Ik ben er even helemaal klaar mee.

Ik heb echt bijna het punt bereikt dat ik de hoop op geef: Vandaag ben ik gewoon niet blij en misschien wel een beetje verdrietig.
In die 15 maanden tijd heb ik nog nooit zo gedacht. Had altijd nog hoop en dacht ' Het komt vanzelf wel!' geef het de tijd.

We zitten nu in ronde 15 maar ik weet gewoon al 99% zeker dat ik wéér niet zwanger ben geraakt deze maand.
Ik weet dat er vrouwen zijn die er echt véél langer over doen om zwanger te raken, en voor die vrouwen heb ik echt respect, en misschien mag ik ook niet zeuren want ' we zijn nog maar 15 maanden aan het proberen' is mij al gezegd.
Maar waarom wil het niet? De eerste zwangerschap was binnen 4 maand raak. Na de miskraam zijn we dus gelijk door gaan proberen en nu na 15 maanden nog niks! Ik snap het gewoon niet.
We doen alles wat we 'moeten' doen om de kans op een zwangerschap zo 'groot' mogelijk te maken maar gewoon niks lijkt te helpen.
Ik ben er de afgelopen 3a4 maanden meer bezig dan de maanden ervoor, maar dat is toch logisch? Mensen zeggen tegen mij; Ben er niet te veel mee bezig, dat werkt tegen.
En dat zal allemaal best, maar hoe kan je met iets wat je zó graag wilt en wat niet lukt, zomaar ' even loslaten' en ' er even niet mee bezig zijn'?
De persoon die dat weet, vertel het mij maar want mij lukt dat in iedergeval niet.

Volgende maand kunnen we beginnen bij de fertiliteitarts voor onderzoeken. Maar ik vind het echt doodeng, want ik ga steeds meer denken dat er iets niet goed zit bij 1 van ons.
Maarja, dan weten we in iedergeval wel wát en kunnen ze ons misschien helpen.
Maar misschien komt er ook wel helemaal niks uit, en dan? Dan word ik misschien toch nog wel zwanger na al deze maanden maar misschien ook wel niet.
We wachten het wel af. Misschien valt het allemaal wel mee.

En misschien ben ik toch deze maand wel zwanger geraakt en anders misschien volgende maand wel, maar daar leg ik, zoals de afgelopen maanden mijn hoop niet meer op. Heb namelijk een aantal keer gedacht dat ik zwanger was en als mijn menstruatie doorkomt is dat een nog grotere teleurstelling.

Ik probeer echt positief te blijven.. En het geen wat ik nu voel is morgen waarschijnlijk ook wel weer weg en ga ik/gaan wij met volle moed weer verder. Maar soms lukt het gewoon even niet en vandaag is zo'n dag, en daar is ook niks mis mee 😊

2194 x gelezen, 7

reacties (45)

1 2 • yvje1983

  Het is heel logisch dat je er mee bezig bent en de zin om er niet zo mee bezig te zijn, mag je ene oor in andere oor uit laten gaan.

  Bij de fertiliteit kijken ze naar oorzaken dat zwangerschap uitblijft bijvoorbeeld er zit nog restweefsel van de miskraam of je baarmoederslijmvlies is te dun of je hormoonwaarden zijn niet ideaal etc etc.

  Ik heb zelf gesloten eileiders en daardoor konden we gelijk door met IVF, maar het kan ook zijn dat ze niets vinden (dat is eigenlijk het beste resultaat), maar dan zullen ze je een paar maanden weer naar huis sturen (afhankelijk van jullie leeftijd).

  Maar ik hoop natuurlijk dat het allemaal niet nodig blijkt en je alsnog voor die tijd natuurlijk zwanger raakt!

 • Babywish2020

  Dat weet ik, dat heeft ze allemaal al uitgelegd/vertelt. Het is even afwachten ๐Ÿ˜Š

  Dankjewel ๐Ÿ˜˜

 • 12345678

  Herkenbaar hoor die frustratie! Bij ons was de eerste in ronde 1 raak, terwijl ik toen uitging van een jaar gemiddeld. Dan duurt het net als bij jou wel extra lang als het bij de tweede zwangerschap langer duurt. Ik zocht tussendoor afleiding door mezelf troostprijzen in het vooruitzicht te stellen voor als het niet gelukt was die ronde (sushi eten, flesje cava, haren verven, lekkere biefstuk etc etc). Ik heb ook echt gehuild de eerste rondes, later stompte het gevoel meer af en ging ik er al vanuit dat het toch niet gelukt zou zijn. Ik ging er op een gegeven moment vanuit dat we de medische molen in zouden moeten en toen, in de allerlaatste ronde, bleek het toch nog raak.., 12 lange maanden hebben we gewacht. Ik snap dus heel goed hoe je je voelt maar wil ook zeggen do not lose hope ๐Ÿ˜˜ je lichaam heeft al eens bewezen dat je zwanger kunt worden ๐Ÿ€ heel veel succes komende tijd hopelijk mogen jullie ook snel een tweede streepje zien ๐Ÿ™‚

 • Babywish2020

  Dankjewel ๐Ÿ˜˜

 • Poesj

  'Ben er niet te veel mee bezig, dat werkt tegen'. Dit vind ik echt onzin. Alsof de natuur dan denkt 'o nee deze ronde slaan we over want je wil te graag??'. Natuurlijk ben je er veel mee bezig en natuurlijk baal je.

 • LisanW

  Let it go, let is goooo

  Vreselijk hรจ, die standaard opmerking.

  Of "mijn buurvrouw werd spontaan zwanger nadat ze even een pauze hadden genomen van alle ziekhuisbezoekjes"

  Dat is allemaal heel leuk en aardig, maar je wil gewoon even die knuffel, een luisterend oor, even horen dat het klote is!

  Oh lieverd, wat snap ik je frustratie. Ronde 18 hier inmiddels en 1 vriendin in ronde 21, wat is het fijn om iemand in de.omgeving te hebben die alle frustratie snapt en waarmee je af en toe alles kan vervloeken. Want de rest? Die bedoeld het heel lief, maar voelt niet wat jij voelt. En sommige mensen zijn gewoon bruut "psst ik vertel het jou alvast, want ik vind dat jij het als eerste moet weten, maar ik ben 5 weken zwanger hihi" .... รฉcht fuck off die mensen, alsof ik sta te springen om die info. Maar hรจ, gelukken hebben we babybytes en zitten we binnenkort gezellig samen in de wachtkamer op de 2e verdieping

 • Babywish2020

  Ze bedoelen het vast en zeker allemaal goed, hoor. Maar het is soms zรณ vervelend om dat te horen.

  Het zijn inderdaad ook vaak mensen die al kinderen hebben of zwanger zijn. En waarbij het binnen 1 jaar is gelukt.

  Als je niet in zo'n situatie zit of hebt gezeten, moet je inderdaad gewoon stil zijn want je hebt geen idee wat ik voel.

  Ookal bedoelen ze het goed, en vaak kan ik het wel hendelen hoor, moet ik soms echt even stoom afblazen ๐Ÿ˜‚

 • Wensjevooreenmensje

  Hoe kan je je liefste wens zomaar โ€˜loslatenโ€™, ervoor kiezen om een intens verlangen even aan de kant te schuiven. Onmogelijk! Laat je niet door anderen van de wijs brengen.

  Ik zie het als liefde voor het kindje wat er nog niet is. Hopelijk gauw goed nieuws!

 • Babywish2020

  ๐Ÿ’•๐Ÿ˜˜

 • Babywensje

  Je mag hier uiteraard verdrietig, boos en gefrustreerd om zijn. Daar heb je alle recht toe! Ik duim voor jullie dat jullie ook snel van een goed gezonde zwangerschap mogen genieten.

  Dikke knuffel!

 • Babywish2020

  Wat lief. Dankjewel ๐Ÿ˜˜

 • S1609

  Het is net of ik mijn eigen situatie lees!! Ik weet hoe vervelend het is en ook ik zit er even helemaal door heen! Wij hebben de onderzoeken allemaal al gehad en daar kwam niks uit, het enige wat ze zeiden was probeer het nog maar een halfjaar.. ik heb mijn nod ook rond de 18e!

  Heel veel succes!!

 • Babywish2020

  Jullie ook ๐Ÿ˜˜

 • Ldb97

  Naar dat soort mensen moet je niet luisteren, er is altijd wel iemand die het โ€˜slechter heeftโ€™. Ik was er al kapot van na 10 maanden met een miskraam tussendoor. De wens is groot, dan voel je je gewoon kut als het niet lukt, hoelang je ook bezig bent. En het er โ€˜niet mee bezig zijnโ€™ helpt ook niet. Gevoel kan je niet uitzetten!

  Ik hoop dat het gesprek bij de fertiliteitsarts je uiteindelijk wel helpt! Misschien is het iets wat makkelijk op te lossen is, maar misschien is het ook niks.

  Ik heb pcos en ik ben nu voor de 3e keer net voor mijn gesprek bij de fertiliteitsarts om te beginnen met hormonen spontaan zwanger geraakt. Ik duim heel erg voor jullie dat bij jullie hetzelfde gebeurt!๐Ÿ’–๐Ÿ€

 • Babywish2020

  Het zijn vooral mensen die al kinderen hebben/zwanger zijn. En waarbij het maar een paar maanden duurde.

  Ze bedoelen het vast en zeker goed hoor, maar ik kan er echt nijdig van worden. Zรฉker als je niet in zo'n situatie zit of hebt gezeten heb je geen flauw benul van wat ik voel. Ik neem het maar met een korreltje zout, maar zo heel afentoe moet ik even stoom afblazen ๐Ÿ˜‚

  We hebben al een intake gehad. Dus we kunnen gelijk beginnen met een zaadjes onderzoek en cyclus analyse. Vanuit die 2 onderzoeken kijken we verder hoe en wat, dus ik ben benieuwd ๐Ÿ˜Š

  Misschien inderdaad toch deze maand zwanger geraakt dus dan hoeven we niet eens meer naar de arts... We gaan het wel zien, moet over 5a6 dagen mijn menstruatie krijgen dus laat het wel even weten ๐Ÿ˜Š

  Fijn dat je zwanger bent geraakt voordat je begon met hormonen!! ๐Ÿ’•

 • Haily

  Zo ontzettend logische denk ik. Wat ontzettend vervelend voor je. Je kan zwanger raken dat is bewezen. Geef de Hoop niet op . Makkelijk gezegt natuurlijk. Ik weet ook niet zo goed wat ik moet zeggen maar ik ga heel hard duimen en heb vertrouwen dat het echt wel goed komt. ๐Ÿ€

 • Babywish2020

  Dat zei onze fertiliteitarts dus ook!

  Ze zei letterlijk " Je bent al een keer zwanger geweest dus dat is enigzins positief. Ook word je ovulatie testen positief, dus sowieso tot/tot na je eisprong gaat het goed! Dat is allemaal erg positief".

  Maar ze zei dus dat er misschien iets nรก mijn eisprong niet goed gaat. Dat het bevruchte eitje zich bijvoorbeeld niet goed in kan nestelen etc.

  Maar verder wou ze nog geen uitspraken doen, omdat ze gewoon eerst graag de onderzoeken wil doen en vanuit daar verder kijken hoe en wat.

  Erg spannend, maar dan weten we wel waar we aan toe zijn.

  ๐Ÿ˜˜

 • Haily

  Ja dat is ook zeer positief. Houd je daar aan vast. En dat ze nu gaan onderzoeken is alleen maar fijn.

  Jij loopt gelijk met mij toch met de ovulatie ??

  Schrijf het lekker van je af en hoop dat je je straks weer wat beter voelt..je mag altijd even klagen hier he. Hou je taai.๐Ÿ€๐Ÿ˜˜

 • Babywish2020

  Ik heb 2 februari een positieve test gehad en ook ovulatiepijn in de avond. Rond 1 uur snachts was de pijn weg, dus ik denk dat ik de dag van de positieve test ook mijn ovulatie al heb gehad.. Geen idee of dat kan ๐Ÿ˜‚ Maar goed ik moet dus in iedergeval rond 16-17 ( misschien 18e als mijn ovulatie wel later was) februari ongesteld worden.

  En jij?

 • Haily

  Oke spannend. Nee ik had de 8e een pos ovulatie test. Snap ook nog steeds niet hoe dat werkt hoor. Ik heb maandag mij eisprong gevoeld maar voel het nu nog. Pfff ik heel hard duimen al heb je daar nu even niks aan natuurlijk.

 • Mommy_T

  Ik heb een keer gelezen dat de pijn die je voelt van de laatste groeispurt van je ei is en dat de eisprong nog wat later volgt dus mogelijk wel 24-48 na je positieve ovulatietest.

  Verder wens ik je enorm veel geluk om binnenkort zwanger te mogen raken en blijven! Ik kan me je wanhoop en verdriet wel heel goed voorstellen. Houd hoop meid! ๐Ÿ˜˜๐Ÿ€

 • Chudo

  15 maanden hopen op een wondertje is een hele tijd hoor! Ik vind echt niet dat jij minder recht op verdriet hebt. Sommige moeten het er altijd inpeperen hoeveel langer zij moesten wachten en dat je niet moet zeuren, alsof het een wedstrijdje is.

  Hopelijk maghet deze ronde raak zijn!

 • Babywish2020

  Lief, dankjewel ๐Ÿ˜˜โœจ

 • Guppi

  Als je met te veel erg mee bezig zijn niet zwanger raakt dan mislukken dus alle vruchtbaarheidsbehandelingen hรจ.. dus dan onzin.

 • Babywish2020

  Zo denk ik ook hoor.. Maar krijg het meerdere malen per week te horen; Laat het los, probeer er niet zoveel mee bezig te zijn etc etc.

  Bizar eigelijk hรฉ? ๐Ÿค

 • Guppi

  Ja heel kwetsend

 • Caslou

  Bizar en irritant!! Want A) als het zou werken zouden alle artsen het wel nadrukkelijk voorschrijven en B) โ€˜stressโ€™ zou dan de oorzaak zijn maar zelfs in de meest stressvolle oorlogssituaties worden gezonde kindjes geboren en C) als je het zou kunnen had je het allang gedaan want t is voor jezelf veel relaxter om er relaxed in te staan!

  ๐Ÿ€๐Ÿ€ voor ons, dat we maar snel allebei gezond zwanger mogen worden โค๏ธ

 • Lindaaaaaaaa

  Het is zwaar . Wij totaal 3 jaar over gedaan tot we eindelijk een goede zwangerschap hadden...

  Zet hem op

 • Beertje90

  Meid ik snap je helemaal! Je kan die knop helemaal niet zomaar uit zetten. En nog maar 15 maanden bezig... man wij 13 ronden en ik word iedere keer weer net zo verdrietig als ik ongesteld wordt. Naarmate de maand vordert ben ik dan weer blij dat ik uberhaupt menstrueer want zonder menstruatie geen kans. Ik duim voor je dat het snel toch raak is

 • Babywish2020

  ๐Ÿ˜˜โœจ

 • 2de-

  Sorry maar je hebt alle recht om verdrietig te zijn erom ! Er zijn altijd mensen die het beter hebben en mensen dat het erger hebben maar je hebt recht om te voelen wat je voelt is het nu na 1 ronde of na 20 rondes. Vind 15 ronden al heel veel dus moet je je niet schuldig voelen over hoe jij u voelt! Je mag best verdrietig zijn en je gevoelens uiten.. Hopelijk ben je snel zwanger

 • Babywish2020

  Dankjewel ๐Ÿ˜˜โœจ

 • Melissa2306

  Jouw reactie is echt normaal. Wij hebben ook in totaal 1'5 jaar heel de tijd geprobeerd en gedaan. Daarvan wel al 8 maanden hulp door fertiliteit. Wij hadden ook na 4 maanden een miskraam. Ik heb PCOS. Dus het kon bijna geen gezond kindje zijn, maar nu door die behandeling zijn we toch eindelijk zwanger geworden. Ik ben nu ietsjes meee dan 14 weken ver. De hoop nog niet opgeven. ๐Ÿ˜Š

 • Babywish2020

  Gefeliciteerd met je zwangerschap!! Geniet ervan โœจ๐Ÿ˜˜

 • Melissa2306

  Momenteel kunnen we er niet echt van genieten omdat ze op de NIPt een afwijking hebben gezien op down. 60% kans op down. Het is momenteel met een bang hartje. Volgende week krijg ik een punctie en een paar dagen later krijg ik het resultaat.

  Ik zou zeggen de moed niet opgeven. Het komt zeker goed. ๐Ÿ˜˜

 • Babywish2020

  Oh jeetje, sterkte de komende tijd ๐Ÿ˜˜

 • Zon38

  Spannend Melissa, ik leef met je mee, sterkte komende tijd en hopelijk een goede uitslag

 • Zeldawarrior

  Het is onmogelijk om er NIET mee bezig te zijn wanneer je iets zo graag wil. Mensen die dat tegen je zeggen weten niet wat ze doen. Wees lief voor jezelf, je lichaam probeert iedere maand te doen wat het hoort te doen en als er eenmaal een levensvatbaar vruchtje in de baarmoeder landt zal het er alles aan doen om het te verzorgen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik heel erg met je mee voel, het is niet makkelijk als het zo lang duurt en je hebt groot gelijk dat je daar verschrikkelijk van baalt. Zelf heb ik er deze keer 30 rondes en medische hulp voor nodig gehad om zwanger te worden en dat heb ik ook niet huppelend en zorgeloos fluitend ondergaan. Een hele hele dikke knuffel van mij in ieder geval en zorg goed voor jezelf. Want dat is het allerbelangrijkste: dat je ondanks de frustraties die je nu hebt toch een manier vindt om plezier te hebben in je leven. โคโคโค

 • Babywish2020

  Dankjewel voor je lieve reactie ๐Ÿ’•

  Gefeliciteerd met je wonder zwangerschap! Geniet ervan ๐Ÿ˜

  En ja, dat heb ik zeker! Vandaag even een baaldag; Morgen weer een fijne dag ๐Ÿ˜˜

 • Snuitje88

  Ik wil je alleen even een virtuele knuffel geven. Je bent altijd zo positief en een steun op het forum voor andere wat ik zo door de tijd heen meelees. Logisch dat het jou ook even aanvliegt en day off heb. Ik duim voor je๐Ÿ€

 • Babywish2020

  Dankjewel ๐Ÿ’•๐Ÿ˜˜โœจ

 • B756

  Loslaten kan ook helemaal niet joh, je kunt je gevoel niet uitzetten. Hoeft ook echt niet, dat mag er gewoon zijn. Je kunt wel proberen het niet te overheersend in je leven te laten worden, door ook andere dingen groot te maken en bewust tijd te maken voor andere dingen. Maar het is er, dat hoef je niet weg te drukken. Daar wordt het alleen maar erger van. En 15 maanden is lang hoor! Ook als er vrouwen zijn die nog langer moeten wachten.

  Je dubbele gevoel bij de fertiliteitsarts herken ik. Zรณ blij dat er wat ging gebeuren en zรณ bang voor de uitslag. Onvruchtbaarheid was het gelukkig niet, maar er was dus ook niets anders aan de hand bij ons. We moesten het daarom nog een half jaar zelf proberen en daarna mochten we het medische traject in. In theorie kunnen wij het zelf, maar er bleek toch IVF nodig. Maar daar hebben we wel drie kindjes mee gekregen.

  Off days horen er bij. Lekker uithuilen, boos worden, wat ook maar nodig is. Dat geeft je daarna de ruimte om de schouders er weer onder te zetten. Hou ondanks de teleurstellingen toch hoop!

 • Babywish2020

  Dankjewel voor je lieve antwoord โœจ

  Dat doe ik ook zeker hoor! Ik ben er niet 24/7 mee bezig en er is ook nog genoeg ruimte voor andere leuke dingen, gelukkig.

  Ja, vind het echt spannend. Maar aan de andere kant inderdaad ook blij dat we er nu wat mee gaan doen. Ben echt zenuwachtig voor de uitslagen. Maar we gaan het zien!

  Gelukkig heb jij 3 mooie kindjes mogen krijgen via ivf ๐Ÿ˜โœจ

 • Anobe

  Knuf ๐Ÿคž๐Ÿป๐Ÿ€๐Ÿค—

 • Babywish2020

  ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜


1 2