3 auto stoeltjes achterin past niet

Even een vraag ik heb 3 kids 1, en van 3.5 en van 5.5
Heb achterin 2 auto stoeltjes 3e verhoging past niet tussen in
Maar deze zou wel in passen tussen in eenBubblebum Zitverhoger Autozitje Opblaasbaar Autostoeltje - Roze
Zou dit veilig zijn mag dat?

1308 x gelezen, 2

reacties (20)


 • mijn~meisje

  opblaas stoeltjes zijn zeker niet veilig. Ik raad je aan om 3 Diono autostoeljes te kopen. Dit zijn de smalste op de markt en in eigen elke auto passen daar drie van naast elkaar.

 • Snuitje88

  Heb toevallig de bubble bum aangeschaft want idd 3 stoeltjes met isofix gaat nooit passen ondanks een stationwagen. De bubblebum word dan voor er tussen in als we met zijn 5e gaan rijden. Dan zit hij toch wat verhoogd tussen stoel en maxicosi in voelde voor mij toch iets veiliger dan helemaal niks. Voor door de weeks zal de oudste in autostoel voorin mee vervoerd worden. Echter heb ik gezien dit probleem een bakfiets aangeschaft zodat minder gezeul en geprop word met de auto

 • Fiorine

  Je zou ook 1 autostoel voorin kunnen zetten?

 • Linde-1

  Wij hebben deze verhoger ussen een maxi cosi Kore en maxi cosi groep 0 met isofix in.

  De smalste dei ik kon vinden.

  https://www.vanastenbabysuperstore.nl/booster-bubu-black?gclid=EAIaIQobChMIgNi4qsG_-AIV1oTVCh2aJAP0EAQYAyABEgKgbfD_BwE

  .

 • *kris*

  Je hebt ook zitverhogers zonder zijkanten/randen. Die hebben wij een tijdje gebruikt voor onze oudste in het midden. Inmiddels niet meer nodig, onze oudste is bijna 9 jaar. We rijden een Opel Astra Station, vergelijkbaar met een ford focus (hebben we ook gehad).

  Zie link: https://www.bol.com/nl/nl/p/kinderzitje-stoelverhoger/9200000052290714/?Referrer=ADVNLGOO002031-G-112158644062-S-475481770555-9200000052290714&gbraid=0AAAAAD5OnmNIpIZTAu0TOAd7BkQpUIO9Z&gclid=EAIaIQobChMIksqv1ay_-AIVV7LVCh1UbANNEAQYAyABEgLDQPD_BwE

  Deze verhoger paste tussen 2 Römer autostoeltjes.

 • Caroline27

  Ja dankje

  Ja deze heb ik ook die past dan tussen 2 tobi auto stoeltjes

 • Jojo91

  Wij hebben de zitverhoger van de hema die is 37cm breed. Bij ons past het daarmee, misschien bij jullie ook?

  En anders een kind voorin & 1 van de ouders achterin?

  Wij moeten ook wel echt proppen hoor. En het is dan even kijken naar de gordelaansluitingen hoe het het meest praktisch is. Bij ons zit in het midden de maxicosi tobi, dan links zitverhoger met rugleuning en rechts zitverhoger zonder rugleuning.

 • Caroline27

  Hier zit aan 2 zij kanten van raam 2 auto stoeltjes tobi zijn best ruime autostoeltjes tussen in zit best krap kan zo luchtkussen zit toch zo verhoging. Kan auto stoeltjes niet anders doen .

  Mees zit heletijd aan melle plukken.

 • Chudo

  1 tobi eruit, mees op zitverhoger met rugleuning, melle in de tobi en dan kijken of een gewone zitverhoger zonder leuning past, en anders maaike zonder zitverhoger 💪

 • Jvb

  Geen idee of het veilig is, ziet er prima uit. Maar vaak pas het echt wel hoor. Ik heb echt geen grote auto, maar 2 zitverhogers met rugleuning en eentje zonder lukt wel. Het enorm gedoe, eerst de ene vast, dan de volgende stoel er in zetten, schuin optillen en vastklikken en dan de derde stoel er in en de andere twee opzij duwen. En dan alle armen en benen binnenboord en snel de deur dicht. Past eigenlijk niet, maar het gaat 😅 Ik zou nog eens wat spierkracht proberen.

 • Chudo

  Maar een kindje van16 maanden in een zitverhoger met rugleuning kan nog niet.

  Wat nog wel zou kunnen, als caroline echt graag een stoeltjw wilt gebruiken, is de oudste voorin in de zitverhoger en zijzelf of haar man zich ertussen proppen opde achter bank.

  Hier gaanwe het meemaken in onze vw golf met een zitverhoger mét, een zonder en een maxicosi op de achterbank. Het past preciesmaar je kunt nier meer bij de gordels. Op jouw manier zou misschien kunnen lukken nog

 • Caroline27

  Het is mij dochter niet heel dik is maar anders tussen in niet veel ruimte pas niet tussen auto stoeltjes nemen best veel ruimte😑 we hebben auto stoeltjes van tobi. Ik zet haar tussen in anders luchtkussen

 • Jvb

  Oh ja, ik dacht alleen maar 1 van 3,5 en 1 van 5,5, die kunnen al op zitverhogers met rugleuning. Maar dan heeft de baby nog niks 😅

  Ik heb alle fases in mijn auto gepropt. Met 1 hoge stoel (gr 1) ging het het beste met die stoel dan in het midden. Ik zou het dan proberen met de grote stoel in het miden en de zitverhogers met rugleuning aan de zijkanten. Maar isofix past niet en de gordels zitten dan inderdaad onder de stoelen dus het is een crime met er in en er uit halen.

 • Caroline27

  Maaike 1.15 dus zet haar achterbak zo Bubblebum Zitverhoger Autozitje Opblaasbaar Autostoeltje - Roze die past wel tussen in best krap als 1 tussen in zit gaat net. Wij hebben ford focus geen kleine auto.

 • Jvb

  Oh, die rijdt mijn man ook, daar past het echt wel in hoor. Ook wel beetje duwen en trekken soms, maar past veel makkelijker dan in mijn kleinere auto.

 • Chudo

  In het midden kan de oudste zonder zitverhoger. Dit mag als er geen andere mogelijkheid is.

  Ik zou maaike in midden doen zonder verhoger, mees op zitverhoger en melle in zijn eigen stoeltje

 • Caroline27

  Oke dankje🙂 ga tussen in zonder zit verhogen. Dus als aangehouden word krijg geen boete als niet op verhoging zit?

 • Chudo

  Nee klopt. Dit staat op de website van de anwb:

  U heeft een vraag over de regels voor het vervoeren van kinderen.

  Buiten de basisregels zijn er ook nog 'n paar uitzonderingen waarvan één voor u van toepassing;

  Kinderen van 3 jaar en ouder mogen een autogordel gebruiken in plaats van een kinderbeveiligingssysteem als er op de desbetreffende zitbank al twee kinderbeveiligingssystemen zijn aangebracht en in gebruik zijn, waardoor er geen plaats meer is voor een derde zitje. Dit kind mag niet zonder kinderbeveiligingssysteem op de voorbank worden vervoerd.

  Een los zitbooster is dan ook niet verplicht maar indien mogelijk krijgt dat dan wel de voorkeur.

 • Jvb

  Maar hoe lang is je kind, met 5,5 jaar? Want in principe moet je tot 1m35 in een stoel, en dat is niet voor niets. Een gordel zit ook niet goed bij een kleiner kind dat gewoon op de bank zit, veel te hoog in de nek. Ik zou voor de zitverhoger gaan.

 • Lady-whistledown

  Zolang je oudste meer dan 18 kilo weegt, dan is de stoel passend en kan je kindje daarin veilig vervoerd worden. Je had natuurlijk gelezen dat de stoel aan de veiligheidsnormen voldoet. Op de site van de ANWB kan je ales lezen over veilig vervoeren van je kindje.