Bevallingsverhaal

Ondertussen is mijn mannetje al bijna 2 weken oud, dus even opschrijven hoe de bevalling verliep.
Een weekje eerder had ik de keuze tussen keizersnede met 39 weken of een inleiding en poging om nog natuurlijk te bevallen met 38 weken. Gekozen voor de inleiding. Zondagavond mocht ik binnenkomen en om 20u werd een ballonnetje geplaatst. De hele nacht krampen gehad en de volgende ochtend bleek ik 3 cm ontsluiting te hebben en een baarmoederhals die al mooi verweekt was.
Dan werd ik aan infuus gelegd. Begin ging heel goed, kon de weeën goed opvangen en de ontsluiting vorderde gestaag. Hij daalde wel nog steeds niks in, maar uiteindelijk besloten ze toch mijn vliezen te breken. Infuus werd steeds wat opgehoogd en op gegeven moment lukte het niet meer om de weeën goed op te vangen. Toen epidurale gekregen, was blijkbaar slecht gezet, dus een tweede poging was nodig. Na voelen bleek dat meneertje sterrenkijker lag (net als zijn grote zus) en dat zorgde ervoor dat de ontsluiting niet meer verder ging omdat hij niet juist drukte. Uiteindelijk na enkele uren rond de 5/6 cm te blijven hangen toch besloten om een keizersnede te doen, omdat zijn ligging zo slecht was en er geen vordering meer in zat.
Ik al lang blij dat hij er uit zou zijn, want ondertussen was de epidurale ook al weer uitgewerkt. Tijdens keizersnede riep mijn gynaecoloog iedereen om te kijken, bleek dat het uiteinde van mijn blaassonde ergens drukte en zichtbaar was. Dus die hadden ze te hoog gestoken,en moesten ze wat terug trekken.
En toen begon het, met zijn drieën duwden ze keihard op mijn buik. Meneertje zat helemaal hoog en wou er echt niet uit. Denk dat ze minstens 5 minuten hebben staan duwen. Ik dacht echt, hij gaat er niet uit komen! Maar daar was hij dan toch, nog helemaal in de smeer en duidelijk wat te vroeg geboren. Moest nog even aan een saturatiemeter om te kijken of alles goed ging, dus tijdens het naaien kon hij helaas niet bij mij blijven. Daarna wel ruimschoots goedgemaakt en volop geknuffeld. Mijn lief mannetje, 3kg790 en 50,5 cm! ❤️

1815 x gelezen, 4

In Baby

reacties (9)


 • mamivan4

  Gefeliciteerd

 • Wonderful-life

  Van harte!

 • -mamavanM-

  Gefeliciteerd! 💙

 • Wendy119

  Heel fijn dat je mannetje er is, ondanks zo te lezen een pittige bevalling. Hopelijk herstel je snel en kan je lekker genieten!

 • Mamavan5schatjes

  🎉😍

 • Zeldawarrior

  Wat fijn dat hij er is, ik hoop dat je snel en goed herstelt en volop kunt genieten. ❤

 • Anna-76

  Gefeliciteerd en een voorspoedig herstel💙

 • Ashleyjessy

  Van harte !

 • Sara1989

  Nu lekker van elkaar genieten. Gefeliciteerd!

  😘