Van positieve test naar onderzoeken

Even van mij afschrijven, want weet even niet meer wat er allemaal aan het gebeuren is.

Ik had 13 februari mijn menstruatie moeten hebben. 14 februari een positieve test. Super blij natuurlijk. Maar ik begon woensdag 17 februari helderrood te verliezen. Geen stolsels. En minimaal. Ik ben toen al van het ergste uitgegaan, test die ochtend was ook nog heel erg licht. Ik heb de donderdag en vrijdagochtend ook nog licht bloedverlies gehad. In totaal dus 2 en halve dag. En ik zou het met 1 maandverband kunnen opvangen. Testen zijn wel negatief. Aangezien ik me nog wel steeds beroerd voel, zere borsten heb, last van mijn onderrug en lichte menstruatiepijn, gisteren toch maar contact opgenomen met de huisarts. Ik mocht diezelfde dag nog langskomen.
Ze heeft mn bloeddruk gemeten (was goed), mn buik gevoeld, waaruit kwam dat links toch behoorlijk gevoelig is bij indrukken. Maar geen loslaatpijn. Inwendig geen afwijkingen en geen pijn ( wat goed is).
Nu moet ik vandaag mn ochtendurine inleveren en bloedprikken. Ze wil een buitenbaarmoederlijke zwangerschap uitsluiten maar denkt zelf aan een urineweginfectie.
Het lichte bloedverlies kon ze even niet plaatsen, maar was wel overtuigd van mijn zwangerschapstest. Mocht het lichte bloedverlies een vroegtijdige miskraam zijn, (waar ik zelf dus aan denk, want de testen zijn gewoon weer negatief) dan is het zo.
Ben alleen zelf niet overtuigd aangezien mijn menstruatie normaal veel meer is. En ook 4 dagen.

Ik ben benieuwd of het ook een urineweginfectie is, en dat er uit het bloedonderzoek komt dat de hcg weg is.
Dan kan ik dit in elk geval met een normaal gevoel afsluiten.

745 x gelezen, 3

reacties (3)


 • Bigbangtheory

  Hi! Wat rot! Ik begrijp je gevoel helemaal. Bij mij was het helaas wel een bbz maar wilde de verloskundige het niet geloven en ben ik daardoor pas geopereerd met bijna 10 weken. Ik hoop voor je dat het meevalt! Een miskraam is al lastig genoeg. Doe het rustig aan, super dat je dokter het meteen uitzoekt, dan weet je ook waar je aan toe bent!

  Sterkte

 • CCARINAA

  Dank je. Ik had haar wel gevraagd hoe groot de kans zou zijn, omdat de testen negatief zijn. Ze wil het gewoon 100% zeker weten. Mocht er wel iets uit het bloedonderzoek komen, wordt ik direct doorverwezen naar de gyn.

  Maar bij jou pas na 10 weken? Hoe ben je er achter gekomen? En had je positieve testen of negatief. En had je ook bloedverlies?

 • Bigbangtheory

  Hi! Ja dat is waar, de kans is nihil denk ik met negatieve testen. De mijne waren heel licht positief maar ik had ook maar HCG van 170, die liep nauwelijks op. Het is geen gezellig verhaal hoor en ik wil absoluut niet dat je je erger zorgen gaat maken! Ik heb er blogs over geschreven, die kan, je hier vinden. Bij mij hadden ze het van week 5 tot week 8 op miskraam geschoven tot ik verwijzing eiste naar het ziekenhuis vanwege de pijn!

  Het is goed om te horen dat je dokter meteen bloedprikt dat hebben ze bij mij al die weken nooit gedaan! Ik hoop dat je snel de uitslag hebt!

  Liefs