Op huwelijksreis naar.. Thailand.. en Zwanger

Op huwelijksreis.. jemig wat is dit lastig kiezen.
Maar nu al helemaal want we weten sinds vorige week dat we een kindje verwachten!

Heel onverwachts want hier waren wij nog niet mee bezig.
Maar we zijn er dolblij mee.

Echter gaan wij wel trouwen binnenkort en op huwelijksreis.
Nu wilden wij heel graag naar Thailand, en we willen komende week toch wel gaan boeken.
Want we zijn al wat aan de late kant met boeken (juli is het zover)
Maar nu lees ik overal dat Thailand niet kan ivm zika.

Iemand die mij een duidelijk antwoord kan geven of Thailand nu definitief niet kan.
We lezen zoveel verschillende reacties en ondanks dat we geen onnodig risico willen nemen,
Willen we toch ook graag naar onze droomlocatie want we hebben de afgelopen tijd zoveel meegemaakt en willen nu echt even 2 weken genieten samen.

Help me out!

1644 x gelezen, 3

reacties (24)


 • keizerswensje

  wij zijn in 2013 naar thailand op huwelijksreis geweest. ik was toen 14-16 weken zwanger maar toen was er nog nergens sprake van zika.

 • Jeann1

  Mijn man en ik hadden een reis naar Maleisië geboekt waarna ik erachter kwam dat ik zwanger was. In Maleisië heerst ook zika virus maar de kans dat je het oploopt is heel erg klein. Hoe klein de kans ook is, ik heb de vliegtuigmaatschappij gebeld en tickets omgeboekt tot na de bevalling. We zijn pas gegaan toen ze geboren was (en ingeënt). Ik zou het risico niet willen lopen. Hoe klein de kans ook is, mocht je besmet raken vergeef je het jezelf nooit. Het is (uitgaande van het beste) een gezond kindje wat je bij je draagt en dat kan zomaar veranderen door simpele muggenbeten.. er zijn zoveel alternatieven voor Thailand waar geen zika heerst. In Maleisië overigens geen een keer door een mug gestoken, man en kinderen ook niet maar het zou je maar gebeuren

 • vissertje31

  Wij zijn gewoon naar Thailand geweest. Ik was 13 weken zwanger toen wij gingen!! Een super mooie en ontspannende vakantie geweest!! Ik had gelukkig wel alle entingen al die je nodig had!! En je moet even goed opletten met spullen tegen muggen. Welke je wel en welke je beter niet kan nemen!! Maar ik zou het zo weer doen.

 • Bella28

  Waar in Thailand zijn jullie toen geweest?

 • Cupcakegirl82

  Thailand is zooo mooi!! Wij zijn er november nog geweest. Wij moesten van de arts de iui behandeling 1 maand uitstellen en 2 maanden het met condoom doen.

  Ik zou het risico niet willen lopen om zwanger naar een zika land te gaan..

 • No-more-coffee

  Een heerlijk vooruitzicht zo'n vakantie! Ik zou eerlijk gezegd het risico niet nemen, ik denk niet dat als je daar ben je ook heel ontspannen kan zijn met het idee dat het aanwezig kan zijn!

  Op de site http://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/260419/zika-classification-15Feb18-eng.pdf;jsessionid=C7C151CFEF56E9D01F9778D9E649F6D8?sequence=1 Kan je lezen dat er wel bewijzen zijn dat er in Tailand sprake is van het Zika virus, valt onder categorie 2. (Heb de site via het rivm) Je zou nog de GGD kunnen raadplegen voor een definitief advies... Succes met het maken van een keuze en waar jullie ook heen gaan, een hele fijne reis 😊

 • ReneeBabyBoy

  Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap en natuurlijk je komende bruiloft!

  Toen ik 12 weken was zijn wij naar Aruba gegaan. Tegen mij was niets verteld tot ik daar met de lokale bevolking sprak en die mij attendeerde op zika. Ik schrok er even van maar ben meteen goede deet gaan halen 30procent is max geloof ik en dat hielp als een tierelier!!!

  Ben 2x geprikt maar had toen dus niet gesmeerd en verder helemaal niets!!!!

  Ik heb een geweldige vakantie gehad en heb ongelofelijk genoten!

  Bij thuiskomst laten prikken voor alle zekerheid maar niks aan t handje.

  Ook je vriend moet zich wel insmeren want mocht hij het bv krijgen kan het via seks overgedragen worden. Advies was ook om 2maanden beschermd te vrijen.

  Volg je gevoel want t zou sonde zijn als je niet kunt genieten!

  Bali misschien nog een optie om te overwegen?? Ben daar geweest en zou er zo terug naar toe gaan!

  Liefs

 • Mamsievan2LM

  Ik zou het risico niet nemen. Niet alleen vanwege zika maar ook omdat het ver vliegen is, jij nog vroeg in de zwangerschap zit en de medische voorzieningen niet bijzonder goed zijn.

  Los daar van is juli regenseizoen dus niet de mooiste tijd haha.. Ik zou kiezen voor een andere bestemming. Bijvoorbeeld een romantische citytrip of een relax vakantie in een luxe hotel bijvoorbeeld binnen de EU.

  Bali is geen regenseizoen maar ook niet een bestemming waar ik jou in jouw geval heen zou adviseren. Ik ben reisadviseuze dus als je info wilt, ik hoor het graag ;)

 • Bella28

  Ik heb je een privé berichtje gestuurd 🤗

 • Mpwv

  Ik ben afgelopen oktober naar Thailand geweest 2 weken. Vlak daarvoor had ik een miskraam. Maar wel de wens om direct verder te proberen om een kindje te krijgen. Ik heb toen met de GGD gebeld. Gevraagd wat ik het beste kon doen verplichte ‘pauze’ inlassen of toch voor gaan. Ze gaf aan dat er weinig Zika gevallen bekend zijn in Thailand en de gevallen die bekend zijn ergens anders opgelopen waren. De kans dat je er dus door geprikt wordt is erg klein. Maargoed ze gaf ook aan 100% zeker ben je natuurlijk nooit. Je kan net zo goed ook door malaria gestoken worden, de kans hierop is ook zeer klein. Deze keuze liet ze dus bij ons. Je moet vooral doen waar jij je goed bij voelt. Als je het gevoel gaat hebben dat je continue bang bent als je gestoken wordt door een mug (en dit gaat je gebeuren hoeveel je je ook insmeert met muggenspray, ps ze verkopen daar muggenspray voor 50 cent omgerekend die veel beter werkt). Dan kan je beter ergens anders heen gaan, het genieten zit er dan niet in. Kan je het loslaten dan is het een geweldige ervaring. Wij zijn toen in Bangkok (natuurlijk ), Chiang Mai en Ao Nang (Krabi) geweest. In ieder geval succes met het uitzoeken waar je ook naartoe gaat!

 • Mama-van-meisje

  Gefeliciteerd en veel plezier op huwelijksreis. Pas wel op met zika. Ook in thailand komt het voor hebben wij ons laten vertellen toen ik zwanger was. Ik ben toen wel gegaan maar de hele zwangerschap bang geweest.

 • Bella28

  Dankjewel!

  Ik wil inderdaad kunnen genieten van onze huwelijksreis dus wij gaan even navraag doen en er goed over nadenken 😉

 • Demyx

  Zoveel geluk in een keer, geweldig! 😃

  Van harte gefeliciteerd!🎂🍼 En veel plezier met je huwelijksreis waar je ook heen gaat! ☀

 • Bella28

  Heel veel geluk dit jaar!

  Dankjewel! 😘

 • B.S.

  Ik heb precies voor hetzelfde dilemma gestaan. Wij hadden de reis geboekt en letterlijk een dag later een positieve test in handen. De zwangerschap was een onverwachts cadeautje, vandaar. Ook advies ingewonnen bij GGD en gaven aan dat het wel kan maar dat er wel een klein risico is. Uiteindelijk besloten om niet te gaan wat ons veel geld heeft gekost (geld van de tickets niet terug gekregen, hotel wel). Het was heel jammer maar wij wilde absoluut geen risico lopen en ik weet dat ik uiteindelijk toch niet zou kunnen genieten omdat je er sowieso gestoken gaat worden door muggen. Succes met je keuze!

 • B756

  De informatievoorziening vanuit NL omtrent Zika is anders dan die in de Zika gebieden zelf. Ik woon in een Zika gebied en heb hier pas een kind gekregen. Hier maakt men zich er veel minder druk om, het wordt beschouwd als Dengue of een andere griepachtige ziekte die door de mug overgebracht wordt. We worden hier eigenlijk alleen gewaarschuwd je pasgeboren baby goed tegen muggen te beschermen omdat de Zika griep erg heftig is voor zo'n kleintje. Maar de link met de kleine hoofdjes wordt wereldwijd alweer betwijfeld, omdat het alleen in dat ene gebied in Brazilie voorgekomen is en nog steeds in alle andere Zika gebieden niet (Zika is ook niet nieuw, in alle jaren dat we de ziekte kennen is het nooit ergens gebeurd, ook niet in Afrika bv waar Zika epidemien hebben geheersd). Dus grote kans dat het heel ergens anders door komt. Er is niet bewezen dat Zika invloed heeft op die hoofdjes. NL raadt zwangeren af om er heen te reizen omdat er niet onomstotelijk bewezen is dat het NIET schadelijk is. Maar niemand raadt hier vrouwen af om zwanger te raken hoor. Mijn verloskundige had al 3 zwangeren met Zika gehad, en alle kindjes gewoon gezond. Dus ja, het is een risico alleen weet je niet welk risico en hoe groot het risico is. Vanuit NL zeggen ze: te groot risico, vanuit hier zeggen ze: valt allemaal reuze mee. Dus ik zeg: doen wat goed voelt. In thailand heb je trouwens heel veel malariagebieden en dat is ook niet echt handig als je zwanger bent.. Er zijn ook héle mooie andere bestemmingen waar geen Zika is ;)

 • Bella28

  Bedankt voor je reactie.

  Ik ga normaal ook niet uit van de reacties van anderen maar met een kleintje in je buik ga je er toch over nadenken 😉

  Thailand vind mijn vriend nu dus wel een beetje dubbel en we hebben wat verder gelezen en Indonesië schijnt minder risico te zijn?

  Klopt zat andere mooie bestemmingen maar niet onze droom vakantie.

  We zeiden toen Bali of Thailand, maar nu ik zo alles lees op internet denk ik dat Bali goed kan.

  Ik ga morgen sws overleggen met de huisarts en de vk

 • B756

  Ik hoop dat je huisarts of vk je kunnen adviseren. Mijn NL huisarts wist het niet en ging ter plekke googelen, de vk zei dat ze het zou navragen en kwam toen met het algemene reisadvies

 • Nog-even!

  https://www.thuisvaccinatie.nl/bestemmingen/thailand/risicogroepen

  https://www.ggdreisvaccinaties.nl/aandachtspunten/zwangerschap-en-reizen

 • Spannend246

  Ik zou dit niet doen moest ik zwanger zijn. Ik zou een ander land kiezen of mijn huwelijksreis uitstellen. Het is een klein risico maar ik zou dat risico niet durven nemen... succes met je beslissing! En... proficiat!

 • Strelitzia

  De website dat ik altijd raadpleeg hiervoor is de site van het LCR. Ik neem aan dat je daar ook gekeken hebt. Over Thailand staat dat daar Zika voorkomt. Dan is het aan jou zelf of je al dan niet wilt gaan. Niemand kan jou verbieden, het is een keuze dat je zelf maakt. Hiervoor kan je persoonlijk advies inwinnen bij het LCR of bij je eigen huisarts of GGD. Het RIVM heeft wel een advies gegeven. Zelf zou ik niet gaan naar 'Zika'-landen in geval van een zwangerschap. Het risico is weliswaar klein, maar het is niet uit te sluiten en dat vind ik persoonlijk weer een te groot risico voor mijn ongeboren kind. Ik zou ook niet volop kunnen genieten van mijn vakantie.

  https://www.lcr.nl/Landen/Thailand

  https://www.rivm.nl/Onderwerpen/Z/Zikavirus

 • Dagwijntjes

  Volgens mij is er geen Zika in Thailand toch? Op dit moment?

  Spannend hoor! Wij willen begin Augustus ook maar Thailand maar nog niet geboekt want: tegen die tijd wellicht zwanger en pas in het eerste semester.

  Veel plezier met je huwelijk in ieder geval!

 • Nog-even!

  Misschien even uitzoeken wat de officiële instanties hierover zeggen? 'Volgens mij' is in dit specifieke geval niet zo'n handige raadgever, toch? (Ik zeg het ook vaak, weet ik, maar zika is geen grapje waar je risico's mee moet nemen)

 • Mupp

  He jij ook, grappig! Wij willen in sept maar durven ook nog niet zo goed te boeken..