maar toch wel fijn om te horen dat een nieuwe zwangerschap het rouwen toch iets makkelijker heeft gemaakt. Geeft toch een beetje hoop. Had je het niet ontzettend moeilijk tijdens je zwangerschap? Want ondanks dat de kinderwens enorm groot is bij ons, ben ik wel erg bang om weer hetzelfde mee te maken.

 • Ckp

  Angst was er zeker, ik werd zwanger. An een eeneiige tweeling (een zwangerschap met risico’s) om de week een echo en controles... onze dochter had een hartafwijking wat was geconstateerd tijdens de20 wekenecho we zijn er toch voor gegaan omdat het goed operabel zou zijn. Na haar overlijden hebben afgesproken dat als ik weer zwanger mocht worden en het kindje heeft weer “ebstein” dan zouden we er weer voor gaan.. met alle angst en gevolgen.. maar de wens voor een kindje was groter dan de angst en nu heb ik twee gezonde mannetjes rondlopen van 15 maanden. Als ze twee zijn dan beslissen we of voor nog een kindje gaan en dan zal alle angst er weer zijn. Helaas...

  Sterkte

 • Ckp

  Angst was er zeker, ik werd zwanger. An een eeneiige tweeling (een zwangerschap met risico’s) om de week een echo en controles... onze dochter had een hartafwijking wat was geconstateerd tijdens de20 wekenecho we zijn er toch voor gegaan omdat het goed operabel zou zijn. Na haar overlijden hebben afgesproken dat als ik weer zwanger mocht worden en het kindje heeft weer “ebstein” dan zouden we er weer voor gaan.. met alle angst en gevolgen.. maar de wens voor een kindje was groter dan de angst en nu heb ik twee gezonde mannetjes rondlopen van 15 maanden. Als ze twee zijn dan beslissen we of voor nog een kindje gaan en dan zal alle angst er weer zijn. Helaas...

  Sterkte

 • Viskus

  Ik heb begin februari hetzelfde meegemaakt met 34 weken zwangerschap. De wens is hier ook groot. Ik moest van de gynaecoloog eerst nog bepaalde bloedonderzoeken afwachten. Mogelijk heb ik een stollingsstoornis. Daarna mogen we weer aan de gang. Ik hoop dat het ons gegund is, ik ben al 40. Ik zou het echt heel erg moeilijk vinden als ik nu de kinderwens die bijna vervuld is op zou moeten geven.

 • Chellebell

  Ach jeetje, wat heftig zeg. Ik kan me voorstellen dat er dan helemaal een druk op je staat. Hopelijk vallen de uitslagen mee en mag jullie kinderwens snel in vervulling gaan 🍀 heel veel sterkte!

 • Viskus

  Wat lief van je :-). Het is een dubbel gevoel, maar dat zul je wel herkennen. Verdriet om het verlies van je kindje, de hoop dat het nog een keer lukt en angst dat het weer mis gaat... Hopelijk is het jullie snel weer gegund!

 • Vicja

  Wat fijn dat je je lichamelijk goed voelt en je cyclus weer op gang gekomen is!

  Ik heb ook een hele fijne zwangerschap gehad maar we wisten al dat we haar niet bij ons konden houden, ik zal je even een privé berichtje doen over de precieze oorzaak. Weten jullie waardoor jullie je kindje verloren zijn?

  Ik heb in mijn omgeving niemand met deze ervaring, jij?

 • Vicja

  Ik lees mee! Ons kindje is na 39 weken gestorven en ook hier een enorme kinderwens.

 • Lindaaaaaaaa

  Vreselijk!! Oorzaak ?

 • marmijn

  Sterkte! Ik ben in januari 2018 met 36 weken bevallen van een stilgeboren kindje. Afgelopen oktober ben ik voor een tweede keer zwanger geraakt, dus na 1 jaar en 9 maanden! Wij (vooral ik) hadden best wel lang nodig om het verlies van onze dochter te verwerken, maar ik kan me ook voorstellen dat je zo snel mogelijk weer zwanger wilt worden.

 • Annx

  Bij de eerste hebben wij een anderhalf jaar over gedaan om zwanger te raken. mijn zoon is met 37 weken stil geboren en daarna hebben wij 2 maand gewacht. Naar 2 pogingen was ik alweer zwanger. Ik snap jou gevoel en verlangen wel want dat had ik namelijk ook. Heb jij trouwens antwoorden hoe jou zoon is overleden? Dit lijkt mijn verhaal wel.😟

 • Vicja

  Wij zijn ook net ons kindje verloren en hoop net zo snel weer zwanger te zijn als jij! Maar ben bang voor de lichamelijke problemen die er dan misschien zullen komen, hoe vergaat het jou? En hoe was je eerste zwangerschap?

 • Chellebell

  Dank je wel voor de reacties.

  @Vicja, heel veel sterkte ook. Onze verloskundige en gynacoloog hadden ons best gerust gesteld.. hun zeiden dat wanneer wij er aan toe zijn dat we dan gewoon het weer kunnen proberen en dat we niet 9 maanden hoeven te wachten. Maar ik moet zeggen dat ik verder lichamelijk ook nergens meer last van heb. Het bloeden na de bevalling was al binnen 2 weken gestopt en na 4 weken begon me menstruatie alweer op gang te komen.

  Mijn zwangerschap verliep juist hartstikke goed. De kleine deed het enorm goed dat de verloskundige een paar weken voor de bevalling nog dachten dat hij zelfs aan de grote kant was.. verder had ik ook bijna geen last van zwangerschapskwaaltjes en genoot ik echt van me zwangerschap. En bij jou? En weten jullie wat er gebeurd is dat jullie je kindje hebben verloren? In ieder geval heel veel sterkte met het verlies!