Een nieuwtje!!

Ik word tante! Mijn zus en haar man krijgen een baby! Het is nog heel pril, ze moet de eerste echo nog krijgen maar wow, wat vind ik het leuk zeg. Ik zeg al een paar jaar tegen haar dat ik graag tante wil worden, en nu is het zo ver haha.
Zo blij voor haar/hun, maar zo'n dubbel gevoel. Nadat ik mijn oprechte blijheid richting haar heb geuit, draaide dat blije gevoel ineens even om. Want dit is ook wat ik graag wil! Iedereen om mij heen raakt zwanger, behalve ik. Dat is gewoon k*'t zo afentoe.
Begin dit jaar slikte ze de pil nog, toen hadden we het er even kort over. Dat betekend dat het bij hun super snel raak is! Zo fijn voor hun, absoluut. Want de situatie waar mijn vriend en ik in zitten, gun ik mijn zus absoluut niet. Maar aan de andere kant floepte de gedachte 'Waarom zij wel zo snel, en ik niet?' ook even door mijn hoofd. Waarom is de wereld soms zó oneerlijk.

Mijn zus weet niet van onze situatie af, misschien dat ik het haar binnenkort wel vertel. Maarja, wat valt er eigenlijk te vertellen? Want we hoeven voorlopig geen traject in en we hebben 55% kans. Dus moet nog even bedenken wat en óf ik het haar ga vertellen. Ik laat haar nu eerst even op haar roze of blauwe wolk zitten 💛
En zit ik mijn menstruatie-dagen weer uit, ga ik met ovulatietesten aan de haal en wacht ik op mijn hsg onderzoek die ik maandag krijg.

Door naar ronde 25 🕳️..

1845 x gelezen, 2

reacties (26)


 • Mamma12345

  Herken het van mij zelf ook..

  2 in mijn omgeving zwanger terwijl ze allebei geen kids meer wouden. Geen anticonceptie gebruiken en vreemd vinden dat ze dan zwanger zijn. "perongeluk" zoals ze t zelf zeggen.

  Ik heb zelf miskraam gehad met 8 weken vorig jaar kerst. Ik ben blij voor ze maar ook iets in mij gun ik het mij zelf ook. Ze weten niets van de miskraam omdat ik daar geen behoefte aan had omdat met anderen te delen alleen mijn moeder en beste vriendin weten het.

  Blijft wel gevoelig t slijt ook wel een beetje maar soms komt t even boven dat je het je zelf ook gunt.

 • AnnabellemamavanAbigail

  Ik ken het gevoel maar dan omgekeerd, mijn zus en haar man zijn al 5 jaar van de pil af en nog niet zwanger.. vind het ook verschrikkelijk voor ze, maar zij heeft haar er al bij neergelegd. Toen ik haar vertelde dat we voor een kindje wilden gaan was dat met een bang hartje, telkens ik eens een dag overtijd was zei ze ook meteen geen hoop te hebben, achter 6 maand was het raak, en ik zat er ook mee in dat ik haar zou kwetsen maar ze was gewoon superblij voor ons, wij maakten haar en haar man meter en peter en onze dochter is stapelgek op ze, zij doen het zo fantastisch! Ondertussen zwanger van nummer 2 en ze worden terug meter en peter, ik ben er dan ook zeker van dat ze evenveel van onze zoon gaan houden! En ik hoop van harte dat het hen in de toekomst ook nog gegunt word, en jullie ook natuurlijk! ❤️

 • Cindy16

  Herken het wel. Wij waren een jaar bezig toen een vrouw uit m’n volleybalteam in ronde 1 zwanger raakte. Toen ik grappend vroeg hoe ze dat deed. Legde ze uit dat ze een app had. Mijn reactie: ja van die app wordt ik niet zwanger😅 Het team wist niet dat wij toen al een jaar bezig waren, heb wel veel steun gehad toen😊

  Ik gunde het iedereen! Maar soms gun je het jezelf toch het meest? Niks mis mee volgens mij😘

  Succes! Zie dat je in ronde 25 zit, dat was bij ons raak🍀

 • Wonderlijk2020

  Hey hoi babywish!

  Gefeliciteerd! Tante worden Is óók heel bijzonder... niemand die dat meer beseft dan wij

  En natuurlijk heel begrijpelijk die dubbele gevoelens...

  Ik werd in 2004 voor het eerst tante en mijn zusje leefde heel erg met mij mee... bij haar was het namelijk niet gepland en ze wist van mijn wens... in 2006 ben ik voor de 2e keer tante geworden...en tot op heden zelf (nog) geen moeder geworden...

  Hoewel... afgelopen april/mei/juni was ik wel zwanger... en nu weer...

  Dus wie weet wat de toekomst voor jou nog in petto heeft...

  Ik gun het je in ieder geval van harte

 • Babywish2020

  Dankjewel!

 • Nora91

  Gefeliciteerd! Tante zijn is super leuk ook al zou je daarnaast liever mamma zijn. Ik vond het pittig mijn zus maakte bekend van de tweede zwanger te zijn toen "wij dat eigenlijk moesten zijn". Ik vond het heel zwaar en moest soms echt m'n best doen om het verdriet en jaloezie te verbloemen. Bij ons is in die tijd dat wij het probeerde meer dan 10 babys heel dichtbij geboren. Hoe langer ons traject hoe zwaarder het nieuws viel. Toen we het mensen vertelde maakte dit het meestal voor beide kanten makkelijker. Uiteraard zaten er een paar bij met onbegrip. Hou daar ook rekening mee.

  Gewoon vertellen hoe het zit en je ziet wel hoe het gesprek verder loopt. Er is geen goed of fout en jij bepaalt zelf of je het wil vertellen en wat je wel en niet verteld.

  Respect voor je reactie naar je zus! Hopelijk zijn jullie snel aan de beurt dan kunnen jullie beide genieten van het mamma zijn❤️ tot die tijd zal het niet altijd even makkelijk zijn. Weet dat jouw gevoel er mag zijn 😘

 • Babywish2020

  Dankjewel 😘😘

 • ALK93

  Gefeliciteerd tante!

  Wat fijn dat je wel blij voor haar bent. Mijn schoonzusje is nu voor de tweede keer zwanger in de tijd dat ik nu voor het eerst zwanger ben. Was ook wel even slikken, maar altijd leuk als er een lief neefje of nichtje bij komt!

 • Babywish2020

  Dankjewel!

  Oeh ja, dat is wel heftig..

  Ja, super leuk! Ik ben nog geen tante, maar kan niet wachten 😄

 • Ohana6

  Wauw! Gefeliciteerd, zowel voor jullie als voor je zus en vriend.

  En wat een super reactie van jou! Ik denk niet dat ik dat niet had gekund, als ik in jullie schoenen zou staan.

  Misschien is het inderdaad een goed idee om je zus te vertellen waar jullie in en mee zitten. Ze kan ook een onwijs goede steun zijn. En dan zal zij ook snappen dat je soms minder enthousiast reageert, wanneer ze over haar zwangerschap praat. Maar kijk waar jij je goed bij voelt. Wil je het niet vertellen, zodat zij op haar wolk kan blijven? Dan doe je het niet. Wil je je niet ongemakkelijk voelen, als ze over haar baby praat? Dan zou ik het wel vertellen.

 • Babywish2020

  Dankjewel!

 • noordbloem

  Echt super knap van je hoor, jij gunt het een ander tenminste ik ken mensen die dat totaal niet hebben en zelfde als jullie hebben, uiteraard begrijpelijk, petje af hoor voor je, en hele normale reactie van je dat je denk ja dat had ik ook wel willen zijn, jullie doen nu al heel veel voor je eventuele kindje dat bewonder ik echt❤️

 • Babywish2020

  Dankjewel 💛

 • Mamavan.liv

  Het is dubbel en dat mag ook, knap dat je je gevoel kon verbloemen ik had het wellicht niet gekund. Wij hebben tevens wel openheid gecreëerd naar onze naasten nooit geen dan spijt van gehad.

 • Babywish2020

  Ik heb al in mijn notities een berichtje getyped, die ik haar eventueel wil sturen. Face to face is voor mij te moeilijk, dus als ik haar het vertel doe ik dat via WhatsApp 🙈.

  Mijn moeder weet het al! En schoonouders ook. En wat vriendinnen.

 • Mamavan.liv

  Dat waren ook mijn naasten ook 😊.... Was jouw zus niet de gene die vond dat ze als eerste zwanger moest worden omdat zij de oudste was en een nare opmerking over jouw miskraam? Is er een rede waarom zij als enige het niet weet?

 • Babywish2020

  Nee eigenlijk geen reden.. Ik vertel zulke dingen niet zo snel. Mijn moeder weet het ook pas een paar weken 😂🙋🏼‍♀️

 • Saaaarh

  Je oprechte blijheid spat van mijn beeldscherm af, super mooi om te lezen! Maar wat moet het aan de andere kant moeilijk voor je zijn inderdaad. Ik hoop echt tot op de grond van mijn hart dat jullie heel snel een positieve test in handen mogen hebben. En wat betreft dit aan je zus vertellen, had ik het denk ik wel op den duur gedaan. Je beschrijft het zo mooi en puur in dit bericht, zij zou het helemaal begrijpen. Liefs!

 • Babywish2020

  Ja, vind het zo leuk!!

  Dankjewel! Heel lief.

  Ja, de band tussen mij en mijn zus is niet heeel goed en wisselt nog al meestal hihi. Dus moet even bekijken hoe ik het ga vertellen, als ik het ga vertellen. Vind zulke dingen altijd heel spannend 😂😂🤦🏼‍♀️

 • Saaaarh

  Begrijp ik helemaal, ik heb zelf een super goede band met mijn zusje. Dus dan projecteer ik het ook heel erg op mezelf. Vooral doen waar je, je goed bij voelt!

 • IJsblokje

  Respect dat jij zo met de situatie omgaat! Hoop echt dat jij snel hetzelfde aan haar vertellen kan, hoe tof zou dat zijn..

  Een hele dikke knuffel

 • Babywish2020

  Lief, dankjewel!

  Ja, hoop ik ook!

  Lijkt me ook zo leuk om samen met haar zwanger te zijn, maarja 😂🙈

 • IJsblokje

  Dat zou het allermooiste zijn, houdt hoop!

  (..Och en natuurlijk gefeliciteerd tantie! )

 • IJsblokje

  Dat zou het allermooiste zijn, houdt hoop!

  (..Och en natuurlijk gefeliciteerd tantie! )

 • Vicja

  ❤️❤️❤️

 • Babywish2020

  😍💛💛