Wauw. Wat een omslag !

Als eerste wil ik iedereen bedanken voor alle mooie berichten ❤️
Ik ben blij dat ik vanuit hier zoveel steun krijg 🥰

Maar na alle ellende ....
Is het dus dat het wel is geaccepteerd 🥳
Ik was vandaag zo verdrietig, en mijn oudere zus kwam boven en vroeg wat er was. Ik durfde het niet te zeggen. Ze wist namelijk niet dat ik zwanger ben. Uiteindelijk is ze er achter gekomen, en heeft ze samen met mijn andere zus met mij en mijn moeder gepraat.
Ze hebben aangegeven me te steunen, en zelfs mama is het gaan accepteren. Mijn vriend is ook blij , en kan nu ook accepteren dat hij vader word, omdat het word geaccepteerd.
Ze hebben zelfs de echo gezien. En nu kan ik eindelijk gaan genieten. ❤️

Maar nu heb ik dus nog de stress. Is het gezond? Ze willen dat ik een nekplooi test ga doen? Maar de verloskundige zei dat op mijn leeftijd de kans klein is dat er wat mee is.
En door alle stress en verdriet. Is het daardoor nog wel gezond. Of heb ik het daardoor ook al verpest.

Alleen nu ben ik weer zielsgelukkig ❤️

2199 x gelezen, 5

reacties (20)


 • mamavanvijfkindjes

  Hartelijk gefeliciteerd met je zwangerschap! en super dat de mensen om je heen je, na de schrik, nu ook willen steunen. Hopelijk mag de zwangerschap goed gaan. En je kindje mag blij met je zijn, dat zijn/haar mama voor het prille leven heeft gekozen en niet voor de meningen van anderen!

 • life1234567

  gefeliciteerd met je zwangerschap!! Lekker genieten nu van het kleintje wat in je groeit

 • Girly.momx3

  Wat fijn!! En gefeliciteerd met je zwangerschap! 🥰 verder zou ik niet teveel erover stressen hoor, dat is niet goed voor je baby lekker genieten ervan!🍀

 • Zeldawarrior

  Het is onmogelijk om vooraf alle mogelijke afwijkingen te testen, daarom wordt alleen gekeken naar de meest heftige en goed traceerbare afwijkingen. Hoe jonger je bent, hoe kleiner de kans op afwijkingen. Maar je kunt het nooit helemaal uitsluiten. Het hoort erbij als het accepteert dat je een kindje krijgt, dat er ook iets bijzonders mee aan de hand kan zijn. En zelfs een kind dat perfect gezond geboren wordt, kan een ziekte of handicap oplopen. Daarom wordt tegen de meest schadelijke ziektes gevaccineerd. Zelf heb ik twee kinderen die op het autismespectrum zitten. Maar ze zitten op normaal onderwijs en hebben een prima toekomst in het vooruitzicht en ik hou zielsveel van ze. Mijn ex zei dat als hij geweten zou hebben dat ze autisme hadden, hij ze niet had gewild. Tsja. Hij is niet voor niets mijn ex, zal ik maar zeggen. 😉

 • Myrtheflower

  Enn,, ze zullen de autisme vast van hem geerft hebben ;)

 • Girly.momx3

  👍🤣!!

 • Sterremama

  Er kan altijd wat mis zijn met je kind. Mijn zus was 20 bij r 1e.. Dat kind is gahandicapt en de 3 andere kreeg begin 30...prefect gezond. Kansen... Tja het een %. Maar als jij dat slechte % hebt getrokken... Ben je geen ruk met kansberekening. Zelf ben ik voorstander van screening. Oke ze zien niet alles. Maar de dingen die ze wél kunnen zien en eruit halen vind ik ook wel wat. Als je dan een kind hebt die toch gehandicapt is met screens. Tja altijd rekening meehouden zou ik zeggen. In belgie zelf kost een nipt maar 9 euro. En in sommige zh testen ze op de 3 meest voorkomende afwijkingen + 3 geslachtsafwijkingen (zoals turner). Maar dat is België..

 • Babyblessed

  Er is altijd een kans dat er wat mis is met een baby. Maar ik zou er niet vanuit gaan. Ij heb een nipttest gedaan en ze zeiden dat mijn baby gezond was, wat nu na 2 jaar niet zo blijkt te zijn. Mijn dochter is gehandicapt maar het is zeldzaam waardoor ze dit dus “over het hoofd” hebben gezien. Je bent jong dus de kans is klein, maar ik ben zelf ook jong was 23 toen ik van haar beviel is niet erg oud vind ik zelf.

 • BabyO2019

  In België doen ze rond 12 weken de NIPT-test. Daarbij trekken ze gexoon wat bloed uit je arm en kijken daarin naar het DNA van de baby. Zo kunnen ze al zien of er chromosoom-afwijkingen zijn en kunnen ze je ook het geslacht van de baby al zeggen.

  Doordat ze prikken in de arm is er geen gevaar voor de baby.

  https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Niet-invasieve_prenatale_test

  Succes!

  P.s. Als de uitslag van de NIPT een chromosoom-afwijking aangeeft, dan zeggen ze dat er ‘kans’ is dat je kind een bepaald syndroom heeft en kan je extra tests doen die dat dan bevestigen, vb. Vlokkentest. De NIPT wordt hier echt eerder gebruikt om te zien of er aanwijzingen zijn dat er iets zou zijn met de baby en is helemaal veilig.

 • Babyblessed

  Helaas vinden ze niet alle chromosoom fouten!!! Mijn dochter heeft ook een chromosoomfout maar bij de niptest zou ze kerngezond zijn.

 • Nog-even!

  Of gelukkig...wie weet hoeveel van ons ongemerkt een afwijking hebben in het dna

 • Myrtheflower

  Dat vind ik inderdaad ingewikkeld aan de nipt test, moeten we wel alles willen weten. De nipt test geeft niet aan wat de gevolgen in het leven voor langere termijn zijn. Hoe het kind zich sociaal zal ontwikkelen, hoe het het op school zal doen, etc.

 • B756

  Oh, wat fijn! Dan was het toch de schrik dus, bij je ouders. Fijn dat ze nu bijdraaien.

  Als je naar de verloskundige gaat, zal zij je uitleggen welke onderzoeken er mogelijk zijn en waarom je ze wel of niet zou doen. Dan kun je daarna zelf beslissen of je dat wil.

  Maak je geen zorgen om de stress tot nu toe. Het moet echt wel een langdurige flinke aanslag op je lichaam zijn, wil het effect op de baby kunnen hebben hoor. Je flink zorgen maken of flink verdrietig zijn, daar merkt je baby niets van. Je hebt niets verkeerds gedaan en je hebt je kindje niets tekort gedaan.

 • Engeltje-1992

  Wat fijn voor je zeg! Heerlijk van genieten nu ☘️ Alles komt vast goed.

  PS de kans dat er iets mis is met het kindje (in de zin van een afwijking in de chromosomen of iets dergelijks) is inderdaad echt klein maar niet helemaal uitgesloten) alleen als je het zelf graag wilt zou ik de NIPT test doen , zeker niet door anderen laten pushen.

 • Mostwonderfulltimexx

  Wat fijnn !! Ik ben ontzettend blij voor je. 😊

 • Linde-1

  Dat vragen ze altijd bij de eerste controle of je een nipt of combinatie test wil doen. Je kan je er even op inlezen of je dat wil. Vaak moet dat rond 13 weken dacht ik, weet niet of het later ook nog kan, heb me er zelf niet in verdiept, want wij hebben die testen niet gedaan.

  Wat fijn dat je nu meer steun hebt van je familie! ❤️

 • Peepah

  Je hebt niks verpest. De stress vinden ze niet fijn, maar hij groeit er niet minder om. Wel kan langdurige stress bijvoorbeeld vroeg geboorte veroorzaken. Dus, blijf rustig en zorg goed voor jezelf, dan komt de rest vanzelf of het helemaal gezond is weet niemand, dus die stress heeft iedereen.

 • sannnnie

  Wat fijn!! Probeer nu te genieten 😊

 • mammavaneenmeisje

  Wat fijn! Wbt nekplooitest, persoonlijk zou ik dat niet doen. Uitslagen zijn weleens verkeerd en zou je je kindje weg laten halen als het een extra chromosoom heeft en het Syndroom van Down zou hebben? Daarbij vind ik het eerlijk gezegd een hard gelag dat je de afgelopen dagen voor een keuze gesteld werd door je geliefden en ze nu er op aan dringen om een nekplooitest te doen! Maar doe vooral waar jij je goed bij voelt maar onthou dat je hun niet hoeft te pleasen!

  Ondanks alles een fijne goede zwangerschap gewenst! Probeer er van te genieten!

 • Anobe

  Wat ben ik blij voor jou!! 😘

  Met de stress komt het allemaal goed, probeer er nu zoveel mogelijk van te genieten!