23weken zwanger en hij VERLAAT ons

Hallo allemaal,
Ik moet het even van me afschrijven, voel me zo leeg en verdrietig.

4,5jaar geleden leerde ik hem kennen.. na 4,5 jaar wel en niet bij elkaar konden we elkaar niet loslaten.. veel meegemaakt samen en elke keer kwamen we bij elkaar terug..
ik raakte onverwachts zwanger!
We konden het niet geloven maar we waren zo blij!!
Zo spannend allemaal, dit zouden we samen doen!!
Inmiddels 23weken zwanger.

We hadden al snel een toekomstbeeld, hij zou de kamers opknappen ik zou mijn huis inpakken spullen verkopen/weggooien en opzeggen(huur).
Overal wilde hij in betrokken zijn de controles de echo’s het aanschaffen van alle spullen we deden dit echt samen.
Nieuwe bank bed enz gekocht
Kamer voor ons wondertje en kamer voor mijn dochter.
Namen over discusseren tot gieren toe het eerste pakje heb hij uitgezocht met trots! Dit was het, eindelijk samen met me grote liefde.. DACHT ik!

Eind april zou ik overgaan en de huur opzeggen, alleen de kamers zijn nog niet klaar en continu moest ik vragen wanneer kan ik over wanneer is het klaar
Hoe zie je het voor je? Noem is een datum enz enz
Ondertussen zitten mijn dochter en ik al 2weken helemaal ingepakt,zij zonder kamer klaar om daarheen te gaan..
maar helaas, elke keer kreeg ik ja pff moet dat nu (als ik iets vroeg erover)
Ik wilde weten waar we aan toe waren maar elke keer reageerde hij bot of gewoon niet.
Waardoor ik met me hormonen ga pushen van hallo het is bijna eind april kom even met een plan? Want plan zonder zijn inzeg werd hem ook niet.
Mag niet veel tillen me bekken staan zo scheef als maar wezen kan dus heb ook nog is pijn!

Afgelopen dinsdagmiddag vraagt hij aan mij kan je morgen toon benaderen om te kijken of het kastje hier geplaatst kan worden.

Dinsdagavond was het zover..
Hij zei(via app zelfs) dat hij het gepush zat is over het intrekken dat hij niet weet of hij wel verder wil met ons?

Hij wil nadenken of hij wel samen wilt zijn of hij dit wel wilt ons..
Heb gevraagd voor een gesprek maar hij heb geen tijd zegt hij..
We appen minimaal en als het app contact er is, is het kortaf bot en 0,0 intresse..
elke keer als ik hem zag hield hij me buik vast in der hoop der te voelen schoppen nu vraagt hij niet eens hoe het gaat..

Ben gebroken kapot ik slaap amper eet amper en zie me hele toekomst neergaan!
Alle senarios bedenk ik continu!
Moet ik alles wat we aangeschaft hebben (ik betaald)daar weghalen en opnieuw in me 3 kamerflat met ze 3e beginnen..
zonder hem zonder vader van “ons” wondertje?
Het maakt me kapot, gevoel dat ik hem kwijt ben.
Ben ook boos dat hij ons dit aan doet maar ook voor mij dochter die zich erop verheugde! Dat hij ons zo in chaos laat zitten, letterlijk wachten op wat hij nou wilt..
ik heb van te voren aangegeven wat mijn verwachtingen zijn en wil! Dit deed hij hetzelfde aangezien ik nog zei ik kan ook hier blijven en we kijken hoe het loopt! Dat was volgens hem onmogelijk want dit was een teken dat we samen horen te zijn samengesteld gezin met veel liefde voor elkaar..
ben zo kwaad, denk ik is dat nou allemaal leugens geweest hield ik mezelf voor de gek.

Maar nu ja nu zit ik depri op me bank tussen alle dozen en geen idee wat me te wachten staat wat me bang en verdrietig maakt!

Sorry voor het lange verhaal, maar moest het echt even van me afschrijven.
💋

4150 x gelezen, 16

reacties (35)


 • DebsterRoos

  Jeetje! Wat heftig voor je. Ik lees vooral dat je behoefte hebt aan duidelijkheid en zekerheid... niet alleen voor jezelf en je baby, maar ook vpor je dochtertje. Het klinkt alsof de vader van je kindje te wispelturig is om dat te geven. De enige die die zekerheid kan creeeren ben jij. Ik lees al gelijk dat je een sterke vrouw bent, want terwijl je verdrietig en gebroken bent - ben je ook flexibel, creatief en sterk: je hebt al gelijk andere plannen en oplossingen in je hoofd. Succes en sterkte

 • BabyVermont

  Hoi,

  mss een magere trots ik had ook een relatie van bijna 5jaar op een dag was hij klaar om papa te worden en na enkele maanden in blijde verwachting van onze dochter zwangerschap was fantastisch werden hechter en was niet te beschrijven wat dit kleintje met ons deed we woonden ten midden in het stad in de drukte maar wilde daar op zich nooit echt wonen maar op dat moment moesten we toch die keuze maken dus kwamen we op een huisje terecht die volledig gerenoveerd werd en die dus na de geboorte instapklaar ging zijn geweldig idee toch nja tot het zover was vier maanden oud was mijn dochter toen hij mee deelde dat het niet langer ging werken en hij van ons weg ging gesmeekt bij ons te blijven wij gingen hier uit komen maar nee het was voorbij voor hem dan maar laten gaan enorm in de put gezeten maar mijn kleine meid gaf me kracht en daar vocht ik voor ben op me eentje met haar het huisje ingegaan want ik wilde dit en kon dit na enkele maanden wilde papa ons terug maar iets in mij kon dit niet meer door het gedacht als er iets zou zijn dat hem niet aanstaat of teveel zou hij dan weer van ons lopen dus enkele tijd met mijn dochter alleen gebleven tot ik mijn man heb leren kennen wat ik in het begin tegenhield die verliefdheid dat gevoel omdat ik zo bang was weer verlaten te worden en ik dit mijn meisje niet kon aandoen na een hele zware periode met mijn man waarin mijn familie volledig heeft gebroken zijn familie allesbehalve normaal is en liever niet in de buurt hebt zwanger geworden van ons dochtertje heel erg gewild van ons maar families dit niet wilden maar dit niet aan hen was maar ons ook heeft mijn eerste dochter een fantastische vader dochter band met mijn man beter of haar eigen papa maar die neemt zijn rol niet op zoals het zou moeten gaat nog liever uit en feesten nu wij zijn verhuist van alles en iedereen met ons gezin wij verwachten in oktober ons tweede wondertje van ons samen maar mijn derde en niemand houdt dat tegen en ik weet hoe je voelt maar nu moet je sterk zijn en een beslissing nemen voor jou en je dochtertjes jij zult hier sterker van worden en de kracht die je meisjes zullen geven is ongelooflijk ik wens je veel sterkte! Grts

 • C.D

  Het blijft kortaf, blijft bot enz

  Heb voor mezelf afgesproken wanneer ik met dit stop! Aangezien ook ik door moet en hij me niet op deze manier kan laten bungelen en al helemaal niet voor mijn dochter en zijn dochter.

  En het is alles of niet, ik ga niet wachten tot hij weer vanzelf komt. Dan is het echt uit ons leven want als hij dit nu flikt.. doet hij dit later ook bij zijn dochter dan? Ook geen tijd of te vermoeiend? Daar pas ik voor! En dan kies ik voor mijn dochters en doe ik het alleen!

  Ik hou van deze man zielsveel maar dit breekt me ook op, dus hoop dat hij goede keuze maakt anders is hij alles sneller kwijt dan hij denkt!!

  Meiden bedankt voor jullie steun en lieve advies berichtjes❤️

 • suus35

  wat een ongelooflijke rot situatie! Ik zou net als wat hier beneden staat voor jezelf kiezen en je kindjes. Zorg dat je in je eigen huis een warm nestje biedt voor je gezin. Mocht hij bijdraaien dan kan je altijd later nog als de kleine er is besluiten om samen te wonen. Weet als je nu gaat verhuizen je de angst blijft houden dat hij zich toch weer bedenkt, dat is niet goed voor jou en de kleintjes. Het is lastig maar meegaan in zijn 'grillen' is niet aan te raden. Ik heb z'n ex gehad die het ook allemaal niet wist, heb hem toen genegeerd en kwam hij naar een paar weken met hangende pootjes weer thuis. Daarna ging het gedrag weer gewoon door toen ik hem terug nam, alles draaide om zijn gevoelens. Na een paar maanden heb ik hem de deur gewezen, was gelukkig mijn appartement en kon weer verder met mijn leven. Ik had welliswaar geen kinderen, maar dat zou de keuze alleen maar makkelijker maken. Kinderen moeten in een liefdevol huis opgroeien waar volwassen met fatsoen met elkaar omgaan, ik had dat vroeger niet en heeft mij heel veel ellende bezorgd in het verleden.

 • tweede83

  wat een nare situatie!! ik zou nu in jou situatie op safe gaan spelen. Houd in alle dozen weer uitpakken en de spullen ophalen die je samen voor je kindje hebt gekocht. Ik zou ook niets meer aan hem vragen en hem er niet in betrekken. Ik zou voor dit moment voor mijn kinderen kiezen en mijn eigen plan volgen. en ik zou hem even laten en me even niet meer met hem bemoeien. Ik had deze keuze gemaakt om mijn dochtertje ook zoveel mogelijk duidelijkheid en veiligheid te geven. En dan kun jij je in alle rust als alles op zijn plek staat je voorbereiden op de kleine die komt! Ik wens je heel veel sterkte in deze lastige en verdrietige situatie!

 • 3wordmeer

  Sterkte!

 • Cutiepie

  Hier bijna zelfde situatie. Die van mij meldt ook dat ie lang niks voelt (al 2 jaar). Zit ik dan met mijn dropje van 4,5 maand. Lekkerdan maar je kan meer dan je denkt ♥️ Als je behoefte hebt om te praten mag je berichten.

 • C.D

  Jeetje wat vreselijk😞

 • kaartje704

  Hij heeft je nu zo veel pijn gedaan! Ik zou dat zo vreselijk vinden en de gedachte dat dat nog eens gebeurt dag ik mezelf zou beschermen en hem uit Mn leven zou halen. Je dochtertje trekt die onzin van hem straks ook niet vaker, ze krijgt dit gewoon mee en dat is echt niet goed! Je kunt niet op hem rekenen, hij doet jullie tweeën ongelooflijk veel pijn en dit is iets wat je niet zomaar tegen jou kunt zeggen. Met andere woorden, verdeel de spulletjes en ga op zoek naar een echte vent die jullie waard is!

 • Mamadebby2009

  Ik zal je dozen weer uitpakken en dat kamertje ophalen. Graag.of helemaal niet . Ik spreek helaas uit ervaring hiermee en ik weet dus dat het sowieso niet goed afloopt. Toen ik zwanger was van mm 2e pusht mijn ex mij juost om met mn toen 5jarige zoon bij hem te wonen. We woonden 1.5 uur van elkaar af. Ik heb alles voor hem opgegeven. Mm werk, mn sociaal leven,mn flat , mn zoon zn vertrouwde omgeving. Omdat ik het graag wilde laten werken. Mm dochter was net 1 jaar toen hij met de mededeling kwam niks voor me te.voelen en ook nooit gedaan heeft. Hij had zelfs al een ander ! Als jouw vriend nu al zo doet en uiteindelijk toch bijdraait, dan doet hij dat niet uit zichzelf maar omdat jij ' pusht ' . En dat loopt geheid mis. Kies.voor je eigen , je dochter en ongeboren kindje .

 • Sharux3Aml

  Gelukkig had je, je huur nog niet opgezecht..

  Ik zelf zou voor je zelf en je kindjes kiezen, haal je spullen er weg, deze jongen moet nog een man worden.. wat een nare mensen bestaan er toch.. en ik snap wel als er een stukje 'paniek' door hem heen gaat is natuurlijk niet niks een kindje krijgen maar uiteindelijk hij had er zelf voor gekozen om met jou en je kindjes verder te gaan..

  Ik hoop dat je snel minder depressief word, praten met iemand helpt misschien ook wel erbij!

  Succes en sterkte 🍀

 • My.love.my.life

  Ja, je moet alles daar weg halen en jouw woning fijn maken voor jezelf en je kindjes. Hij is er nu niet voor je en je kunt je de gok gewoonweg niet veroorloven nu om jouw woning op te zeggen.

 • essie29

  Houd je eigen huisje aan en ga het daar gezellig maken voor jullie drie.

  Op deze man kan je ( op dit moment) niet bouwen en dan moet je maar blij wezen dat je daar nu achterkomt ipv als je daar had gezeten en het had dan mis gegaan. Dan heb je geen woning niks meer.

 • Tonijn

  Eens!!! Hoe lastig het is, maar deze vent klinkt niet als iemand waar je op kan rekenen!!

 • Mamabear2

  Hij is er niet voor je als je hem echt nodig hebt lees ik. En als jij alles op geeft om bij hem in te trekken, dan is een plan wel het minste wat je mag verwachten, is mijn mening. Ik vind het wel erg makkelijk overkomen dat hij 'niet tegen gepush kan'. En dan ook nog geen fatsoenlijk gesprek.. ik zou het gevoel hebben dat er respect mist. Ik zou appen dat hij JOUW meubels netjes bij je af mag leveren.

  Natuurlijk heb ik makkelijk praten, maar niemand hoort zo behandeld te worden

 • Tredde-poppe

  Wat een lul. Klote dat dit je overkomt meid. Niet afwachten wat hij doet, maar je eigen plan trekken. Je eigen huisje weer mooi maken en verder leven. Als hij besluit daar toch onderdeel van uit te willen maken, kan hij naar jullie komen. Mijn moeder leerde me al vroeg nooit afhankelijk van een man te worden. Zorg ervoor dat als je alleen komt te staan, je je zelf redt. Dat kun jij💪

 • lentespring

  Helemaal mee eens.

 • Mama2babyloves

  Laat het even een par dagen rusten, hij gaat het wel missen, is de druk die hem onzeker maakt. Verhuizen, nieuw kindje opkomst. Wij vrouwen kunnen meer aan dan mannen. Heel veel sterkte en hoop dat er weer zonneschijn bij jullie komt,

 • Vrnatascha

  Spullen uitpakken, en met zn 3tjes verder gaan. Als je niet het fatsoen hebt om iig een normaal gesprek te voeren houd het op. Jullie zijn volwassen mensen geen pubers die alleen maar append dingen kunnen oplossen. Is hij echt de gene die je in je leven wilt en die van je dochter? Wil je zo een kerel als voorbeeld voor je kinderen?

  Ik denk dat je wel weet wat je moet doen. Heel veel sterkte

 • JTI-GL

  Ik lees dat je schrijft hij wil nadenken, dus hij heeft je nog niet verlaten? Mannen kunnen vaak minder omgaan met druk dan wij vrouwen volgens mij. Wij waren 8 jaar samen en nog vond manlief het wel moeilijk om te beginnen met kinderen. Misschien even de druk er af halen, niet meteen in paniek raken. Als de boel iets rustiger is kun je ook vanuit jou kant vertellen wat het met jou doet. Samen moeten jullie een team gaan vormen voor jullie kindje!

 • lentespring

  Maar jullie zijn toch al vaker uit elkaar gegaan? Misschien komt ie weer terug. Ik had afstand genomen en het misschien wel zo gelaten. De keus is aan jou. Sterkte.

 • C.D

  Klopt, alleen toen was er geen zwangerschap in het spel maar overlijden van mijn moeder..

  daar twijfel ik over, ik kan dit er gewoon niet bij hebben wil rust geen angst.

  Dankjewel🥰

 • lentespring

  Ja sorry ik kom misschien veroordelend over.

 • Tredde-poppe

  Als het moeilijk wordt, gaat hij er vandoor dus. Geen man om oud mee te worden meid

 • Deniesjeee

  Ik vind het lastig om een oordeel te vellen.

  Het is en blijft zwaar ruk voor jou maar wie weet hoe vreselijk hij met zichzelf in de knoop zit.

  Om iemand dan uit te maken voor iets slechts gaat me te ver. Maar dat is mijn mening..

  Voor nu: hou lekker je eigen huisje, richt de kamers in en doe wat nodig is voor jezelf en je dochter om tot rust te komen. En wat betreft hem: even geen contact, mannen zien goedbedoelde adviezen al snel als pushen terwijl wij het niet zo bedoelen. Wie weet werd het hem teveel of overzag hij het allemaal niet meer. Zoals ik zei, we weten niet wat er in zijn hoofd omgaat en het is niet aan ons om over hem te oordelen. Heel veel sterkte de komende tijd lieverd! Je kunt t💪

 • MadelieVv

  Waarschijnlijk heeft hij bindingsangst. Niet iedereen is perfect. Toon begrip en geduld voor de situatie, pushen werkt averechts. Hopelijk komen jullie er samen uit.

 • Momof2<3

  Wat een eikel!

  Maar ik geloof dat elke vrouw het alleen kan!

  Bij mijn dochter heb ik ook vanaf begin zwangerschap er alleen voor gestaan en je wordt er alleen maar sterker door

  Ook al voelt het nu niet zo,maar je weet waar je het voor doet

  En het is hem zijn verlies en niet andersom!

  Veel sterkte x

 • B756

  Wat een rotsituatie! Hoe zwaar het ook zal voelen, je moet nu voor je kinderen en voor jezelf kiezen. Hou je eigen huis aan, zet alle babyspullen bij jou neer (maakt ook niet uit wie betaalt heeft, de baby heeft ze nodig). Je kinderen hebben een stabiele omgeving nodig, jij bent nu de enige die ze dat kan geven. Zelfs als je vriend bijdraait, hoe stabiel is het dan? Als je al de hele relatie lang niet met en niet zonder elkaar kan, en hij halverwege een zwangerschap ineens de stekker er uit wil trekken, dan levert nu weer bijdraaien nog altijd niet echt een stevige basis op... Ga er vanuit dat je het (voorlopig) alleen gaat doen met je kindjes, dan kan je vriend later altijd weer meedoen in jullie leven maar dan hangt het allemaal niet van hem af en zijn getwijfel. Ik begrijp heel goed dat het allemaal makkelijker gezegd dan gedaan is hoor, zeker als je van iemand houdt en ook nog vol hormonen zit. Maar probeer je kinderen in alle situaties voorop te stellen, dan wordt het makkelijker om rationele, verstandige beslissingen te nemen. Heel veel sterkte!

 • verrassing2019

  👍ik ben het helemaal eens met jou wat je getypt hebt,

  ik zou hem niet meer kunnen vertrouwen als hij nu al die verantwoordelijkheid niet aankan halverwege de zwangerschap jou laat zit. het moeilijk ik begrijp je maar ik zou echt mijn huis houden en met je 2 kinderen iets opbouwen,stel het komt weer goed je gaat bij hem intrekken de baby word geboren en hij ziet het dan weer niet zitten wat dan jij hebt geen huis niks. lekker in je eigen huis blijven.

  ik wens je ook heel veel succes sterkte

 • Melissa18

  Je spullen ophalen en je huis inrichten voor jullie 3

  Echt bizar dat hij dit doet

  Heb eigenlijk geen woorden voor

 • Mimzzy

  Zo denk ik ook.. je huisje weer mooi inrichten baby spullen naar jou, en probeer het even van je af te zetten hoe moeilijk ook, stress is niet goed voor jullie! Succes

 • Kato89

  Voor de zekerheid je eigen stekje houden als hij nog draait en opeens weer inhaakt heb je niks meer... weet wat het is..

 • Linde-1

  Het klinkt alsof hij zich niet wil binden. Je geeft aan dat jullie relatie telkens ups en downs heeft gekend.

  Hij heeft waarschijnlijk koudwatervrees als de relatie ineens veel echter lijkt te worden.

  Lastig lijkt me dat hoor.

  Kwel jeself niet langer en kies wat het beste is voor jezelf en je dochtertje. Als je met hem verder wil omdat je daar goed bij voelt zou ik dat proberen en anders proberen het nu definitief af te sluiten. En inderdaad de babyuitzet daar weghalen, maar ik zou het even minimaal een week laten rusten. Even de emoties wat laten zakken en op een rustig moment dit aankaarten.

  Sterkte 😘❤️

 • C.D

  Bedankt voor je bericht, dat denk ik ook bindingsangst maar waarom ineens nu? En hoe nu?

  Ik wil zowiezo met hem verder maar de vraag is of hij dat wilt..

  ik laat het indd week rusten en dan besluiten wat ik zal gaan doen, lang wachten is geen optie omdat ik al over de helft ben.

  ❤️

 • verrassing2019

  inderdaad ik zou hem even niet appen bellen laat het even rusten mannen kunnen niet tegen gepush wij vinden dat niet maar zij denken dat het gepush is🤦‍♀️

  en ja hoe raar het ook klink zij hebben vaker bedingsangst als wij vrouwen.

  wij willen meteen gelijk huisje boompje beesje maar mannen niet rustig aan doen.

  ik wens het allerbeste voor je