Lichte zenuwen

Ik ben 2 maanden geleden gestopt met de pil.
Was na de bevalling van Z. weer begonnen maar voelde me er helemaal niet prettig bij.
Totaal geen zin in sex, ik zat onder de puistjes en plekjes en voelde me ook gewoon niet mezelf.

We hebben als plan om rond oktober te gaan proberen voor een 2e dus dan kon ik ook maar alvast ontpillen.
Vorige maand had ik een cyclus van 24 dagen. Beetje gek omdat ik in 2016 na het stoppen met de pil (die ik toen al 10 jaar slikte) wel meteen weer regelmatig (28 dagen) was.
Maargoed. Kan geen kwaad denk ik.
Ik voelde me wel snel weer een stuk beter! En ook de zin in sex is weer helemaal terug.
Waar we eerst met moeite een keer per week sex hadden doen we het nu bijna dagelijks. Onwijs fijn!
We gebruiken nu condooms. En deze maand niet zo voorzichtig geweest als zou moeten. Rond mijn vermoedelijke eisprong voor het zingen de kerk uit en later in mijn cyclus een keer onveilig.
Beetje dom! Maar de wens voor een 2e is bij ons beide zo sterk dat we ons daar af en toe in mee laten slepen.
Maar we hebben nu geen ruimte voor een 2e kindje en als ik nu zwanger zou raken is er een kans dat we nog niet over zijn naar ons nieuwe huis voor ik zou moeten bevallen.

Maar ik heb nu al 2 dagen last van krampjes en hele zere borsten. Het lijkt wel alsof ze in brand staan!
Het zou natuurlijk gewoon door de aankomende menstruatie kunnen komen. Ik zit nu op dag 24 van mn cyclus. Dus dan zou ik net als vorige maand een kortere cyclus hebben.
Maar toch voelt het anders en ben ik een beetje zenuwachtig. Bij mijn vorige zwangerschap had ik deze klachten ook namelijk. Toen was ik overtuigd gewoon ongesteld te worden. Had al 2 dozen tampons ingeslagen :p Maar ik bleek toch zwanger.

Er zit niet anders op dan wachten! Mocht het zo zijn zijn we uiteraard hartstikke blij maar ik had liever nog even gewacht en sowieso ook van te voren foliumzuur gaan slikken.
Mn handen jeuken om te gaan testen maar ik wacht eerst maar mn menstruatie af. Mocht ik op dag 29 nog niet ongesteld zijn gooi ik er een testje tegen aan.
Zou wel grappig zijn ivm vaderdag en mijn vriend zijn verjaardag (die is de dag na vaderdag jarig). Is wel een heel groot cadeau! :D

816 x gelezen, 4

reacties (5)


 • Kimber89

  Er is altijd wel een mouw aan te passen toch? Momenteel wonen wij op een 3 kamer appartement. En ik ben zwanger van de 2e. Tja qua woonsituatie is dat niet echt ideaal. Dat weten wij ook wel. Maar we hebben weinig keus. We kunnen niet kopen en qua huur is er momenteel weinig tot niks bij ons in de omgeving. Maar als we langer zouden wachten zou het leeftijdsverschil erg groot zijn. Want onze dochter is nu 3,5. De baby zal in het begin bij ons moeten liggen. Dan zien we het wel. Als je wel zwanger blijkt geniet er dan maar lekker van! Misschien zou een andere keer niet zo snel lukken.

  Liefs, kimber

 • Capricorn

  Dat is helemaal waar. Mijn dochtertje heeft tot 8 maanden bij ons op de kamer geslapen. Dus dat zou met de volgende natuurlijk ook kunnen. Hij/zij zou echt meer dan welkom zijn hoor!

  Het enige wat ons nog tegenhoudt zijn praktische zaken (ruimte vooral). We wonen in een kleine benedenwoning met 2 slaapkamers. Het is nu soms al passen en meten. Dus dat zou er niet makkelijker op worden.

  En mijn dochtertje is ook nog maar 10 maanden. Dus opzich hebben we ook geen haast. Maar als je zo graag wilt samen dan verlies je je wel eens in het moment. :)

 • Kimber89

  Ooh vandaar. Ja dan snap ik het wel. En ja inderdaad soms is die wil erg sterk

 • Babynr4indemaak

  Same story, different couple..... nu 31 weken zwanger

 • Capricorn

  Wat leuk! Gefeliciteerd! Succes met de laatste weekjes! ^^