Positieve ovulatietest voor NOD

Ik vroeg mij af of een ovulatietest altijd positief wordt voor Nod bij zwangerschap? Naar wat ik op verschillende blogs gelezen heb lijkt dit wel zo.
Zijn er mensen die andere ervaringen hebben? Ik zit nu enkele dagen voor NOD en ovulatietest blijven negatief dus vraag mij of ik voor deze maand moet stoppen met hopen. (we zijn 10 maanden aan het proberen, en het begint lastig te worden iedere keer opnieuw die valse hoop)

Alvast bedankt voor jullie antwoorden!

243 x gelezen, 0

reacties (2)


  • B756

    Nee hoor. Een ovulatietest kán reageren op hcg, maar is daar niet voor gemaakt en het hoeft dus niet te gebeuren. Daarnaast weet je bij een positieve ovulatietest nooit of hij dan reageert op hcg of bijvoorbeeld een late of tweede LH piek. Bovendien is een zwangerschapstest meestal nog negatief voor de nod, dus is het helemaal niet gek als een ovulatietest die er niet eens voor bedoeld is ook negatief is. Een zwangerschap test je echt alleen met een zwangerschapstest.

  • Babybluess

    Ja, ik vroeg mij enkel af of een ovulatietest altijd positief wordt bij zwangerschap, of bij sommigen wel en andere niet :) ik besef inderdaad wel dat het beter is om te wachten tot NOD en een zwangerschapstest te gebruiken maar ja, de nieuwsgierigheid wint soms van mij.