Het begint weer te kriebelen, 5 maanden geleden bevallen

Nouja de titel zegt het al😂😂..
Ben 4en n half/ 5 maanden geleden bevallen van ons eerste dochtertje.
Nu zei mn vriend na 3 maanden voor de grap.
'Als je nu zwanger word zit er zoveel tussen de kindjes'
Waarop ik lach en zeg dacht het niet😂😂😋.

Maar langzamerhand begint toch de wens voor een 2de te kriebelen.
Nu moet ik zeggen dat ik ook wel echt een hele makkelijke bevalling heb gehad.
En ons dochtertje ook wel echt gemakkelijk is.
(Maar ik ben ook wel bang dat ze straks opeens heel moeilijk word)
Of de 2de het tegenovergestelde is 😂 en dan bedoel ik als kind en als bevalling.

Ik begin mezelf weer wat meer terug te vinden.
Er is meer routine in ons dagelijks leven gekomen.
En het heeft bijna 5 jaar geduurd voordat ik zwanger werd,
Dus ergens in mn achterhoofd zit er ook wel dalijk duurt het weer zo lang.
En heb ik dan nog 2 jaar gewacht en zit er 6 jaar tussen.
Hoe lang zit er bij jullie tussen?
En ervaren jullie obstakels?
Ik weet dat iedereen anders is. Maar misschien opent het wat meer mn ogen,
Naar wat we echt willen gaan doen.

Ik heb ook wel zoiets van wil ik echt een 2de 'ja, eigenlijk wel'
Maar daarnaast ben ik wel heel erg reeel en alles word duurder.
We kunnen het betalen, maar ik denk altijd heel ver voor.
Dat we niet in de problemen raken of zullen raken.
En ik vind het belangrijk om de kids te kunnen geven wat ze willen in redelijke zin dan.
Ik heb het mn vriend niet gezegd 😂
Anders meent hij dat we alweer meteen gaan klussen ervoor

1738 x gelezen, 3

reacties (37)


 • Grumble2.1

  Onze eerste is geboren in 2014 en onze 2e in 2021 .. ik vind dit leeftijdsverschil enorm leuk .. dichter op elkaar was leuk geweest maar je hbt het niet voor t zeggen ..

  Ik zou vooral eerst verder genieten van deze .. geef je lichaam wat rust en bouw je vitamines weer op ..

 • Jojo91

  Hier zit er steeds zo'n 2.5 jaar tussen. Voor mij een perfect leeftijdsverschil, ondanks dat het me destijds te lang duurde.

  Door de eerste zwangerschap ging ik fluitend heen. Bij de tweede enorm veel last van mijn bekken, dus ik was heel blij dat de oudste zelf kon lopen en veel dingen begreep.

  Maar ik begrijp je verlangen naar nog een kindje heel goed.

 • Dreamof4

  Mijn oudste twee schelen 20 maanden. Ik was zwanger toen de oudste 11 maanden was. Tussen mijn andere kinderen zit 4 jaar en 3 jaar en achteraf geef ik daar de voorkeur aan. Lichamelijk was het goed te doen, maar dat was het ook. Wij dachten ook leuk samen opgroeien. Het zijn broer en zus en dag en nacht verschil. Oudste was makkelijk, tweede was en is allebehalve dat. Ze spelen eigenlijk nooit meer samen en hebben geen klik met elkaar helaas. Weinig leeftijdsverschil hoeft niet gelijk te betekenen dat het maatjes voor het leven zijn.

 • Sylvestertje

  Ik was met 15 en 16 maanden weer zwanger. Maar gelukkig geen pittige zwangerschappen of misselijkheid. Ik vind het een mooi leeftijdsverschil, ze lopen, ze praten, zijn redelijk zelfstandig (hier althans).

  Nu bij de 3e zwangerschap merk ik wel dat de energie wel wat minder is. Maar goed, 32 uur werken, 2 kinderen, bijna 30 weken zwanger, nieuwe baan. Het is ook niet niks.

  Bij mij kriebelde het met 8 maanden ook alweer flink, maar ben nu wel blij met het leeftijdsverschil van iets meer dan 2 jaar!

 • Snowmom

  5 maanden is wel heel kort om weer zwanger te worden, ze raden een jaar wachten aan om je lichaam weer in topvorm te hebben maar er zijn ook veel vrouwen bij wie het wel heel goed gaat en die de baby tijd goed aankunnen.

  Leeftijd speelt ook een rol natuurlijk en gezondheid.

  Ik heb 4 jaar tussen mijn oudste en nu zal er 6 jaar met de jongste tussen zitten, vindt ik zelf achteraf heel fijn maar zitten ook langer in de luiers en steeds weer opnieuw beginnen gevoel maar ben jong begonnen 😅

  Mocht er hierna nog een kindje komen ga ik niet meer zolang wachten in iedergeval 🙃

 • ~MamaVan~

  Hier 2x na 8 maanden zwanger en de rest bij 15 maanden. Die 15 maanden vind ik echt minimaal nodig. Je lichaam heeft echt tijd nodig. Ik dacht toen dat ik het ook allemaal wel even deed en het is goed gekomen maar een aanslag op mijn lijf. Na een jaar voel ik me altijd pas echt weer de oude.

  Zulke beslissingen zijn lastig en gelukkig hebben we het ook niet zelf in de hand hoe het loopt. Geniet van je kleine meisje en laat het lopen zoals het loopt zou ik zeggen.

 • mama-van-6-wondertjes

  Eerste 3 kreeg ik binnen 3 jaar.

  Ging allemaal zo makkelijk en had snel de routine te pakken.was jong 21 22 en net 24 dus mijn lichaam herstelde ook heel goed.

  Moet zeggen had genoeg hulp als ik even weg moest of tijd voor mezelf en partner.verder nog geen verplichtingen van school ect.Maar ook zijn er min punten hoor.3 kinderen tegelijk aandacht geven 3 kids voeden luiers verschonen dagen vlogen voorbij zonder er eigenlijk bij stil te hebben gestaan.Automatische piloot zeg maar.Heb het heerlijk gevonden maar later kwamen er nog meer bij en daar zit gemiddeld 4 jaar tussen en dan geniet je op een hele andere manier meer tijd voor de baby rustiger Maar ook wel aanpoten want iedereen moet ergens heen brengen halen ect.

 • Yune

  Zou nog even tijd gunnen voor je lichaam om weer even goed te herstellen, ze zeggen niet voor niks 9 maanden op en 9 maanden af. :)

 • Beebjeliv

  We gaan sws eerst trouwen aan het einde van de zomer dus het zou sws erna pas zijn als we voor een 2de gaan en dan is ze 11 maanden

 • Yune

  Ahww gefeliciteerd! Dat is ook wel een fijn vooruitzicht

 • DWB

  Hier zit 13 maanden tussen m’n kindjes 🤭! Was 5 maand na de eerste bevalling ook weer in verwachting. Vind het heerlijk, ze zijn nu 1,5 jaar & 6 maand 😃

 • Nicolette87

  Vijf maanden.. ik zou zeggen leer eerst dit kindje echt goed kennen, er staat ook nog zoveel te gebeuren en veranderen komend jaar waar je je nu nog geen voorstelling van kunt maken. Geef eerst dit kindje alle aandacht. Maar ja dat is mijn mening.

 • Beebjeliv

  Ja dat krijgt ze zowiezo.

  Ik sta er alleen ook wel reeel bij stil dat het dalijk weer 5 jaar kan duren voor we de 2de krijgen miss en ik word dit jaar 31, maar we hebben sws eerst een bruiloft op de planning staan einde van de zomer dus het is sws erna pas en dan is ze 11 maanden

 • Snuitje88

  Tussen eerste en tweede zit 2.5jr en was achteraf heel fijn. Zelf trap op en af, gekke streken/sprongen weg heeft en scheelde hoop tillen op het eind. En ook goede nachten, overdag nog rust momenten. Derde raakte ik onverwachts zwanger toen nr 2 nog maar 9mnd was. Qua zwangerschappen en bevallingen heb ik fysiek altijd makkelijk gehad. Maar vindt echt tropenjaren met 18mnd verschil, heb al zeker jaar geen nacht meer door geslapen. Jongste is bijna half jaar die komt nog voor voeding en als ik pech heb komt nr 2 ook tussendoor. En ja er zijn ook gelukkige waar kids wel door slapen maar hier gingen ze vanaf half jaar pas spoken met alle ontwikkelingen. Ik had liever gewacht met nr 3 al ben ik onwijs blij dat hij er is

 • Flamingootje

  Mijn zoontje is bijna 2 (in maart wordt ie 2) en ik ben net 4.5 week zwanger. Er zit straks 2 jaar en 7 maanden tussen.

 • Sabje1

  Ik was na 4 maanden (onverwacht) alweer zwanger, gaf volledig borstvoeding en had afspraak spiraal staan eigenlijk. Ze was even gewenst, ik wilde ze ook graag vlak op elkaar, en ik vind het super! Ze slapen inmiddels samen op 1 kamer ook, de oudste is 24 maanden nu en jongste bijna 12 maanden.

  Heb het niet echt als zwaar ervaren, ookal zijn er zeker pittige momenten geweest.

  Nu inmiddels weer 10 weken zwanger van onze 3de.

  Voordelen zijn dat ze nooit jaloers op haar zusje is geweest, dat je alles al in huis hebt, nog helemaal in de routine zit van slaapjes en verschonen etc.

  Ze kunnen veel samen doen, hebben nog redelijk dezelfde interesses.

  Financieel vind ik dat er niet heel veel veranderd de eerste jaartjes.

  Nachten doorslapen word alleen zeldzaam, maar daar ben je nu toch al aan gewend haha.

  Verder is het veel sjouwen en je dag plannen met de slaapjes natuurlijk.

 • Assiral

  Oh meid doe lekker rustig aan en geniet van je baby.

 • Pindakaasappel

  Wij hebben 19 maanden verschil. Ik vond vooral de zwangerschap heel heftig. Vooral op het eind omdat mijn bekken zoveel pijn deden.

 • Mamavanmeisjee

  De eerste heeft bij ons ook 7 jaar geduurd, dus heel lang wilde ik er niet tussen hebben. Want wie weet hoe lang het zou duren. Na 10 maanden gingen we er voor. Het duurde uiteindelijk nog een jaar voordat ik zwanger werd(vond ik verrassend snel). Dus straks 2.5 jaar ertussen. Vind ik perfect. Ik ben blij dat het niet meteen gelukt is.... mijn dochter was met 1.5 jaar echt een verschrikking xD

 • Beebjeliv

  Ja precies ik ben er ook bang voor dat het lang gaat duren een 2de

 • Mamsievan3

  Ik was na 1 jaar weer zwanger. Ook onze dochter was super makkelijk en easy..Mijn oudsten schelen dus 21 maand. Als ik alles allemaal van te voren wist, was ik er absoluuuuuut niet aan begonnen. Wat een tropenjaren waren het. Nee mij niet bellen 😂😂😂

  De 3e kwam pas 4 jaar na de middelste.

 • Lindaaaaaaaa

  Haha mij ook niet... Ben kapot gesloopt... tel de dagen af dat deze tropen jaren voorbij zijn

 • Mamsievan3

  😂😂😂😂😂 ik ben er bijna door.

  M’n jongste gaat vanaf december naar school.

  Voor het eerst in 10 jaar heb ik dan overdag het huis leeg. Bizar.

 • Annanm

  Hier ook 22 maanden ertussen en zou het nooit meer zo overdoen.

 • MNAZ

  Hier ook (onverwacht)zwanger toen de oudste 1 jaar was...poeh ik heb het heel zwaar ervaren.

  De 3e kwam pas na 7 jaar bijna en wat geniet ik er nu van

 • Valentinamomx3

  Ik snap dat echt niet hoor 😂 kleine is nog zo klein. Lekker van genieten

 • Nog-even!

  Doet je vriend nu inmiddels meer mee in de verzorging en het huishouden? Dat lijkt me ook wel een voorwaarde, wanneer je weer zwanger wilt worden...

 • Beebjeliv

  Hahah als je erover begint😂😂

  Ik heb geen was meer van m gedaan en dat werkte n beetje, en toen zei ik "kijk wat voor voorbeeld je de kleine geeft! Die gaat je straks met alles nadoen!" En dat hielp wel😂😂👌

 • Nog-even!

  Fijn!😊

 • Lia174

  Eerlijk gezegd zou ik nog heel even wachten en je lichaam rust geven. Ik heb 3 kinderen in 2,5 jaar tijd gekregen en als ik er nu aan terug denk dat was het voor mij lichamelijk heel zwaar nu nog steeds heb erg last van mijn bekken kan niet veel lopen of tillen.

 • Nog-even!

  5 maanden is vaak de "makkelijkste" periode. Als ze straks gaat kruipen, staan, lopen en een willetje krijgt, is alles weer anders. Bedenk vooral of jij die periode zwanger wilt meemaken. Naast dat veel vrouwen meer klachten ervaren wanneer er weinig hersteltijd tussen de zwangerschappen zit, is het handig om te bedenken dat je over 8 maanden een kindje hebt dat een stuk zwaarder is om te tillen en dat nog in alles afhankelijk is van jou... Kun je dat aan, wanneer je zwangerschap zwaarder is dan verwacht?

  Hoe was je eerste zwangerschap?

 • Beebjeliv

  Mn 1ste zwangerschap was goed te doen

  Ik heb 1 x een paar dagen thuis gezeten door blaasontsteking en de laatste week voor mn verlof heb ik halve dagen gewerkt omdat ik alleen maar moest lopen en tillen en bukken maar verder viel het wel mee

 • Dame68

  Ik zou rustig even afwachten, je lichaam tijd geven te herstellen. Zelf vond ik het richting 1 jaar pittiger worden met een kleintje. En nu met een lopende dreumes nog drukker, ook omdat de slaapjes steeds minder worden overdag

 • Jvb

  Als je pas na de zomer begint, dan zit er bij snel raak zijn zo'n ruime 1,5 jaar tot 2 jaar tussen de kinderen, dat is een heel gemiddeld leeftijdsverschil hoor.

  Wij gingen er wel snel weer voor. Heb er 3 en de maand dat de 3e kwam werd de oudste 3 jaar. Op de eerste bijna 2 jaar gewacht en uiteindelijk via IVF zwanger geraakt, de andere 2 waren in de 1e en 2e ronde raak met IVF. Wij wilden ze graag dicht op elkaar, en zijn heel blij dat het gelukt is.

 • Mamavan2_juli2023

  Sws zou ik minimaal nog wat maandjes wachten is niet dat je lichaam al hersteld is. En hoe en wat en hoe je kindje zal worden en nieuwe kindje dat is een gok 😊

 • Beebjeliv

  We gaan sws eerst trouwen in de zomer dus het is sws pas erna dat we dan weer zouden proberen.

  Als we het dan allebei zien zitten😂